7 Μάη Ελλάδα
Ξανά και ξανά.
Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια ![]()

ΥΓ: Αν είσαι αυτός που ζήτησε από τον φίλο μου να του δείξει τη μπλούζα που μόλις αγόρασε από το merch και του την έκλεψε ενώ μετά τον κυνηγούσε να τον πλακώσει επειδή την ζήτησε πίσω, να ξέρεις σε ψάχνουμε ![]()
Ίσως η καλύτερη Maiden συναυλία για μένα που έχω παει
…στην οποία συναυλία μάλιστα τραγουδήσαμε όλοι για τον Αρχηγό αφού την επόμενη μέρα ήταν τα γενέθλια του!
Χρόνια του πολλά λοιπόν, 70 ετών σήμερα, να είναι πάντα καλά να μας δίνει ωραίες μουσικές και να οργώνει τις σκηνές του κόσμου με τους Maiden (ας είναι και με τους British Lion), να είμαστε κι εμείς καλά να τον χαιρόμαστε!
70 ετών , το γράφω για να το χωνέψω
χρόνια πολλά στον Αρχηγό να’ναι πάντα καλά ![]()
Σύμφωνα με όσα είναι καταγεγραμμένα online, αυτό το μήνα συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας The man Who Fell to Earth με πρωταγωνιστή τον David τον Bowie, και για κάποιον λόγο θεώρησα ταιριαστό να το αναφέρω εδώ!
Βγήκε και το τρειλερ για το ντοκιμαντέρ τους. Θα τα αρμεξει μέχρι τέλους ο ροντ τα πενήντα χρόνια… όλα αυτά τα έχουμε ξαναδεί στα dvd της μπάντας με κομμάτια της ιστορίας της.
Δεν ξέρω αν η έμπνευση του Αρχηγού ήρθε από έναν εφιάλτη που είδε, αυτό που αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι πως το Number of the Beast που κυκλοφόρησε 44 χρόνια πριν σαν σήμερα, πέραν όλων των διαχρονικών metal classics που περιέχει και του μυθικού status που απολαμβάνει, έχει δώσει και το όνομα σε περιοδείες, best of συλλογές κλπ, όντας ο πλέον εμβληματικός δίσκος των Maiden!
μια ερώτηση βρε παιδιά. το ορθόδοξο χρώμα είναι το γκριζωπό ή το μπλέ ? δλδ του πίνακα ας πούμε.
Νομίζω το μπλε, χωρίς να το έχω ψάξει.
Ο δίσκος που είχα αγοράσει το 1992 είναι μπλε.Αρα προς αυτό το χρωμα θα έλεγα.
το αυθεντικο του rigs ειναι το γκριζο.
αυτο ειδε και ενεκρινε το μανατζμεντ και η μπαντα.
εγινε ομως λαθος στην τυπωση και η original κοπια ειχε μπλε χρωμα.
στην επανεκδοση του 98’ (και σε ολες τις επομενες) , το εβγαλαν με το αυθεντικο του χρωμα,το γκρι.
το ποιο ειναι το οριτζιναλ/ορθοδοξο, ειναι μαλλον στην κριση του καθενος.
παρομοιο λαθος εγινε και στο οπισθοφυλλο.
η φωτο των επανεκδοσεων ειχε επιλεχθει αρχικα,αλλα η εταιρια εκανε λαθος και εβαλε μια παρομοια που υπαρχει στην αρχικη κοπια.

Κι επειδή σε αυτό το τόπικ δεν είμαστε… πανηγυρτζίδες, θυμόμαστε και την 28η επέτειο της κυκλοφορίας του Virtual XI, του λιγότερο δημοφιλούς album των Maiden!
Το μόνο εννιαμισάρι!
Έχω 2 άλλα πιο κάτω από αυτό σίγουρα. Μπορεί και 4 βασικά, με τα 2 τελευταία που δε με κράτησαν καθόλου.
Στα δικά μου αυτιά και για τα δικά μου γούστα, τίποτα δεν πάει πιο κάτω από το VXI. Ούτε καν το tFF (για την υπόλοιπη δισκογραφία ούτε λόγος). Κι ας ήταν το πρώτο τους που αγόρασα μόνος μου, κι ας είχε και τους μπαλαδόρους μέσα, κι ας…, κι ας…