Iron Maiden

AMOLAD πρώτο επειδή είναι δισκάρα και εννοείται ξέρει και ο ίδιος πόσο καλά έπαιξε. Piece Of Mind το πρώτο του με Maiden. Μέχρι εδώ όλα καλά. :sweat_smile:

Έθαψε όλα τα άλμπουμ του Clive, το X - Factor παρόλο που παίζει καλά και τον έχουν να ακούγεται τέρμα. Senjutsu 3o ασχολίαστο. Final Frontier πάνω από όλα αυτά που έχει δίπλα και από κάτω. :rofl:

Κρατάμε τα πρώτα δύο και πάμε παρακάτω.

4 Likes

Αυτο ακριβώς😂

1 Like

O Bruce θα κάνει σόλο περιοδεία του χρόνου το καλοκαίρι…

4 Likes

Αμα παίξει κάπου κοντά θα πάω σίγουρα. Μπορεί όμως μέχρι τότε να βγάλει το γαμω Σ και Ω? Πονάει περισσότερο από 2 λεμονοκουπες στα ματια…

1 Like

Τι γίνεται εδώ? Εκτός συναυλιών για ένα χρόνο λέει, μετά το αμερικανικό σκέλος.Τα χρόνια περνάνε για όλους, πούλησαν και τα μισά δικαιώματα, οπότε να δούμε τι θα κάνουν στο φινάλε μιας τεράστιας καριέρας.

Νέο και τελευταίο δίσκο? Τουρ με έμφαση στην reunion περίοδο αφού τα 80ς τα έχουν λυσσάξει? Farewell tour με best of? Νομίζω κάτι από αυτά.

Ο Harris θέλει να περιοδεύει μέχρι να πεθάνει αλλά δε πιστεύω να ρισκάρει την φήμη της μπάντας ΤΟΥ.Θα συνεχίσει με τους British Lion, όπως και ο Βρασίδας με το προσωπικό του σχήμα, όσο θέλουν.Nicko είναι ήδη εκτός, Murray Gers δε βλέπω να μένουν στον χώρο, ο Smith έχει το τίμιο προτζεκτάκι με τον Kotzen.

Τι να πρωτοπω γι αυτο το λαιβ…
Μυθικό σετλιστ!
2η φορά που τους έβλεπα!

Στο τελος ημουν απο πάνω μεχρι κάτω καφε απ τα χώματα.

(Ναι ξερω η κιθάρα του Σμιθ…)

Για πείτε καμιά ανάμνηση ή γνώμη για το λάιβ

14 Likes

2η φορά που τους έβλεπα (1η στο Ελληνικό 1 χρόνο πριν). Μας κατέβασαν οι γονείς μου και το συνδυάσαμε με διακοπές Ναύπλιο-Τολό, και ανεβαίνοντας μείναμε 2 βράδια Χαλκίδα και πήγαμε Μαλακάσα. Κι οι γονείς μαζί, χωρίς να ακούνε μέταλ, μπαμπάς ντύμενος κατάλευκα λες και πάει σε μπιτόσμπαρο, αχάμπαρος.

Η φορά που έθεσε τον πήχυ για το τι είναι συναισθηματικά μια συναυλία μέσα μου. Που χτίστηκε αυτή η κατηγορία εμπειρίας μέσα μου σαν άχαστη. Με αγκαλιά την μικρή μου αδερφή για να την προστατεύω από τα πιτς (που κι εγώ 15 χρονών ήμουν δλδ λολ), και η οποία έφαγε ένα μπουκάλι τσίπουρο στα μούτρα σε κάποια φάση (γούσταρε χαχαχ).

Θυμάμαι ακόμα την μπότα στο Revelations να βαράει στο στήθος μου. Το ήρεμο σημείο του Mariner, που παίζει να μην το είχα ξανακούσει τότε και να παραξενεύομαι με θετικό τρόπο, και αμέσως μετά τα πυροτεχνήματα και το κρεσέντο να με στέλνει για βρούβες. Τις τσιρίδες στο Hallowed. Μια εποχή που ήταν στο όριο ακόμα να βλέπεις βιντεάκια στο Youtube με άλλα λάιβ, και δεν είχα δει τίποτα, οπότε όλα ήταν μια έκπληξη, τα σκηνικά και τα λοιπά. Γενικά η καλύτερη φορά που τους έχω δει ποτέ, θρύλος.

20 Likes

Ωραιος ρε φίλε!
Ενα τετοιο σχολιο εψαχνα!
Δε ξεχνιούνται αυτά!
Ακριβως το ιδιο και γω,ελληνικο 1η φορά.
Ωραίος ο αχάμπαρος μπαμπάς😂

3 Likes

Φοβερή συναυλία, είχα έρθει από Θεσσαλονίκη αυθημερόν με λεωφορείο.

Μετά από την συναυλία φύσηξα την μύτη μου και έβγαζα από μέσα μαυρίλα από καπνογόνα+χώμα από το χωράφι της Μαλακάσας :cry:

2 Likes

Ασυλληπτη εμπειρια με τεραστιο αρνητικο την αθλιοτητα της Μαλακασας.

2 Likes

Ρε παιδιά, να ρωτήσω , γιατί τόσο χολή για την Μαλακάσα; Προσωπικά έχω πάει δύο φορές μόνο για μεηντεν (2004 και 2018) , και δεν το έβρισκα ποτέ τραγικό το μέρος , μην έχοντας βέβαια μέτρο σύγκρισης, δεν έλεγα πολλά.

Το knebworth που μου κόστισε πολύ παραπάνω για μεταφορά ήταν αντίστοιχου επιπέδου, μην πω και χειρότερο σε σημεία (μηδέν σκιά, εν αντιθέσει με τα πεύκα στην Μαλακάσα).

5 Likes

Η Μαλακάσα σαν μέρος είναι πολύ καλό για συναυλίες. Απλά ίσως δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε + τις διαδικασίες εισόδου - εξόδου. Ιδίως σκεφτόμενοι το 2018 όπου δεν μπορούσαμε να φύγουμε για κάνα 2 Ώρο και μετά από 3 μέρες παραδίπλα έγινε η φονική φωτιά.
Αυτή είναι η γνώμη μου βέβαια…

Σαν χώρος καλός είναι, ήταν πάρα πολύ καλή η πρόσβαση (αν είχε γίνει η αερογέφυρα που λέγανε θα ήταν τέλεια) και γιγαντιαία ταλαιπωρία με το πάρκιν (μου έχει τύχει να είμαι 2 ώρες ακινητοποιημένος μέχρι να βγω εθνική).

Κορυφαίο live, setlist υπεράνω κριτικής και όλα αυτά τα εντυπωσιακά, όπως εντυπωσιακό είναι και ότι πλέον, εκτός από επετείους γενεθλίων, επετείους… θανάτου, επετείους κυκλοφορίας δίσκων θυμόμαστε και τις επετείους από τις σημαντικοτερες συναυλίες στον Ιrons στην Ελλάδα!

2 Likes

Ωραίο λάιβ επαγγελματικό.Δεν φτάνει την εξωγήινη εμφάνιση του 2018.

3 Likes

Κάνετε πλακα για τη Μαλακασα (2008) ετσι;

Νομίζω ήμουν 12η σειρα απο κάγκελο και σε καποια φαση απο το χοροπηδημα δεν βλεπαμε απο το χωμα που σηκωνόταν. Γύρισα σπιτι ολοκληρος καφε απο το χωμα. Εαν δε καποιος εχει αναπνευστικά θέματα παει ακλαφτος.

Η πρόσβαση με αυτοκινητο ειναι απίστευτη ταλαιπωρια ενω για εκει δεν υπαρχει μεταφορικο μεσο. Ναι σαν τοποθεσία ειναι μαγικη αλλα τι να το κανω με τετοια διοργάνωση;

Μόνο maiden. Δε πα να χει χιονοθύελλα και χαλάζι μαζί.

5 Likes

Παιδιά το ακούω αυτό όλο , με πρόσβαση και ταλαιπωρία κλπ. Απλά έχοντας πάει knebworth, απομυθοποίησα το στερεότυπο ότι Ελλάδα είναι μπάχαλο και σε δυτικές χώρες υπάρχει καλή οργάνωση.

Μεταξύ knebworth και Μαλακάσα, με τα χίλια θα ξαναπηγαινα Μαλακάσα.
Και Λουκέρνη που πήγα να τους δω το 2016 σε ανοιχτό χώρο, ήταν χάλι λόγω βροχής. Δεν υπήρξε πρόβλεψη να καλύψουν το χώμα με πλάκες πλαστικές , με αποτέλεσμα να είμαστε μες στην λάσπη. Αν δεν έβρεχε, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει σηκωθεί χώμα από το χοροπηδηχτο *.

Ο ήχος ήταν χάλια, και ήταν η πρώτη φορά που έφυγα στα μισά συναυλίας (είχα την σύζυγο μαζί, που μου έκανε το χατήρι να έρθει, αλλά την λυπήθηκα που έγινε παπί και λασπωμένη).

• NOT! Τέτοιο ξενέρωτο κοινό δεν είχα ξαναδεί , είχα να δω μεηντεν 9 χρόνια και είχα χαρεί πολύ να πάω, αλλά ο συνδυασμός λάσπης, κακού ήχου, απαίσιου κοινού , ήταν λόγος να φύγω.
    Το 18 στην Μαλακάσα βρήκα αυτό που μου έλειπε τόσα χρόνια :sunglasses:
6 Likes

Μαλακασα 2008 ειναι η μοναδικη φορα που εχω δει Maiden, και ηταν φανταστικα. Το setlist βασικα ηταν αψογο, δε πα να λενε αλλοι για 2018, 2024, 2026 ή οτι αλλο. Και για μενα αυτο μετραει παραπανω απο οτιδηποτε αλλο, χωρις να υστερουν σε αποδοση καθολου. Βασικα ηταν σχεδον πριν 20 χρονια πλεον (τραγικο ως σκεψη, μεγαλωνουμε) και αρα χωρις να τους εχω δει προσφατα μπορω με βεβαιοτητα να πω οτι θα ειχαν πιο πολλη ενεργεια το 2008. Αλλο να εισαι στα 50 σου, αλλο στα 70 σου, και αυτο ισχυει για ολες τις μπαντες.

Επισης, δεν εχω ταλαιπωρηθει ποτε πηγαινοντας στην Μαλακασα με αυτοκινητο παραπανω απο οτι θα ειχα (ή απο οτι εχω) ταλαιπωρηθει σε κατι Πλατειες Νερου και Οικολογικα Παρκα με συγκοινωνιες και μεσα ή ακομα και με αυτοκινητο. Απλα το κολπο ειναι να παρκαρεις στο αντιθετο ρευμα για να μπορεις να φυγεις με τη μια παλι προς Αθηνα στον γυρισμο.

Εχω παει και σε φεστιβαλ ή μεγαλες συναυλιες σε εξωτερικο και συμφωνω οτι χιλιες φορες Μαλακασα απο καποιες απο τις φασεις που εχω ζησει.

Σιγα, εχω παει με ασπρη μπλουζα σε πολλαπλες συναυλιες Anathema, Paradise Lost και αλλες μπαντες στο Ροδον ή στο Φαζζ και ημουν κυριολεκτικα ενας απο τα 10 ατομα που δεν φορουσαν μαυρη μπλουζα. Και τι να λεει. Παω για μενα, οχι για τους αλλους.

1 Like