Kαλύτερες κυκλοφορίες 2010 / ανασκόπηση της χρονιάς

Δίσκος μνημείο:

ΜΗΝ πάρετε στο χαβαλέ το αποπάνω ποστ.

Τεσπά τον άλλο μήνα θα κάνω update και στη δικιά μου λίστα, καθώς έχω πολλά στα “to check” αλλά να ξέρετε πως το Agnes Vein και το Unearthly Trance πάνε για ΠΟΛΥ ψηλά.

ως τότε…

το λαθος σου ειναι ειναι το κλασικο λαθος που εχει ενας εφηβος που ακουει theater.
κοιτας τη μουσικη απο εκτελεστικη/τεχνικη(ναι ρε awake!) αποψη και αυτο ειναι το ευαισθητο σημειο σου και ειναι μειον σου. και τελος παντων απο που και ως που συγκρινεις τους arcade fire με βιρτουοζους μουσικους και ποσο μαλλον με μουσικους που παιζουν μπαχ, μηπως δε στεκεις και πολυ καλα στα μυαλα σου;

Όχι, απλά ένα παράδειγμα έφερα στα πλαίσια της συζήτησης περί δίσκου μνημείου, το προσπάθησα να είναι extreme το παράδειγμα μου (και φετινό) για να δείξω τι είναι δίσκος μνημείο για’μενα, και την διαφορά του από έναν απλό δίσκο της σειράς. Βέβαια δεν συμφωνώ πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση αν αυτό εννοείς εσύ, μπορεί να είναι λίγο άδικη για τους Arcade Fire αλλά σύγκριση μπορεί να γίνει.

Βασικά διάβασα σχεδόν όλο το θρεντ και μπορώ επίσημα να πω WTF?ντεθάδες δεν έχουμε εδώ?δλδ ρθοιθφηθγεη δεν έχω λόγια.τα δικά μου αγαπημένα πάνε κάπως έτσι σο φαρ

1. Leng Tch’e - Hypomanic

2. Severe Torture - Slaughtered

3. Colonize the Rotting - Composting the Masticated (πανέμορφο εξώφυλλο)

4. Kataplexis - Insurrection

5.Circle of Dead Children - Psalm of the Grand Destroyer

1. Dawn of Demise - A Force Unstoppable

2. Ufomammut - Eve

3. Immolation - Majesty And Decay

4. Coheed And Cambria (ή όπως μ’ αρέσει να τους λέω, procter&gamble) - Year Of the Black Rainbow

5. Yakuza - Of Seismic Consequence

6. A Loathing Requiem - Psalms of Misanthropy

7. Lantlôs - .Neon

8. Alcest - Écailles de lune (επίσης εξωφυλλάρα)

9. Kylesa - Spiral Shadow

Δε μου’ρχονται άλλα τώρα.

Το kvelertak μ αρέσει πολύ, αλλά επειδή φοβάμαι μη το βαρεθώ, δε το βάζω.

Επίσης στη (χαζή) ερώτηση “μα πόσες μπάντες Deeds of Flesh-meets-Devourment ν’ ακούσει κανείς” η απάντηση είναι προφανής. Μέχρι να μη μπορεί να συλλαβίσει τ’όνομά του. Οπότε μη μπείτε στον κόπο να με ρωτήσετε.

Το άλμπουμ που περίμενα να μ’αρέσει αλλά τελικά δε μου έκανε και τόσο-τουλάχιστον για την ώρα- είναι αυτό των Insidious Disease. Περίεργο βέβαια με τόσα napalm death-morgoth-malevolent creation-angelcorpse μέλη που έχουν, αλλά τι να γίνει.

Ωρέ corpsette πού ήσουν όταν έψαχνα να χαζολογήσω για τις νέες κυκλοφορίες στο grindo- thread???

Το Leng tch’e παίζει ψηλά. Πολύ ψηλά όμως.
immolation δεν ξέρω ακόμη, είναι στη λίστα αναμονής.

Circle of dead children - το ήθελα πιο βρώμικο, οπότε δεν το έχω ακούσει τόσο πολύ (όσο προηγούμενα).

ε δε ξέρω.το θέμα είναι ότι τώρα βρεθήκαμε.πάω. Το λινγκ τσι νομίζω είναι το ν. 1 μου

μιας και αναφέρθηκαν τα καλύτερα EPs της χρονιάς so far, να αναφέρουμε και το dordeduh ε?μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι θαυματουργό.
και επίσης, το “night walks” των hidden orchestra πετάει με συνοπτικές διαδικασίες εκτός λίστας το νέο του bonobo.

Εξαρτάται για τι είδους ντεθμέταλ μιλάμε πάντα.

τι εννοείς?

Ε, πχ κάτι χαρντκόρ μπάντες με ντεθ επίστρωση που μας προμοτάρουν τελευταία εγώ δεν τις μπορώ, όπως και διάφορα υπερτεχνικά πράγματα που μπορεί να έχουν ενδιαφέρον αλλά ντεθμέταλ feeling ούτε για πλάκα. Το γράφω επειδή στη λίστα μου υπήρχαν αρκετές ντεθμέταλ (κατ’ εμέ) κυκλοφορίες αλλά σε αρκετά πιο οld-school φάση.

Εσύ πάλι στη δική σου δεν είχες Autopsy, γιατί τέτοια παράλλειψη??

Είχε καλές κυκλοφορίες η χρονιά πάντως αλλά καμία που να ξεχωρίζει πάρα πολύ εκτός από το πρόσφατο Autopsy που έχει κολλήσει πιο πολύ από κάθε άλλη κυκλοφορία.

hour of penance, nominon, abscess, είναι όσα μου έμειναν εμένα.

Ρε δε το χω ακούσει ακόμα…that good?

Εξαρτάται, αν περιμένεις να επανακαθορίσουν το death metal τότε κάτι τέτοιο δε προφανώς συμβαίνει.
Αν περιμένεις όμως σαπίλα the old reifert way, τότε θα γουστάρεις και με το παραπάνω. :wink:

Τσέκαρε και σχετικό θρεντ.

δε με νοιάζουν επανακαθορισμοί εμένα. τιποτα στη λίστα δε φέρνει κάτι καινούριο. επίσης θα ακούσω και το ares kingdom που γράφεις.ελπίζω να μην ανεβάσω κι άλλο πυρετό από την ωτοπσυ καβλα,εσύ θα φταις.να το ξες

A, επίσης, οκ μόνο τα kataplexis & a loathing requiem core-ίζουν, αλλά όχι τόσο ώστε να χάνεται το ντεθ μεταλ φιλινγκ.για μένα δλδ

Ναι, και απογοήτευση το kataklysm.κρίμα κιόλας γιατί παντα κατουρούσα τα βρακιά μου για παρτυ τους

ακυρο αλλα λενγκ τσε δν λεγεται και ενας δισκος απο νεικντ σιτυ;

Μα δε ήταν για τη λίστα σου το σχόλιο.
Ούτε που τα ήξερα αυτά. :wink:

To γούγλαρα και η περιγραφή είναι γουετ ντριμ, οπότε σε ευγνωνομώ εκ των προτέρων για το σχόλιο.

Kαι όχι μόνο βρήκα το κομμάτι, αλλά βρήκα επιτέλους και τι σημαίνει το Leng Tch’e :stuck_out_tongue:

Kαι δεν αποκλείεται βασικά οι Leng Tch’e να είναι και επηρεασμένοι από (το συγκεκριμένο) Naked City - θα αποφανθώ αργότερα.

(trivia με τα οποία ασχολείται κανείς σάββατο 2 τη νύχτα… κάτι κάνω λάθος…:-k )

Ε, μη μας παίρνει όλους η μπάλα … :stuck_out_tongue:

On topic, δεν ακούω και πολλά πράγματα απ’τα φετινά, απ’τα λίγα που άκουσα ξεχωρίζω την άλλη μία (μικρής διάρκειας μεν αλλά) δισκάρα των Crippled Black Phoenix, το Audio Secrecy των Stone Sour, τo Year of the Black Rainbow των Coheed and Cambria και το We Were Exploding Anyway από 65daysofstatic.

Δεν μου έκανε εντύπωση το Option Paralysis από DEP.

Με όλ’ αυτά που διαβάζω, μάλλον θα δοκιμάσω το Suburbs. Το Funeral δε λέει να φύγει απ’το iPod εδώ και τρεις βδομάδες …

Τέλος, δεν με βλέπω να ακούω ποτέ το Final Frontier … :lol:

Για τα δικα μου γουστα, η φετινη ηταν αρκετα καλη σεζον, πολλες κυκλοφοριες που τις χαρακτηριζεις τουλαχιστον τιμιες.

Ξεκινω με τη πρωτη ροπαλια (παντα για τα δικα μου γουστα) που ακουει στο ονομα Paradogma των Ιταλων Hour of Penance που ξαναλεω πως το θεωρω death metal album του 2010 με διαφορα και προφανως ενα απ τα καλυτερα της 10ετιας που σε λιγο μας αποχαιρεται.

Φοβερο και το Majestey and Decay των Ιmmolation, τα γαματα eps απο Fleshgod Apocalypse,Beneath The Massacre, το Path of Fire των Αeon, και μετα σωστες/τιμιες
κυκλοφοριες απο Severe Torture και Decrepit Birth. Tελος το αξιοπρεπες νεο Nominon.

εκτος death metal, επαθα μεγαλη πλακα με το Crown of Creation των Lucifer Was,
μ’ αρεσε αρκετα το καπως παρεξηγημενο απο πολλους Road Salt One των P.O.S.
πορωθηκα με το τσαμπουκα και τη μαυριλα του Dethred Sabaoth,οπως και με τα νεα Sahg,Volbeat που τα θεωρω μεγαλες δισκαρες8)

εκτος ροκ/μεταλ Caribou-Swim, Nox Arcana- Theater of Illusion, Max Richter-Infra.

• Τriptykon , 1349-Demonoir, Burzum-Belus, Dimmu Borgir-Abrahadabra,Drudkh-Handful of Stars.

Αφηνω λιγο χωρο για τα νεα Cloudkicker,Intronaut που ακομα δεν τα χω ακουσει, αλλα και για το νεο Agalloch που σκαει μυτη συντομα.