…εεε έκανες μια καλή αρχή για να ακούς από δω και πέρα ΚΑΙ μέταλ:wink: :!:
Welcome, ποτε δεν ειναι αργα… Γνωρισες την παντοτινη σου αγαπη.
…μέχρι την επόμενη…Motorhead:):!:
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:
Παντως και ο Harris σε μια συνεντευξη του ειχε δηλωσει πως στα 16 του εμαθε τη ροκ.Μικρο το κακο.
Επειδή δεν είμαι γνώστης, να ρωτήσω…
Οι Iron Maiden metal δεν θεωρούνται; φυσικά δεν υπάρχουν κάποια στάνταρ στη μουσική, απλά έτσι νόμιζα, πως παίζουν metal. Εκτός αν είναι κάποιο λογοπαίγνιο για τον ήχο τους που έχει μαλακώσει στους 3-4 τελευταίους δίσκους τους.
…υπάρχουν δυο τρόποι…ο πρώτος να ψαχτείς με το metal και αργότερα με ένα απ’τα είδη του, και να ασχολείσε μόνο μαυτό, ή με περρισότερα, και ο άλλος είναι ακούς αυτά που σαρέσουν, είτε είναι metal ή stoner , η προγκρέσιβ, ή οτιδήποτε χωρίς να πολυασχολήσε με ταμπέλες…δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, πράτεις ότι σαρέσει περρισότερο
…οι Iron Maiden είναι metal, απ’τον πρώτο μέχρι τον 15ο δίσκο τους, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία, αν σαρέσουν εσένα…και οι Motorhead που σου είπα πιο πάνω heavy rock λένε ότι παίζουν, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει αφού έχουν τον σεβασμό από ντεθάδες, θρασάδες, ροκαμπίλια ,πανκιά, μεταλάδες, απ’όλους δηλαδή, εκτός από κάποιους προγκεσιβάδες, που θέλουν την μουσική τους πιο πολύπλοκη:p :!:
Έυγε νέε μου, άρχισες το ταξίδι σου στον θαυμαστό κόσμο του heavy metal με τη σωστή μπάντα. Συνέχισε με Motorhead όπως είπε και ο φίλος stef και να προσθέσω εγώ και Saxon και Judas Priest, έτσι για αρχή.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk
Αυτήν την πορεία ακολουθώ!
Πολύ ωραία μουσική παίζουν και οι Judas Priest, κάποια κομμάτια είναι πόρωση. Για τους Motorhead έχω διαβάσει εδώ μέσα στο αντίστοιχο topic πόσο βρόμικο ήχο έχουν και τι γαμάτοι που είναι, εμένα προσωπικά αυτή η ‘‘βρομιά’’ που έχουν στον ήχο τους με ξενερώνει, τα στουντιακά τους album ακούγονται σαν να είναι live, εντάξει, μπορεί να αναθεωρήσω στο μέλλον, αλλά δεν άκουσα κάτι που να μου τραβήξει την προσοχή εκτός των κομματιών που γνώριζα από παλιά.
Εντάξει, γούστα είναι αυτά, δεν είσαι υποχρεωμένος να σου αρέσουν οι Motorhead αν και κάποιοι θα το θεωρήσουν ιεροσηλία! Δοκίμασε πάντως να ακούσεις περισσότερα τραγούδια, από παλιά και νεότερα άλμπουμ για να σιγουρευτείς.
Προχώρα και για Saxon και συγκεκριμένα άκουσε το Heavy Metal Thunder άλμπουμ που περιέχει τα καλύτερά τους, μιλάμε για απίστευτω δισκάκι!
Μετά μπορείς να δοκιμάσεις και Accept και αφού τα εμπεδώσεις καλά αυτά προχωράς και σε άλλα ίσως πιο βαριά ακούσματα. Έχεις πολύ δουλειά μπροστά σου αγαπητέ!
Tελικά υπάρχουν μικροί μεταλάδες!
Πιο μέταλ, πεθ… βασικά, είσαι Judas Priest. Ή Accept. Ή Jag Panzer. Πολύ λίγα πράγματα εν πάσει περιπτώσει.
Έτι μία φορά σοφός Γράκχος. Είπε τόσα πολλά με μόνο 3 ονόματα.
Σ’ ευχαριστώ μονομελές φαν κλαμπ μου.
Τράβα τώρα να ψηφίσεις Πριστ στον ημιτελικό (μη σου γαμήσω)
Μια χαρά τα λέει ο “μικρός”, μείνε μακριά από τους τελευταίους Maiden δίσκους και ειδικά απο το Final Frontier! Τα υπόλοιπα όλα άφοβα! Αυτό που παίζουν τελευταία χαρακτηρίζεται μεταλ μόνο και μόνο λόγω το ονόματος τους, πιο πολύ με progressive rock/hard rock μπορεις να το πεις παρά heavy metal.
τα τελευταια μαμανε επισης πλην του final frontier.τα αλλα μια χαρα δισκαρες ειναι.
Το Final Frontier πιαστο τελευταιο, οχι οτι δεν εχει κι αυτο κανα 2 κομματαρες μεσα, When the Wild Wind Blows και Starblind αλλοι θα σκοτωναν για να τα γραψουν. Ξεκινα απο τα κλασικα τους δηλαδη απο το The Number… εως το The X Factor (ναι, για μενα ειναι κλασικο!) μειον τα Fear Of The Dark/No Prayer (αν και εχουν και αυτα κομματαρες μεσα) και μετα ψαξτα ολα. Οτι γραφει Maiden επανω ολο και κατι καλο θα εχει μεσα, νομος!
θα εβαζα και το mother of mercy μεσα.
- The Talisman από εμένα.
Πλέον, τα έχω ακούσει σχεδόν όλα (και μου αρέσουν σχεδόν όλα), αν εξαιρέσω κάποια μεμονωμένα κομμάτια από το Iron Maiden, Killers, X Factor και Virtual XI. Όπως θα καταλάβατε γουστάρω Dickinson, ότι έχουν βγάλει χωρίς αυτόν, προσπαθώ να το ακούσω live από τον ίδιο. Κρίμα, που δεν είμαστε στο πλάνο της περιοδείας τους για φέτος.
Άκου αν δεν το χεις ακούσει και το Fear of the dark σε live εκτέλεση, μακράν καλύτερο από την στουντιακή έκδοση, το απόλυτο συναυλιακό κομμάτι. Η συμμετοχή του κόσμου το απογειώνει!
Ναι, σαφώς είναι καλύτερο στην live εκτέλεση, απλά το Fear of the Dark έχει χαντακωθεί :D, είμαι 22 και το ακούω από τα 15 μου, δε μου κάνει αίσθηση πλέον.