Iron Maiden

Τελος εποχης! Ενα ευχαριστω απο εμενα για την τιτανια προσφορα του και να ειναι καλα παντα! Λογικα ο αντικαταστατης θα ειναι ο ανιψιος του Steve, Joe Lazarus και δεν θα χρειαστουν ουτε καν προβες, ο τυπος ειναι ετοιμος να παιξει αμεσα μαζι τους.

τελος,οχι εποχης,αλλα της μπαντας!
διαλυστε το χθες!
ποσα φραγκα πια;
ο dickinson (σε αυτο το κουρδισμα) ειναι θορυβος πλεον, η εμπνευση εχει λιγοστεψει (εξαιρεση το σεντζουτσου) , στα λαιβ εχουν πια πεσει και τωρα ο αγαπημενος νικολας εκτος.
οτι πρεπει ο τελευταιος δισκος για ενα περηφανο αντιο.
ο στηβ μπορει να ξεδωσει με το προτζεκτ και ολα καλα.
η αγαπημενη μου μπαντα,αλλα για μενα εχουν διαλυθει.

Το καλοκαίρι στο release τον είδα, ήταν καταπληκτικός.

3 Likes

Έχουμε λοιπόν την πρώτη αλλαγή σύνθεσης των Maiden μετά από 25 χρόνια… μόνο που πλέον φτάσαμε στο σημείο τέτοιες αλλαγές να μην έχουν να κάνουν με “μουσικές ή προσωπικές” διαφορές αλλά με την αδυναμία να ανταπεξέλθει κάποιος από φυσικής άποψης στις απαιτήσεις μιας μπάντας - πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον drummer την πιο δύσκολη, από αυτή την πλευρά, θέση.
Σίγουρα είναι κατανοητή η απόφαση του συμπαθέστατου Nicko, ειδικά αν συνυπολογίσουμε την περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, όπως κατανοητή θα είναι και η απόφαση των υπολοίπων να συνεχίσουν αντικαθιστώντας τον - ακόμη κι αν μας έπεφτε λόγος, ποιος θα μπορούσε να τους το απαγορεύσει την στιγμή που αποδίδουν καλά επί σκηνής και όχι μόνο;
Ερχόμαστε βέβαια για άλλη μια φορά στην ίδια κουβέντα που δεν επιδέχεται μονοσήμαντης απάντησης και σίγουρα είναι κατά περίπτωση. Προσωπικά, δεν βρίσκω καθόλου ελκυστική την εικόνα ενός συνόλου γερασμένων rock stars να σέρνονται επί σκηνής, προκαλώντας τον οίκτο παρά τον θαυμασμό. Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο νομιμοποιείται “ηθικά” (γιατί από νομικής άποψης δεν υφίσταται θέμα), να συνεχίσουν από κάποιο σημείο και μετά μόνο οι Harris και Dickinson π.χ. συν 3 νεώτερους session-άδες.
Μακάρι οι Maiden να τελειώσουν όπως τους αξίζει, ένδοξα δηλαδή!

10 Likes

Αν αναλογιστούμε την ηλικία και τα πρόσφατα προβλήματα υγείας, ο άνθρωπος είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και σε καλή φόρμα. Τον άκουσα το καλοκαίρι στα δικά του τραγούδια και πραγματικά έμεινα ενεή!

Μπράβο στον συνάδελφό του, Nicko, που αποχαιρετά τους οπαδούς του με το κεφάλι ψηλά, ακμαίος (στην υγεία του) και αξιοπρεπής!

UP THE IRONS!

@ολοι χαχαχαχαχα ενεή ήθελα να γράψω. Φτου…

5 Likes

Απο αυτο μεχρι το “δεν γινεται να σταματησουν οι Μεηντεν με τον Ντικινσον οπως ειναι τωρα” υπαρχει μεγαλη αποσταση βεβαια, αλλα οκ. Εμενα η φωνη του και ο τροπος με τον οποιο πασχιζει στο Senjutsu (και μιλαμε για ηχογραφηση σε στουντιο) ειναι ο βασικος λογος για τον οποιο δε μπορω να ακουσω για πανω απο 20 λεπτα ουτε αυτο ουτε το προσφατο προσωπικο του.

Τεσπα on topic αν θελουν να ανεβουν ενα σκαλι παραπανω και καλλιτεχνικα και εμπορικα ακομα και τωρα στα γεραματα, μπορουν να προσεγγισουν τον Lars Ulrich για την θεση, ποτε δεν ξερεις… you got to shoot your shot.

2 Likes

Ίσως κάποιον νεότερο… Ο πρώην ντράμερ των Slipknot, για παράδειγμα, είναι φανταστικός. Για τον Λαρς, νομίζω, οι απόψεις διίστανται εδώ μέσα (ίσως σε κάποιους που δεν πολυγουστάρουν τους Metallica να μη λέει πολλά).

Αναφορικά με τους Μεηντεν, επειδή τους είδα πριν 2 χρόνια, θεωρώ ότι σαν σύνολο αποδίδουν πολύ καλά, χωρίς να είμαι ειδική βέβαια. Φυσικά η δυσκολία του Νίκο να ακολουθήσει τους άλλους ήταν από τότε αντιληπτή. Ένα πιο έμπειρο μουσικό αυτί το καταλάβαινε αυτό -το παιδί που ήμασταν παρέα, επειδή παίζει μουσική, το πρόσεξε και μου το είπε. Οι υπόλοιποι, όμως, ήσαν από καλοί έως πολύ καλοί και κάπως το αντιστάθμιζαν. Ο Μπρους νιώθω ότι ήταν πολύ καλύτερος φέτος παρά πρόπερσι -σίγουρα πιο καλοδιάθετος και χαλαρός-, πράγμα που μου λέει ότι δεν είναι σταθερός ή είναι με τις μέρες του, αλλά σε καμία περίπτωση κακός.

3 Likes

Ο Μπρους φέτος ήταν ΓΑΜΑΤΟΣ.

Και με τους Maiden επίσης δεν βλέπω να έχει θέμα τα επόμενα κάμποσα χρόνια.

Γενικά με τους Maiden το πρόβλημα δεν είναι η απόδοσή τους στις συναυλίες.

10 Likes

Ορίστε, μια ψύχραιμη τοποθέτηση κύριοι!

Summary

Συμφωνώ!

4 Likes

Έχουν γραφτεί υπερβολές

Οι Μειντεν είναι ακόμα φανταστικοί λάιβ σε παικτικο επίπεδο , είναι χειρουργοι . Μόνο ο Νίκο είχε μια πτώση απόδοσης . Ο Μπρους φέτος ήταν απίστευτος όπως και στο θρυλικό πλέον rock wave και πολύ καλός στο ΟΑΚΑ

Από και και πέρα , σίγουρα άλλος ένας , ο αγαπητός Ντέιβ , κατά πάσα πιθανότητα είναι υπέρ της απόσυρσης της μπάντας σύμφωνα με φήμες που έχουν γραφτεί και σίγουρα οι Στιβ με τον Μπρους έχουν εκφραστεί δημόσια στο ότι θέλουν να παίζουν μέχρι τελευταίας ρανιδος

Από το ένα άκρο στο άλλο, θέλω να πιστεύω ότι η ειδικά ο Στιβ Χάρις , που τον έχω στο μυαλό μου ως έναν decent enough καλλιτέχνη , ξέρει ποια είναι η λεπτή γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεραστεί όσον αφορά το legacy των Iron maiden

Και ελπίζω να μην με απογοητεύσει

Να παίξουν όσο το ζητάει η ψυχούλα τους , αν αυτό είναι που τους δίνει ζωή και είναι το κίνητρο. Αλλά ας έχουν και στο νου τους την υστεροφημία τους ως μέλη των Μειντεν καθώς μπορούν να απολαύσουν το σανίδι και με άλλους τρόπους

Έχουμε 2024 , μπαίνουμε στο '25. Ε, μέχρι το τέλος της δεκαετίας αυτής καλό θα ήταν να κλείσει το κεφάλαιο Iron Maiden , θα έχουν φτάσει 72-73 ετών

7 Likes

Ian Gillan (79). Αξιοπρεπέστατος φέτος στον καινούριο δίσκο των Purple.
Alice Cooper (76). Ακόμη στον δρόμο (Road) να δίνει συναυλίες. Υποψήφιος για βραβείο grammy φέτος.
Άμα το λέει η ψυχούλα σου και αντέχουν τα πόδια σου συνεχίζεις μέχρι τελικής πτώσης!

5 Likes

Εδώ όμως είναι που κολλάει αυτό που λέμε “δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες”…

3 Likes

Πιστεύω ότι ο Χάρις δεν είναι κάνας καραγκιόζης και δε θα παίξει με την ιστορία της δικής ΤΟΥ μπάντας, οπότε η οριστική απόσυρση είναι κοντά παρά τις πιέσεις που δεδομένα θα υπάρξουν από το μάνατζμεντ. Για μένα σε ορίζοντα 3-4 χρόνων θα το έχουν ληξει. Τώρα εάν ο Στηβ και ο Ντίκινσον θέλουν να πεθάνουν στο σανίδι, μπορούν να το κάνουν με τα προσωπικά τους πρότζεκτ και να μην ρίξουν το επίπεδο του συγκροτήματος, που παραμένει ακόμα πολύ ψηλά (δείτε τις πωλήσεις για το επερχόμενο τουρ).

1 Like

τι γαματος ο μπρους φετος ρε παιδια; μιλαμε σοβαρα;
οκ δεν τον ειδα απο κοντα, αλλα το live στη Γαλλία ( ; ) που εχει τηλεοπτικη καλυψη δηλαδη,ηταν καλο;
προς το τελος ειδικα, τον λυπηθηκα.
το trooper (και οχι μονο) απο την περσινη/φετινη περιοδεια των μειντεν , ειναι ενα θλιβερο φαντασμα ενος ιστορικου τραγουδιου.
σεβομαι ολες τις αποψεις και θελω να ξεκαθαρισω οτι δεν τα λεω χαιρεκακα ολα αυτα.
απλα χαρακτηρισμοι του στυλ “γαματος”,“απιστευτος”, με βρισκουν εντελως , μα εντελως αντιθετο,προσωπικα.

οσον αφορα το θεμα αλλαγης μελους σε τετοια ηλικια, εγω που ειμαι ρομαντικουλης κλπ, απλα το απορρίπτω.

Εν τω μεταξύ αν θυμάμαι καλά εσύ έλεγες και το σουντόκου και το τελευταίο του Βρασίδα καλά άλμπουμ. Αν κρίνω και από το χιούμορ με τον Λαρς ( μπορεί να έλεγε και ναι σαν γνωστός φαν της μπάντας) μάλλον υπήρχε διάθεση για αχρειαστο flaming. Ο clairvoyant λείπει όμως οπότε δεν.

1 Like

Ρε συ Γιάνικρουλζ μόνος σου λες ότι δεν τον είδες λάιβ

9 Likes

Είμαστε κουφοί όσοι πήγαμε release

15 Likes

Όσοι έχουν αυτιά και πήγαν στο Release φέτος λένε το ίδιο πράγμα, ο Bruce ήταν εκπληκτικός!

13 Likes

Στο Release ο Dickinson δεν ήταν απλά καλός μας έδωσε τα μυαλά στο χέρι, σε τρομερή κατάσταση. Από το YouTube δεν βγαίνουν συμπεράσματα.

12 Likes

ναι αλλά δεν τον ακούσατε από το γιουτιούμπι

5 Likes