Jag Panzer

…σωστός :lol::lol: :):!:

Δεν ηξερα που αλλου να το ποσταρω, αλλα ο κατωθι τυπος, απεδειξε με την μπαντα για την οποια ειναι αυτο το thread, γιατι ειναι ο μεγαλυτερος metal κιθαριστας των τελευταιων 15 χρονων. Οσοι το αμφισβητουν, ας ανοιξουν τα αυτια τους και ας ακουσουν τo “Thane To The Throne” οπου εχει ΣΥΝΘΕΣΕΙ το 60% περιπου του δισκου, και ας καταλαβουν τι σημαινει ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ. Και παρ’ οτι πλεον εχει κανει καριερα με τους Megadeth, στην κατασταση που ειναι τωρα απο πλευρας εμπνευσης (και με τον χαρακτηρα που παντα ειχε) ο Mustaine, με κανει να μιλαω για το μεγαλυτερο πεταγμα ταλεντου στα σκουπιδια. Οσο συνθεταρας κι αν ειναι, οσο και αν υποτιθεται οτι γραφει τα σολο μονος του, οταν εχεις απο πανω σου εναν Mustaine που συνθετικα πλεον παραπαιει, και κρινει την καθε νοτα, αν μη τι αλλο χαραμιζεσαι. Αν και ειμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι ο Broderick εχει στο συρταρι του ενα ματσο κομματαρες, για ενδεχομενο Jag Panzer reunion μ’ αυτον μαζι, για να μας το πεταξει στα μουτρα και να μαζευουμε σαγονια απ’ τα πατωματα. Ως τοτε, δεν θα λεγαμε οχι σε εναν σολο δισκο.

Hail Chris

Εχεις δικιο. Τεραστιος παιχτης.

Καλά ο Broderick δεν υπάρχει. Δεν ξέρω αν είναι ο καλύτερος metal κιθαρίστας των τελευταίων 15 χρόνων, η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έκατσα να το σκεφτώ, αλλά πλάκα πλάκα παίζει και να ισχύει.

Όσο για τη μεταγραφή στους Megadeth, μπορεί σ’ εμάς τους φανς να τη σπάει η όλη κατάσταση αλλά απ’ την άλλη δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος από μας που θα έλεγε όχι ή έστω θα το σκεφτόταν αν τον έπαιρνε ο Mustaine και του έλεγε “έλα μαν τί χαμπάρια, σε θέλω στη μπάντα μου”. Κι ας μην ήμασταν πλέον οι βασικοί συνθέτες. Νομίζω καταλαβαίνετε όλοι πώς το λέω.

Οι Megadeth έχουν να βγάλουν πραγματικά καλό δίσκο απο το '94.(Προσωπική μου άποψη).Καλύτερα να έμενε με τους Nevermore,μιας και ΜΑΖΙ με τον Loomis(τον οποίο ξεχάσατε) παίζει να είναι οι καλύτεροι κιθαρίστες των τελευταίων 15-20 ετών.Ας συνθέτανε και οι 2 να γουστάραμε.Κρίμα που βάζει πλέον σόλος σε τραγικά τραγούδια όπως Public enemy No 1.:frowning:

Εννοειται πως κανεις δεν θα ελεγε οχι. Ισα ισα, ειδικα στην περιπτωση του Broderick ηταν και πολυ κολακευτικο το να μπει σε ενα απο τα μεγαθηρια του παγκοσμιου heavy metal, χωρις καν να περασει απο οντισιον. Σιγουρα ο Broderick απολαμβανει την επιτυχια του, και μαγκια του που παραμενει ακομα προσγειωμενος, εργατικος (ακομα και τωρα ΜΕΛΕΤΑΕΙ γυρω στις 8 ωρες τη μερα) και φαινεται πολυ σοβαρος και ενταξει ανθρωπος, αν διαβασει κανεις τις συνεντευξεις του η δει τα instructional videos που κανει. Και ολα αυτα σε αντιθεση με πολλους συγχρονους του so called “guitar heroes” τυπου Herman Pso-Li και τα ρεστα…

Μα γιατι να μην εβγαλαν αλλες 2-3 δισκαρες στα 80ies; Γιατι ρε Θεε;

Τις εβγαλαν στα late 90s-early 00s απλα ο πολυς κοσμος περαν του “The Fourth Judgement” περασε στο πολυ κλαϊν μαϊν τα υπολοιπα…ασε που πολλα απο τα μετεπειτα κομματια ειναι συνθεσεις εποχης '85-'86…πρωτο και καλυτερο το “Shadow Thief”…

πολλά από τα κομμάτια είναι παλιότερα μόνο στο age of mastery…τα είχανε και καλά κάνανε και τα κυκλοφορήσανε. επίσης chain of command είναι παλιό demo και ως τέτοιο πρέπει να λογίζεται

βασικά κλαιν μαιν περάσανε όλα τα αλμπουμ των Panzer για τον πολύ κόσμο. Νομίζω πως πρέπει να είναι η πλέον αδικημένη μπάντα στο χώρο. Η τριάδα των καλύτερων αλμπουμ (χωρίς να έχουν κυκλοφορήσει ποτέ κάτι μέτριο-το Dissident δεν το θεωρώ αλμπουμ τους γιατί έτσι με βολεύει :p) είναι Thane/Ample/Judgment…απλά και όμορφα.
Ο Broderick είναι παιχταράς και συνθετικά πνηγμένος πλέον στους Megadeth. Αλλά κατανοώ πλήρως το σκεπτικό της μετακίνησης ή οποία εμπορικά (αλλά και από θέμα καταξίωσης/φήμης) ήταν πολλά κλικ παραπάνω από το προηγούμενο status του.
Αγαπάω Χαρίλαο όσο τίποτα αλλά ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί την κοπάνησε και το διάλυσαν οι υπόλοιποι…και καλώς πράξανε αφού “no Harry, no Panzer”

α) Στην τριαδα συμφωνουμε μονο που εγω βαζω το Ample πρωτο, εστω κι αν το Thane ακουω πιο πολυ :stuck_out_tongue: και πολλες φορες, την τριαδα αντι για το Fourth, τη συμπληρωνει το Age

β) Για Broderick συμφωνουμε, τα 'γραψα και πιο πανω

γ) Για το “Dissident” επισης συμφωνουμε :stuck_out_tongue:

δ) Ο Τυραννος, απ’ οσο ξερω, ειχε αρχισει τα σταριλικια και γι αυτο εσπασε η μπαντα…

ε) Παλιοτερα κομματια υπαρχουν και στο “Fourth” σιγουρα, οπως ειπα ολο το “Shadow Thief”, και σιγουρα θα εβαλαν μεσα πολλες παλιοτερες ιδεες, ισως απο καποια demos τους που δεν κυκλοφορησαν…

θα σου πω…συναισθηματικά το ample μπαίνει χαλαρά πρώτο…είναι το πρώτο που άκουσα πριν πολλά πολλά χρόνια και έχει μέσα τραγουδάρες που όποτε και αν ακούσεις ανατριχιάζεις αλλά αν θέλουμε να είμαστε στο ελάχιστο αντικειμενικοί στο thane γράψανε την καλύτερη μουσική, το concept λειτουργεί πολύ καλά, ο broderick δειχνει οτι μπορεί εκτός από το να ματώνει την ταστιέρα και να γράφει και ο Χαρίλαος γιατί (για εμένα) είναι στα 5 τοπ λαρύγγια! Επίσης το Fourth μπαίνει τριάδα γιατί ήταν το πρώτο μετά την επανασύνδεση και που εκανε τα μυαλά μου χαρτοπόλεμο και πιστό οπαδό και τους έβγαλε από το status της cult μπάντας.
Αυτό με το σταριλίκι το έχω ακούσει και εγώ αλλά δεν μπορώ να πιστέψω πως ο άνθρωπος την είδε κάπως, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως η όλη φάση με το συγκρότημα δεν είχε τα πολλά φράγκα.
anyway…πρόκειται για μια από τις πλέον αγαπημένες μπάντες και ότι και αν έχει συμβεί με αφήνει αδιάφορο. Και ας μην ξεχνάμε πόσο διακριτικά έγινε η όλη φάση μόνο με μια απλή ανακοίνωση (όπως με τους queensryche ένα πράμα). Το μόνο κακό είναι πως έχουν διαλυθεί τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση…τουλάχιστον τους έχουμε δει και 2 φορές live κάτι που πριν κάποια χρόνια φάνταζε άπιαστο όνειρο.

ε) Παλιοτερα κομματια υπαρχουν και στο “Fourth” σιγουρα, οπως ειπα ολο το “Shadow Thief”, και σιγουρα θα εβαλαν μεσα πολλες παλιοτερες ιδεες, ισως απο καποια demos τους που δεν κυκλοφορησαν…

σίγουρα το shadow thief αλλά μόνο αυτό σαν αυτούσιο παλιακό τραγούδι…στο age τα μισά είναι παλιές συνθέσεις…για αυτό το ανέφερα…νο μπίγκι (που λέει και ο Τσάρλι Χαρπερ:p)

Εγω δεν τους εχω δει καμια…ημουν πολυ σπορος για να παω σε λαϊβ…:frowning:

δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά είχαν γαμήσει και τις 2 φορές :stuck_out_tongue:

την πρώτη φορά κάποια στγμή που προλόγιζε τραγούδι ο Χαρίλαος και έλεγε “επιτρέψτε μου να σας συστήσω έναν παλιό φίλο ο οποίος είναι πάντα ντυμένος στα μαύρα” είχα σκαλώσει και αναρωτιώμουνα ποιόν θα ανεβάσει στη σκηνή και στο τέλος λέει “το όνομα του είναι…the viper” :lol:

πάντως ότι και να λέμε, αξίζει τεράστιο :respect: αυτή η μπάντα…μόνο ποιότητα!

Καλοι οι οι δισκοι που εβγαλαν, απλα καποια πραματα πρεπει να γινονται στην ωρα τους.
Αλλο να τα εβγαζες πανω στην καυλα σου και αλλο αργοτερα με αλλη παραγωγη και αλλες συνθηκες. Κατι αντιστοιχο με warlord. Δεν εξεταζω το “γιατι”, αλλα το “κριμα” :wink:

δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό που λες και αποκλειστικό επιχείρημα είναι οι πολύ καλές δουλειές που βγάλανε μετά :wink:
αλλάξανε τον ήχο τους, εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητες της εποχής από άποψη παραγωγής και σε γενικές γραμμές έγιναν μια μπάντα “μοντέρνα” που δεν κόλλησε ηχητικά στο ample και καλά έκαναν αν ρωτάς τη γνώμη μου

Σκεψου τους Iron Maiden π.χ. να εβγαζαν 1-2 δισκους και μετα απο 10 χρονια τους επομενους. Θα ειχαν την ιδια αναγνωριση ή αλλιως, θα ηταν το ιδιο καλοι οι δισκοι απο ολες τις αποψεις;

το λάθος που κάνεις είναι πως προσπαθείς να υποθέσεις πως θα γινόταν κάτι…δεν έχει νόημα…πόσο μάλλον που δεν μιλάμε για μέτριες δουλειές.
Σίγουρα θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν την εποχή και να γίνουν μεγάλοι…αλλά επίσης πολύ άνετα θα μπορούσαν να το διαλύσουν το μαγαζί μετά από 2-3 δίσκους στις αρχές των 90s όταν και το μέταλ έπαψε να απασχολεί τον πολύ κόσμο…τα παραδείγματα πολλά

Προφανώς και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα γινόταν, αλλά γενικά συμφωνώ με τον αμάραντο. Άλλη είναι η δυναμική που έχεις όταν είσαι στις κάβλες σου και ειδικά όταν μιλάμε για ΧΙΕΒΥ ΜΕΤΣΑΛ και όχι progressive rock ξερωγώ για να το κάνεις το κόλπο αλά Anglagard

βάσει αποτελέσματος (δίσκοι) δεν φάνηκε να τους επηρεάζει…τώρα για το θέμα της δημοτικότητας…ποιος ξέρει
αλλά οκ, σε γενικές γραμμές προφανώς και περισσότερο “υγιές” είναι η διαδρομή (τουλάχιστον στην αρχή) να είναι συνεχόμενη

Αμαραντε, το θεμα δεν ειναι το ΠΟΤΕ βγηκε ενας δισκος, αλλα το ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ δισκος ειναι. Η παραγωγη των post-reunion δισκων, ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτη που χρειαζεται για να αναδειχτουν τα κομματια. Δεν ειναι τυχαιο οτι σε αρκετα απο τα αλμπουμς, δουλεψαν στα Morrisound Studios, και ο ιδιος ο Morris ανελαβε συμπαραγωγη και μειξη. Τωρα με τα “αν” και τα “αμα” δεν γαμησε κανεις, οποτε, απολαμβανουμε τους Jag Panzer, οι οποιοι ως μπαντα του υποτιμημενου οσο δεν παει US power, ακομα και καθε χρονο να εκαναν δισκους στα 80s θα παρεμεναν μια cult μπαντα, για τους μυημενους, οπως οι Sanctuary, οι Liege Lord κλπ.

Chinaski, το ξερω οτι γαμησαν (απ’ οσα ακουω απο ολους), αλλα δεν στενοχωριεμαι και τοοοοοοσο πολυ, γιατι δεν ειναι οτι μπορουσα να παω, και δεν πηγα…οπως και δεν στενοχωριεμαι που δεν ειχα δει τους Maiden το '88 στη Φιλαδελφεια η τους Savatage το '95…ελπιζω παντα σε ενα reunion, ΠΑΝΤΑ με Broderick ομως, και ΣΙΓΟΥΡΑ θα περασουν απο 'δω…ακομα κι αν χρειαστει να διοργανωσω το λαϊβ εγω ο ιδιος…:stuck_out_tongue: