O Ηancock χθες βράδυ έπαιξε 150’ χωρίς διάλειμμα (να τα βλέπουν κάτι ροκάδες 30κάτι που πάιζουν μιάμιση ώρα σκάρτη και χαιρετάνε…) κάλυψε πολλές περιόδους της καριέρας του (Ηeadhunters, συνεργασίες με Shorter, σόλο δουλειές), η modal jazz συνηπήρξε με το φανκ, έπαιξε και το “hit” Cantaloupe Island στο τέλος του κανονικού σετ και δεν νομίζω να άφησε κανένα παραπονεμένο εκτός από τους πολλούς που δεν πρόλαβαν να βρουν εισητήριο. Χαλαρά θα μπορούσε να γεμίσει το Μέγαρο και για δέυτερη συνεχόμενη βραδιά.
Ο φοβερός τρομπετίστας Terence Blanchard πήρε πολύ χρόνο για να παίξει solos, γενικά ο Hancock τον αντιμετώπιζε πολύ “ισότιμα” σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Γενικά όλα τα μέλη της εξαμελούς μπάντας που στις αφίσες αναγραφόταν ως κουαρτέτο #-o είχαν αρκετό χρόνο στη διάθεση τους για να παίξουν εκτεταμένα solos. Ο Hancock έδειξε να ευχαριστιέται ιδιάιτερα τους “διαλόγους” του με τον Ελβετό (δεν είμαι σίγουρος για το όνομα του, νομίζω πως τον είπε Gregoire Maret;; που έπαιζε φυσαρμόνικα, “ένα όργανο που έχουμε συνηθίσει να ακούμε στα blues αλλά όχι στην jazz” όπως είπε και ο Hancock όταν τον παρουσίαζε.
Ο Αφρικανός κιθαρίστας Lionel Loueke είναι ένα κεφάλαιο από μόνος του και είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχουμε την ευκαιρία να τον ξαναδούμε σύντομα και μόνο του όταν θα έρθει στο half note την άνοιξη. Έπαιξε ένα ασυνόδευτο σόλο γεμάτο ασυνήθιστες μελωδίες και το συνόδευσε με Αφρικάνικα φωνητικά θυμίζοντας αρκετά την μουσική του Καμερουνέζου μπασίστα Richard Bona. Έπαιξαν και όλοι μαζί μία δική του σύνθεση που λέγεται “seventeens”. Από το “γεμάτο” φετινό πρόγραμμα του Half Note αυτή είναι η συναυλία που δεν θα χάσω με τίποτα!
Πολύ όμορφα. Περίπου δυόμισι ώρες!! Πέρα από τα αναμενόμενα αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο ευχάριστος και προσιτός ήταν και δε δίσταζε ακόμα και να “τσαλακώσει” την εικόνα του (λέγοντας για παράδειγμα - αστειευόμενος; - για ένα κομμάτι ότι δεν το έπαιζε για αρκετά χρόνια γιατί δεν μπορούσε).
Σχετικά με τους υπόλοιπους μουσικούς - εννοείται αστέρια όλοι τους - σημειώνεται ότι υπήρχε και φυσαρμονικίστας!! Πάντως, ως λάτρης του ήχου της φυσαρμόνικας, έχω το παράπονο ότι μερικές φορές έδινε την αίσθηση ότι προσπαθούσε να υποκαταστήσει το σαξόφωνο και δε μου πολυκόλλαγε. Άλλες στιγμές πάλι ήταν εκπληκτικός.
Για το Seventeens του Loueke το είπε αυτό, και καλά πως τον ζόριζαν τα 17/4!
Αυτό έκανε! Και το έκανε πολύ καλά! 8)
Ακριβώς! Απλά μουσικός αυτού του επιπέδου δεν έχω συνηθίσει να αστειεύεται τόσο με την εικόνα του. Θυμίσου τον αέρα (και καλά) που του έκαναν οι μουσικοί του μετά το τέλος του κομματιού ή την ειδική αναφορά που έκανε για το sold out στην αρχή ευχαριστώντας το κοινό. Γενικά μου φάνηκε καθόλου ψωνισμένος.
Ναι μωρέ, αυτός καλά το έκανε. Εγώ λατρεύω πολύ τον ήχο της φυσαρμόνικας και τον προτιμούσα πιο αυθεντικό (ή πιο βασικό αν θες - δεν ξέρω ποια είναι η κατάλληλη λέξη). Ίσως είναι αυτό που είπε και ο Χανκοκ ότι την έχω συνδέσει με τα blues, δεν ξέρω…
Nαι ούτε εμένα.
Το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο άνετος είναι και πόσο γουστάρει να παίζει για τον κόσμο είναι η φάση που παίχτηκε την Δευτέρα στο half note που πήγε και τζάμαρε με τον Al Foster! 8)
Mάλλον…
Περίμενες να ακούσεις… Junior Wells!
:(
Bump με μεγάλη χαρά!
Σύμφωνα με το Pollstar μας έρχονται:
3/11 Βranford Marsalis στο Παλλάς
9/11 Chick Corea, Stanley Clarke, Lenny White, Bela Fleck στο Παλλάς 8O
29/11 Dave Holland Trio στο Μέγαρο
Επίσης το ίδιο site αναφέρει για τις 24/10 στο Μέγαρο ένα event που λέγεται Kind of Blue και που περιοδεύει σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις (και Θεσ/νίκη). Ξέρει κανείς για τι πρόκειται; Λογικά κάποιο tribute με αφορμή τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία… (Αλλά τώρα συνειδητοποιώ πως πέφτει πάνω στους ZZ Top #-o και η μόνη περίπτωση να τους αφήσω για αυτό θα ήταν να … αναστηθεί ο Μιles Davis ο ίδιος!)
Επίσης από το pollstar μαθαίνω πως 13-19/11 θα παίζει στο Half Note ο bluesman (με πολλά soul στοιχεία) Joe Louis Walker. Τον έχω δεί πριν πολλά χρόνια και είναι πολύ καλός, τον συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Δηλαδή Return to Forever (χωρίς τον Dimeola) ! Το Παλλάς τι χωρητικότητα έχει?
__[SIZE=“3”]Τάξε μου[/SIZE] (βασικά θα προτιμούσα να μου βρεις εισητήρια για τη συναυλία γιατί την προηγούμενη φορά, δεν βρήκα τίποτα!)[SIZE=“3”]:[/SIZE]
[SIZE=“6”]http://www.rocking.gr/article6172.php[/SIZE]
Aκριβώς! Δεν ξέρω γιατί μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη πσρυσινή επανένωση φέτος οι υπόλοιποι περιοδεύουν χωρίς τον DiMeola. Είναι κάτι που με στενοχωρεί γιατί είμαι μεγάλος οπαδός και των RTF και του DiMeola προσωπικά και πέρυσι όταν τους είδα ήταν από τις καλύτερες συναυλίες που έχω δεί ποτέ. Πάντως και ο Bela Fleck είναι σπουδαίος μουσικός, βιρτουόζος του banjo αλλά μην φαντάζεστε καουμπόικες καταστάσεις. :p. Πριν δύο χρόνια έβγαλαν με τον Corea έναν καταπληκτικό δίσκο, το “The Enchantment”. Στην αρχή ανρωτιόμουν αν ένας δίσκος με ντουέτα πιάνο-μπάντζο θα κουράζει από κάποια στιγμή και μετά αλλά τελικά όχι μόνο δεν με κούρασε αλλά με ενθουσίασε και κατέληξε να ειναι το soundtrack των διακοπών μου του 2007 (μαζί με κάτι φοβερά bootlegs του DiMeola που είχα κατεβάσει εκείνη την περίοδο).
Το Παλλάς εκτιμώ πως χωράει κάπου μεταξύ 2500 με 3000 θεατές.
Ναι ρε συ, το έχω δεί και αυτό λέω. Το Kind of Blue πέφτει 24/10 με τους ZZ Top όχι οι Corea-Clarke-White-Fleck.
Πάντως για εισητήρια θα προσπαθήσω να δώσω έγκαιρα πληροφορίες ώστε να μην μείνει απ΄έξω κανένας από εδώ που να ενδιαφέρεται. 8)
Αυτή τη φορά δεν χάνω τη συναυλία στο παλάς με τίποτα (εκτός κι αν πέφτει καμιά μεταλιά, αλλά και πάλι θα το σκεφτώ).
:vibrate::vibrate::bounce::bounce::yahoo::yahoo:
Δεν τα χανω με τιποτα ! Mule θα τα πουμε κατω 9 και 29
__#-o χαχαχαχαχα!! Απ’ τη χαρά μου για την συναυλία των almost Return To Forever, δε έβλεπα τίποτα άλλο πέρα απ’ αυτό!! :lol: :-s #-o
__Μπράβο, ενημέρωσέ μας έγκαιρα γιατί δε θα αντέξω να χάσω Corea κλπ και δεύτερη φορά… :?
Σεπεριμένω φίλε! 8)
Μου αρέσει αυτό που έγραψες, θα τους λέμε almost RTF :lol:
1500 χωράει… 1486 για την ακρίβεια…
To almost RTF, ψιλό-ψήνομαι να το δω… Ειδικά αφού το κανονικό RTF δεν πέρασε από τα μέρη μάς…
Η ημερομηνία καλούτσικη είναι (Δευτέρα όμως) να δούμε και τιμές… Το Παλλάς τσιμπάει συνήθως… :-k
Bump για να συμπληρωθεί και η εμφάνιση του DiMeola στις 19/11
Eπίσης αν κάποιος μένει στην περιοχή της Ελλάδα που λέγεται Cypress μπορεί να χαρεί γιατί σύμφωνα με το site του DiMeola θα παίξει εκεί στις 20/11 :lol::lol:
Μάλλον θα είναι τη διήμερο με καλεσμένους τους Cypress Hill…:p:p:p
3/11 Βranford Marsalis στο Παλλάς
:vibrate::vibrate:
Aπο pollstars για το kind of blue που ειπες mule
Fri 10/23/09 Thessaloniki, Greece Concert Hall
Sat 10/24/09 Athens, Greece The Athens Concert Hall - Megaron
Ε ναι, λογικα καποιο tribute θα ειναι, τιποτα τετοιο.
Eίναι tribute μπάντα που έστησε ο ντράμερ Jimmy Cobb, ο μόνος από τους μουσικούς που είχαν παίξει στο Kind of Blue που ζεί ακόμα. Στην τρομπέτα είναι ο παιχταράς Wallace Roney!
Δες εδώ:
http://www.jazzpolice.com/content/view/8370/72/
Χαίρομαι που θα παίξουν και Θεσ/νίκη και για τους εκεί φίλους μου αλλά και γιατί με βάζουν λίγο στο τριπάκι μήπως ανέβω με δεδομένο πως εδώ στις 24/10 δεν θα θέλω να χάσω με τπτ τους ZZ Top.
Noμιζω οτι μολις ειχα ενα μικρο οργασμο