Jazz συναυλίες

8O8O8O

Δεν το πιστευω!! Μακαρι να μπορεσω να κατεβω ρε γαμωτο.

Nα κατέβεις! Για τον Rollins βέβαια το ξέρουμε άπό τις αρχές του καλοκαιριού.
Εγώ τώρα έχω εκστασιαστεί με τον DiMeola! Δύο βράδια λέμε! :vibrate::yahoo:

Τον έχω δεί άλλες δύο φορές live και είναι καταπλήκτικος!!! Θα τον δώ και τώρα σίγουρα…

Al DiMeola 29 & 30 Οκτωβρίου στο Gazarte.

Προπώληση 20
Ταμείο 25 μέχρι 50

Καλά να περάσετε

Ξέρει κανείς ποιοι μουσικοί περιοδεύουν μαζί του; Να ξέρουμε πάνω κάτω τι παίζει. :smiley:

να δω που θα πρωτοπατε :lol:

σκαει κ ο foster…της πουτανας φετος

Δεν είναι ακριβώς (η μάλλον μόνο) τζάζ. Όπως και να’χει, ψάχνοντας πριν λίγο στο site της ΕCM μήπως παίζει κάποια ωραία συναυλιούλα στην ευρώπη κοντά στα χριστούγεννα μήπως και την συνδυάσω με κάποιο ταξιδάκι, βρήκα το παρακάτω…

[B]Anouar Brahem Quartet[/B] w/ Gesing/Meyer/Yassine “The Astounding Eyes Of Rita”.

06 Δεκεμβρίου 2010 Onasis Cultural Center / Athens.

Τούτο εδώ να είναι;;; => http://www.onassis.gr/sectpage.php?lang=en&id=7

και να αναμένω πως θα πάρω τα αρχίδια μου και θα είναι prive η πανάκριβη η όλη φάση;; η μήπως πως κάπως θα μπωρώ π.χ. ένα μήνα πριν να πάω να πάρω εισιτήρια άραγε;; η να είναι δωρεάν/όποιος προλάβει;; :-k

Έχει μία καινούρια μπάντα τους Palindrome. Δες τι παίζουν:

Ελπίζω τα χτεσινά άδεια καθίσματα να προβλημάτισαν λίγο αυτούς που καθορίζουν τις τιμες στο Παλλάς. Εκτός κι αν απλά ποντάρουν στους λίγους που τους περισσεύουν και πιάνουν στασίδι στα VIP του Gazarte. Αναρωτιέμαι τι θα γίνει στο [B]SONNY ROLLINS[/B] που ξεκινούν από τα 70 euro!!

Η ακουστική του Παλλάς είναι τοπ φυσικά, με το κεντρικό ηχείο να διαχέει τον ήχο σωστά παντού (ότι πληρώνεις παίρνεις σε αυτή την περίπτωση ενώ στα ροκ κλαμπ απλά βρίζουμε τον ηχολήπτη) και απλά μα άψογα (όχι δεν είναι διακοσμητικά αυτά τα μεγάλα κόκκινα πλακάτ) πράγματα για την αντίχοιση (γιαυτό όλα ήταν τόσο χάλια στους TOOL, γιατί ένα κλειστό γυμναστήριο έχει δημιουργηθεί για άλλα πράγματα).

Είχα καιρό να δω μια καλή funk/soul συναυλία και έτσι χτες ήταν μια καλή ευκαιρία, βέβαια ο [B]MΑCEO PARKER[/B] ζήτησε να σηκωθεί ο κόσμος από τα (αναπαυτικά δε λέω) καθίσματα με μια καθυστέρηση 3 ωρών, στο τέλος δηλαδή… Ε, φανκ και καθιστός? Kαλά ήταν πάντως…

Δεν νομίζω πως το live του Maceo μπορεί να τους προβληματίσει, γιατί ήταν αρκετά φθηνό σχετικά. Εγώ π.χ. δεν πήγα επειδή τον βάζω από κάτω από Einsturzende Neubauten, και Sonny Rollins, το ίδιο φαντάζομαι πως κάνουν και άλλοι αφού δεν έχει λίγες καλές συναυλίες τους επόμενους μήνες. Ο κόσμος αναγκαστικά σπάει σε χίλια κομμάτια. Επίσης, απ’οτι έχω διαβάσει δεν φταίει τόσο το Παλλάς για τα εισητήρια στον Sonny Rollins, αλλά ο ίδιος ο καλλιτέχνης που ζήτησε τεράστια αμοιβή, οπότε και άδειο να είναι το Παλλάς στην συναυλία του Sonny Rollins το μόνο που μπορεί να έχει αυτό ως αποτέλεσμα είναι να μην ξαναφέρουν καλλιτέχνη που τους ζητάει τόσα χρήματα, η να κόψουν τους “jazz masters” και να κλαίμε.

Βέβαια σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. τα φεστιβάλ της didimusic κλπ δεν νομίζω πως τα εισητήρια είναι ακριβά λόγο μεγάλης αμοιβής καλλιτέχνη.

ΔΕΟΣ!

Χθες είδαμε μία από τις κορυφαίες jazz συναυλίες που έχουν παιχτεί σε αυτή τη χώρα και μία από τις καλύτερες που έχω δεί εγώ γενικότερα (και δεν είναι λίγες!)

Ό,τι και να πώ είναι λίγο για τον Παππού που επί 2:20 λεπτά μάγεψε!

Μακάρι να είναι καλά και να μπορέσουμε να τον ξαναδούμε!

Το Παλλάς γέμισε παρά τα τσουχτερά εισητήρια και το κοινό ήταν σε γενικές γραμμές καλό.

Mόλις βρώ λίγο χρόνο θα γράψω περισσότερα!

και χωρίς break στη μέση! απολαυστικός 100%!

Aκριβώς!
Mindcrime αν έχεις και άλλες φωτογραφίες, θα εκτιμούσα ιδιαίτερα ένα πμ :slight_smile:

δυστυχώς όχι… με την ταξιθέτρια πάνω από το κεφάλι σου δε γίνεται δουλειά, αν και είναι ευγενικές “σας παρακαλώ απενεργοποιήστε το κινητό σας” κτλ :slight_smile:

Μιά ζωή οι ίδιες μαλακιες σε αυτό το θέατρο… [-X

Στα κωλάδικα και στο Παλλάς μόνο είναι τόσο αυστηροί με το θέμα “φωτογραφίες” :lol:

Και πρόπερσι στον Ornette Coleman δεν ήταν καν ευγενικοί, ένα υστερικό πουστράκι άρχισε να ουρλιάζει στη μέση μπαλάντας για να σβήσει μπροστά του φίλος μου φωτογραφία που είχε μόλις τραβήξει… #-o

Τεράστια συναυλιακή βραδιά η Τετάρτη:

Billy Cobham στο Mέγαρο+ πρώτα, στην καλύτερη για μένα εμφάνιση του στην Ελλάδα, με την μπάντα του των τελευταίων ετών που έβγαλε το άλμπουμ Palindrome και παίζουν fusion δεκαετίας '70 (όπως πρέπει δηλαδή να παίζεται το ιδίωμα! 8))

http://www.youtube.com/watch?v=9pclFSd5Mes

Πλαισιωμένος από περκασιονίστα/βιμπραφονίστα, δύο πληκτράδες, ηλεκτρικό μπάσο και κιθάρα, έπαιξε ένα απολαυστικό δίωρο επικεντρωμένο στους δύο τελευταίους δίσκους αλλά και encore αποθέωση με Spectrum και Red Baron.

To γεγονός πως το Mέγαρο και το Gazarte βρίσκονται στην ίδια γραμμή μετρό με σταθμούς ακριβώς απ’ έξω βόλεψε ιδιαίτερα στο να χάσουμε μόνο τα πρώτα 5’ του Trombone Shorty στο Gazarte.

Άλλη φάση εκεί με τον 25χρονο τρομπονίστα/τρομπετίστα να παίζει γραμμές jazz της Νέας Ορλεάνης πάνω από ροκ και funk ρυθμούς. Ο κιθαρίστας του και ο ντράμερ του έμοιαζαν σαν να παίζουν σε stoner μπάντα! Κάποιες r&b (με την σωστή έννοια του όρου!) μπαλάντες με φωνητικά από τον ίδιο έδειξαν γιατί ο “κοντός” μπορεί ξαφνικά να κάνει και εμπορική επιτυχία και να μην μπορούμε πιά να τον δούμε σε τόσο μικρό χώρο ή και καθόλου στην Ελλάδα.

ένα live report για το jan garbarek για όποιον ενδιαφέρεται…:smiley:

http://www.rocking.gr/live/Jan_Garbarek_Group_@_Megaro_Mousikis_Athinwn_090411/9507/

Το Σάββατο Mulatu Astatke όσοι πιστοί προσέλθετε…

ποιος είναι αυτός ο απολίτιστος βρωμιάρης

Μια που τον τελευταίο καιρό έχω ξεκινήσει κάποια ωραία jazz ψαξίματα (ένα φευγάτο μουσικό ταξίδι βρίσκεται μόλις στην αρχή του), και καθώς το event συνέπεσε με μια καλή γενικά περίοδο για μένα, είπα να δώσω το παρόν στο live του Mulatu Astakte… Απο το οποίο και μόλις γύρισα.

Γλυκιά εμπειρία, οι μουσικοί όλοι ένας κι ένας, ξέφρενοι αυτοσχεδιασμοί απο όλους που σήκωσαν πολύ χειροκρότημα, ο κόσμος αρκετός και ενδιαφέρον (αν και το ελάττωμα να πιάνουν την κουβέντα κατά τη διάρκεια των live φαίνεται το έχουν ανεξαρτήτως μουσικού είδους), πρόσεξα και διάφορες αξιομνημόνευτες θηλυκές παρουσίες εδώ κι εκεί που λικνίζονταν στον ρυθμό της μουσικής… μια χαρά.

…Ήταν μια γλυκιά βραδιά εν ολίγοις, και το απριλιάτικο ψιλόβροχο της προσέδωσε μια ιδιαίτερη επιπλέον ατμόσφαιρα και διάθεση.

ΥΓ - Τροποποίησα τον τίτλο του θρεντ μια που το φθινόπωρο έχει περάσει καιρό τώρα… Φυσικά αν θέλει κάποιος να μελλοντικά ανοίξει ξεχωριστό θρεντ για κάποια συγκεκριμένη jazz συναυλία μπορεί να το κάνει.