Ζέσταμα.
Α, βλέπω ζεσταθήκαμε αρκετοί…
Θα είμαι ειλικρινής: προσωπικά, όταν άκουσα 100 λεπτά δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από ένα πασάλειμμα και αυτό ακριβώς είναι.
Οι Maiden είναι φαινόμενο. Και από την καλή και από την ανάποδη. Οι άνθρωποι, το 2026 που ο κόσμος διψάει για deep-dive υλικό των legends, προσφέρουν (για τα 50 χρόνια τους, έτσι;) έναν ψιλο-αχταρμά, όπου φαίνεται να μην υπάρχει καμία συνοχή στο όλο εγχείρημα, με τη θεματική να αλλάζει πιο γρήγορα και από μονταζιέρα με Steve Harris από πάνω. Εμένα, μού έδωσε την εντύπωση το ντοκιμαντέρ ότι μαζεύτηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι σ’ έναν καναπέ και στο πεντάλεπτο είχαν αποφασίσει για τα 3-4 καλούδια που εντέλει μπήκαν. Μετά βρήκαν και 20 οπαδούς να πουν δυο λογάκια για τις εμπειρίες τους, βάλε και λίγο Μπαρδέμ σε πρώτο ρόλο, να και ο κοντός Δανός… και γίναμε.
Δεν λέω: καλά πέρασα, αλλά μην περιμένει κανείς ένα ντοκιμαντέρ που τιμάει τη θρυλική ιστορία τους. Μια, εν πολλοίς, γραμμική κι επιδερμική αναφορά στα κύρια γεγονότα είναι και οι όποιες 3-4 πραγματικά αξιοσημείωτες στιγμές δεν σώζουν το αποτέλεσμα. Προσωπικά, με ενοχλεί, ρε γαμώτο, που δεν ξέρουν (;)/δεν θέλουν (;)/δεν τους νοιάζει (; ) να «πουλήσουν» το προϊόν τους (οπτικά τουλάχιστον). Καλό αυτό το βρετανικό πείσμα και η ξεροκεφαλιά, και on the long run σε καλό τους έχει βγει, αλλά, ρε γαμώτο, δεν αντέχονται τέτοιες ξεπέτες. Κάπου είδα τον Bruce θαρρώ (μάλλον στην πρεμιέρα στο Λονδίνο) να δηλώνει ότι ήθελαν κάτι συνοπτικό και όχι μια «δεινοσαυρική» σειρά στο Netflix, με άπειρα επεισόδια. Ρε Bruce-άκο, ΑΥΤΟ ακριβώς χρειάζεστε/χρειαζόμαστε. Τις λεπτομέρειες, την εμβάθυνση στην ιστορία, τα (όποια) ανέκδοτα, τα ευτράπελα. Και θα έχετε και άπλετο χώρο να πείτε κι αυτά στα οποία εστίασε (λέμε τώρα) το “Burning Ambition”. Όπως είπε και μια ψυχή χθες: εδώ θέλει “The Last Dance” προσέγγιση το όλον ζήτημα. Στην τελική, εφόσον έσκασε μύτη και ο κοντός, ρωτήστε τον άτιμο πώς γίνεται η δουλειά, βάλτε μια τάξη στο project και παραδώστε ένα έπος για παραμιλητά, γαμώ τον διάολό μου.
Μόνο Maiden και τα σχετικά.
Κι εγώ το είδα χθες. Τα ντοκιμαντέρ από τα early days dvd ήταν μακράν καλύτερα. Ειδικά για την blaze εποχή θα μπορούσαν να πουν κι άλλα πιστεύω.
Μόλις βγήκα από τη σκοτεινή αίθουσα.
7,5/10
Αυτό που κρατάμε είναι ότι θα παίζουν όπως είπε ο Ηarris μέχρι να μη μπορούν άλλο
οπότε έχουμε καιρό ακόμα για τη σύνταξη.
Το ιδιο και γω πρριν λιγο βγηκα. Δεν χρειαζεται να πουμε πολλα. Ξερουμε τον captain.Maiden μεχρι να σβησει ο ηλιος!!
Περισσότερο επίκαιροι οι Maiden αυτό τον καιρό απ’ ότι συνήθως, ας θυμηθούμε και ότι πριν από 43 χρόνια σαν σήμερα, κυκλοφόρησε το Piece of Mind που έκανε τις συστάσεις με τον νέο drummer, Nicko McBrain, ολοκληρώνοντας την σύνθεση των Irons που θα γιγάντωνε έτι πλέον τη φήμη τους!
Ακόμη και τότε όμως υπήρχαν περιθώρια για “δημιουργικές παρεμβάσεις” σε… περιφερειακές αγορές:
![]()
These foots are made for walkin’
Συμφωνώ.
Περίμενα κατι τελείως διαφορετικό.
Ηθελα πολλη περισσότερη μουσική.
Ειδικά για τα αριστουργήματα τους.
Ηθελα πολυ να αφιερωθεί χρόνος για τη δημιουργια των δίσκων…
SIT, 7th που ειναι οι αγαπημενοι μου δίσκοι,περασαν και δεν ακουμπησαν.
Ειδικα 7th παιζει να μην ακουστηκε νοτα, να μην ειδαμε ουτε το εξώφυλλο.
Αναφερθηκε μόνο για 1 δευτερόλεπτα απο Σμιθ.
Μπορει να θυμάμαι και λαθος.
Μαγουλάκιας Μάρει και Σμιθ πηγαν ακλαυτοι τελειως.
Ατελειωτο χρόνο ο Μπρους.
Με Σμιθ ασχοληθηκαν λιγο όταν ηρθε,οταν εφυγε και οταν ξαναήρθε.
Τελοσπαντων,σιγουρα περασα ωραία,ειναι αδύνατον μα μην περασω ωραια… γιατί ειμαι αρρωστος Μειντενας…απλα το φανταζομουν αλλιως και νομίζω οτι ξόδεψαν ευκαιρία.
5 μερούλες έμειναν…