Slipknot @Release Athens 23/7/2022

Ήρθαν και μας πήραν και μας σήκωσαν χωρίς να μας αφήσουν να πάρουμε ανάσα…
Ήθελα Snuff και Vermilion μιας και μου αρέσουν πάρα πολύ σαν κομμάτια αλλά και για να πάρω τις απαιτούμενες ανάσες.
Γενικά γαμάτη μέρα. Vended ευχάριστη έκπληξη, Jinjer τρομεροί και φωνάρα η κοπέλα και προσωπικά πέρασα πολύ ωραία και με Sep.
Για το νερο επιβεβαιώνω και εγώ δεν υπήρχε καθόλου όταν τελείωσε η συναυλία. Ούτε έξω στις καντίνες. Μου είχε μείνει μια μάρκα για μπύρα και την ήπια μονορούφι

Κανείς δεν άκουσε τους Jinjer?

Ναι βρε , έχουμε γράψει ήδη :stuck_out_tongue:

Ανέλπιστα, αδιανόητα και ανεπιτήδευτα εξωπραγματικοι

Ο καλύτερος ήχος και τα καλύτερα φωνητικά της ημέρας … Βασικά θα έλεγα ότι μόνο αυτοί και οι Sabaton ήταν αψεγάδιαστοι από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο οσον αφορά ποιότητα ήχου και φωνής

Οδοστρωτήρες

5 Likes

Δεν θελω να σας το χαλασω αλλα θελει καταγγελια οτι τελειωσαν τα νερα σε μερος με τοσο πολυ κοσμο… Αντε να λυποθημησει καπιος , να χασει τις αισθησεις… Ολα ωραια αλλα ειναι δυνατον να μην υπαρχει μελετη βαση πωλησης ωστε να ανταπεξελθουν… Τραγικο και επικινδυνο

3 Likes

Εσυ σπαταλησες παραπανω να μας πεις μια ασυναρτησια ενος τυπου, ποιος ειναι αυτος ο τυπος που κανει και την αποψη του σοβαρη;.Στα παπαρια μας τι ειπε ενας τυπος

1 Like

Πόσο χαίρομαι με όσα διαβάζω για Jinjer.

Βέβαια, σας τα είχε πει ο θείος The_Black_league, τόσο πρόσφατα, όσο και από καιρό, αλλά εσείς, άπιστοι Θωμάδες, πρέπει να δείτε για να πιστέψετε…

Πολύ δυνατή μπάντα.

3 Likes

Τι έχασα γ@μώ την κορόνα μου

9 Likes

Εγώ περιμένω εξώφυλλο ελεύθερης ώρας με πρώτο θέμα slipknot

4 Likes

Θυμάμαι στο λαιβ του Λυκαβηττου ότι είχαν υπάρξει ανάλογα δημοσιεύματα :joy:

3 Likes

Φοβερή βραδιά χτες.

Οι Jinjer ήταν πολύ δεμένοι, η Tatiana φοβερή performer και γενικά πάρα πολύ καλή προθέρμανση για αυτά που ακολούθησαν (τους προηγούμενους τους έχασα, καθότι λίγο οι οικογένειακες υποχρέωσεις λίγο η ζέστη και έφτασα στο ξεκίνημα των Jinjer)

Στη συνέχεια, με δεδομένη την απουσία του Kisser το καλάθι των προσδοκιών ήταν μικρό, που να ξέραμε τι μας περίμενε. Δεν ξέρω τι να γράψω που να μην ακουστεί κλισέ, αλλά οι Sepultura για περίπου 70-80 λεπτά ΤΑ ΓΑΜΗΣΑΝ ΟΛΑ.

Τρομεροι και στα νεότερα κομμάτια και τα παλιά, δυνατό σετλιστ (οκ πάντα θα υπάρχει κάτι που θέλαμε να ακούσουμε είναι δεδομένο), ήχος μπετό (με μοναδική ένσταση την χαμηλή ένταση του μπάσου), Green και Casagrande σε τρελά κέφια, ο κόσμος πάρα πολύ εκδήλωτικος, γενικά ένας χαμός. Από highlights, στα territory, kairos, troops of doom γίνεται της πουτανας και η συναυλία κλείνει με τρελό σερί slave new world- refuse/resist -arise- ratamahatta- roots στα οποία γίνεται της καραπουταναρας. ΣΟΚ.

Μετά από όλα αυτά, και με τη βραδιά ήδη να είναι γαμάτη, και μετά από 40 λεπτά βγαίνουν οι slipknot. Η Πλατεία νερού ήταν τίγκα γεμάτη και η διοργάνωση σε καλά επίπεδα, με μεγάλο φάουλ βέβαια το ότι τελείωσαν τα νερά νωρίς (οπότε σκέτο πλατεία όπως αναφέρθηκε)

Με ένα αρκετά δυνατό setlist και show και με αρκετή ενέργεια οι Slipknot λοιπόν απέδειξαν άλλη μια φορά (όπως και το '11 στη Μαλακάσα) ότι είναι μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ μπάντα, ίσως (αντικείμενικα και πέρα από προσωπικές αδύναμιες και σε άλλες μπάντες) η μεγαλύτερη της γενιάς της. Disasterpiece, Wait and bleed, Sulfur, Custer, unsainted, heretic anthem, spit it out (τζαμπδεφακαπ) τα highlight για εμένα, με μοναδικά παράπονα τον κάπως μέτριο ήχο (δεν ξεχώριζαν τα όργανα αρκετά καθαρά) και τα κενά ανάμεσα στα κομμάτια που θα ήθελα να ήταν λιγο μικρότερα. Θα ήθελα και sic, eyeless (kudos @Ktn και εγώ αυτά ήθελα κυρίως) και κάτι από snuff, orphan, vermilion για το τέλειο.

Η παρέα ήταν εκλεκτή ( btw @nikatapi χάρηκα που σε γνώρισα-επιτυχως αυτή τη φορα- μαν!), και γενικά όλη η βραδιά ήταν καταπληκτικη.

19 Likes

Η μοναδική συναυλία που πήγα φέτος το καλοκαίρι. Θα ήθελα να πήγαινα σε κάποιες άλλες αλλά τα οικονομικά μου είναι σε άθλια κατάσταση και τα τίκετς τα είχα αγορασμένα από το 20 και τα είχα κρατήσει.

θα συφωνωήσω σχεδόν απόλυτα με τον rider από πάνω. Και εγώ δεν άκουγα το μπάσο στους Σεπ, διότι τα άλλα όλα ήταν τέρμα. Μετά το τέριτόρι (2ο κομμάτι) χαμήλωσαν και την γενική ένταση, ήταν ξεκάθαρο, τα είχε βάλει όλα τέρμα ο ηχολήπτης μάλλον, αλλά και πάλι δεν πολυακουγόταν.
Κατά τα άλλα ο ήχος ήταν πολύ καλός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Είχα ακούσει το 2009 Σλίπκνοτ στη μαλακάσα και σίγουρα δεν ήταν τόσο καλοί (2011 δεν ξέρω), καλύτερος ήχος τώρα και περισσότερη ενέργεια παρά τη ζέστη. νικά πιστεύω η πιο μαζεμένη σκηνή βοηθά τις μπάντες σε σχέση με τις γιγαντιαίες που έχουν τα μεγάλα φεστ.

Σεπούλτουρα, επίσης πολύ καλύτεροι σε σχέση με το φαζ πριν κάποια χρόνια. Ο ντράμερ πολύ καλός παίκτης. Ο Ντέρικ καλός, αλλά δεν είναι Μαξ, αλλά πολύ καλοί, ειδικά δεδομένων των δυσκολιών (πένθος Κίσνερ)
Και για να μην το παίξω έξυπνος, δεν έχω ακούσει Σεπούλτουρα με Μαξ, μόνο Σόουλφλάι

1 Like

κάποιοι έχουμε δει arise στο ροδον σε τρυφερή ηλικία και ΔΕΝ ξεχνιούνται αυτά. εντάξει είναι και με green αλλά ΔΕΝ συγκρίνεται για πολλούς λόγους.

7 Likes

O Green είναι καλύτερος σε όλα τα επίπεδα από τον Μαξ τα τελευταία χρόνια. Change my mind.

7 Likes

Οι Sepultura του Max σε συγκριση με τους Sepultura του Green ειναι σαν να συγκρίνουμε Μιλαν ιντσαγκι σεφτσενκο μαλντινι νεστα κακα πιρλο με της σημερινη, παρολαυτα ο Γκριν ειναι αξιοπρεπεστατος ενω ο Μαξ το χε χασει καποια χρονια και νομιζω το χει βρει καπως καλυτερα εδω και 5 χρονια που εκοψε τις κοκες τοσο με κονσπιρασι οσο και με soulfly

1 Like

:sweat_drops::sweat_drops::sweat_drops:

Τι να πω εγω τωρα και τι να γραψω…

Λοιπον λιγο ανακατα γτ ειναι σαν να εκανα ενεση αδρελανινης :fearful:

Jinjer σορρυ δεν πηγα. Λιγο η ζεστα λιγο οτι δεν ειμαι και πολυ φαν λιγο οτι δεν εβγαινε το προγραμμα εκανα σκιπ.

Φτανοντας λιγο πριν τους seps ο κοσμος ηταν τουλαχιστον τριπλασιος απο πριστ αλλα χαλαρα εφτασα ευκολα στη μεση ηχοληπτη σκηνης.

Τωρα οτι και να λεμε οι sepultura εκοψαν κωλαρακια. Απο το chaos και μετα αυτη τη στιγμη ειναι στην καλυτερη τους φαση. Με τρομερο - ονειρικο setlist κοσμο να συμμετεχει τρελα και παρα την απουσια του κισερ μας ισοπεδωσαν. Ενα beneath να εριχναν και ισως να εμενα εκει. Green τερας Eloy μακραν ο καλυτερος παιχτης αυτην τη στιγμη (υποψιν επαιζε με ενα ποδι ε) εχω να ξελαρυγγιαστω τοσο απο την ριζουπολη και τους μασιν φακινγκ στο γκαγκαριν. Και αυριο να επαιζαν παλι θα ξαναπηγαινα.

Slipknot δεν. Δεν. Δεν. Δεν εχω λογια. Κοιτουσα σαν μαλακας. Χαζευα και αναρωτιομουν πως αυτη η μπαντα εχοντας φαει το κραξινο του numetal καταφερε και απο το λυκαβητο να μαζεψει δεν ξερω εγω ποσο κοσμο χτες. Ας πουμε 20 χιλιαδες χοντρικα για την ταξη μεγεθους. Λοιπον το καταφερε δημιουργωντας μια νεα γενια οπαδων ηλικιας 20-35. Κοιτουσα προσωπα χτες και εμοιαζα παππους κοιτουσα προσωπα στους πριστ κ μου φαινομουν τζοβενο. Μια γενια οπαδων που τραγουδαω καργα τα καινουργια τους περισσοτερο και απο υμνους τυπου distarepiece. Δεν τους ανηκει το μελλον. Ειναι το παρον.

Bonus feature η μπαγκετα στο τελος που μου ηρθε ουρανοκατεβατη. Οχι δεν ηταν με γαλοπουλα :sweat_smile:

Μερικα σχολια. Με τετοια ζεστη και πολυ επαιξαν οι μπαντες, αλλωστε παντου τοσο παιζουν, αλλωστε τα ειχαμε φτυσει. Ρουμανια προφανως οι σλιπκνοτ ειχαν πληρωθει παραπανω. Κριμα που δεν ειχαν ετοιμο το νεο κομματι γιατι γαμαει. Προφανως και επαθαν μουνοπλακα με τις αντιδρασεις του κοσμου, παρολα τα κινητα ο κοσμος ηταν φανταστικος και δεν περιαυτολογουμε τωρα, βαλτε βιντεακια για χαζευτηρι. Μαλακια με τα νερα να ναι καλα οι καντινες απορω πως την πατησαν. Επιτελους 30 ευρω μπλουζακι απο το merch, ακου εκει να θεωρουμε καλη τιμη τα 30. Θα επανερθω καποια στιγμη, προς ωρας εχω βαλει το κινητο στο ρυζι γιατι απο το σταξιμο δεν ανοιγει :smile::smile:

17 Likes

Και εγώ έμεινα νταλάρας όταν φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτοί που είχαμε δει ήδη Σλιπ ήμασταν μειοψηφία… Το έκανε 2 φορές το μέτρημα ο Κόρει…
Πιστεύω η πλειοψηφία του κόσμου ήταν στα late 20s early 30s και δεν είχαν δει πότε Σλιπ, καθώς 11 χρόνια που είχαν να έρθουν, ήταν πιτσιρίκι και μεγάλωσαν

11 Likes

Α μπραβο, οντως αυτο το σκηνικο που μετρησε με εστειλε και μενα αδιαβαστο. Δεν ειναι λιγο να εχεις τετοιο κοινο. Επισης να πουμε οτι απο πυρσους χαλαρα τα πραματα μαλλον το διωξαμε το στοκ. Να τολμησω να πω 60-40 με 70-30 αντρες γυναικες;

Και απορω… αν μετα απο 11 χρονια οι σλιπκνοτ μαζεψαν οσους μαζεψαν, η πιο οφ τοπικ ερωτηση παραμενει ρητορικη … οι μεταλλικα ποσο κοσμο θα μαζεψουν μετα απο 14 χρονια;

3 Likes

Οκ με έπεισες , δεν ξαναχάνω slipknot
Αυτό

1 Like

Ραντεβου το 2033, αφοτου εχει τελειωσει ο γ παγκοσμιος τα 8 χρονια διακυβερνησης αδωνι και η εξοντωση του κθουλου απο ειδικη ομαδα της ελευθερης ωρας :sweat_smile::sweat_smile:

1 Like

Δυστυχώς δεν πήγα χθες στη συναυλία, έχοντας αποφασίσει ότι μέχρι τις αρχές Αυγούστου που φεύγω για ταξίδι θα προσέχω για να μην πάθω καμιά νίλα με τον covid και κλαίω μετά. Δε νιώθω τοοοοσο άσχημα γιατί ακούω casually Slipknot αλλά θα ήθελα να τους δω live.

Γιαυτό

Επειδή έχω αδερφό που είναι 20 χρόνων και ενώ δεν ακούει τέτοια μουσική, επειδή παίζει drums οι Slipknot είναι απτά αγαπημένα του συγκροτήματα (βέβαια δεν του αρέσουν τα live, που εδώ ίσως έχω μερίδιο ευθύνης κι εγώ γιατί δεν τον πιέζω, αν και του είχα πάρει εισιτήριο για τους Muse το 16 και με πιστολιασε τελευταία στιγμή το αρχιδι :stuck_out_tongue: και φέτος που τον ρώτησα αν θέλει να πάμε Slipknot όταν ανακοινώθηκαν δεν τον πίεσα), γιατί έχουν ωραία drums :stuck_out_tongue: .

Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι Slipknot είναι από τα τελευταία χρονικά μεγάλα συγκροτήματα, και δεν έχουν ξεπεταχτει πολλά άλλα από τότε σε τέτοιο επίπεδο. Οι σημερινοί μέχρι-25/30 μουσική ακούμε αποκλειστικά από πλατφόρμες και τα προτεινόμενα συγκροτήματα που πετάγονται είναι “τα ίδια και τα ίδια”, πόσα views/streams έχουν οι Slipknot. Βάλε επίσης ότι έχουν τρελό groove, κιθάρες που είναι mainstream ήχος για ό,τι έχει κιθάρα την τελευταία δεκαετία περίπου και ότι ο Corey πετάγεται συχνά - πυκνά στην επικαιρότητα άρα τον “ακολουθούν” και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις αυτή τη διαπίστωση που λέτε για τον κόσμο.

Σε ίδιο μοτίβο και για τους Maiden και για το σχόλιο για τους Metallica, όταν δε βγαίνουν νέα συγκροτήματα να “πάρουν” κόσμο, είναι αναπόφευκτο να γίνεται χαμός από νέους οπαδούς στις συναυλίες που ακούνε τέτοιου είδους μουσική

4 Likes