Iron Maiden

Αναρωτιέμαι αν δεν ήταν οι Maiden, σε πόσους θα άρεσε πραγματικά; Κρίμα και είχα προσδοκίες…

1 Like

Με βαριά καρδιά πάτησα το play, τα αρκετά πρόσφατα singles τους μου ήταν αδιάφορα. Εξαιρετική σύνθεση, με το αρχικό ριφ να έχει μια desert, western αισθητική, κάπως ανέμελο και να χαράσσεται ακοπα στο μυαλό. Όχι δηλαδή το τυπικό maidenικό ριφ. Υπέροχα σόλο, ευχάριστη έκπληξη θα την έλεγα.

5 Likes

Καλό είναι , όχι κάτι που θα περίμενες από τους Maiden στον 17ο δίσκο τους.Υποθέτω ότι τα southern desert rock riffs (δικός μου όρος!!) είναι δουλειά του Adrian, που είναι και ο πιο ανοιχτόμυαλος συνθέτης από τους υπόλοιπους.Η εισαγωγή είναι όμορφη και δεν πλατιάζει πολύ όπως άλλες των post reunion άλμπουμς.Solo Dave αδιάφορο αλλά του Smith πολύ καλό.Τίμια διάρκεια χωρίς επαναλήψεις που τραβάνε με το ζόρι τραγούδια στο 8+…Kudos που στην ηλικία τους βάζουν έστω λίγα νέα στοιχεία.

Η παραγωγή είναι ΟΚ αν την συγκρίνεις με το απόλυτο σκουπιδαριό του τελευταίου Live.Ελπίζω ο Dickinson να είναι χαμηλά στην μίξη γιατί αν τραγουδάει έτσι πλέον την βάψαμε.Ουσιαστικά καλός είναι μόνο στο ρεφρέν (πλάκα πλάκα γιαυτό το έβαλαν για single επειδή έχει κολληματικό και εύκολο sing along ρεφρεν) και στο υπόλοιπο κομμάτι δε καταλαβαίνεις τι λέει.Η αλήθεια είναι ότι και σε τελευταίες συνεντεύξεις που τον έχω δει πάλι πεσμένος φαίνεται οπότε δεν είμαι και ιδιαίτερα αισιόδοξος.Απόλυτα υπεύθυνος εννοείται πως είναι ο Harris για θέματα παραγωγής και μίξης…ποιος Shirley…υπάλληλος του είναι.Αν δεν πει το ΟΚ ο αρχηγός δε γίνεται τίποτα.

Το cover είναι τρελή αντιγραφή από Disturbed.Μιλάμε για copy paste.To video αρκετά cheesy.O Gandalf γίνεται Σαμουράι σε Mad Max σκηνικά.Μερικές φορές το όλο artwork τους μοιάζει να απευθύνεται αποκλειστικά στο εφηβικό κομμάτι της ψυχής του κάθε fan.Κλασσικά είχαμε και στοιχεία του legacy πεταμένα από εδώ και από εκεί, κάτι που προσωπικά με έχει κουράσει.

Βρίσκω ενδιαφέρον ότι παραδοσιακοί fans της μπάντας δεν τρελάθηκαν, ενώ πιο casual ακροατές γούσταραν περισσότερο.Αναρωτιέμαι αν περιμένει κάποιος από τους Maiden στα 65 να βγάλουν το νέο Powerslave…Anyway…

4 Likes

Εξαρτάται από το ύψος που έχει τοποθετήσει ο καθένας τον πήχη των προσδοκιών του.

Και νομίζω έχει άμεση σχέση με το αν περίμενε κάποιος ένα νέο Benjamin Breeg για παράδειγμα ή όχι.

Προσωπικά μιλώντας, φοβόμουν ένα τέτοιο attempt (με ένα single μόνο βέβαια, η πιθανότητα είναι ακόμα μεγάλη) κι αυτό που άκουσα δεν το περίμενα. Μακάρι να είναι σε πιο straightforward ύφος όλο το album.

1 Like

To κομμάτι στο σύνολο του είναι αρκετά καλό.
Ο Dickinson, δείχνει ότι η φωνή του έχει κλείσει πλέον, ζορίζεται αρκετά, αλλά δεν καταστρέφει ευτυχώς το τραγούδι.
Αυτό που είπε για την φωνή του, ο @QuintomScenario, με κάλυψε 100%.

2 Likes

Νομιζω πως αν δεν ηταν maiden αυτο που θα ελεγα πως ειναι ενα συμπαθητικο πιασαρικο κομματι με ωραια leads, καπως ετσι το περιεγραψα κιολας τωρα που ειναι Maiden (!). Στις σημερινες ακροασεις μου αρεσει λιγο περισσοτερο απο τις χτεσινες. Ηδη φανταζομαι σκηνικο με φιλους μπυρες και μεθυσμενοι να το τραγουδαμε :rofl:

Ουσιαστικά δεν εχω προσδοκίες, ότι και να βγαλουν θα είναι απλα το επιστέγασμα μιας τεραστιας καριέρας που αν ειναι ενας πολυ καλος δισκος θα προσθεσει κατι παραπανω στο μυθο τους, αν ειναι ενας μετριος σε καθε περιπτωση θα μας δωσει καποια ωραια κομματια να ακουμε, οπως συνεβη ακομα και στο virtual ΧΙ που για μενα ειναι το χειροτερο τους. Η΄ στο book of souls που αν και εχω χρονια να το ακουσω χωρις skip, εδωσε τα πολυ ωραια red and the black, if eternity, empire και το ομωνυμο

Η Bruce ηδη ζοριζεται στις ψηλες απο το Final frontier και μετα, θεωρω αυτος ηταν ο δισκος που αυτο αρχισε να γινεται εντονο. Δεν περιμενα να εχει επιστρεψει η φωνη του στα παλια επιπεδα, αλλα παρολο αυτο το ζορι που ακουγεται οταν ανεβαινει, η ερμηνεια του ειδικα στο ρεφρεν μου αρεσε.

Επισης θετικο πως δεν ηταν ακριβως αυτο που θα περιμεναμε να ακουσουμε απο Maiden, οπως ηταν πχ το speed of light που ηταν οτι πιο προβλεψιμο θα μπορουσαν να βγαλουν τοτε και ξεφουσκωσε πολυ γρηγορα. Βεβαια οι δισκοι των Maiden κατα κανονα εχουν ψωμι και τα single σπανια προδιδουν κατι πιο σαφες

PS: ωραιο το videoclip, οκ δινει την αισθηση του αχταρμα σε καποιες φασεις, αλλα ηταν διασκεδαστικο

1 Like

Αν είναι έτσι η φωνή του Bruce μια καλή ιδέα θα ήταν να επέστρεφε και ο Blaze στους Μεηντεν και να παίζανε με δυο frontmen. Ποια μπάντα το έκανε και δικαιώθηκενα δεις…

1 Like

την 1η φορα που το ακουσα μου φανηκε πολυ μετριο…Απο εχθες το ακουω στο repeat…Πλεον μου φαινεται απιστευτα εθιστικο κομματι…

5 Likes

Θα συμφωνούσα με όλα όσα λέτε για τον Dickinson, αν δεν τον είχαμε δει και λαιβ το 18 και δεν ξέραμε πως η φωνή του είναι σε αξιοπρεπέστατο επίπεδο για την ηλικία του και για τον τόνο που καλείται να τραγουδήσει.
Προφανώς, το μεγαλύτερο θέμα της παραγωγής είναι πως σε κανέναν από τους τελευταίους δίσκους, δεν προστατεύεται αλλά αντιθέτως, εκτίθεται. Είναι λες και γίνεται επίτηδες. Γιατί προφανώς, θα μπορούσε να επιλεχθεί διαφορετικός τρόπος ώστε να αναδεικνύεται το όποιο εύρος της φωνής του στο σήμερα. Απλούστερα, αρνούμαι να δεχτώ πως η φωνή του πλέον δε μπορεί να εξυπηρετήσει το βασικό, δηλαδή το να γίνεται κατανοητός! Αλίμονο αν καταλαβαίνει κανείς τι ακριβώς τραγουδά στην πλειονότητα των στίχων, και μιλάμε για τον Dickinson, με τις ερμηνευτικές ικανότητες και την άρθρωση που τον έκαναν αυτό που είναι.

5 Likes

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε όμως.Στο live streaming από το Rock In Rio αλλά και στο τελευταίο ζωντανό άλμπουμ που έβγαλαν ήταν κακός.

ναι σύμφωνοι έχουν περάσει 3 χρόνια, αλλά:
α) δεν έχουν περάσει 10 χρόνια πχ
β) και στο book of souls πχ που προηγήθηκε ήταν εξίσου χαντακωμένος και άθλιος
γ) δε συζητούμε αν είναι καλός ή κακός, μάλλον το πράγμα πάει προς το “δεν ακούγεται” και “δεν καταλαβαίνω καν τι λέει”

1 Like

νομιζω οτι το προβλημα απο το final frontier και μετα ειναι οτι φωναζει και δεν τραγουδαει

1 Like

Συγγνώμη, όσα χρόνια και να έχουν περάσει, στο studio μπορείς να βγάλεις σχεδόν ό,τι αποτέλεσμα θέλεις. Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Dickinson έχει χάσει τη φωνή του.

5 Likes

Ό,τι καλύτερο

3 Likes

Συμφωνω, με αντιπαραδειγμα τον Οzzακλα ή τον Halford που στα live με το ζορι εβγαινε η φωνη αλλα στα 13 και Firepower ακουγονται και οι δυο… 20 χρονια νεοτεροι.

O Bruce στο τελευταιο live στην Αθηνα για την ηλικια του ηταν φοβερος, κατι λαθος κανουν στο studio οι Maiden

:rofl:

4 Likes

εννοείται! χαίρομαι που το πιασες :rofl:

Σίγουρα είναι ο τρόπος τραγουδίσματος, καθώς ο άνθρωπος φωνάζει. Δεν ξέρω γιατί το κάνει, αλλά φωνάζει. Αυτό δεν είναι θέμα παραγωγής. Θέμα παραγωγής είναι αν ντουμπλαρει τα φωνητικά του, αν θα του βάλει εκο, ριβερμπ. Όταν διαλέγει αυτόν τον τρόπο ερμηνείας, είναι θέμα τραγουδιστή.
Δεν ξέρω γιατί το επιλέγει, αλλά είναι γεγονός.

4 Likes

Απο την αλλη, ακριβως επειδη μπορεις να βγαλεις οτι φωνη θελεις στο στουντιο, φαινεται πολυ δυσκολο να πιστεψει καποιος οτι εκαναν την επιλογη να τον εχουν να φωναζει με τετοιο τροπο. Που τελικα ομως αυτο πρεπει να συμβαινει. Ειναι κριμα γιατι στα ρεφρεν ακουγεται πολυ ωραιος κατα την γνωμη μου.

ΥΓ. Επισης, γιατι, τι ειναι ο Dickinson? Ολοι οι ανθρωποι χανουν λιγο ή πολυ την φωνη τους στον κοσμο, με ακριβως μηδεν εξαιρεσεις. Και ολων των ανθρωπων οι φωνες αλλαζουν οσο γερνανε. Προφανως και θα ακουγεται διαφορετικος απο πριν 5 χρονια και διαφορετικος απο πριν 20 χρονια.

1 Like

Ιχχχχχχχ, τώρα πρόσεξα αυτή τη λεπτομέρεια με το χέριιιιιιι…

Πάντως από σημειολογία, σούπα εν κρανίω, ο τράγος/κακός, αλλά ο Eddie με τους τέσσερις καβαλάρηδες της αποκάλυψης και τις πεντάλφες, που σώζει τον Αδάμ και την Εύα μεν, αλλά τους δίνει τον απαγορευμένο καρπό, και γνκ, whatever. Τουλάχιστον είναι αισθητικά πετυχημένο

1 Like

Στο studio τον κάνεις να ακούγεται και ίδιος, αυτό λέω.