Το εισαγωγικό σπάσιμο του BACK IN THE VILLAGE είναι ο ορισμός του μέταλ κυρία μου
Παιδιά σκεπτόμενος κι εγω το τοπ 20 παρατηρώ δύο πράγματα:
α) στην πρώτη περίοδο (80-92) έχω φτάσει εύκολα τα 20 κομμάτια
β) στην reunion περίοδο θεωρώ ότι είναι τόσο καλό το BNW που πρέπει να μπει το μισό μέσα οπότε δε μένει χώρος για τα υπόλοιπα albums
20 είναι λίγα ακόμα κι αν δεν έχεις ακούσει σχεδόν νότα μετά το AMOLAD όπως εγώ αλλά ok. Με ό,τι έχουν βγάλει χωρίς Dickinson δεν έχω την ίδια τριβή. Οπότε, χωρίς σχόλια και με πόνο ψυχής για όποια έμειναν όξω:
- Children of the Damned
- 22 Acacia Avenue
- Hallowed Be Thy Name
- Revelations
- Flight of Icarus
- To Tame A Land
- Aces High
- Losfer Words
- Rime of the Ancient Mariner
- Stranger In A Strange Land
- Alexander the Great
- Infinite Dreams
- Seventh Son of a Seventh Son
- Judas Be My Guide
- Fear of the Dark
- Blood Brothers
- Out of the Silent Planet
- Paschendale
- Different World
- For The Greater Good of God
Έχω μια παραπάνω αδυναμία στον Smith και σε ό,τι έχει βάλει αυτός το χεράκι του σε σχέση με τους άλλους δυο κιθαρίστες
Το καλό με τους Maiden είναι ότι εκτός απ’ την ποιότητα έχουν και την ποσότητα
Κόπηκε στο νήμα, κομματαρα τεραστια
Με βάλατε στο τριπάκι. Δεν έχω ακούσει καν όλα τους τα albums. Ό,τι θυμάμαι από παλιά και στα γρήγορα χωρίς πολύ σκέψη.
Remember tomorrow
Powerslave
Afraid to shoot strangers
The loneliness of the long distance runner
To tame a land
Infinite dreams
Seventh son of a seventh son
Hallowed be thy name
Phantom of the opera
Fear of the dark
Children of the damned
Alexander the Great
Rime of the ancient mariner
Wasting love
The evil that men do
Strange world
Ghost of the navigator
Revelations
The nomad
Flash of the blade
Θα ρίξω και εγώ τον οβολό μου. Θα πω και το κλισέ αύριο,σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο η λίστα θα είναι διαφορετική. 20 λοιπόν αλλα χωρίς σειρά αξιολόγησης. Και δεν ντρέπομαι να βάλω και ένα καινούριο!
1. Iron Maiden - Από Live ακόμα καλύτερο
2. Killers - Εναρκτήριο Ριφ Ελικόπτερο ! Yeah!
3. Hallowed be thy Name - Ίσως το κορυφαίο μέταλ τραγούδι ever
4. To Tame a Land - Απίστευτα επικό, απίστευτα αδικημένο
5. Powerslave - Ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα, εναλαγές, φοβερά σόλο
6. Rime of the Ancient Mariner - 10 λεπτά που φεύγουν νεράκι σαν να ταν 3
7. Caught Somewhere in Time - Aγαπημένο Μaiden opener, επίσης αδικήμένο στα live
8. Wasted Years - Αν θέλεις να φέρεις κόσμο στους maiden ξεκίνα με αυτό
9. Stranger in a Strange Land - solo Adrian-καρδούλες
10.Infinite Dreams - Μια ομορφιά, νομίζω δεν έχουν παρόμοιο στην μορφή κομμάτι
11.The Evil that Men do - Κορυφαίος συνδυασμός μουσικής στίχων και ερμηνείας
12.Seventh Son of a Seventh Son - ΕΠΙΚΟ ΕΠΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ
13.Afraid to shoot Strangers - η ήσυχη εισαγωγή προετοιμάζει για το μεγαλείο της συνέχειας
14.The Sign of the Cross - Βlaze και ξερό ψωμί, συγκίνηση, ο πρώτος μου maiden δίσκος
15.The Wicker Man - H μεγάλη επιστροφή. Ίσως το πιο πιασάρικο κομμάτι τους
16.The Nomad - Τρελά γούστα με την ανατολίτικη μελωδία
17.Τhe Ghost of Navigator - Rime 2K, ριφάρες ρεφρενάρα σολάρες έτσι ρε μόνο Maiden
18.For the greater good of God - Πανίσχυρο τραγούδι που μιλάει στην καρδιά
19.If Eternity should fail - O Bruce επιστρέφει στις ένδοξες ημέρες του Chemical Wedding
20.Hell on Earth - Πώς να μην το βάλω από την στιγμή που με κέρδισε με την μία. Ηariss - υπόκληση.
Για 'μένα είναι πιο εύκολο να βγάλω 1-2 τραγούδια από δίσκους, παρά να κάνω 20άδα. Το θεωρώ αδύνατο.
Μπορεί να είμαστε όλοι εστιασμένοι στο καινούριο αλλά 18 χρόνια πριν…
Τεράστιο το ενδιαφέρον και τότε για το νέο album, δεύτερο της επανασύνδεσης, και η αλήθεια είναι ότι η αρχική εντύπωση δεν ήταν η καλύτερη βλέποντας το απαράδεκτο εξώφυλλο.
Η ακρόαση όμως δικαίωνε εν πολλοίς τις προσδοκίες αφού οι κορυφές του Dance of Death είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές (ομώνυμο, Paschendale, Journeyman κλπ) ενώ υπάρχουν εδώ και κάποιες διόλου ευκαταφρόνητες πρωτιές, όπως η παρθενική συνεισφορά του McBrain στο συνθετικό τομέα (και τελευταία έως σήμερα!) και η πρώτη αμιγώς ακουστική μπαλάντα στο ρεπερτόριο των Ιrons, ενώ γενικά ο δίσκος παρόλο που δεν κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια του, η συνολική του αποτίμηση είναι οπωσδήποτε θετική, τώρα που ενηλικιώθηκε μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα!
τώρα εσείς οι δύο ή δεν συνεννοηθήκατε καλά, ή θέλετε να φρικάρετε τον Sevek με το εξώφυλλο του Dance of Death
Για μενα ειναι ενας δισκος που ακουγεται σερι, χωρις κανενα skip και χωρις καθολου fillers.
Στις πολυ ωραιες συνθεσεις (εκτος απο τα τρια που αναφερεις) να προσθεσω και τα rainmaker (σκετη ομορφια!), no more lies (αρκετα πορωτικο), montsegur (ωραιο επικο), gates of tomorrow (η πιο “χαρουμενη” πλευρα της μπαντας) και new frontier (γκαζωμενο και πολυ ωραιο, κι ας πατωσε στη σχετικη ψηφοφορια για τα καλυτερα post reunion σφηνακια!)
Αλλα και τα υπολοιπα του δισκου (wildest dreams, face in the sand, age of innocence) ακουγονται παραπανω απο ευχαριστα.
Ειναι ο δισκος “αδερφακι” του brave new world με αρκετα κομματια που γραφτηκαν την ιδια περιοδο, παρολο που το DoD ειναι καπως πιο αμεσο και λιγοτερο progressive, πριν να αλλαξουν παλι το στυλ τους στο πολυ καλο και καπως πιο σκοτεινο AMOLAD.
Το εξωφυλλο ειναι απλα το χειροτερο των maiden με διαφορα απο το δευτερο.
Είδα χθες στο HRH Goth στο Λονδίνο τους Lord of the Lost, που τους έχουν καλέσει οι Maiden για support στο επερχόμενο tour.
Παρακολούθησα όλο το σετ τους, ήταν όχι ενοχλητικοί εντελώς, αλλά εντελώς αδιάφοροι, μέτριοι και παιδάκια, μια μουσική το πολύ πολύ για να ξεσπάνε οι φασαίοι γκοθαδες του Camden. Παίξανε και ένα τραγούδι τους La Bomba, που είναι αν έχετε το θεό σας κάτι σαν funk goth, ανυπόφορο, μου διέλυσε εντελώς το ψυχολογικό κλίμα που είχα φτιάξει για My Dying Bride μετά.
Και πριν το τέλος λέει ο τραγουδιστής “τα λέμε το καλοκαίρι που μας έχουν καλέσει οι Iron Maiden”
Ντοιοιοιοιοιον!
Πείτε μου, τι καπνίζουν οι Maiden όλα αυτά τα χρόνια με τα support? Νταξει, σε αρκετά θέματα δεν μπορώ να καταλάβω τι καπνίζουν εδώ και καιρό, αλλά αυτό με τα support είναι ανεξήγητο φαινόμενο πραγματικά…
Εδώ το άσμα https://youtu.be/Uy7a2ovQwK4
Νασαι καλα πεθαναμε στο γελιο
Τραγικό και ένας καλός λόγος να μη δεις τους Μέηντεν στο επερχόμενο τουρ. Κρίμα.
ΕΛΕΟΣ. Πραγματικα το μονο καλο support που ειχαν οι MAIDEN ηταν οι ANTHRAX στη Τουρκια
Ελπίζω να πήγες και Sisters of Mercy προχθές
3 μέρες σερί sold out στο Roundhouse έπαιξαν!