Jazz συναυλίες

Kαλά έκανες! Τον αρχικό τίτλο τον είχα δώσει εγώ με αφορμή τις πολλές καλές jazz συναυλίες που είχαμε το φθινόπωρο του 2008 στην Αθήνα.
Γνωρίζοντας πόσοι ενδιαφερόμαστε για το είδος στο φορουμ και συμμετέχουμε και στα σχετικά θρεντς, μάλλον δεν υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστά θρεντς για κάθε συναυλία, αυτό εδώ μας καλύπτει για την ώρα. Μακάρι βέβαια αυτό να αλλάξει στο μέλλον! :slight_smile:

Mπράβο και σε εσένα και στον Λουκιανό για τα ποστς σας και την κριτική του Λουκιανού για τον Garbarek. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω τελικά σε κανένα από τα δύο αυτά live.

Δίνω και εγώ ένα link για αυτό το ποστ που είχα κάνει στο rockipedia ενώ μάλλον εδώ είναι η θέση του:

http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=1109026&postcount=188

Έφερα εδώ το ποστ σου για τη συναυλία Mule. :slight_smile:

Και ένα βίντεο που ανέβασα απο το live του Mulatu Astakte. :trumpet:

Βump της τελευταίας στιγμής αλλά αξίζει τον κόπο! :roll:

Aπόψε, στον νέο χώρο “Στέγη γραμμάτων και τεχνών ιδρύματος Ωνάση” (ή κάπως έτσι :p) στη Συγγρού περίπου απέναντι από την Πάντειο και δίπλα σε ένα μεγάλο multiplex που δεν θυμάμαι πως ακριβώς το λένε #-o, παίζει ο μεγαλος jazz drummer Jack De Johnette με μία πολύ αξιόλογη μπάντα: Dave Fyuczinski στην κιθάρα, Ravi Coltrane στο σαξόφωνο.
Όσοι πιστοί…
…αλλά και όσοι πρόσφατα αρχίσατε το ψάξιμο δεν θα απογοητευτείτε.
Τα εισητήρια είναι φτηνά, με 25? βρήκα 4η σειρά!

Από το επίσημο site του Al Di Meola

11/05/2011 - ATHENS, GREECE - ACROPOL THEATRE - AL DI MEOLA with PEO ALFONSI, GUITAR & SPECIAL GUEST MICHAEL PAOURIS

11/06/2011 - ATHENS, GREECE - ACROPOL THEATRE - AL DI MEOLA with PEO ALFONSI, GUITAR & SPECIAL GUEST MICHAEL PAOURIS

Δείτε [U][B]εδώ [/B][/U]ποιος είναι ο Μιχάλης Παούρης

ανέβα και σαλόνικα ρε μάστορα :frowning: :frowning:

Σπουδαία είδηση!
Τρίτη σερί χρονιά που έρχεται αλά αυτή τη φορά όχι με τους World Sinfonia αν καταλαβαίνω σωστά!
Και τα δύο βράδια μέσα θα είμαι εκτός απροόπτου όπως και πέρυσι και με μάλλον μικρότερο κόστος σε σχέση με το Gazarte!

Nα’σαι καλά Χαμαιλέοντα μου έφτιαξες τη μέρα! :slight_smile:

Αν και μεγάλος groupie του Meola, έχω να τον δω χρόνια, νομίζω από την Σφεντόνα, δυστυχώς δεν έιχα έρθει πέρσυ, οπότε φέτος το χρωστάω! :stuck_out_tongue:

Η Σφεντόνα ήταν και η καλύτερη εμφάνιση του στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια! :wink:
Και η μόνη όπου έπαιξε και ηλεκτρική από όσο θυμάμαι! 8)

Λοιπόν, έχουμε τα παρακάτω:

20 και 21 Οκτωβρίου θα παίξει στον Φακανά (επιτέλους ξαναφέρνει ξένο όνομα στη σκηνή του ωδείου του!) ο μεγάλος κιθαρίστας Pat Martino! 8)

Στις 4/12 στο Παλλάς με τα συνήθη απαράδεκτα ακριβά του εισητήρια ο Pat Metheny, 20 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Λυκαβηττό :roll:.

6 Μαρτιου 2012 Στο Παλλας,
ενας απο τους πολυ καλους μουσικους της γενιας του…

http://www.bradmehldau.com/tour/index.html

Mπράβο, το είχα ακούσει πως ξανάρχεται και ο Mehldau, καλά έκανες και πόσταρες και την ημερομηνία.
Επίσης τον Μάρτιο θα παίξει και ο Chick Corea στο Μέγαρο μαζί με τον Gary Burton. 8)

Pat Matrino θα είναι και Σαλόνικα στον Μύλο στις 18/10 με 20?!!!

Δεν νομίζω να έχει παίξει άλλος ξένος καλλιτέχνης με τόσο φτηνό εισητήριο στην Ελλάδα τα τελευταία 5 -τουλάχιστον- χρόνια! Να πάτε όλοι! 8)

Εγώ λέω να τιμήσω πάντως! :slight_smile:

Mάγεψε ο Pat Martino χθες βράδυ, σούπερ συναυλία από έναν μεγάλο δάσκαλο και πολύ ευγενικό και συμπαθή άνθρωπο!

Το καλό είναι πως ο Φακανάς επαναδραστηριοποιείται: 16 & 17/12 έρχεται ξανά και ο Birelli Lagrene (με δική του μπάντα όχι όπως την τελευταία φορά!)

την τετάρτη 2/11/11 θα πήγαινα για THE SWALLOW QUINTET στο ΠΑΛΛΑΣ, αλλά σήμερα με ενημέρωσαν ότι ακυρώθηκε λόγω χαμηλής προπώλησης :frowning: απορώ τι θα γίνει στον Μetheny με τα 70αρια

κρίμα, μεγάλος μπασίστας ο Steve…

πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι δίνουν ήδη πίσω τα χρήματα.

O Metheny πρέπει να έχει αρκετά καλή προπώληση από όσο είδα τον Σεπτέμβριο που βγάλαμε εισητήρια με την παρέα μου. Και ο Valdes με τον Shepp που είναι την ερχόμενη Δευτέρα έχουν πουλήσει όλα τα φτηνά.

Κάτι πρέπει να γίνει πάντως με τις τιμές του Παλλάς, είναι λες και ζουν εκτός πραγματικότητας!

Το ίδιο και με τις τιμές του Gazarte: Για Rodrigo y Gabriella 35? οι όρθιοι, από 45? τα πίσω τραπέζια… #-o

[B]AL DI MEOLA & ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΟΥΡΗΣ @Akropol (4.11.2011)[/B]

Το Ακροπόλ είναι ένα θέατρο που το έχω συνδιάσει με παιδικές παραστάσεις αλλά χθες βράδυ πήγα για τον [B]Al Di Meola[/B]. To status του στην jazz κιθάρα είναι άνευ σχολιασμού, παρ?όλα αυτά το απελπιστικά άδειο θέατρο έμοιαζε παγωμένο (με εισιτήρια που ξεκινάγανε από 10 ευρω!).

Θα προτιμούσα ενα full set του Meola όμως αντί γι?αυτό ακούσαμε στην αρχή ένα 60λεπτο σετ του σε duo με τον [B]P.Alfonsi[/B] αλλά πάνω που ζεσταθήκαμε την έκανε για να δούμε έπειτα τον [B]Μιχάλη Παούρη[/B], δεξιοτέχνης στο μπουζούκι, βγήκε με ένα trio για το δικό του σετ, τεχνικότατος είναι η αλήθεια αν και το αποτέλεσμα στον ήχο έμοιαζε κακό στην αρχή που υπήρχε ένα θεματάκι με συνδέσεις κτλ

Στο τέλος τους είδαμε μαζί στη σκηνή (Meola-Παούρης) να παίζουν ταυτόχρονα και με ατάκες του Meola όπως «hey, Michael, go slower? you are crazy? :slight_smile:

[SPOILER]
[/SPOILER]

[SPOILER][/SPOILER]

Πραγματικά κρίμα που ήταν άδειο το θέατρο. Το σκεφτόμουν πολύ να έδινα το παρόν, αλλά δεν πήγα τελικά, 3 συναυλίες σε τρεις μέρες (Παρασκευή, Σάββατο και αύριο) ήταν πάρα πολλές για μένα. Αν και ομολογώ έπαιξε ρόλο και το ντουέτο, θα προτιμούσα ένα αμιγώς DiMeola σετ, τότε θα πήγαινα χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Ας ελπίσουμε να μας ξανάρθει. Όσο αφορά άμεσες μελλοντικές συναυλίες, καλή φάση θα ήταν και ο Pat Metheny αλλά με τέτοιες τιμές στα εισιτήρια ξεχάστε το.

Πήγα και τα δύο βράδια στον Di Meola, την Παρασκευή ειδικά το θέατρο ήταν πολύ άδειο αλλά και το Σάββατο δεν δυσκολέυτηκα να μετακινηθώ σε άδειες θέσεις στις μπροστινές σειρές (ευτυχώς οι ταξιθέτες το επέτρεπαν αυτό, στο Παλλάς πρώτα θα σε πυροβολούσε ελέυθερος σκοπευτής από τον εξώστη και μετά θα σε πήγαινα πίσω στη θέση σου! #-o)
Αλλά πέρασα καλά και τα δύο βράδια. Ο Di Meola όπως πάντα εντυπωσιακός, λυρικός, γρήγορος.
Ο Παούρης ήταν για μένα η μεγάλη έκπληξη. Ήξερα πως ο Di Meola θα έπαιζε με κάποιον που παίζει μπουζούκι. Δεν ήξερα πως ο συγκεκριμένος παίχτης έχει βαλθεί να βγάλει το μπουζούκι από το παραδοσιακό του περιβάλλον στην Ελληνική μουσική και το χρησιμοποιεί ως σόλο όργανο για να παίξει οτιδήποτε! Κυριολεκτικά οτιδήποτε! Ξεκίνησε με κομμάτι tribute στον Piazzola και στη συνέχεια άκουγε κανείς στις γραμμές του jazz, swing, rock, τα πάντα εκτός από αυτά που έχουμε συνηθίσει να ακούμε από μπουζούκι!
Η προσέγγιση του στο όργανο του, μου θυμίζει αυτό που έκανε ο Bela Fleck για το banjo κατ’ αναλογία! 8)

Αν θυμάμαι καλά, με το Σάββατο πρέπει να συμπληρώνω μία δωδεκάδα φορές που βλέπω τον Di Meola (με οποιοδήποτε σχήμα). Έχω ακούσει πολλές διαφορετικές εκτελέσεις κομματιών όπως το Spain του Chick Corea και το Mediterranean Sundance. Αυτές του Σαββάτου ήταν ιδιαίτερες γιατί άκουγα τον Di Meola να ανταλλάσσει φράσεις με τον Παούρη που έπαιζε στο μπουζούκι γραμμές που στις ηχογραφημένες εκδόσεις τους παίζει ο Corea στα πλήκτρα ή οι Di Meola/De Lucia στην κιθάρα.

Σίγουρα θα παρακολουθήσω την εξέλιξη του Παούρη τα επόμενα χρόνια. Όσοι μιλάνε μαζί του (υπάρχουν και εδώ κάποιοι όπως έμαθα :wink:) ας τον συμβουλέψουν να προσπαθήσει να βελτιώσει λίγο τον “δημόσιο λόγο” του όταν απευθύνεται στο κοινό. Πραγματικά, ήταν -ειδικά το Σάββατο- σαν να ακούω τον Καραγκούνη να μιλάει στη μεικτή ζωνη… :lol:

Αλλά έκανε και -μάλλον άθελα του- την Παρασκευή -που μερικές εκατοντάδες μέτρα πιό κάτω, στην βουλή δινόταν η “ψήφος εμπιστοσύνης”- την καλύτερη πολιτική δήλωση της βραδιάς: “Απόψε είναι μία μεγάλη βραδιά για το μπουζούκι!” :lol::p:lol:

Κατά τα άλλα, Έλλανορ έχεις απόλυτο δίκιο για τις τιμές του Παλλάς, πραγματικά είναι σαν να μας κοροϊδεύουν και να παριστάνουν πως βρισκόμαστε 3 ή 4 χρόνια πίσω…
Δηλαδή τι θέλουν, να μπουν μέσα και να αναγκάσουν κορυφαίους μουσικούς σαν τον Metheny να παίξουν μπροστά σε άδεια καθίσματα… #-o
Προσωπικά έχω βγάλει εισητήριο από τον Σεπτέμβριο και θα πάω Metheny, όπως και aπόψε σε Valdes/Shepp στο Παλλάς, αλλά πραγματικά αμφιβάλλω αν κάνω το σωστό, κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν το μάθημα τους…