Judas Priest (χωρις KK Downing) - Whitesnake - Opeth - Firewind etc July 5th Athens

Γαμάτο το Victim!!! Θα φχαριστηθούμε μου φαίνεται πολύ πράμα.

Να σταθώ μόνο λίγο στη δεύτερή σου παράγραφο. Για τον Ozzy το αφήνω ασχολίαστο καθώς δεν είχε και καμιά σοβαρή φωνή ποτέ για να τη χάσει. Στους περισσότερους που αναφέρεις, το βασικό θέμα είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν τη φωνή τους και ο τρόπος ζωής τους. Ο Dickinson π.χ. αν θυμάμαι σωστά ακολουθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα με άσκηση, διατροφή κ.ο.κ.(ίσως να παίζει ρόλο και το άλλο του επάγγελμα), για κάπνισμα ούτε λόγος. Τώρα, ο Dio, όσο τεράστιος κι αν είναι, νομίζω πως πάντα τραγουδούσε μέσα στο range που ένιωθε άνετα, ναι μεν ψηλά, δεν ξέφευγε και ιδιαίτερα ομως για να καταπονήσει τη φωνή του όσο άλλοι.

Οι περισσότεροι από τους άλλους, απλά το κάψανε το εργαλείο τους. Ο Plant π.χ. μου φαίνεται αξιοπερίεργο που άντεξε η φωνή του όσο άντεξε, όπως και ο Gillan(κάπου είχα ακούσει ότι κάπνιζε, ισχύει; ). Ο Halford από την 80’s περίοδο και μετά άρχισε να τραγουδάει με τρόπο πολύ κουραστικό για τις φωνητικές του χορδές, αν θες όχι τόσο προσεκτικά ή τεχνικά όσο στα 70’s. Βάλε και το ποτό μέσα, ε ας είμαστε ευγνώμονες που τα λέει κι έτσι τα κομμάτια το 2011. :metal:

Προς θεού, δεν έχω ιδέα από θεωρίες και τέτοια, απλά γουστάρω πολύ θέματα σχετικά και έχω ψάξει λίγο. Οποιος ξέρει ας πει:!:

Σωστός ο moonchild,συμπλήρωσε το post μου,απλά για τον ozzy , κομμάτια σαν το sabbath bloody sabbath,το sadra caddabra,το symptom of the universe είναι απίστευτα δύσκολα φωνητικά για αυτό τα εγκατάλειψαν από το reunion και μετά.
Όλοι οι τραγουδιστές gillan,plant,dio(λιγότερο),halford έχουν κάνει αρκετές καταχρήσεις είτε κοκαίνη,είτε αλκοόλ,είτε χασίσι:) και καπνίζαν αριμανίως .Γiια τον ozzy δε συζητάμε…
Αλλά και ο glenn hughes έχει κάνει τα χειρότερα και η φωνή του είναι απίστευτη.
Προσωπικά προτιμώ τον halford του 70,τραγούδια όπως το sinner,ή το dreamer deceiver είναι άπιαστα

κινδυνεύοντας να χαρακτηριστώ κολλημένος, ο eric στα 57 του μια χαρά τη κρατάει τη φωνή του και πατάει πολλούς νεότερους.

Ειλικρινά γιατί το κάνουν αυτό στους εαυτούς τους???Αυτιά δεν έχουν να ακούσουν?Και δε νομίζω να το κάνουν γιατί ‘‘το θέλει το κοινό’’,αφού κανείς δε γουστάρει να ακούσει painkiller έτσι.Ας έβαζαν ένα άλλο στη θέση του,τι να πω,λες και δεν έχουν δισκογραφία…
Ο μόνος που καταφέρνει να κρατήσει ΙΔΙΑ τη φωνή του στο πέρασμα του χρόνου είναι ο ΛΕΜΙ8)

Ας απαντήσει ένας μέγας οπαδός του.

Αν ακουσω ετσι το Victim, θα χασω επαφη με τον κοσμο…

Χαχα! ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που λέει ο king στο 2.33 !

Καλα τωρα μην συγκρινουμε τραγουδιστες που χρησιμοποιουν το φυσικο τους ευρος (Dio,Dickinson) με Rob ειναι αδικο.

Το πραγματα που εκανε ο Rob με τη φωνη του στα live επι μια 20ετια δεν τα χει κανει αλλος,πειτε μου εναν πιο εντυπωσιακο τραγουδιστη στα live.

Επισης το 2000 ηταν σε εξαιρετικη φορμα μην το ξεχναμε κι αυτο.

Στο painkiller αμφιβαλλω αν η πλειονοτητα των απο κατω ακουνε καθολου.Προσωπικα την ωρα του Painkiller προσπαθουσα να μη φαω ξυλο.

Eric Adams 8)

Ian Gillan τη δεκαετια του 70! :smiley:

Προσωπική μου άποψη :
Top 5 φωνών (rock/metal) ever : Mercury ,Dio,Bruce,Halford,Eric Adams

Και καπως ετσι ξεφυγε και αυτο το θρεεεντ :stuck_out_tongue:

ε μα ερωτήσεις είναι αυτές? 8)

Ετσι μωρη αρρωστεια :metal::metal::metal:

O Eric νομιζω εχει αλλη τεχνικη στη φωνη του,πιο οπερετικη.

Ναι ο Gillan εκανε παπαδες στα 70s και μετα τα κοψε για να μη χασει τη φωνη του.

Νομιζω ειναι ο Rob εν πασει περιπτωση απο τους ελαχιστους τραγουδιστες που τραγουδουσε σε τοσο υψηλες συχνοτητες σε ΚΑΘΕ live επι 20 χρονια.

Και τωρα μη μου πειτε οτι τα τραγουδια των Manowar εχουν τοσες ψηλες,γιατι θα πρεπει να τα ακουσω ολα και βαριεμαι:p

Andrian Smith συμφωνω,απλα ο Rob στα καλα του ηταν σε αλλο επιπεδο:

Και σχόλιο από κάτω

hahahaha, its marge simpsons sing!

:lol2::lol2:

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=159795

Ικανοποιτικό - Θα μπορούσε και καλύτερα!

πολυ καλο…
ουτε δυο βδομαδες ακομα… πρεπει να βελτιωσουν ομως το setlist οι whitesnake, να παιξουν τουλαχιστον 1:45…

Αν έχεουν αυτή την απόδοση οι Priest εγώ θα κάνω τρεις τούμπες από τη χαρά μου!