Jinjer

Από ένα πρόχειρο search στο forum, δεν διαπίστωσα πολλά αποτελέσματα που να τους αφορούν, οπότε, λαμβάνω την πρωτοβουλία να δημιουργήσω ένα topic για την -κατά την άποψή μου- πιο hot (όχι, δεν το γράφω αυτό σκεπτόμενος την Tatiana πονηρούληδες) και “συμβαίνει τώρα” μπάντα των ημερών μας.

Ξεκινάμε με τα μέλη και τον ήχο…

Κατ’ αρχάς, είναι φανερό ότι η μπάντα αποτελείται από “τεχνίτες” ολκής. “Γεμάτος” ήχος, “μπετόν αρμέ” rhythm section. Ειδικά το μπάσο, χρήζει ιδιαίτερης μνείας και είναι βέβαιο ότι μόνο ρόλο “κομπάρσου” δεν έχει.

“Αμάλγαμα” επιρροών (djent, metalcore, death, rock, reggae κ.ά.) που “συνενώνονται” τόσο ωραία και παράγουν ένα απόλυτα εθιστικό, απολαυστικό και progressive αποτέλεσμα.

Η Tatiana, τώρα, σίγουρα αποτελεί τον “ελβετικό σουγιά” του συγκροτήματος. Αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα, άλλοτε “μεταμορφώνεται” σε αερικό και άλλοτε σε pit bull, με τόσα κιλά αρχ&$%@, όσα δεν ζυγίζουν αθροιστικά όλων των υπόλοιποι front men της σκηνής. Ιδιαίτερα απειλητικό, “πυρηνικό όπλο” η Ουκρανή κυρία (οι επιπτώσεις του Chernobyl ίσως).

Συνεχίζουμε με το studio

Φέτος έχουμε διπλό “χτύπημα”, με το EP “Micro” και το πολύ πρόσφατο full-length “Macro”.

To “Micro” απλά “σπέρνει”.

Το “Macro”, με λίγες ακροάσεις, θα έλεγα ότι μου αρέσει αρκετά έως πολύ. Έχει κάποιες top στιγμές, αλλά και άλλες που είναι έτσι κι έτσι (όχι, Jinjer δεν είστε μπάντα εσείς για έτσι κι έτσι). Επί του παρόντος τουλάχιστον, το κατατάσσω χαλαρά κάτω από τη “δυάδα-φωτιά” των “King of Everything” (έπος επών) και “Cloud Factory”.

Θεωρώ ότι οι (πάντα σύμφωνα με όσα πιστεύω εγώ) κάπως πιο αδύναμες στιγμές του φετινού full-length, ίσως και να οφείλονται στην υπερ-έκθεσή τους σε συνεχόμενα live. Τα δύο τελευταία έτη (2018 και 2019) έχουν δώσει σχεδόν όσα live είχαν δώσει την αμέσως προηγούμενη της τελευταίας διετίας πενταετία (2013 – 2017).

Φτάνουμε στα live

Δόξα τω Πανάγαθω, υπάρχει τόσο υλικό στο internet που ο καθένας μπορεί να πάρει μία πολύ καλή ιδέα του τι εστί Jinjer επί σκηνής.

Το τρομερό είναι το πόσο καλά αναπαράγουν το -ιδιαίτερα απαιτητικό- studio υλικό, χωρίς να ακούγονται “άδειοι”, λόγω της παρουσίας μίας κιθάρας (εξού και η αναφορά μου για το μπάσο παραπάνω). Kudos γι’ αυτό, σε μία μπάντα που κατανοεί την εποχή της και δεν “φορτώνει” στο studio στοιχεία που δεν δύναται να αναπαραχθούν ζωντανά. Αυτό θα την έκανε να “εξατμιστεί” πολύ γρήγορα.

Για το τέλος φυσικά αναφερόμαστε στον κεντρικό “μαγνήτη βλεμμάτων”, που ακούει στο όνομα Tatiana. Τι να γράψω και τι να πω για το κορίτσι αυτό που “γεμίζει” τη σκηνή και “κυριαρχεί” σε αυτήν, με αυτόν τον μοναδικό τρόπο; Trademark κινήσεις, ιδιαίτερα fashion statements και η φωνάρα πάντα εκεί.

Ως κατακλείδα, θα υπενθυμίσω ότι πριν 2 έτη ήταν support στους Arch Enemy. Η περιοδεία έκανε “στάση” και στην Αθήνα. Δεν τους είχα ακούσει, δεν ήξερα τίποτα γι΄αυτούς. Εκείνο το βράδυ οι Arch Enemy έπαιξαν ένα setlist - “ποίημα”, σε μία ιδιαίτερα απολαυστική, επαγγελματική και ποιοτική εμφάνιση. Αρχής γενομένης από το επόμενο πρωί και για πολύ καιρό ακόμη, “καταβρόχθιζα” Jinjer με τη “σέσουλα”. Τόση “ζημιά” μου έκαναν οι Ουκρανοί εκείνο το βράδυ. Τους “κατάπιαν αμάσητους” τους Arch Enemy.

Για όποιους ακούνε εκεί έξω, φέρτε τους για headline εμφάνιση ΧΘΕΣ!

3 Likes

υπερβολικά ρυθμικοί, τυπικό, η τυπισα έχει φωνη, αλλά σα συνολο δεν μου λεει κάτι όλο αυτό. Δλδ ακουγα κομματάκι απο μια συλλογή με διαφορα του Γαλλικού Rock Hard που μου χαρίσαν, ε δεν μου είπαν και πολλά.Προβλεπέ αχταρμάς. Δλδ που να ερθουν ποτέ οι ποπ Amaranthe που η γκόμενα είναι και ωραία και φωνάρα, εκεί θα σφαχτούνε στην ποδιά της παλουκάρια ? (αν και μουσικά είναι κουραστικά ίδιοι)

Σέβομαι το αισθητικό σου κριτήριο και ότι δεν σου “κάνουν”, αλλά η συγκεκριμένη άποψη απλά “περνάει και δεν αγγίζει”. Ούτε καν αδερφέ…

Μιλώντας για εμένα, δεν άκουσα ποτέ μπάντα, ούτε αντίστοιχα πήγα σε live, για να πάρω “μάτι”. Θέλω να έρθουν οι Jinjer γιατί γ@$%* και δέρνουν μουσικά κι επί σκηνής “τα σπάνε” (όπως είπα έχω παρακολουθήσει live τους).

Για το bold κομμάτι, ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΑΔΕΡΦΕ; Ειλικρινά τώρα…

Για τους Amaranthe μιλάω που 4-5 δίσκους αναμασάνε το 2ο. εσύ όχι αλλα το ποσο 'ναρα είναι η άλλη (λες και θα την τροχοπεδήσουν… και hottest chicks of metal και τετοιές λαλακιες πουλάνε. Τεσπά.
Αντιστοιχα για μενα οι Jinjer περνάνε και δεν αγγιζούν, αλλα γούστα, είναι αυτά. Τους είδα με AE, ναι παιζανε καλά, αλλα ήχος κουράδα.

Αγαπητέ, πίστεψα ότι συνέκρινες μουσικά Jinjer και Amaranthe και μου ήρθε λιποθυμία. My bad, που δεν κατάλαβα σωστά (δεν ήταν βέβαια πολύ ξεκάθαρο).

Εννοείται ότι τα γούστα είναι γούστα, αλλά το “προβλεπέ αχταρμάς” μάλλον τους αδικεί πολύ.

Τρομερά προβλεπέ, τι να λέμε, γεμάτος ο τόπος μπάντες που γράφουν I Speak Astronomy/Sit Stay Roll Over και στα καπάκια Judgement & Punishment/Retrospection.

Πρόπερσι στο Academy στο μισό σετ κοιτούσα Tatiana για να δω να χάνει φωνητικό ή να σκάει πλέυμπακ, αλλά απλά η τύπισσα είναι τόσο άψογη.

Γενικά μιλάμε για μπάντα που είναι τέσσερα άτομα και ακούγεται λάιβ έτσι:


.-
2 Likes

djent, metalcore, death, rock, reggae κ.ά. > αχταρμάς για μένα γιατι η μαγκια είναι να παίξεις ενα ρυθμό λατιν λχ και να παίζεις απο πανω μεταλλιά φουλ, οχι απλα μετα απο τσιριδο ουρλιαχτά να μου πετάξεις και ενα περασμά.
Και χώρις ναναι κακοί live ο ήχος γίνεται πιο χαοτικός απο εδώ πχ που ακουγεταί ανεκτός.


Σαν εξωτερικη εμφάνιση το πολυ suicide girl στυλακι δεν μ αρέσει. Την ουκρανεζ τη βρίσκω λιγο αδιαφορή.
Προβλεπέ επείδη φοριεταί το στύλ γκομενα με σατανικό στίχο, γκομενα με growl, κτλ κτλ. το γκομενα αλα nightwish έχει ατονήσει κάπως, αλλά δεν έχω δεί κατι που να μου προκαλέσει δεος. Δλδ και οταν τα είχαν βγάλει ένα απο Ελληνικό label οι Jinjer απατο είχε πάει, με το που αρχισανε να τα σκανε σε περιοδίες βεβαίως, μετα σε “ανακαλύπτουν” εταιρίες, κόσμος, προμότερς.

Δεν νομίζω ότι οι Jinjer “πουλάνε” την Tatiana για να προωθηθούν.

Εξάλλου, δεν πρόκειται για beauty queen, αλλά για “πειραγμένο” άτομο, το οποίο προφανέστατα απολαμβάνει πολύ αυτό που κάνει (τραγουδίστρια σε metal μπάντα), ακριβώς διότι ταιριάζει με την προσωπικότητα που είχε ΠΡΙΝ η μπάντα κάνει γκελ και γίνει γνωστή.

Πολλοί τα έχουν “σκάσει”, αλλά λίγοι έχουν καταφέρει να διατηρηθούν. Για να διατηρηθείς, πρέπει να υπάρχει ουσία και η ουσία των Jinjer είναι ότι γράφουν μουσικάρες και δίνουν “τρελά” live.

Παίζουν καλα ναί. δεν υπαρχει αμφιβολία. Απλα συνθετικά δεν μου λέει κάτι, το θεωρώ πιο αυνανισμό και απο shredding. Είναι σαν να μαλακίζεσαι ρυθμικά, κυρίως με κοψίματα για να ακουγεταί groovy, εκει που ο σρεντάκιας θα έβαζε παντού σολο. Κατι Γάλλους μπλακάδες είχα ακούσει που παιζανέ ΟΝΤΩΣ παπαδες μέσα και εντελώς ετερόκλητα και εκεί είχα λαλήσει, κι ας μην τρελένομαι με το είδος. Αλλα γενικά απο μοντέρνα λίγα με συγκινούν.

Για να διατηρηθείς χρειάζεται “κάτι να γίνεται”. Ανα τακτά χρονικά διαστηματά.
Καλό η κακό, δεν νομίζω οτι έχει να κάνει. Εδώ οι Sabaton βάλανε απο κάτω πολυ σοβαρότερα γκρουπ παιχτικά. Απλά να ακουγεταί το ονομά σου. Αυτό εφέρε και τους Volbeat κι άλλους στον αφρό.

Και εγω πρώτη επαφή είχα στους arch enemy και έχω να δηλώσω πως είναι το μοναδικό support που δεν το ήξερα και με έκανε να το μάθω… ΄Ισως φταίει η τύχη, ίσως η ουκράνα, ίσως το στυλάκι τους, ίσως το προγκ τους… Όπως κ να χει από τότε είμαι πιστός φαν… Έχουμε μέλλον εδώ κύριοι…

1 Like

Πατρική, στοργική, “μεταλλική” διαπαιδαγώγηση. Τσεκάρετε και φόντο στον τοίχο.

Οι αντιδράσεις της μικρής, “όλα τα λεφτά”. Μάλλον μπήκε το “μικρόβιο”.

Τα reaction έχουν φτάσει άλλο λεβελ σε λίγο θα κάνουν reaction με γάτες, όσο για το pisces είναι το must τραγούδι για reaction metal κανάλι κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί jinjer και όχι opeth??? Anyway θεϊκό το πιτσιρίκι!!

Δεν “χωράνε” κάπου μέσα στο καλοκαίρι και μία στάση στα μέρη μας, λέω εγώ;

Ωιμέ!

3 Likes

Θεότητες.

This is what happens when two hours before the show you ask local guys whether they can stream from those fancy cameras on stage and they say “yeah, sure”. Enjoy the stream that should not be.

(και εισαγωγή με Periphery :’))

3 Likes

Καλησπέρα φρεντς.

4 Likes

Άμεση καρδιά.

Δυστυχώς, δεν φαίνεται να είμαστε πολλοί οι friends της μπάντας εδώ μέσα.

Πιστεύω ότι θα 'ρθει ο καιρός, όμως, που θα πολλαπλασιαστούμε…

2 Likes

Μου το εβγαλε το YouTube στα προτεινομενα και ηρθα να το βαλω αλλα με εχεις προλαβει.

Τι φωνη βγαζει η κοπελα και στα καθαρα και στα μπρουταλ σε λαηβ? Ειναι δυνατον!? Και τις εναλλαγες μεταξυ των δυο τις κανει απλα για πλακα.

just in case που δεν το έχει δει κάποιος, ας υπάρχει στο thread ως εισαγωγή για να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους

1 Like

Κι εγώ που τους έψαξα λίγο μέσες άκρες, δεν μου έκαναν κάποια εντύπωση ούτε σε εμένα. Δηλαδή δεν νομίζω να ασχοληθώ ξανά. Εντάξει γούστα είναι αυτά βέβαια. Οι πιο πολλοί εδώ τους αρέσουν απ’ ότι βλέπω.

By the way, θεωρώ και γραφικές τις δηλώσεις της τραγουδίστριας. Ότι το ανθρώπινο είδος είναι απλά ένα τεράστιο λάθος του Bing Bang. Ο κόσμος θα ήταν όμορφος αν κυριαρχούσαν τα ζώα και για αυτό έγινα vegan.

Στην τελική ό,τι νομίζει ο καθένας.

1 Like