Το διαβαζω αρκετα αυτο. Η πιο κοντινη σχεση που μπορει να εχουν οι Iron Maiden με το progressive, ειναι να ακουνε στα σπιτια τους. Γιατι η δικη τους μουσικη, δεν ειναι prog. Το να εχεις κομματια 10 λεπτων δε σημαινει οτι ειναι και prog.
Ας επαναλαβουμε τον ορισμο του filler οπως χρησιμοποιειται απο την συντριπτικη πλειοψηφια οσων μιλανε για μουσικη:
“Τραγουδι που δε μου αρεσει αρα δεν πρεπει να αρεσει και στους αλλους, κι αν τους αρεσει ειναι περιεργοι”
ΥΓ. Γρεζι Μπρους στα προσωπικα του >>>> τσιριδες Μπρους οπουδηποτε
Καθώς το μισό forum άρχισε να βαφτίζει ως fillers τα κομμάτια που δεν γουστάρει , θα είχε ενδιαφέρον να βάλει ο καθένας δέκα δίσκους που πιστεύει είναι χωρίς fillers. Άντε στο hard rock/metal μόνο για να μην ξεφύγουμε. Καλύτερα ίσως σε ξεχωριστό νήμα.
Σε ότι αφορά τους Maiden , χίλιες φορές τα fillers του Piece of Mind και του Powerslave παρά αυτά του Fear of the Dark και μετά. Αν και το Judas be my guide που αναφέρθηκε μου αρέσει άρα δεν είναι filler !!
Ανοιξε το να σε δω. Ευτυχως το φορουμ δεν εχει αντμινς, οποτε δεν κινδυνευει να μεινει με 10 χρηστες ως το τελος του 2026.
Δεν διαχώρισα τη θέση μου σε αυτό, δεν αποτελεί προσωπική μου άποψη, δεν την ασπάζομαι, προφανώς και τα 10 και βάλε λεπτά ενός κομματιού δεν το κάνουν αυτομάτως progressive, είναι και άλλα πράγματα που δίνουν το σχετικό τίτλο, αν οι Maiden είναι progressive, τότε Dream Theater, Yes & King Crimson τι είναι.
Όσον αφορά το 22 Acacia Avenue, επειδή το ξανάκουσα για να αποφανθω αν μου αρέσει η όχι, δεν μου έκανε το κλικ επειδή πολύ απλά, είναι ένα τυπικό Maiden κομμάτι στη δομή του, πατάει πάνω στη γνώριμη φόρμουλα συνεπώς, γι’αυτό και η όποια τοποθέτηση μου.
Και επίσης, ως κάτι τελευταίο, επειδή το είδα και αυτό ως σχόλιο. Δεν υποτίμησα κανενός την προτίμηση σε κομμάτια τα οποία εγώ θεωρώ ως filler, όπως κι εγώ τα θεωρώ αδιάφορα κάποια κομμάτια, κάποιος μπορεί να βρει κάτι εκεί που δε βρίσκω. Αυτή είναι η μαγεία της τέχνης άλλωστε, ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία και είμαστε όλοι χαρούμενοι.
Ούτε προσπάθησα να επιβάλλω κάποια άποψη, ούτε έθιξα το γούστο κάποιου εξάλλου, ανέφερα ποιους δίσκους των Maiden θεωρώ ως τους πιο ολοκληρωμένους, αυτούς που δεν προσπερνω νότα. Κάποιος μπορεί να έρθει να πει ότι διαφωνεί με την επιλογή των συγκεκριμένων δίσκων, σεβαστό και αυτό, δεν θα επιβάλλω ως σωστό αυτό που θεωρώ σωστό, είναι υποκειμενικό άλλωστε και το τι είναι σωστό και τι λάθος…
Εγώ ψήνομαι περισσότερο για παιχνιδάκι που θα βάζει κάποιος χρήστης έναν δίσκο που λατρεύει, και μετά θα ψηφίζουν οι υπόλοιποι ποια τραγούδια είναι τα φιλλερς, για να τα βάζουμε στο τέλος να αναμετρηθούν μεταξύ τους και να ανακηρύσσουμε κάποιο τραγούδι King Of The Fill
Ούτε για την Ελλάδα το ήξερα
Τι θες να πεις, γέροντα;
40-50k το 'χουν, πιστεύω.
Το έχουν, ισχύει. Απλά εγώ νόμιζα ότι ήμουν σε τοπικ συγκροτήματος που έκανε sold-out το ΟΑΚΑ πριν λίγες μέρες ου γαρ έρχεται μόνον
Αρκεί να μην είχε φασαίους και τύπους που πάνε μόνο για το Fear of the Dark!
Αλλιώς τα ελληνικά ιντερνετς και οι έλληνες gatekeepers θα ετοιμάσουν εκστρατεία τρουίλας