9 Μαϊου;;;; Μακάρι
θα βόλευε να είχαμε απανωτά Maiden/Mettalica ![]()
Για τα παιδια απο επαρχία, θα βόλευε πάρα πολυ η αλήθεια ειναι.
Τα παιδιά από επαρχία θα τα βόλευε, αλλά το ελληνικό ίντερνετ και τα σχόλια κάτω από τα άρθρα δεν είναι ακόμα έτοιμα για τέτοια απανωτά.Πιθανόν να είχαμε και εμφύλιο.
Σεπτέμβρη λεει ο Γιωργης…καλα οχι οτι με χαλάει,ειτε Μαιο είτε Σεπτέμβριο.
Μάιο σηκώνω κούπες και έχει και Metallica. Δεν αντέχω πολλές συγκινήσεις στην ηλικία που είμαι
Καλησπέρα σε όλους, ξέρουμε τι ώρα ξεκινάει η προπώληση την Δευτέρα? Θέλω να είμαι stand-by στη δουλειά. Ευχαριστώ
Δεν ξεκινάει την Δευτέρα.Την Τρίτη ξεκινάει για το fan club των Maiden, και την Τετάρτη για τους συνδρομητές στη σελίδα της διοργανώτριας εταιρείας, HIgh Priority (η εγγραφή εκεί είναι δωρεάν).Πέμπτη ανοιχτά για όλους.
The Almighty
Παρά λοιπόν τις ρητές διβεβαιώσεις που είχαν δοθεί στην μόλις προηγούμενη περιοδεία ότι…
…οι Maiden το τόλμησαν με το Somewhere In Time, ένα album με φουτουριστικό concept (επίσης δημοφιλές θέμα της εποχής, όπως και το αιγυπτιακό που τους απασχόλησε στο Powerslave) ένα album που το δικαίωσε ο Χρόνος, αφού χτυπάει κορυφές στις σχετικές λίστες! Όλα αυτά 39 χρόνια πριν σαν σήμερα (ούτε 40 δηλαδή)
…και για να είναι πλήρης ο εορτασμός, πάμε και την… greek cunt edition του LP
35η επέτειος της κυκλοφορίας του No Prayer… λοιπόν, του πρώτου δίσκου των Maiden στη νέα τότε δεκαετία!
Ένα album που δεν ανταποκρίθηκε στις τουλάχιστον ανεδαφικές προσδοκίες των fans (και τις δικές μου, αφού ήταν ο πρώτος που θα έπαιρνα σαν καινούρια κυκλοφορία), μιας και η πτώση σε σχέση με τα glorious eighties ήταν εμφανέστατη παρά τις δυνατές στιγμές που αναμφίβολα υπάρχουν και εδώ.
Τα σημάδια ήταν εμφανή πάντως: όταν οι δυο βασικοί (μετά τον Μεγάλο) συνθέτες επιλέγουν να βγάλουν solo δίσκο και μάλιστα ο ένας από αυτούς αποχωρεί, τότε το αποτέλεσμα δεν προμηνύεται θετικό – χώρια που, όπως κατάλαβα αργότερα, στους Irons βρίσκει σχεδόν αλάνθαστη εφαρμογή το θεώρημα “κακό εξώφυλλο => κατώτερος του αναμενομένου δίσκος”!
Καλό μήνα να έχουμε!
κατα την αποψη μου,ο ορισμος του (απλα) καλου δισκου.
χωρις την συγκριση με οτι επικο ειχε προηγηθεί (και ως ενα βαθμο ακολουθησε,κατα την αποψη μου),στεκει απο μονο του, με τις καλες,τις μετριες,αλλα και τις φοβερες στιγμες του,σαν ενα ωραιο αλμπουμ.
η θεση του στη μειντεν δισκογραφία το αδικει.
το εξωφυλλο μου αρεσει επισης.
Και ολοκληρώνουμε τον… κύκλο των επετείων με τα 30 χρόνια του X Factor! Ένα album που σήκωσε πολλή συζήτηση τότε (και έκτοτε!), στο οποίο αν μη τι άλλο, οφείλουμε να πιστώσουμε ότι εν πολλοίς “έδειξε” το ύφος των Maiden από εκείνο το σημείο κι έπειτα!
Δισκάρα ![]()
![]()
Από τους αγαπημένους μου δίσκους. Αρκετά βαρύς σε στιχουργικό περιεχόμενο και βγαίνει πολύ η συναισθηματική κατάσταση του αρχηγού.
Ο επόμενος δίσκος από την άλλη ήταν μάπα. Ακούγεται κάπου κάπου , αλλά δεν πλησιάζει το X factor.
Για μένα ξεχωρίζουν: sign of the cross, fortunes of war, 2 am.
Αλλά βασικά τον βάζω συχνά για να χαλαρώσω τα βράδια και τον ακούω ολόκληρο.
Δισκος 10/10 το X Factor. Βαρύ και πεσιμιστικο με τους καλύτερους στίχους που έγραψαν. Μέχρι και η παραγωγή είναι “σωστή”.