Iron Maiden

Ήταν απλά ωραίο, κι ευχάριστο, χωρίς πώρωση, αλλά γενικά ήταν ό,τι πρέπει για πρώτο single. Και το βίντεο κλιπ ήταν αρκετά προσεγμένο, ο Σαμουράι Έντι ήταν κάποιο throwback σε κάποιο δευτερεύον album art του παρελθόντος, ή λέτε να τον δούμε Γιαπωνέζο στο επόμενο εξώφυλλο;

Σα τον Mumm Ra από τους Θαντερκατς ήταν

5 Likes
2 Likes

Ανοιξτε τωρα καινουριο θεμα να παμε εκει να αρχισουμε να μαλωνουμε…

Ε πάντα έτσι δεν ήταν ο Eddie? :stuck_out_tongue:

Τουλάχιστον εμένα πάντα τον Mumm Ra μου θύμιζε από την πρώτη φορά που είδα εξώφυλλο maiden στην ζωή μου.

4 Likes

Συμπαθητικη post reunion μεηντενια με λίγο τσιμπημενο το φολκ στοιχείο ένεκα και των wishbone ash φολκιζοντων επικολυρικων επιρροών που πάντα είχαν. Η εισαγωγή όντως θυμίζει if eternity βέβαια αμέσως φαίνεται φαίνεται η πρόθεση της μπάντας να μην πάει σε κάτι τόσο δραματικό αλλά κάτι λίγο πιο εύθυμο. Λίγο πιο κάτω ένα σημείο μου θύμισε το when the wild wind blows. Στα συν η ερμηνεία του Μπρουσαρου και οι ωραίες δισολιες στα μείον πως μου φάνηκε αρκετά προβλέψιμο στη ροή του.

Μεηντεν ρε νιαμου

Σε τζαπαν έχουμε αυτό το EP του ‘81

image

3 Likes

Mετριοτατο με χαλια παραγωγη γτπμ.Ας ελπισουμε να ειναι το χειροτερο του αλμπουμ…

1 Like

Μαλλον θα συμφωνησω.

Σαν κομμάτι…zzzzzzzzzzzzzzz…
Σαν κομμάτι maiden…zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…
Το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο ήταν το contrast της άψυχης σύνθεσης με την σκατένια παραγωγή, με την καλή έννοια το εννοώ…

Όπως και να χει όμως…UP THE IRONS RE MOYNIAAAA

1 Like

κομματι-υπνος, υπεραδιαφορο με σταθερα μετρια παραγωγη, αλλα καθε νεος δισκος μειντεν ειναι λογος χαρας και ελπιδας για κατι εστω αξιοπρεπες.

μονο μειντεν γενικα

1 Like

Το main riff φέρνει σε Mother Russia ενώ η εισαγωγή έχει κατι σε wasteland vibe. Δεν είναι άσχημο πάντως. Ωραία τα lead στο ρεφρέν + κάποιες ωραίες φωνητικές γραμμές. Η παραγωγή μπουκομενη και είναι η πρώτη φορά που δεν καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα απο αυτά που τραγουδάει ο Bruce.
Το βίντεο όπως ξεκινά μου θύμισε τα enhance βιντεο του trooper κ flight of icarus.
Μερικα easter eggs που πρόσεξα: Επιγραφή no prayer for the dying σε ταφοπλακα, κεφαλι εξωγήινου με το σκαφανδρο αστροναύτη απο final frontier, κατεστημένο το αεροπλάνο που χρησιμοποιησουν στην book of souls περιοδεία , το box set απο το Eddie’s archives θαμμενο στην άμμο , το δαχτυλίδι με το κεφάλι του eddie απο το εν λόγω box set που το φοράει μια φιγουρα με τις κουκούλες, άδεια κουτια μπυρας trooper, σε δυο-τρεις σκηνές δείχνει αρκετές μύγες (lord of the flies) στις τελευταίες σκηνές βλέπουμε έναν cyborg eddie (somewhere in time) και εναν eddie απο το book of souls.
Ο Mamm Ra δημιουργήθηκε το 1985…

8 Likes

Εισαγωγή: ΚΑΥΛΑ

Φωνητικά: ΑΝΤΙΚΑΥΛΕ καρδιογράφημα νεκρού (Maiden: Bruce, πόσο Post Reunion Narrative φωνητικά να βάλουμε; Bruce: ΝΑΙ)

Διάρκεια: Κόψε ρε μάστορα 2 λεπτάκια από το μάντρα Χαβ γιου σην δε ραιτινγκ ον δε γουολ να πούμε…

Σολίδια: ΚΑΥΛΑ

Ύφος: Not great, not terrible. 1000 φορές πάντως προτιμότερο αυτό το αέρινο, απλό και σχετικά μη επιτηδευμένο στυλ από τη Me To Stanio Prog Epic μανιέρα των 00s & 10s (φακ, Post Reunion δηλαδή! Και επειδή μιλάμε προς το παρόν για ένα μόνο τραγούδι, κάτσε μην είναι και των 20s)

Video: ΚΑΥΛΑ. Ξέρεις γιατί; Γιατί είχε υποτυπώδες σενάριο (kudos στον κοντό) και ήταν κατά 95%… 2D!! To 3D φίλτατε Rod θέλει αρχίδια, κι αν δεν είσαι η Pixar… άστο, γάμα το… Πιες τα ale καλύτερα.

Παραγωγή: Φύγε ρε Λουκά Βύντρα της κονσόλας, το φελέκι μου μέσα! Δεν βρέχει ρε καρεκλοκένταυρε!

Overall: Είπαμε, με ξάφνιασε ευχάριστα! Ορεκτικό δυνατό!

10 Likes

Το έβαλα σε ταχύτητα 1,25 … Μιλάμε για ΕΠΟΣ!!!

1 Like

Ενδιαφερον το υφος για σινγκλακι Μεηντεν, περιμενα κανα 4λεπτο γρηγορο… και τελικα μαλλον θα το προτιμουσα. Δε μου ειπε πολλα το κομματι με 2 ακουσματα, κλασικο τραγουδι Maiden των τελευταιων δυο δισκων, λιγο να πλατιαζει, λιγο να μην εχει πολλα να πει, χωρις να ειναι δυσαρεστο.

Το πιο ενδιαφερον σημειο του δισκου για μενα ειναι το instrumental κομματι στην μεση, το οποιο εχει ωραιο ηχο στις κιθαρες και κλασικη δισολια μεηντεν με συναισθημα. Δυστυχως ο Ντικινσον εμενα μου ακουγεται παρα πολυ κακος, σα να σφιγγεται για να τραγουδησει πλεον. Θα προτιμουσα να μην φωναζει καθολου πλεον, αφου αυτο μου ειχε κακοφανει ηδη απο το Book Of Souls, και αντιθετα απλα να τραγουδαει πιο ηρεμα, ειδικα σε ενα τραγουδι οπως κι αυτο.

ΥΓ. Το μεγαλυτερο αινιγμα για τον Kevin Shirley ειναι πως ειναι δυνατον να εχει κανει τετοια υπερτατη παραγωγη το 1997 στο Falling Into Infinity των Dream Theater (και σε πολλους αλλους δισκους της εποχης εκεινης), και με τους Maiden να πηγαινει απο κακη σε χειροτερη παραγωγη? Το Brave New World αλλα ειδικοτερα το Engines Of Creation του Joe Satriani απο την ιδια χρονια εχουν ΓΑΜΩ τις παραγωγες. Τι εχει συμβει?!

4 Likes

Αυτό.

2 Likes

Τη Δευτέρα θα δούμε το εξώφυλλο με τον Eddie σαμουράι :shushing_face:

1 Like

Εμενα ο τροπος που τραγουδαει και γενικα αυτο που μου αφηνει το τραγουδι ειναι final frontier περιοδο.

Εκτιμώ ότι το άλμπουμ θα έχει τον ίδιο τίτλο, χωρίς το “The”

Co-producer είναι ο Harris. Μήπως ο Shirley δεν θέλει/μπορεί να πατήσει πόδι, και εν τέλει να βγάλει 100% τον ήχο που έχει στο μυαλό του; Κουβέντες καφενείου κάνω τώρα, το ξέρω, απλά το βάζω σαν αστερίσκο.

Στα του κομματιού, άσχημο δεν το λες, και αν παραμείνουν συνεπείς στην λογική των τελευταίων ετών (το 1ο single να είναι από τα 3-4 χειρότερα κομμάτια του δίσκου…) μπορούμε να ελπίζουμε σε αξιοπρεπή επερχόμενη δουλειά. Dickinson όμως απογοήτευση, δυστυχώς φαίνεται να έχει πέσει αρκετά :slightly_frowning_face:

2 Likes