Στα της μπάντας αλλά και της δικής μου εμπειρίας, ήταν ίσως η καλύτερη τους εμφάνιση σε σύγκριση με κάθε άλλη φορά που τους έχω δει.
Μεγάλο ρόλο έπαιξε ότι ο Μπρους ήταν σε εξαιρετική μέρα και με πολύ καλή διάθεση (Rime ανατριχίλες). Ο Στηβ είναι ο γνωστός βράχος, επιβλητικός και από αυτούς τους χαρισματικούς μουσικούς που μαγνητίζουν τα βλέμματα χωρίς να χρειαστεί να κάνει τίποτα. Νομίζω πάντως πως όλοι ήταν τρομερά κεφάτοι γιατί ήξεραν πόσο σημαντικό λαιβ ήταν αυτό για τον ίδιο τον Στηβ.
Επίσης, τεράστιο συν το ότι ο Rod ξεπέρασε τα κολλήματα του με το backdrop banners και έβαλαν οθόνη. Τα βίντεο, ειδικά σε Rime και Hallowed ανέβασαν και την ίδια την εμπειρία του κοινού.
Η χροια, για εμενα τλχ, ειναι ξεκαθαρα διαφορετικη απο του Bruce, οπως και η αρθρωση. Φυσικα μοιαζει παρα πολυ ο τροπος που τραγουδαει κ φτανει κοντα στο να μιμηθει διαφορα λαρυγγικα τερτιπια αλλα μεχρι εκει.
Καλο και το αλμπουμ (δεν ξερω αν εβγαλαν κ δευτερο) που εχει κανει με το συγκροτημα που παιζει Icon of Sin - ξεκαθαρη αναφορα στο Doom κ δεν ειναι η μονη gaming αναφορα στο αλμπουμ.
Αν μάλιστα ήταν δυνατό να παίξουν στο Upton Park (aka Boleyn Ground), την ιστορική έδρα της West Ham, μέχρι και το… Burning Ambition θα έβαζε στο setlist ο Steve! Αλλά είναι αργά για κάτι τέτοιο.
Η μπάντα εχει δέσει πλέον live με τον νέο drummer. Αξίζει παιδιά εάν μπορείτε να τους δείτε. Ειδικά όταν παίζουν τα έπη το ένα μετά το άλλο, η γλαύκα πάει σε άλλο επίπεδο .
Πάντως εψες δεν αναφέρθηκε ο Βρασίδας (οχι ότι τον περίμενα) στο last dance του Οζζυ.
Αφήνω και κάνα 2 φωτό από το tropper party στο γήπεδο.
Επίσης μηδεμινα κινητά κατά τη διάρκεια του live.
Και ο Χαρις έχει αναφερθεί αρκετές φορές στους Σαμπαθ σαν επιρροή του ή τουλάχιστον αγαπημένη του μπάντα από τα 70s. Πχ εδώ μιλώντας για το Killers
When Martin Birch started working with us, he told us after a few days that he would have liked to do our fisrt album and that, even better, he was actually waiting for our phone call. That was a bit of a shock for me because, as I told him, he was the guy who’d produced all my favourite bands, like Sabbath, Purple, or Whitesnake, and that we thought he was out of reach (laughs).
Οι Maiden δε νομίζω να είχαν τόση επιρροή από Sabbath στο ύφος τους, δεν ξέρω αν το έχουν παραδεχτεί η όχι, ακούγοντας όμως Μέιντεν, δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητές.
Πιο πολύ από Deep Purple θα έλεγα ότι έχουν επιρροές, είχαν και όλη τη δεκαετία του 80 τον παραγωγό τους άλλωστε και γενικά, οι Μέιντεν λοξοκοιτούσαν και σε πιο progressive ακούσματα, νομίζω αυτό το έχει δηλώσει ο αρχηγός Harris.
Μιας και συζητήθηκε η απουσία των Maiden από τη συναυλία στο Birmingham, μόλις είδα στιγμιότυπα από τη συναυλία των Scorpions για τα 60 χρόνια τους που έγινε εκείνη τη μέρα και μαντέψτε…
Και ο Ντίκινσον αλλά και ο αρχηγός, έστειλαν το μήνυμα τους μέσω βίντεο. Άρα, η Φασούλα με τη Sharon, το απέτρεψε αυτό αλλά ούτε και μήνυμα; Εδώ ο Jake E Lee που τον κακομεταχειρίστηκαν, εμφανίστηκε στη συναυλία, οι Maiden πέρα από την περιοδεία τους, δεν είχαν κάποια άλλη υποχρέωση επομένως…