Iron Maiden

Το διαβαζω αρκετα αυτο. Η πιο κοντινη σχεση που μπορει να εχουν οι Iron Maiden με το progressive, ειναι να ακουνε στα σπιτια τους. Γιατι η δικη τους μουσικη, δεν ειναι prog. Το να εχεις κομματια 10 λεπτων δε σημαινει οτι ειναι και prog.

19 Likes

Ας επαναλαβουμε τον ορισμο του filler οπως χρησιμοποιειται απο την συντριπτικη πλειοψηφια οσων μιλανε για μουσικη:

“Τραγουδι που δε μου αρεσει αρα δεν πρεπει να αρεσει και στους αλλους, κι αν τους αρεσει ειναι περιεργοι”

ΥΓ. Γρεζι Μπρους στα προσωπικα του >>>> τσιριδες Μπρους οπουδηποτε

Καθώς το μισό forum άρχισε να βαφτίζει ως fillers τα κομμάτια που δεν γουστάρει , θα είχε ενδιαφέρον να βάλει ο καθένας δέκα δίσκους που πιστεύει είναι χωρίς fillers. Άντε στο hard rock/metal μόνο για να μην ξεφύγουμε. Καλύτερα ίσως σε ξεχωριστό νήμα.
Σε ότι αφορά τους Maiden , χίλιες φορές τα fillers του Piece of Mind και του Powerslave παρά αυτά του Fear of the Dark και μετά. Αν και το Judas be my guide που αναφέρθηκε μου αρέσει άρα δεν είναι filler !!

2 Likes

Ανοιξε το να σε δω. Ευτυχως το φορουμ δεν εχει αντμινς, οποτε δεν κινδυνευει να μεινει με 10 χρηστες ως το τελος του 2026.

1 Like

Δεν διαχώρισα τη θέση μου σε αυτό, δεν αποτελεί προσωπική μου άποψη, δεν την ασπάζομαι, προφανώς και τα 10 και βάλε λεπτά ενός κομματιού δεν το κάνουν αυτομάτως progressive, είναι και άλλα πράγματα που δίνουν το σχετικό τίτλο, αν οι Maiden είναι progressive, τότε Dream Theater, Yes & King Crimson τι είναι.

Όσον αφορά το 22 Acacia Avenue, επειδή το ξανάκουσα για να αποφανθω αν μου αρέσει η όχι, δεν μου έκανε το κλικ επειδή πολύ απλά, είναι ένα τυπικό Maiden κομμάτι στη δομή του, πατάει πάνω στη γνώριμη φόρμουλα συνεπώς, γι’αυτό και η όποια τοποθέτηση μου.

Και επίσης, ως κάτι τελευταίο, επειδή το είδα και αυτό ως σχόλιο. Δεν υποτίμησα κανενός την προτίμηση σε κομμάτια τα οποία εγώ θεωρώ ως filler, όπως κι εγώ τα θεωρώ αδιάφορα κάποια κομμάτια, κάποιος μπορεί να βρει κάτι εκεί που δε βρίσκω. Αυτή είναι η μαγεία της τέχνης άλλωστε, ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία και είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Ούτε προσπάθησα να επιβάλλω κάποια άποψη, ούτε έθιξα το γούστο κάποιου εξάλλου, ανέφερα ποιους δίσκους των Maiden θεωρώ ως τους πιο ολοκληρωμένους, αυτούς που δεν προσπερνω νότα. Κάποιος μπορεί να έρθει να πει ότι διαφωνεί με την επιλογή των συγκεκριμένων δίσκων, σεβαστό και αυτό, δεν θα επιβάλλω ως σωστό αυτό που θεωρώ σωστό, είναι υποκειμενικό άλλωστε και το τι είναι σωστό και τι λάθος…

3 Likes

Εγώ ψήνομαι περισσότερο για παιχνιδάκι που θα βάζει κάποιος χρήστης έναν δίσκο που λατρεύει, και μετά θα ψηφίζουν οι υπόλοιποι ποια τραγούδια είναι τα φιλλερς, για να τα βάζουμε στο τέλος να αναμετρηθούν μεταξύ τους και να ανακηρύσσουμε κάποιο τραγούδι King Of The Fill

10 Likes

60k στην Πράγα.Δεν ήξερα ότι έχουν μεγαλώσει το fanbase τους σε τέτοιες χώρες.

8 Likes

Ούτε για την Ελλάδα το ήξερα :stuck_out_tongue:

2 Likes

Τι θες να πεις, γέροντα;

40-50k το 'χουν, πιστεύω.

3 Likes

Το έχουν, ισχύει. Απλά εγώ νόμιζα ότι ήμουν σε τοπικ συγκροτήματος που έκανε sold-out το ΟΑΚΑ πριν λίγες μέρες :crazy_face: ου γαρ έρχεται μόνον :rofl:

2 Likes

Αρκεί να μην είχε φασαίους και τύπους που πάνε μόνο για το Fear of the Dark!
Αλλιώς τα ελληνικά ιντερνετς και οι έλληνες gatekeepers θα ετοιμάσουν εκστρατεία τρουίλας

4 Likes

Χρόνια πολλά στον αγαπημένο μας “συνταξιούχο”, τον Nicko τον McBrain που κλείνει σήμερα αισίως τα 73 έτη ηλικίας, έχοντας προλάβει να βάλει την υπογραφή του στο μεγαλύτερο μέρος της Maiden-ικής εποποιίας!

22 Likes

Εαν βρεις και δεν στελνουν Ελλαδα, μπορεις να βαλεις τη δικια μου διευθυνση και να στο στειλω ή να το παρεις οταν ερθεις, διπλα απο το χωρο του λαιβ μενω. Οταν ειδα το σετλιστ, ημουν ετοιμος να πουλησω το δικο μου, αλλα εχω κανονισει να παω με παρεα.

3 Likes

Σε ευχαριστω παρα πολυ! Απο οτι δειχνει μου βρηκε ο ανιψιος που θα πηγαινε και αυτος, και μου προτεινε απο μονος του να παμε μαζι. Ολα καλα! :slight_smile:

3 Likes

No one asked for this, so why not?

Ξανάκουσα, No Prayer for the Dying, παραθέτω ένα track by track.

Tailgunner - Με ξενερώνει το ρεφρέν βασικά. Moυ φαίνεται κάκιστο. Σχεδόν ότι δεν κολλάει στο υπόλοιπο κομμάτι που είναι τυπικά καλό Maiden. Μακράν το χειρότερο εναρκτήριο τραγούδι τους μέχρι τότε.

Holy Smoke - Εδώ γελάμε, νομίζω το πρόβλημα είναι πως είναι Maiden το κομμάτι και όχι κάτι άλλο. Σαν ανεβαστικό hard rock τραγούδι, για μένα γαμεί.

Νο Prayer for the Dying - Κομματάρα επιτέλους. Όσα γίνονται εδώ σε 4,5 λεπτά, τώρα θέλουν 10 λεπτά για να τα αναπτύξουν. Μελωδιάρες, ξέσπασμα επικό, maiden-ικό όπως πρέπει, φοβερό.

Public Enema Number One - Τυπική δομή, τα έχουν κάνει αρκετές φορές (και τα ξαναέκαναν), ωραίο το σόλο, αλλά βγάζει μια κούραση.

Fates Warning - Άρχοντας Murray, βάζει την υπογραφή του σε μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου. Αδικημένο κομμάτι, γαμεί όλο, οι φωνητικές γραμμές, οι κιθάρες στο verse, το solo, η δισολία, βγάζει μια μελαγχολία (και γενικά ο δίσκος) αλλά του πάει.

The Assassin - Το τραγούδι μου αρέσει γενικά, εισαγωγή, riffs, verse, μου βγάζει μια αύρα σκοτεινών στιγμών Seventh Son αλλά το chorus όχι. ΟΧΙ!

Run Silent Run Deep - Ταλαιπώρια κι αυτό. Πάλι μου βγάζει μια κούραση από την μπάντα, χωρίς να είναι νωθροί ή κάτι, τα θέματα δεν είναι κακά αλλά τίποτα νέο… Μιεχ… Ίσως το λιγότερο αγαπημένο μου.

Hooks in You - Πάλι γελάμε. Hard rock, ασόβαρο, το chorus μέτριο αλλά η αλλαγή μετά το 2ο chorus και το σόλο είναι καλά, τα “γιε γιε” του Dickinson όταν ξαναμπαίνει το verse είναι τόσο μη-Maiden που απλά διασκεδάζω.

Bring Your Daughter to the Slaughter - Στίχοι γελοίοι, γενικά κουλό κομμάτι για Maiden, διασκεδάζω ακόμα αλλά πιο πολύ σκέφτομαι wtf were you thinking?

Mother Russia - Το μόνο κομμάτι άνω των 5 λεπτών. Κάποτε προσκυνούσα γιατί βγάζει κάπως επικό 80ς Maiden feeling, βέβαια ξεδιάντροπα ομότιτλο 7th Son η λογική του, πολύ χειρότερο όμως. Στιχουργικά… Μαλακιούλες. Ακούγοντάς το πια, μου βγάζει την κούραση του Run Silent, του Public Enema, κτλ. Με περισσότερη δουλειά θα μπορούσε να σκοτώνει.

Συμπαθές άλμπουμ, το βοηθά η διάρκεια, ο Dickinson δεν είναι τόσο κακός όσο λέγεται αλλά κατακόρυφη η πτώση μετά τα 7 πρώτα. Εκεί ψάχναμε τα αδύναμα τραγούδια, εδώ ψάχνουμε τα καλά.

17 Likes

Έτσι, για λόγους συγκρίσεως:

1 Like

Σε όλα ΝΑΙ, στο quote ΟΧΙ :stuck_out_tongue:

1 Like

Fates Warning γαμάει, Assassin έχει όντως μία αύρα 7th Son (και Phantom of the Opera στο μπάσο, ε;), αλλά το ρεφραίν είναι το τυπικό Maiden στα χειρότερά του, δηλαδή μία ανέμπνευστη επανάληψη του τίτλου.

Holy Smoke θα το υπερασπίζομαι μέχρι τέλους ως ένα απ’ τα πιο fun και φρέσκα τραγούδια που έγραψαν οι Maiden, και το σόλο του Gers για μένα είναι καθαρή πόρωση

1 Like

Αν ήταν ο πρώτος τους δίσκος θα ήταν καλός. Δυστυχώς όμως όταν ηχητικά έχουν προηγηθεί δίσκοι όπως το Powerslave και το seventh son ε δεν γίνεται να γυρνάς σε γκαράζ ήχο ( το οξύμωρο είναι ότι ο Harris ήθελε τον ήχο πιο κοντά στο street ύφος του Killers αλλά το Killers έχει πολύ καλύτερη παραγωγή από το No prayer…) Εμένα επίσης με χαλάει ( το έχω πει πολλές φορές) το γρεζι του Bruce. Άκουγα χθες το sea of madness και εκεί στο αιθέριο break μετα το σόλο τον ακούς με αυτά τα ουυυυ που κάνει και λες νταξ κλείδωσε τώρα την φωνή σου να τραγουδάς έτσι για πάντα

4 Likes

Sceam for me Stockholm :metal::metal::metal:

33 Likes