Λίγο πολύ όλοι φανμποϋζ είμαστε για αυτό θέλουμε να ακούσουμε κάτι καλό από αυτούς. Εμένα ας πούμε αν παίζανε αυτά τα κομμάτια που λες σε live θα με έπαιρνε ο ύπνος…γι αυτό και έχω να τους δω από το 2000.
Μιας και βλέπω ότι το Brave New World έχει καθιερωθεί στις προτιμήσεις των περισσοτέρων φανς, μνημονεύω ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια
έπος.
ενταξει, αυτα ειναι θεματα γουστου, οποτε δε βγαζει καπου η συζητηση.
παντως, πιστευω οτι ειναι δυσκολο μετα απο τοσα χρονια να ξαναγραψουν heavy metal τραγουδι, χωρις progressive στοιχεια.
ρε εχασες 2005 και 2008 φοβερες συναυλιες!μονο παλια επαιζαν!και του 2006 γαματη, αλλα επαιξαν και καινουργια, που μαλλον δε θα ηθελες να ακουσεις…
Για αυτήν που στεναχωριέμαι ήταν η περσινή, βλέπω και το dvd και με πιάνει…αλλά ήμουν εκτός Αθήνας
απλα ξερετε τι με ξενερωνει?
Οι μπαντες που βρηκανε τα δυνατα τους σημεια…ε, και μετα το σκισανε!
Εχουν ΠΟΛΛΗ σιγουρια οι τυποι με το στυλ που παιζουν…αλλα μπορει κανεις να δει ποσα χρονια παιζουν ΤΑ ΙΔΙΑ πραγματα πλεον?
ΝΑΙ! μπορει να ειναι δισκαρες αλλα τετοιους μουσικους δεν τους τιμα και τοσο η “σταθερη” πορεια…καπου το βαριεμαι…
Μανο, το Ghost…θα μπορουσε να ειναι απο το Seventh son…και εχει βγει σχεδον 20 χρονια μετα?
δεν ξερω, προτιμω να ακουω τα αλμπουμ τους τα οποια ηταν “φρεσκα” για την εποχη που κυκλοφορησαν.
To θέμα είναι ότι έχω καμια κατοστή νέες μπαντάρες για να ακούω φρέσκους δίσκους, με αποτέλεσμα να είμαι πλήρως ικανοποιημένος με τις τελευταίες κυκλοφορίες των μέηντεν.
Και εξάλλου δε μου έρχονται στο μυαλό παλιά γκρούπς που να ακούγονται πιο φρέσκα απ’ ό,τι ακούγονται οι μέηντεν, οπότε γιατί να κράξω;
και το 2005 ηταν απιστευτα!
για περυσι δικαιολογησε, αλλα να μην επαναληφθει!!!
ρε megatherion, αυτο που λες περι επαναληψης, το λενε πολλοι, αλλα δε μπορω να το συλλαβω.
αρχισαν απο iron maiden, πηγαν στο powerslave, στο somewhere in time το γυρισαν στο progressive, στο no prayer εγιναν πιο αμεσοι, ενω στο fear of the dark υπηρχε καποια ποικιλια.μετα στο x-factor εγιναν αργα το κομματια και στα καινουργια εγιναν ακομη πιο progressive…:-k
δεν εκραξα…
Αιτιολογω το γιατι ομως μια τετοια μπαντα ΠΛΕΟΝ δεν εχει επαφη με τη δισκοθηκη μου.:roll:
Πριν 3-4 μέρες ξέθαψα το B.N.W.
Και πορώθηκα άσχημα, είχα ξεχάσει πόσο καλό είναι.
Είναι ο πιο ασφαλής δίσκος τους, δικαιολογημένα μεν, μετά το reunion θέλανε κάτι σίγουρο.
Out of the Silent Planet λέμε.
Η μπάντα λίγο δύσκολο να θυμάται ότι έγραψε κομμάτια σαν αυτό, το Blood Brothers, τo Nomad…
Πάντως ας το ξαναπώ, το Paschendale είναι το καλύτερο '00ς κομμάτι Maiden και μέσα στα κλασικά τους.
ειναι η “Μεϊντενιλα” dear friend…εχουν πλεον κατασταλαξει στον τροπο που σερβιρουν τη μουσικη τους και απλα παραγουν!
Πλην των 2 πρωτων που δεν ηταν "Μεϊντενικα¨…του Number που ηταν μεταβατικο και των αισχων με τον αρκουδιαρη τον Μπλεϊζ…τα υπολοιπα εχουν αυτο που “περιμενεις” απο τη μπαντα…
Που ειναι εν μερει καλο αλλα το βρισκω μονοτονο!
Και οσο για το Progressive που λες…ειναι Maiden progressive…και μετα απο την αφαιρεση του παρανομαστη μενει το Maiden…δηλαδη, το ιδιο.Ειναι η “καταρα” του ποσο δεμενη μπαντα ειναι!
και παλι, δεν τους κραζω (εντελως)…απλα κανω μια κουβεντα για το πως μου καθονται οι κυκλοφοριες τους.
και οντως το Prayer ηταν αμεσοτατο ( πλην του mother Russia και ισως Run silent)
Όχι γιατί έχει δίκιο!
Συμφωνώ! Αλλά οι συνθέσεις μ’ αρέσουν αρκετά, οπότε αρέσκομαι σε αυτό το στυλ.
Σκουρτζε, το Paschendale είναι μέσα στα κλασικά τους, ελπιζω να το καταλάβουνε και οι ίδιοι γιατί το σετλιστ δε βλέπω να αλλάζει καθόλου#-o
Επίσης, το Ghost είναι το λιγότερο αγαπημένο μου από το BNW, στα κορυφαία θεωρώ το ομώνυμο, Dream of Mirrors και The Thin Line Between Love And Hate. ΥΜΝΟΙ!
Ναι ρε, “κράζω” τρόπος του λέγειν.
Απλά αν ακούς ακόμα και συγκινείσαι με το seventh son και το powerslave -και δεν είναι απλά μια παλιά αγάπη ή δίσκοι που στην ουσία αγαπάς επειδή φέρνουν αναμνήσεις- τότε νομίζω ότι οι τελευταίες κυκλοφορίες των μέηντεν έχουν πολλά να σου πουν. Δηλαδή δε βρίσκω το λόγο να μη σου αρέσουν.
Πολλές φορές αιτιολογούμε τις αποφάσεις μας (και καλά κάνουμε) αλλά μήπως η ουσία κρύβεται πίσω από πιο απλά πράγματα που αφορούν εμάς τους ίδιους;
Και εντέλει δεν πρόκειται για μια καινούρια μπάντα που βγήκε στα 00s και κοπιάρει. Είναι οι ίδιοι οι μέηντεν, μια από τις μεγαλύτερες μέταλ μπάντες, που βγάζουν όμορφους δίσκους πάνω στον ήχο που οι ίδιοι δημιούργησαν, βάζοντας και ελάχιστες διαφορετικές πινελιές (πχ τον πιο προγκ χαρακτήρα). Και το θέμα είναι ότι και αυτές τις μικροαλλαγές, δεν τις κάνουν καν επίτηδες για να εξελίξουν τον ήχο τους. Απλά έτσι τους βγαίνει. Με άλλα λόγια δεν τους νοιάζει καν να πρωτοτυπήσουν. Και καλά κάνουν κατ’ εμέ.
διαφωνω καθετα φιλε…τι κρατησαν ιδιο οι maiden στα αλμπουμ? Τι ηθελες δηλαδη απο μελωδικη μπαντα να γινει brutal?Ενα κοινο στοιχειο εχουν ολα τα αλμπουμ των iron maiden…ειναι μελωδικα.
πραγματικα μιλας λες και προχθες αρχισες να ακους…σοβαρεψου
αμα θες μπορεις να υποστηριξεις και την αποψη σου με επειχειρηματα?
Nάτος!!!
Aπο το να βγαζουν πατατες, ας επαναλαμβανονται και ας ειναι αξιοπρεπεις (το λιγοτερο).
Δεν το λεω για σενα, αλλα γινεται γενικα.
Τυχαινει ο ιδιος που υμνει τους AC/DC για το λογο αυτο να κραζει τους Maiden γι’ αυτο. 8O
Οσο για τα νεα, οντως υπαρχει αλλαγη.
Μπορει να ειναι οντως κουραστικα και δεν μπορω να δικαιολογησω αυτη την ταση ουτε απο τους Maiden ουτε απο τους Metallica.
Παρ’ ολα αυτα στα '00ς εχουν γραψει μια 10αρια τραγουδια που αγγιζουν τα '80ς.
Κομματια που αλλα μεγαθηρια τα ονειρευονται εν ετει 2009.
Κι αυτο τους κανει για μενα να ειναι το νο1 στο χωρο και κανει αυτα τα αλμπουμ παρα πολυ συμπαθη, παροτι καποιες φορες κουραστικα.
καταλαβαινω τι λες…οκ και σεβαστο…
οντως η maidenιλα μενει, αλλα αυτο ειναι που με φτιαχνει!8)
long live ντο-ρε-μι!!!:lol::lol::lol:
Megatherion αυτά αναφέρεις σαν πάτημα ενάντια στην μπάντα δεν είναι πρόβλημα της μπάντας αλλά δικό σου με τη μπάντα. Αυτό που λες ουσιαστικά είναι σα να λες “αλλάζουν μωρέ αλλά παραμένουν οι Maiden” οπότε είναι καθαρά γούστο και όχι κάποια αδυναμία των Maiden το συγκεκριμμένο. Προφανώς αυτό που σε χαλάει είναι ότι παραμένουν Maiden και δε μετατρέπονται σε κάτι άλλο όπως αντίστοιχα και οι Priest πχ παραμένουν Priest(αν και οφείλω να παραδεχτώ ότι οι Priest σε αυτό το θέμα ήταν σαφέστατα τολμηρότεροι) το οποίο προφανώς δε σε ενοχλεί μιας και οι Priest σου αρέσουν περισσότερο.
Edit: τα 2 πρώτα μια χαρά Maidenικά ήταν, μπορεί να πανκίζαν κάπως παραπάνω λόγω Dianno, πιο πρώιμου ήχου και σύμπλευση με το Punk κίνημα της εποχής αλλά αν ακούς το Phantom Of The Opera και δεν ακούς Maiden πήγαινε σε ωριλά καλύτερα.
ξερω ρε, προβοκατοριλικι κι ετσι!
το θεμα με την υποκειμενικοτητα την οποια μπορει να σου αλλοιωσει την οποια εικονα ειναι γεγονος.Το γεγονος οτι η υποκειμενικοτητα αυτη μπορει να πηγαζει απο “γλυκιες αναμνησεις” ειναι πραγματι κατι που τελικα “τυφλωνει”.Το θεμα με εμενα ειναι οτι ΔΕΝ ειμαι μεϊντενικος και το εκανα συνειδητα, καθως σε μια παρεα 12-13 ατομων οι 11 ηταν τιγκα στο φανμποϊλικι…και καπου μου την “εσπασε” αυτο!
Οταν τους ακουσα συνειδητα (και αρκετα αργα σε ηλικια, αναλογικα με το ποσα χρονια ακουγα μεταλ) εκατσε να ξεχωρισουν αυτα τα αλμπουμ που εχω πει νωριτερα…Εκει που θα μπορουσα να εχω αλλη αποψη θα ηταν να μην συνεβαινε η αποχωρηση του Βρασιδα.Ο αρκουδιαρης με ξενερωσε και μετα οταν επελεξα να ξανακουσω τα καινουργια τους, απλα δεν μου πρεοσεφεραν κατι.
Ειναι μεϊντεν και εντ οφ ολ!
Πάντως η κουβέντα που μπορεί να γίνει γύρω από τους Maiden είναι αναπόσπαστο μέρος της μαγίας της μουσικής τους! Χρόοοονια τώρα γίνονται συζητήσεις για το πως ο καθένας θα ήθελε να είναι ο καινούριος δίσκος της μπάντας, αν μη τι άλλο αυτό τους κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπάντα, και σκεφτείτε ότι αργεί ακόμα να βγει καινούριος δίσκος!!
εχω δωσει καποια στοιχεια…
οχι, δεν θα μπορουσα να τους αντεξω ως Brutal…δεν αντεχω και τα δυο (περισσοτερο το ειδος απο τη μπαντα) οποτε ο συνδιασμος θα με εκανε να κραξω γοερα!
αυτο ειναι !!οι κλιμακες στις μελωδιες τους με κανουν να αλλαζω δρομο!
ξερεις τι λεω?
Αν τα μεγαθηρια ειχαν ακολουθησει μια πορεια (στυλιστικα και συνθετικα) σαν αυτη των μεϊντεν, τοτε σιγουρα θα ειχαμε ακομη ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ μπαντες…το θεμα ομως θα ηταν οτι θα αυτοκτονουσαμε ΜΑΖΙΚΑ αν ολοι εβγαζαν το feeling που μου βγαζουν πλεον οι Μεϊντεν…
μιλαω για καθε μπαντα ξεχωριστα!η καθε μπαντα να θυμιζει ΤΡΕΛΛΑ το πως ακουγοταν 20 χρονια πριν!
Οι Πριτς σταματησαν να μου αρεσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μετα το “παυσιπονο” …λιγο ο αντικαταστατης…λιγο η επιλογη κατευθυνσης…ε, ηρθε και το τελευταιο και με ξεκανε!
το θεμα ομως ειναι οτι ειδα την αναπτυξη της μπαντας…σε πολλους τομεις.Με τους Μεϊντεν αυτο που ειδα ηταν αναζητηση “εκφρασης” των οσων ηδη ειχαν απο το 2ο αλμπουμ και μετα…
ΔΕΝ υπαρχει “μπορει”…Πανκιζαν και δεν ειχε να κανει με τον ΝτιΑννο αλλα με τον τροπο που επαιζαν!
και ναι!
ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ!
ΕΚΕΙ ξεκινησαν ΟΛΑ!!με το φαντασμα!Το οποιο στεκεται λογω “πανκιλας” ή “ηχητικου ψαξιματος”…
μολις ομως “κλειδωσαν” την τεχνικη και τον ηχο…αρχισαν να βγαζουν πιο πολλα κομματια με αυτη τη κατευθυνση…και μαλλον εκει ξενερωσα!