Please elaborate!
Στην όλη ιστορία με το μουσικό “σήκωμα” του επικού μέρους του κομματιού από το “Life’s Shadow” των Beckett αναφέρομαι. Που είναι το ίδιο κομμάτι από το οποίο υπάρχουν και “δάνεια” στίχων στο “Hallowed Be Thy Name”.
Σε έναν φίλο είπα τις προάλλες ότι τα Ghost of the Navigator και Dream of Mirrors μπαίνουν σε top 15 Maiden για 'μένα. Τώρα που το σκέφτομαι ψύχραιμα, απλά δε γίνεται να κάνεις best of με 15 τραγούδια Maiden, αλλά ήθελα να τονίσω πόσο τραγουδάρες τα θεωρώ. Ο δίσκος έχει μόνο τεράστιες στιγμές.
Thanks, βλέπω ολόκληρο section στο Wikipedia:
Και από συγκρότημα του ενός δίσκου, του οποίου manager ήταν ο Rod!
Τέλος πάντων, για μένα θα έπρεπε να τους ζητήσουν δικαιώματα οι Sisters of Mercy (που όσο να πεις πιο γνωστοί είναι από τους Beckett) για το ξεπατίκωμα που έκαναν στο Temple of Love και το είπαν Fear of the Dark. Ναι οκ, από τα αγαπημένα μας τραγούδια κλπ., αλλά οι ομοιότητες στο ριφ είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.
Ήταν τοσο καλος ο δισκος που εφτιαξε νεα γενια οπαδων που μεχρι τοτε ηξερα ελαχιστα τραγούδια.
Προσωπικά γουστάρω πολυ το δίσκο γιατι βγηκε οταν ήμουν Γυμνάσιο.
Ίσως να είναι και ο αγαπημένος μου δίσκος Iron maiden
Έχει ένα ύφος και έναν ήχο κάπως ταξιδιάρικο; Καπως dreamy?
Ghost of the Navigator από τα καλύτερα κομμάτια τους εύκολα, που θα ήθελα να ξαναπαίξουν κάποτε
Nomad επίσης
Μόνο κορυφές βασικά έχει
Μη σου πω και “progressive” ![]()
#NOT
Οπωσδηποτε στα 5 καλυτερα τους για εμενα, κερδαει και αλμπουμ της “χρυσης” περιοδου των 80s επειδη:
Έτσι είναι ο αναθεωρητισμός τελικά: Έτσι και ανοίξει αυτή η πόρτα, άντε μετά να την κλείσεις πριν φισκάρει ο χώρος ![]()
Το καλύτερο reunion άλμπουμ ![]()
![]()
Πολύ σημαντικό άλμπουμ για εμένα προσωπικά το BRAVE NEW WORLD. Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2000 τέτοιες μέρες (νομίζω είχε μπει ο Ιούνιος) είχα μία “γκόμενα” (22 χρονών εγώ, 20 εκείνη) και μου το είχε κάνει δώρο σε CD.
Το CD το έχω ακόμα… βασικά έχω και την “γκόμενα” μετά από τόσα χρόνια γιατί έτυχε να την παντρευτώ το 2007.
![]()
Ακόμα σε αγαπώ το ίδιο όπως και τότε ![]()
Θα φροντίσω να της το θυμίσω.
Ισως ο χειροτερος Eddie ever.
Καλύτερος απ’ τα τρία τελευταία πιστεύω
Ειναι ντέρμπι, αλλά το κερδίζει νομίζω εστω .
Κατα συμπτωση αυτα τα 4 ειναι και τα καλυτερα reunion album τους.
Το Book of Souls το βαριέμαι οικτρά. Δεν πρέπει να το έχω ακούσει πάνω από 1 φορά ολόκληρο
Final Frontier μακράν ο χειρότερος Eddie
μπααα, το αλλο σαν κλανια ειναι
Ειναι ντερμπακι ομως. Του ΦΦ ειναι σαν απο κουτι δημητριακων.
Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα, αλλά από ασφαλή απόσταση…
Salonica, σε ίντερνετ καφέ να ακούσω τα teaser που ανέφερες, και μετά πρώτη ακρόαση από Σωτήρη Βακάρο, ραδιόφωνο. Έπος!
Όντως; Μ’αρέσει πολύ και για μένα το BNW είναι απ’ τα καλύτερα εξώφυλλα που έκαναν ποτέ, μακριά από τις καρτουνίστικες μαλακίτσες που έκαναν στα τελευταία με αποκορύφωμα το FF.