Και επειδή κωλοβαράω, πάμε συνοπτικά πενταδούλα Priest:
Screaming
Sad Wings
Stained Class
Defenders
Painkiller
Των live albums δεν είμαι, αλλά Unleashed μαζί με Live and Dangerous είναι αυτά που έχω ακούσει περισσότερο στη ζωή μου. Γαμεί και το Priest…Live! φυσικά που ανέφερε ο Παντελής.
η αληθεια ειναι οτι οι priest θα χανανε την μιση μαγκια τους αν δεν ειχαν βγαλει το painkiller. Ποια μπαντα μετα από σχεδον 20 χρονια εχει κανει τετοια μεταλλαξη (προς το βαρυτερο εννοω);
ποια μπαντα στο 13ο δισκο της βγαζει ενα απο τα ομολογουμενως καλυτερα 5(και πολλα λεω) albums ολων των εποχων??
επισης ενα αλλο που αγαπαω σε αυτους ειναι οτι και ακολουθησαν την ταση των εποχων με αποτελεσμα και να υπαρχει τεραστια ποικιλια σε αυτα τα 50+ χρονια υπαρξης τους αλλα και οτι παντα ακουγονταν φρεσκοι. και το firepower και το shield ειναι metal του σημερα. βασικα δειχνουν πως ειναι
Καλά ναι δημιούργησαν και όρισαν το είδος πολλές φορές (ακόμα και στυλιστικά). Απλά δεν κολωσαν να πάρουν επιρροές κ από αλλού. Από purple , queen στην αρχή , να βάλουν synths αργότερα, να δανείστουν ακραίο metal σε jugulator . Δεν ήταν επιτυχημένο 100% αλλά το τόλμησαν
Βέβαια το Unleashed είναι τίγκα πειραγμένο, στα όρια να το πούμε wasp.Ο τύπος της εποχής το αποκαλούσε ειρωνικά Unleashed in the Studio.Το αποτέλεσμα μια χαρά είναι, αλλά δεν είναι Live.
Το ίδιο και το Priest…Live! Πονεμένη ιστορία τα “live” albums τους.
Κατά τα άλλα μια χαρά τα λέτε, αν και για να είμαστε ειλικρινείς, και τα έχουμε ξαναπεί, από ένα σημείο και μετά ακολούθησαν μόδες με σκοπό την καταξίωση στην Αμερική, το έκαναν με ωραίο τρόπο σχεδόν όλες τις φορές
Αφού τελειώσαμε το καραόκε electric eye που κάναμε με την κόρη μου, της έβαλα να δει το live βίντεο από το 82. Και μετά είχαμε ένα ενδιαφέροντα διάλογο :
μπαμπά αυτός ο κύριος τραγουδάει ;
ναι
και είναι ντυμένος ; Όπως στο χαλογουην ;
ναι ακριβώς
και είναι ντυμένος… αστυνομικός ; Γιατί ;
you’d better want to sit for this one…
Με αυτα και με τα άλλα, έχοντας ακούσει 20 φορές το priest live , ψάχνω περικάρπια με καρφιά στο ίντερνετ …