Judas Priest

μην του απαντάς μωρέ, τράβα μια γραμμή και συ :bangbang:

1 Like

Κόκκινη;;;

1 Like

Εξαρτάται ποια είναι τα γούστα σου. Εγώ προσωπικά, ξεκίνησα μαζί τους, ακούγοντας ότι κυκλοφόρησαν στα 80s και εκείνη η περίοδος τους, είναι η αγαπημένη μου.

Ξεκίνησα με Screaming & Defenders και έτσι σκάλωσα, αυτά είναι τα καλύτερα τους σε εκείνη τη δεκαετία κατ’ εμέ. Σημαντικό και το British Steel, είναι το breakthrough άλμπουμ τους, δεν θα το έλεγα το καλύτερο τους όμως.

Στα 80s είχαν πιο catchy στοιχεία στα τραγούδια τους, χωρίς φυσικά να αναιρουμε και τη δεκαετία του 70 όπου έχει πολύ δυνατές στιγμές αλλά για μένα, ξεκίνα από τα 80s.

Το Painkiller είναι μια άλλη περίπτωση, ηχητικά όμως, είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με οτιδήποτε είχε προηγηθεί, είναι πολύ πιο heavy οπότε, αν είσαι αυτής της φάσης, το ακούς κι εκείνο. Πρόκειται για δίσκο ο οποίος σε κοπανάει αλύπητα και δε σε αφήνει να πάρεις ανάσα…

1 Like

Τι εννοείς “μεχρι εκεί”;

Ν ακούσεις ασπουμε τα χιτς τους run to the hills , number of the beast, hallowed, fear of, trooper κ μετα να πας σε priest χωρις ν ακούσεις ολοκληρα τουλάχιστον τα 80’ς αλμπουμ των maiden;

Κ εμεις φανμποϋδες ειμαστε αλλα δε γράφουμε τετοια.

Μονο μειντεν.

4 Likes

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε Maiden & Priest, επειδή πολύ απλά, πρόκειται για δύο διαφορετικά συγκροτήματα από πολλές απόψεις, έχουμε και τα δύο συγκροτήματα, είμαστε μια χαρά χαρούμενοι, ο καθένας επιλέγει αυτό που του κάνει καλύτερα.

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τους Maiden, αναγνωρίζω την αξία και τη συμβολή τους, απλά όμως δεν είναι του γούστου μου, πιθανόν έτσι το βλέπουν κι άλλοι.

2 Likes

Η πιο συχνή είσοδος στον κόσμο του μέτσαλ είναι οι Metallica και στις πιο πολλές περιπτώσεις το Enter Sandman.

1 Like

δεν ειπα κατι κακο ρε συ. Αν ερθει καποιο παιδακι που δεν εχει ακουσει metal θα του δωσω maiden. ειναι το καλυτερο ναρκωτικο για να μπει στον χώρο. απλά εγω μετα τους ψιλοπαρατησα. στην πορεια εχω βρει πολλα συγκροτηματα που με τραβηξαν πιο πολυ απο maiden.

ναι σεβομαι την πορεια τους, εχουν δισκαρες αλλά εγω ξαναλεω προσωπικα δεν θα τους εβαζα στο top 10 απο τις μπαντες που λατρευω

2 Likes

Βρε αρκουδέηδες και προτίστως @GRACCHUS_BABEUF - και τα sos ξέρω τόσα χρόνια στο κουρμπέτι, και στο ιντερνετ μπορω να παω για οδηγιες. Αλλα προτιμω να ερθω στο ΦΟΡΟΥΜ μας, γιατι το ΦΟΡΟΥΜ ξέρει. :cowboy_hat_face:

Γενικα, ως παιδι των 90s, οι μπαντες του 70/80 δεν με συγκινουν τόσο - και οι ιδιοι οι πριστ μου ακουγονται παλιακοί. ΑΛΛΑ μια το πακετο πριστ/νεβερμορ που περιοδευει και λεω να δω, μια ο αδερφος της γυναικας μου, και μια οι φοβερες συζητησεις που γινονται στο φορουμ, ειπα να τους δωσω αλλη μια (σοβαρη αυτη τη φορα) ευκαιρία.

Απότι εχω ακουσει μεχρι σημερα, μαλλον ειμαι της εποχης ΠΕΗΝΚΗΛΑ. Και ακουγοντας και τις παλαιοτερες δουλειες τους, η αλλαγη φαντάζει τεράστια.

Από την άλλη έπεσα πάλι πανω στο ριφ του electric eye Και τι να πω… Εσβησε ο ηλιος.

2 Likes

Άκου και το “Priest…Live!” κάποια στιγμή. Για να ακούσεις τον καλύτερο metal τραγουδιστή στην καλύτερή του περίοδο :wink:

3 Likes

btw hot take

στο maiden vs priest, μαλλον ειμαι με maiden, αλλά στο Hallford vs Bruce - o γέροντας έχει απίστευτη φωνή και χροιά…

1 Like

άκου βρε μπαγλαμά κανένα δίσκο ολόκληρο, που θες και hot takes μεσημεριάτικα

7 Likes

Lukewarm take at best!

Με τον ROB HALFORD σύγκρινες, όχι με τον Μικέ που τραγουδάει στην μπάντα της γειτονιάς

1 Like

Από hot, μόνο HOT ROCKIN’ και από take, μόνο TAKE ON THE WORLD.

4 Likes

Θα διαφωνήσω αν και έσπερνε όντως και τότε.Tον προτιμώ ξεκάθαρα στα 70s.
Βέβαια προσαρμοζόταν στην μουσική της μπάντας, λογικό, και πάντα ήταν το ένα δυνατό χαρτί της μπάντας.

1 Like

Εκτός κι αν ήταν προβοκατόρικο έμμεσο σχόλιο για το Unleashed

1 Like

Οι καλύτεροι Priest μπορεί να είναι στα '70s, μπορεί να είναι και στα '80s. Ο καλύτερος Harford είναι στα '80s (και ειδικά την περίοδο Screaming/Defenders). Hot take :stuck_out_tongue:

Δεν κάνουμε τέτοια κύριε :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

2 Likes

Όταν εσύ κάνεις ολόκληρες αναλύσεις μόνο από τα τρεηλερ είναι καλά , Ε;

Νομίζω ο peak Halford ήταν στα late 70s, εκεί 78-79. Έκανε με τη φωνή του ότι ήθελε, όπως ήθελε, όποτε ήθελε. Λατρεύω και το γρέζι του στα λίγα κομμάτια που το χρησιμοποίησε (Evil Fantasies λιώνω π.χ.).

4 Likes

Στα late '70s με τη φωνη του εκανε ο,τι ηθελε και στα early '80s με τη φωμη του, γαμουσε. Απειροελαχιστη η διαφορα, αλλα υπαρκτη. Εγω λιωνω για περιοδο US Festival χρονικα.

1 Like

Γενικά @montecristo κλείσε τα μάτια και διάλεξε (σχεδόν) οτιδήποτε μέχρι και το Painkiller και δεν θα χάσεις, αυτή είναι η κατακλείδα.

5 Likes