Jim Morrison vs John Lennon

Ποιος απο τους δυο???

δεν ειπα οτι ειμαι φιλοπολεμος ουτε οτι θελω να γινεται πολεμος. μιλαω γενικα για την εξελιξη της ιστοριας. συμφωνω εν μερη με τον lennon. η ιστορια ομως χρειαζεται τον πολεμο. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΕΙΠΑ ΟΤΙ…ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ… ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΖΗ ΕΚΦΡΑΣΗ, ΑΛΛΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ (πολυ μαλακια εκφραση χρησιμοποιεισα… τεσπα). αυτα τα πραγματα που ειπα δεν τα εβγαλα απ’το μυαλο μου. τα διαβασα και τα συμπερανα απ’την εξελιξη της ιστοριας. απλα προσπαθω να ειμαι ανοιχτομυαλος και να μην κολλαω σε μια αποψη αλλα να βλεπω και τις αλλες πλευρες των πραγματων. πιστεψε με, αν γινομουν προεδρος της… π.χ Αμερικης, θα κατελειγα δολοφονημενος εξαιτιας της ειρηνικης μου στασης οπως ο kennedy.η ειρηνικη μου σταση ομως θα δημιουργουσε ενα κενο στην εποχη που θα κυβερνουσα και η χωρα μου θα κατερεε… αν ηθελα το καλο της χωρας μου και της ιστοριας… γιατι παρολ’ ολους τους χαμους και την βαρβαροτητα ο πολεμος οδηγει στο κερδος και αυτο με την σειρα του στην αναπτυξη του πολιτισμου. αν ομως ηθελα το καλο της ανθρωποτητας δεν θα εκανα πολεμο

ελπιζω να καταλαβατε οτι δεν ειμαι φιλοπολεμος απλα λεω αυτο που μας δειχνει η ιστορια. ελπιζω να λυθηκε η παρεξηγηση γιατι πραγματικα εχω βρεθει σε πολυ δυσκολη θεση

αφού σε αυτόν τον κόσμο,κυριαρχεί ο πόλεμος,κι όχι ειρήνη,πώς ξέρεις ότι η παντοτινή ειρήνη δε θα είχε οφέλη?
και κακώς συνδέεις την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας και το κέρδος με την ανάπτυξη του πολιτισμού…
και όταν μιλάμε για πόλεμο,μην μου πεις ότι με τον πόλεμο στο Βιετνάμ δημιουργήθηκαν τόσα σχήματα στις ΗΠΑ γιατί ο πόλεμος έγινε στο Βιετνάμ…όταν δεν ξέρεις αν θα ξημερώσει η μέρα,δεν μπορείς να πιάσεις την κιθάρα,ούτε το πινέλο…
μήπως η ειρήνη μετά τον πόλεμο είναι που φέρνει την ανάπτυξη?

@ vedder
Ο Κέννεντυ, δε δολοφονήθκε γιατί ηταν φιλειρηνιστής, αλλά γιατί πήγε ενάντια σε συγκεκριμένα συμφέροντα, ύποστηρίζοντας τα συμφέροντα αυτών που τον στήριξαν στην εκλογή του.

Γενικά πάντως, μπερδευτήκαμε με το τρόπο που το έγραψες και για αυτό δεν καταλάβαμε τι εννοούσες.

Γενικά όμως, τα “θετικά” ενός πολέμου είναι ελάχιστα μπροστά στα αρνητικά και μπορούν να επιτευχθούν κι αλλιώς… Σκέψου το πιο απλό. Πόσα χρήματα δίνει η κάθε χώρα στον στρατιωτικό της εξοπλισμό. Αν όλα αυτά δίνονταν στους υπόλοιπους τομείς, τα πάντα θα ήταν πολύ καλύτερα. Τρανό παράδειγμα η Σουηδία, παρά το τρισάθλιο καιρό τους, η εκεί κοινωνία έχει πετύχει ένα από τα καλύτερα βιωτικά επίπεδα στον κόσμο. Ένας από τους λόγους που τα κατάφεραν ήταν ότι ο τελευταίος πόλεμος που έχουν εμπλακεί ήταν το 1818!!! :!: Μηδενικές στρατιωτικές δαπάνες (κάτι που φαντάζει ουτοπικό για την Ελλάδα) βοήθησαν στην ανάπτυξη του πολιτισμού τους και της κοινωνίας τους (Μουσική, τεχνολογία, αθλητισμός και κυριότερο από όλα ποιότητα ζωής).

Όσο για την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, η παύση της επεκτατικής της πολιτικής (ο γνωστός ιμπεριαλισμός) ήταν αποτέλεσμα της παρακμής της Ρωμαϊκής αυτοκράτοριας (και πάλι όχι παρακμή, αλλά κορύφωση επιτυχίας που οδήγησε σε πλήρωση φιλοδοξιών, δηλαδή στο ζενίθ, από εκεί και πέρα έρχεται φυσιολογικά η πτώση…), όχι το αντίθετο. Η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία δεν παρήκμασε γιατί σταμάτησε τις πολεμικές επιχειρήσεις…

Το θέμα είναι μεγάλο και off topic. Επιστρέφοντας στο θέμα, αν μας διαβάζει ο lalala που άνοιξε το θέμα, ας το μετονομάσει, γιατί ο τίτλος Jim Morrisson αδικεί τον Lennon… Οι δίκοι μας οπαδοί δε μπαίνουν στη ψηφοφορία :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Να και κάποιος με ιστορικές γνώσεις…!

1. :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Για να είμαι ειλικρινής, έχω 4 χρόνια να ανοίξω ιστορικό βιβλίο. Με τις εξεταστικές, βαριέμαι πλέον να διαβάσω :frowning: :frowning: .

Άντε να πάρουμε πτυχίο…

Ποια χώρα θα πάρει το ρίσκο αυτό όμως;
Όσο για την Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό τη στιγμή που υπάρχει δίπλα η Τουρκία.
Οι σχέσεις των 2 χωρών ήταν, είναι και θα είναι πάντα τεταμένες καθώς το μίσος είναι και θα παραμείνει άσβεστο και αυτά περί δήθεν φιλίας είναι στάχτη στα μάτια, κοινώς γτπ.
Τα νησιά μας και γενικά οι ελληνικές περιοχές που συνορεύουν με δαύτους ξέρουν κάτι παραπάνω…
Για να παγιώσω τη θέση μου συμφωνώ απόλυτα με τον karvou, αλλά η επίτευξη ου στόχου αυτού είναι παντελώς αδύνατη, πόσο μάλλον για μας που ζούμε στα Βαλκάνια…
[size=1]Ο νοών νοείτω…[/size]

Ποια χώρα θα πάρει το ρίσκο αυτό όμως;
Όσο για την Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό τη στιγμή που υπάρχει δίπλα η Τουρκία.
Οι σχέσεις των 2 χωρών ήταν, είναι και θα είναι πάντα τεταμένες καθώς το μίσος είναι και θα παραμείνει άσβεστο και αυτά περί δήθεν φιλίας είναι στάχτη στα μάτια, κοινώς γτπ.
Τα νησιά μας και γενικά οι ελληνικές περιοχές που συνορεύουν με δαύτους ξέρουν κάτι παραπάνω…
Για να παγιώσω τη θέση μου συμφωνώ απόλυτα με τον karvou, αλλά η επίτευξη ου στόχου αυτού είναι παντελώς αδύνατη, πόσο μάλλον για μας που ζούμε στα Βαλκάνια…
[size=1]Ο νοών νοείτω…[/size][/quote]

Για αυτό είπα ότι είναι ουτοπικό για εμάς. Και πάλι όμως, δεν είναι τυχαίο που Ελλάδα και Τουρκία πρόοδευσαν πολύ τις περιόδους που υπήρχαν ελληνοτουρκικά σύμφωνα φιλίας και ελλατώνονταν οι στρατιωτικοί προϋπολογισμοί. Όσο για το άσβεστο μίσος, δεν είναι και 100% αλήθεια. Στη κρίσιμη στιγμή όλοι λογικά σκέφτονται και όχι με βάση το συναίσθημα. Άσε που στην Ελλάδα έχουμε αρχίσει να ξεπερνάμε (αρχίσαμε, δε το ξεπεράσαμε) την κόντρα μας με τους γείτονες. Στη Τουρκία βέβαια, πρέπει να αλλάξουν πολλά για να τη ξεπεράσουν…

Όσο για τα νησιά, αν σκεφτείς ότι σε πολλά ελληνικά ακριτικά νησιά, οι κάτοικοι πηγαίνουν απέναντι στη Τουρκιά για νοσοκοκομειακή περίθαλψη και shopping, είναι μία ένδειξη, ότι σα λαοί μπορούμε να συνυπάρξουμε…

Ποιο μισος ρε 'σεις???
τι εχουμε να χωρισουμε?? Το προβλημα δεν ειναι με τους ολους Τουρκους αλλα αυτους που παιρνουν τις αποφασεις και δεν ειναι οι πολιτικοι εκει αλλα οι στρατιωτικοι. Το θεμα μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας ειναι πολυ πολυπλοκο και αυτα για μισις προσπαθουν να τα περασουν και οι μεν και οι δε για να αποκρυψουν τα πραγαμτικα αιτια τα οποια ειναι καθαρα οικονομικα συφεροντα τα οποια οι Τουρκοι θα πετυχουν μονο διεκδηκωντας το μισο Αιγαιο. Επισης θεμα γοητρου που λενε καποιοι λογω Κων/πολης και ελληνικης επαναστασης, δεν υφισταται.
Jim Morrison με ελαχιστη διαφορα απο τον Lennon.

2 χατ- τρικ θα σου βάλω στην επόμενη μπάλα, μόνο και μόνο για αυτό που είπες…

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

[quote=“karvou”]

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :P[/quote]
Γιατι ρε αφου δεν ειπα κατι κακο για τον Lennon, μου αρεσουν οι Beatles αρκετα, αλλα προτιμω Morrison και Doors.

οχι ρε στο topic του Morrison και του Lennon να λεμε για τα ανυπαρκτα οφελη του πολεμου, ελεος.

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :P[/quote]
Γιατι ρε αφου δεν ειπα κατι κακο για τον Lennon, μου αρεσουν οι Beatles αρκετα, αλλα προτιμω Morrison και Doors.[/quote]

Μα αν είχες πει κάτι χειρότερο, θα έβαζα περισσότερα :lol: :lol:

Μη ξεχνάς, πρέπει να πάρω την εκδίκησή μου!!! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Αν είχες ψηφίσει Lennon, θα σε έπαιρνα και στην ομάδα μου, για να είσαι με τους νικητές!!! 8) 8) 8) 8)

Ειμαι με τους νικητες!! :smiley:
Ξεχνας το αποτελεσμα του αγωνα που παιξαμε???
ΠΕΛΑΤΗ!!! :lol: :lol: :lol:

Ήσουν με τους νικητές!!!

ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ ΧΑΡ :twisted: :twisted:

Εγινε η μεταγραφη μου στην ομαδα σας???
Ποσα μου σκασατε???
Θελω 3 εκατομμυρια Ευρα, αλλιως δεν υπογραφω, αρα δεν γινεστε σοβαρη ομαδα χωρις εμενα κατω απο τα δοκαρια!!! :stuck_out_tongue:

Ποιος απο τους δυο???[/quote]

Kάνεις πως δεν κατάλαβες καθικάκι…

Εν αρχή ην οι BEATLES… Όλοι οι άλλοι μπορούν να τους κάνουν στοματικό έρωτα

:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Πως να καταλαβω ρε??? Αφου και οι δυο τα χουν κακαρωσει!

3 θες? Ε τότε θα τα πάρεις… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Ωχ!
Τί ήταν αυτό;
Προβλέπω ηχηρή απάντηση… :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: 8) 8) :lol: :lol: :stuck_out_tongue:

(Μια παρένθεση προς τους mods, αν είναι εφικτό μετονομάστε αυτό το θέμα από Jim Morrison σε Jim Morrison vs John Lennon, μου έχει σπάσει τα νεύρα έτσι όπως είναι…
Σε παραπέμπει σε Black List…)