Μεγάλη αγάπη σε Sign of the Cross , fortunes of war & man on the edge
Το x factor είναι δισκαρα. Λατρεύω τον πεσιμιστικο κ σκοτεινό χαρακτήρα του ενώ στιχουρχικα μιλάμε για τη καλύτερη συνολικά δουλειά του συγκροτήματος. Ο Blaze ταιριάζει απίστευτα στην όλη φιλοσοφία του δίσκου, αν και στα live ήταν απαλευτος ακόμη κ στα “δικά” του τραγούδια. Το sign of the Cross παιζει να ειναι κ το καλύτερο τραγούδι των Maiden
Ναι.
- Prowler
- Remember Tomorrow
- Phantom of the Opera
- Iron Maiden
- Wrathchild
- Murders in the Rue Morgue
- Killers
- Purgatory
- Children of the Damned
- The Number of the Beast
- Hallowed Be Thy Name
- Revelations
- The Trooper
- To Tame a Land
- Aces High
- 2 Minutes to Midnight
- Powerslave
- Rime of the Ancient Mariner
- Caught Somewhere in Time
- Wasted Years
- The Loneliness of the Long Distance Runner
- Stranger in a Strange Land
- Deja-Vu
- Moonchild
- Infinite Dreams
- The Evil That Men Do
- Seventh Son of a Seventh Son
- The Clairvoyant
- Only the Good Die Young
- Be Quick or Be Dead
- Afraid to Shoot Strangers
- Fear of the Dark
Περίοδος 1980-1992.
Κάπου ώπα δηλαδή.
Χαλαρωσε. Προσωπικές απόψεις εκφράζει ο καθένας μας. Εξάλλου έγραψα ότι παίζει. Κ στην τελική αν το θεωρεί κάποιος το καλύτερο τους το δικό σου το πρόβλημα ποιο είναι?
Δισκάρα
Να μην είσαι ιερόσυλος πάνω στον ενθουσιασμό σου, Benjamin.
Ελα ρε συ. Είπαμε τα γούστα είναι γούστα
Το έχετε προσέξει πως μετά το man on the edge και μέχρι και το τελευταίο κομμάτι του δίσκου το unbeliever (που αρχίζει λίγο πιο τσαχπινικα) όλα τα κομμάτια έχουν αργές ακουστικές εισαγωγες? Νομίζω αυτό με κουράζει περισσότερο στο x-factor και τις μισές φορές που θα το ακούσω θα είναι με skip. Ενώ όλα τα κομμάτια είναι ωραία και δυσκολεύομαι να χαρακτηρισω κάποιο filler, ο δίσκος πάσχει λίγο σε ροη. Προσωπική άποψη πάντα.
Κατά τ’ άλλα είναι ωραίος δίσκος με ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και θα πω και το κλισέ πως για άλλη μπάντα μπορεί να ήταν ο καλύτερος δίσκος τους.
Το sign of the cross και για μένα είναι υπερβολικά ψηλα, απίστευτη κόμματαρα, όπως και το man on the edge μεγάλη κόμματαρα. Πολύ ωραία και τα lord of the flies, 2am, fortunes of war, the aftermath, judgement of heaven
Sign of the Cross το καλυτερο κομματι τους απο οταν κυκλοφορησαν το Seventh Son.
Lord Of The Flies, Judgement Day, The Aftermath, Judgement of Heaven, Man On The Edge, Blood On The World’s Hands, Justice Of Peace, The Unbeliever ολα πανω του 7.
edit: Judgement Day και Justice of Peace ειναι στο single του Man On The Edge, αλλα ειναι τοσο καλα!
εαν ειχαν εξαιρεσει καποιο απο τα Look for the truth, 2AM, The Edge of Darkness και να εβαζαν αυτο…
…το οποίο νομίζω όλοι το ξεχάσαμε όταν κάναμε τις λίστες μας, ίσως επειδή δεν βρίσκεται σε κανονικό LP. Εγώ το είχα μάθει από το best of the beast, που ήταν το δεύτερο Maiden cd που αποκτησα μετά το FoTD . Τεράστια κόμματαρα!
ειχε βγει σαν single για το best of the beast. το ειχα παρει τοτε το 12"αρι.
Επίσης όσοι παρεβρέθηκαμε στο temple το '19 στο live του blaze το ακούσαμε και live. Ήταν ίσως η κορυφαία στιγμή της συναυλίας!
και το 17 στο Κυτταρο. γενικα απο το X Factor ο Blaze εχει στο setlist τα Man On The Edge και Lord Of The Flies.
Χ factor, δίσκος που ηλικιακά συμβαδίζει με το μπασιμο μου στο μεταλ, το 95 προσηλυτιστηκα. Τον έχω αρκετά ψηλά, σίγουρα πανω από NPFTD, FOTD, VXI, και κανα δύο,τρία από το ριγιουνιον. Μ’αρέσει ακομα και το εξώφυλλο!
και επειδη επιασα τα singles, η καλυτερη περιοδος b side νομιζω ηταν αυτην του Somewhere in Time και μαλιστα σε ενα απο αυτα που δεν τραγουδαει (main) ο Bruce.
στο Wasted Years υπηρχε αυτο.
και στο Stranger in A Stranger Land υπαρχει αυτο, ενα τραγουδι που θα το ηθελα να το ακουσω live και ειναι καλυτερη απο την αυθεντικη.
Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν έχει βγει το X-Factor με τον Bruce στην φωνή και distortion με τον ήχο του Chemical Wedding στις κιθάρες, και είναι ο καλύτερος δίσκος Maiden
Μιας και πιάσαμε τα b-sides, να πω ότι αγαπημένα από Iron Maiden είναι I’ve Got the Fire και Women in Uniform που τα έλιωνα (α ρε Paul Di’ Anno). Και μία από τις αγαπημένες μου λάιβ στιγμές είναι αυτή εδώ, που παίζουν dual solo το Walking on Air
THE IM FACTOR* TOPOGRAPHY
Iron Maiden †
Killers
The Number of the Beast †
Piece of Mind †
Powerslave †
Somewhere in Time †
Seventh Son of a Seventh Son †
No Prayer of the Dying
Fear of the Dark †
The X Factor †
Virtual XI
Brave New World
Dance of Death
A Matter of Life and Death
The Final Frontier
The Book of Souls
Senjutsu †
*Το χαρακτηριστικά μοναδικό συναίσθημα που δημιουργείται από την ακρόαση τραγουδιών όπως To Tame a Land, Remember Tomorrow, Hallowed Be Thy Name, Powerslave, Wasted Years, The Prophecy κλπ
Τι είναι οι σταυροί