Judas Priest-Nostradamus

αυτο το pestilence an plague ομως,ειναι τρελο κομματι…μιλαμε,με εχει ξεσκισει αυτος ο δισκος…τη μια δε μαρεσει καθολου κ την αλλη το λιωνω ολη μερα…

Τελικα συμβαινει κατι περιεργο με αυτο το album. Ενω στην αρχη τουλαχιστον με απογοητευσε, αρχιζω και κολλαω πολυ μαζι του. Πολυ δυσκολο. Θελει πολλες ακροασεις.

Ρε πείτε ότι δε τον έχουν βγάλει οι Priest το δίσκο αλλά οι Apocalyptic Rites. Θα γινόταν ο πανικός ναι ή ου? Τώρα αν σε κάποιον δεν αρέσει το έπικ ή τα πληκτράκια ή τα αργά doomy κομμάτια, είναι δικό του το πρόβλημα όχι του δίσκου. Αν και υπάρχει λύση και για αυτό. Κόβεις 8-9 κομμάτια και βγάζεις ένα 60λεπτο cd που θερίζει μόνο. Το album στο είδος του είναι αριστούργημα, είναι πραγματικά εξίσου ποιοτικό με τις πιο ποιοτικές τους δουλειές.

Το αλμπουμ ειναι αρκετα βαρετο και κουραζει απο ενα σημειο και μετα. :sleep: :-s Ειπαμε οτι ειναι ενας δισκος που ισως διχασει τους οπαδους των priest.:-k

Χίλιες φορές να είναι " αρκετά βαρετό" και με πανέμορφη μουσική μέσα και ανθεμικά ρεφραίν και απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων παρά να είναι μία από τα ίδια. Προφανώς άμα σκεφτόντουσαν έτσι όπως το λες εσύ ούτε και το Painkiller θα είχανε βγάλει γιατί και αυτό είναι “γρήγορο” και γενικά και το μέταλ μπορεί να μην είχαν φτιάξει γιατί είναι πολύ “σκληρό”. Επιτέλους μία απο τις μεγάλες μπάντες που κάθεται απλά να γράψει μουσική από την καρδιά (την καρδιά του 55άρη-60άρη) γράφοντας φαν και κριτικούς εκεί που δεν φέγγει ο ήλιος.

αβυσσος η ψυχη του 60αρη. ποιος να το περιμενε οτι οι πριστ θα εκρυιβαν τετοιο πνευματικο πλουτο. οντως πολυ αντισυμβατικη κινηση. παω να αγορασω την εκδοση με το 50αρι. ελπιζω να χει μεσα και το βιντεοκλιπ το οποιο σιγουρα θα αποτελεσει και προτυπο για τα χεβυ μεταλ βιντεο κλιπ του μελλοντος.

Σιγά ρε Βαγγέλη!
Εντάξει, είπαμε το videoclip είναι άθλιο, αλλά ο δίσκος είναι αξιοπρεπέστατος και πολύ καλύτερος από αρκετά παλιότερα albums τους!

Το βίντεοκλιπ είναι τραγικό. Και μόνο το επιχείρημα σου δείχνει την εμπάθεια σου. Όπως πολύ καλά θα ξέρεις το καθήκον μιας μπάντας είναι να παίζει ΜΟΥΣΙΚΗ και όχι να κάνει ωραία κλιπάκια (λες και τα φτιάχνουν οι ίδιοι και θα τους τα χρεώσουμε) για το headbanger’s ball, το myspace, ή τι σκατά. Τι θεωρείς ότι το βίντεο συμψηφίζεται με τη μουσική? Είναι γελοίο το επιχείρημα. Και ακόμα χειρότερα για το επιχείρημα αυτό είναι ότι δε το πάνε και τα μεγέθη. Το άλμπουμ είναι τσάμπα. Η φτηνή, κανονική έκδοση έχει 15 δολαρια (ΛΟΛ-10 ευρώ) για διπλό cd. Η deluxe έκδοση (η οποία κλείνει σπίτια) στην Αμερική έχει μέσα κωδικό για να πάρεις τσάμπα εισητήριο για την περιοδεία με Testament, Heaven and Hell κτλ. Βγάζουν τσάμπα κομμάτια στο ίντερνετ να γουστάρει ο κόσμος. :lol: :lol: Ανέκαθεν τα cd τους ήταν τα πιό φτηνά (παλία 3000 δρχ. όταν όλα είχαν 5000). Δε μπορείς να μιλάς στον αέρα.

Όσον αφορά για το αν είναι αντισυμβατικό ή όχι και μόνο που πολλοί έσπευσαν να θεωρήσουν οτί δεν είναι Priest το Nostradamus (λες και μας είχαν υπογράψει κάνα συμβόλαιο), καταλαβαίνεις αν το κάναν με βάση την καρδιά τους ή με βάση αυτό που περίμενε να ακούσει ο κόσμος.

οκ σοβαρα τωρα. ο δισκος για μενα ειναι μετριος με κανα-δυο καλες στιγμες. προτιμω το AOR. την γνωμη μου την ειπα και πιο πριν. δεν τους βγαινει αυτο το πραγμα. και το κονσεπτ πολυ αδιαφορο για να πω το λιγοτερο. αλλα φυσικα δεχομαι το να αρεσε σε καποιον αρκετα. αλλα δεν νομιζω οτι ειναι ουτε καμμια κυκλοφορια σημαντικη για την ιστορια των πριστ ουτε οτι ειναι κατι “νεο” η πρωτοτυπο η ριψοκινδυνο. Ο τυπος ετσι κι αλλιως παλι θα το αποθεωσει. Το οτι θα διχασει τον κοσμο μαλλον οφειλεται στην μετριοτητα του δισκου και οχι στο οτι εχει “διαφορετικο” ηχο για πριστ. Το νοστρανταμους το βαζω στην ιδια κατηγορια με το gods of war. μια κυκλοφορια μιας μεγαλης μπαντας που δεν εχει την εμπνευση που ειχε καποτε.

ρε φιλος δεν ειναι εμπαθεια απλα δεν μπορω να προσκυνω οτι εχει πανω το ονομα μιας μπαντας με την οποια μεγαλωσα.

Το Gods of war ο τύπος το έθαψε. Αυτό εδώ γιατί να το αποθεώσει έτσι κι αλλιώς? :-k

καλα δες και πες μου. παντως για το gods of war δεν το ξερα

Προφανώς δε σου αρέσει και τόσο η επική μουσική με πολύ μελωδία. Το κόνσεπτ παρόλο που στην αρχή ακούστηκε σε όλους goofy, είναι καλυμμένο τέλεια σχεδόν και αρκεί να διαβάσεις στίχους όπως στο Pestilence and Plague για να το καταλάβεις. Για την ιστορία των Priest είναι εξ ορισμού μια σημαντική κυκλοφορία γιατί είναι κάτι που δεν είχαν ξανακάνει, ούτε το κόνσεπτ, ούτε τα πλήκτρα ούτε τα χαμηλά φωνητικά. Για την ιστορία του HM δε θα είναι κάτι σημαντικό γιατί έτσι κι αλλιώς τους Priest τους έχει αφήσει πίσω προ πολλού και αυτός είναι και ο λόγος που δεν εκτιμήθηκαν Jugu και Demo που ήταν σύγχρονοι δίσκοι με την εποχή τους. Πολύ απλά γιατί οι Priest έπρεπε να έχουν τελείωσει για πολλούς και δε δικαιούντουσαν να είναι μοντέρνοι. Πως είναι δυνατόν να το βάζεις στην ίδια κατηγορία με το Gods of War που είναι απλά μία απο τα ίδια που έχουν κάνει οι Manowar απο το Kings of Metal και μετά, με κάτι τελείως νεό όπως το Νοστραντάμους για τους Priest δε το καταλαβαίνω. Πιθανώς ούτε και συ το καταλαβαίνεις. Γιατί ξεκίνησες να μας λες για αηδίες και ξεράσματα και τώρα σιγά σιγα το μαζεύεις.

Το AOR είναι μουσικό ανέκδοτο μπροστά στο Nostradamus γιατί έτσι κι αλλιώς είχαν πει ότι θέλανε να κάνουν ένα άλμπουμ με όλους τους τύπους κομματιών (γρήγορα, αργά, ανθεμικά, χωσιματικά, μπαλάντα κτλ) που έχουν κάνει, ακριβώς γιατί ήταν reunion δίσκος.

Ούτε και γω προσκυνώ φίλε μου. Απλά κάθομαι στο σαλόνι μου και ακούω.

Και ξαναλέω. Ο δίσκος έχει μέσα 24 κομμάτια, για όλες τις ορέξεις. Όποιος θεωρεί να ιντερλούδια και τις μπαλλάντες μαλακίες τα κόβει και μένει ένα μονό cd και να φάνε και οι κότες.

To ότι κάτι είναι καινούριο για τους Priest δε σημαίνει ότι δεν είναι κάτι εντελώς τετριμμένο μουσικά :wink:

Επίσης πολύ φοβάμαι ότι τα χαμηλά φωνητικά δεν ήταν μόνο επιλογή, αλλά ας μη λέω πράγματα χωρίς να ξερω για τον Metal God

Tέσπα, δεν έχω ακούσει ακόμα τον δίσκο αρκετές φορές για να έχω άποψη οπότε ας μην πω τίποτα ακόμα και παρεξηγηθώ

δε μαζεψα τιποτα φιλος. πανε μερικες σελιδες πισω πριν το πρωτο σου ποστ και δες την αποψη μου. αλλα οταν μου λες οτι χυνουν το συμπαν ε τι θες να πω. δηλαδη αμα το νοστρανταμους χυνει το συμποαν το screaming τι κανει. δεν μ’αρεσουν οι πομπωδεις μαλακιες απλα. θελω απλο straight heavy metal. αν θελω να ακουσω κατι διαφορετικο θα το ακουσω απο αλλους που εχουν την εμπνευση να το κανουν καλα. το βαζω στην ιδια μοιρα με το gods γιατι τοσες καλες ιδεες βρηκα και στα 2. το αν κατι ειναι νεο για μια μπαντα δεν σημαινει οτι ειναι και καλο.

8O 8O 8O

Ε οκ τότε. Στο είδος του ο δίσκος σπέρνει. Στο είδος που δεν είναι προφανώς δε σπέρνει. Είναι θέμα προσωπικού γούστου. Το screaming άμα έβγαινε σήμερα θα γέλαγαν και οι πέτρες, απλά είναι κομμάτι της μεταλλικής ιστορίας και ως τέτοιο το βλέπουμε και για αυτό μας αρέσει. Προφανώς το βλέπεις σαν πράξη προσωπικής χειραφέτησης να μην προσκυνάς πλέον κάτι που γουστάρεις (γούσταρες?). Είναι η ίδια ακριβώς αντίδραση που θα είχαν πολλοί όταν βγήκε το Painkiller και ακόμα και σήμερα τους βλέπεις στα site να λένε ότι οι Priest ήταν μέχρι το Defenders of the Faith και γελάς.

Τα χαμηλά φωνητικά είναι επιλογή είναι και αναγκαιότητα. Ο Halford στο Crucible απέδειξε ότι σε συνθήκες στούντιο (και processing βέβαια εδώ που τα λέμε) μπορεί ακόμα να βγάζει δίσκους με ψηλά φωνητικά. Απλά προφανώς επείδη δε τα έχει πια με την ίδια άνεση (και σίγουρα δε τα έχει τόσο καλά όσο παλιά γιατί έχει περάσει το ψηλό του register από head voice σε falsetto πλέον, για αυτό και οι ψιλές του ακούγονται αδύναμες σε σχέση με παλιά), δε γουστάρει να ζορίζεται και το έριξε τα οπερετικά. Στα @@ μου κιόλας. Άλλωστε πλέον υπάρχουν 100 κλώνοι του Halford που τραγουδάνε καλύτερα απο τον Halford τις ψηλές. Σημασία έχει ότι ο άνθρωπος ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ. Αυτό δε μπορεί να το αρνηθεί κανένας, οι ερμηνείες του στο Nostra κινούν βουνά.

Το αλμπουμ όπως και να το δεί κανείς έχει περισσότερες απο 2 καλές στιγμές. Δε θα αναφερθώ περαιτέρω για να μην γίνει σπόιλερ. Μόνο το Persecution έχει μέσα περισσότερες απο 2 καλές στιγμές. Τι να πιάσω, το τέλος που είναι σα να σε κυνηγάνε με δαυλούς να σε κάψουν? Τα harmonics στο σόλο που είναι ποιότητας Painkiller (του κομματιου)? Την εισαγωγή που το δένει τέλεια με το προηγούμενο κομμάτι που είναι ακουστική μπαλάντα (!!!)? Αν ξέρετε ρε παιδιά και άλλες τέτοιες πατάτες πολύ με ενδιαφέρει να τις ακούσω.

Ε προφανώς ρε συ. Όταν σου λέει ο άλλος δε θα κάνω κομμάτια όπως τα νιώθω τώρα αλλά θα κάνω ένα απο κάθε είδος που έχω καλύψει για να υπάρχει κάτι για όλους, ε ο δίσκος αυτόματα γίνεται κάτι επιτηδευμένο και όχι φυσικό. Βασικά το εξέφρασα λίγο λάθος. Μουσικά είναι καλός δίσκος (με κομματάρες όπως Lochness, Demonizer, Deal, Judas Rising κτλ.) αλλά καλλιτεχνικά είναι αναμάσημα των παλιών (πλην Lochness). Δεν προσθέτει και πολλά στο ρεπερτόριο της μπάντας.

Ειδα τώρα και το sig σου. Είσαι σίγουρος ότι άκουσες το Nostra και δε βρήκες τίποτα από όλα αυτά εκεί μέσα?

Ο δίσκος στο feel του και στα μέσα του θυμίζει πάρα πολύ μια άλλη δισκάρα. Το House of Atreus το 1.

οχι δεν ειπα αυτο. ειπα οτι η προσπαθεια να κανουν κατι αλλο δεν τους βγηκε. δεν ειπα οτι ειναι ενας γαματος power δισκος αλλα δεν γουσταρω power απο πριστ. οκ γουστα οπως λες και συ. τωρα αν πιστευεις οτι θα κερδισει ποτε το στατους του παινκιλλερ οκ.

δν καταλαβαινω γιατι θεωρειται αναμασημα μια μπαντα να παιζει το heavy metal ,το οποιο καθιερωσε και και απο το οποιο καθιερωθηκε και για το οποιο αγαπηθηκε!!!

μαγκια τους που ηθελαν να δοκιμασουν κατι διαφορετικο αλλα δν σημαινει οτι οτιδηποτε διαφορετικο μπορει να θεωρηθει πρωτοποριακο και προοδευτικο!παντως εννοειται οτι θελω και αλλες ακροασεις για πιο σιγουρα συμπερασματα αλλα σιγουρα δν μου φαινεται πατατα ο δισκος! :wink:

(1-2 σελιδες πιο πριν ειχα εκφερει μια πρωτη γνωμη http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=3586&page=37 )

Μάντης δεν είμαι να ξέρω τι θα κάνει. Σίγουρα δίσκος με τόσα πλήκτρα και ήρεμα κομμάτια δε μπορεί να κερδίσει το στάτους του Painkiller στη θεωρία στο χώρο του μέταλ. Τα μισά και παραπάνω κομμάτια δε τα λες καν μέταλ. Στο χώρο της μουσικής γενικότερα λοιπόν, δε ξέρω τι απήχηση μπορεί να έχει. Δεν είναι power o δίσκος σε καμία περίπτωση. Μήπως ρε άκουσες μόνο το ομώνυμο σωστά και πολλές φορές?

Η ερωτηση που μπορεί να γίνει είναι η εξής μια. Έπιασαν να ντύσουν μουσικά και στιχουργικά ένα θέμα, τον γνωστό προφήτη Nostradamus (φανταστείτε να το είχαν κάνει με κάνα DT Jesus τι θα άκουγαν :lol: ). Το καταφέρνουν? Η απάντηση : Οι Priest μας προσφέρουν ένα αριστουργηματικό δίσκο που ξεπερνάει για άλλη μια φορά τα μεταλλικά όρια και τα στεγανά τους, όπως οι “ειδήμονες” τα έχουν ορίσει. Τι και αν αυτή η επιμειξία είναι προς την περιοχή της κλασσικής μουσικής και του prog rock (κομμάτια όπως το New Beginnings άνετα το έγραφαν οι Floyd) και της όπερας? Φίλοι του αγνού straight metal μείνετε μακριά, φίλοι που θέλετε να ακούσετε ωραία μουσική και να πάτε ένα ωραίο μουσικό μεταλλικό ταξιδάκι, σπεύσατε.