Ο πατέρας του ακέφαλου όμως δεν πήγε για τον εαυτό του ![]()
Σιγα μην αναγκαζοταν να βαλει μετσαλ μπλουζα σε μαυρο και αραχνο επειδη πηγε για να μην ποδοπατησουν τα παιδια του ![]()
Μιλώντας για… ώριμες ηλικίες, σήμερα ο Μπρουσάκος ο Dickinson κλείνει τα 68 έτη! Χρόνια του πολλά λοιπόν, να είναι καλά να τον χαιρόμαστε κι ας βγάζει καποιες “παραξενιές” τώρα στα γεράματα, αναμενόμενο είναι αυτό!
Με τις γιορτές και τα πανηγύρια, μας ξέφυγε η επέτειος κυκλοφορίας του Final Frontier! Πρόκειται βέβαια για ένα album που δεν… πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα ούτε τότε (κι ας υπήρχε η φήμη ότι θα ήταν το τελευταίο LP των Irons λόγω του τίτλου αλλά και μιας παλιότερης δήλωσης του Ηarris περί 15 studio δίσκων), ούτε και τώρα μετά από 16 χρόνια αφού οι περισσότεροι το κατατάσσουν συγκριτικά στα “χαμηλά πατώματα” της Maiden-ικής δισκογραφίας, παρότι διαθέτει κι αυτό τις πολύ δυνατές στιγμές του!
Πολύ καλύτερος του book of souls. Τα mother of mercy, the man who would be…και starblind είναι διαμάντια. Μάπα εξώφυλλο όπως έχουμε πει πολλές φορές που χαντακωσε το φανταστικό sci fi concept (που όμως αποτυπώθηκε εκπληκτικά στα singles) Φανταστικός ο Βρασίδας με αποκορύφωμα το live envivo( ο καλύτερος Bruce σε live δίσκο)
the man who would be…
Κλαιω που κουραστηκες να γραψεις την τελευταια λεξη και εβαλες 3 τελειες, ενα λιγοτερο πατημα πληκτρου απο την ιδια την λεξη ![]()
On topic : εχω πααααρα πολλα χρονια να ακουσω τον δισκο, αλλα θυμαμαι σιγουρα πως το πρωτο τραγουδι το βρισκω μακραν το καλυτερο, ενω μου αρεσει και το 11-λεπτο που κλεινει τον δισκο.
Τωρα αν και μπορει να με απαταει η μνημη μου στα υπολοιπα, δυστυχως κατι τιτλοι οπως Mother Of Mercy, Coming Home και ακομα χειροτερα το Alchemist, μου φαινονται σαν φτηνες κοπιες απο αλλα τραγουδια με παρομοιους ή απαραλλαχτους τιτλους (συγκεκριμενα το The Alchemist του Bruce ειναι αριστουργημα και η συγκριση ατυχης), ενω το El Dorado αν θυμαμαι καλα το βρισκω ενοχλητικο.
Και γω το ίδιο σκέφτηκα όταν έγραψα τον τίτλο του τραγουδιού
Δεν πειράζει η ζωή είναι μικρή για να καθόμαστε να γράφουμε ολόκληρο τίτλο σιδηρόδρομο. Επίσης με αφορμή τα γενέθλια του δίσκου έβαλα να τον ακούσω χθες… Είχα ξεχάσει πόσο μπουκωμενος είναι ο ήχος ![]()
Η παραγωγή , όπως και στο senjutsu (που μου αρέσει αρκετά σαν άλμπουμ) , είναι απαράδεκτη. Τα καλά κομμάτια του δίσκου (talisman, starblind, where the wild wind blows για μένα ) θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα από ο,τι είναι.
Συμφωνώ ότι το alchemist είναι μια από τα ίδια και μετριότατα , κάτι που συνήθως παίζει στα τραγούδια που συνυπογράφει ο gers.