Α μπάντα είναι αυτοί μπροστά από τους Maiden; κοίτα τι μαθαίνεις
Και μαλιστα, με τους ιδιους μουσικους απο το 1985.
Και μαλιστα με πολυ μεγαλυτερο κοινο και προσφορα στην παγκοσμια μουσικη και καλυτερα τραγουδια και και και…
Νομιζω γινεσαι για αλλη μια φορα εριστικος.
Για τους Radiohead μιλάμε τώρα; Ποτέ δεν μου έκαναν κλικ. Τους θεωρώ αρκετά βαρετούς. Εκτός φυσικά από ορισμένα κλασσικά επικά τραγούδια που είχαν γράψει πολύ παλιά όπως το Street Spirit και το Creep.
Απλως απαντησα σε εριστικο σχολιο με 2 αντικειμενικες αληθειες και 1 υποκειμενικη αποψη
άντε να πω ίσως για το κοινό, παίζουν και πιο pop μουσικη σε σύγκριση με τους maiden εξάλλου, ίσως έχεις δίκιο…ίσως ξαναλέω…για την προσφορά πως ακριβώς είναι αντικειμενική αλήθεια? υπάρχει κάπου το προσφορόμετρο και το επιβεβαιώνει?
Φαντάζομαι είναι τόσο σημαντικοί που και οι Maiden θα τους έχουν αφίσα στο στούντιο
Άσε που με ένα πρόχειρο google search δε νομίζω να έχουν περισσότερες πωλήσεις από Maiden…
Για να μην πούμε για μουσική που έχει “αντοχή στο χρόνο”
Μετράμε από το 1979 ξερωγώ , έχουμε 2021 και γεμίζουμε στάδια από τη Χιλή μέχρι την Ινδία , Αυστραλία μέχρι Όσλο
ok thanks
Και με τεράστια διαφορά κιόλας υπέρ των Βρετανών με το μικρότερο κοινό και την μικρούλα προσφορά στην παγκόσμια μουσική
Προτιθέμενος να συμβάλλω κι εγώ στον, εντελώς πολιτισμένου κλίματoς, διάλογο που προς μεγάλη μου ευχαρίστηση (κι έκπληξη!) έχει επικρατήσει εδώ, με αφορμή το poster των Maiden (περιόδου Number of the Beast παρακαλώ!) στην φωτογραφία των Radiohead, θα προσθέσω τα εξής:
Τους Radiohead λοιπόν, τους είχα ακουστά από κάποια λίγα, τα πιο γνωστά τους κομμάτια, τους προσκύνησα όμως όταν έβγαλαν το… συμπαντοθραυστικό “OK Computer”! Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν μπορούν να συγκριθούν με τους Maiden, έναντι των οποίων υστερούν.
Ας γλιτώσω από τον κόπο τους τιμητές της “πολιτικής ορθότητας”, και να πω ότι πράγματι, μιλάμε για ανόμοια πράγματα, “για μένα”, αλλά ναι, υστερούν.
(Δεν βλέπω να υπάρχει και λόγος να γίνεται σύγκριση βέβαια, αλλά αφού έγινε κουβέντα…)
Να ένα instant classic, μιας και πρόσφατα αναφερθήκαμε και σε αυτόν τον όρο.
Kid A και OK Computer είναι τεράστιοι δίσκοι.Μιλάμε για άλμπουμ που σημάδεψαν ολόκληρη γενιά από φανς συγκεκριμένου είδους μουσικής.Το ποιος έχει ‘καλύτερα’ τραγούδια είναι προφανώς υποκειμενικό.Πωλήσεις, εισιτήρια, tours και προσφορά στην μουσική βάση διαχρονικότητας δεν είναι.Ε σε αυτά υπάρχει σημαντική διαφορά.Οπότε το ‘αντικειμενικά’ που γράφτηκε παραπάνω μάλλον δεν ισχύει τελικά…
Καλά αν μαζευτούν 10 νοματαίοι που να έχουν αγοράσει τα πάντα που έχουν κυκλοφορήσει οι Maiden κατευθείαν υπάρχουν 40000 πωλήσεις
Οι Radiohead πούλαγαν album με pay-what-you-want το 2007 και ο Yorke με bittorent το 2015.
Τα οποία προσμετρούνται κανονικά στις πωλήσεις τους και πάλι οι Maiden έχουν δώσει υπερδιπλάσια.Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα μεγαλύτερο κοινό βέβαια.Είναι και θέμα φανατικών οπαδών.Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μικρότερο πάντως.
Εγω νομιζω πως δεν εχει και μεγαλη σημασια η συγκριση βάσει πωλησεων. Είναι δυο τεραστιες μπαντες με μεγαλη επιδραστικοτητα σε διαφορετικα μουσικά ειδη. Ειναι τελειως υποκειμενικο το θεμα και χωρις μεγαλη πρακτικη αξια (πρακτικη αξια θα ειχε αν ηταν καποιος που θελει να εντρυφησει σε ενα συγκεκριμενο μουσικο ειδος και συζηταγαμε με ποιο δισκο θα του προτειναμε να ξεκινησει- ή να προσθεσει στα ακουσματα του- αλλα εδω εχουμε διαφορετικο μουσικο ειδος!)
Ωραιο θεματακι αυτο για αλλο thread, με ποιο δισκο θα προτεινατε να ξεκινησει καποιος τελειως αμυητος σε heavy, death, doom, prog rock, punk κτλ
Πάντως στα τελευταία tour τους το από 11/17 ως 11/18 απ’ότι βλέπω οι Radiohead μάλλον πήγαν καλύτερα απ’τους Maiden…
edit:
Και για το 2017… Εδώ μάλιστα λέει οι Maiden πούλησαν 550k εισιτήρια σε 45 shows και οι Radiohead 635k σε 23
Οτιδηποτε εχει σχεση με Pink Floyd