Αποχωρεί ο K.K. Downing από τους Judas Priest!

αρχίζω και νιώθω άσχημα που θα πάω με όλα αυτά :lol:

κοιτα εγω που δεν τους εχω δει ποτε δεν το χανω,δεν ξερω αν τους εχεις δει εσυ(αν και απ οτι καταλαβα τους εχεις δει)παντως δεν νομιζω καποιος που δεν τους εχει δει ποτε και ειναι φαν των Πριστ να μην θελει να παει,εστω και χωρις τον ΚΚ…δηλαδη με Ριππερ γιατι πηγαν ολοι…

O rly?

Γιατί ήταν η πρώτη φορά που έρχονταν Ελλάδα και υπήρχαν άνθρωποι που ήδη τότε το περίμεναν 25 χρόνια αυτό το λάιβ. Επίσης ο Ρομπ είχε φύγει 6-7 χρόνια νωρίτερα, ο ρίπερ ήταν ο επίσημος τραγουδιστής τους με συμμετοχή σε δισκογραφία, οπότε όποιος ήθελε να εγκαταλείψει τη μπάντα το είχε κάνει από καιρό. Οι υπόλοιποι ήξεραν τι θα δουν και θα ακούσουν.
Τώρα έφυγε ο ιδρυτής, ο ένας από το αχώριστο δίδυμο, δύο μήνες πριν το λάιβ τους εδώ και ενώ υποτίθεται ότι είναι η τελευταία τους παγκόσμια περιοδεία. Ε, πόσο περισσότερο να ξενερώσει κανείς;

Όπως καταλαβαίνω αυτούς που δεν τους έχουν δει ποτέ και συμβιβάζονται με τις συνθήκες για να εκπληρώσουν ένα όνειρό τους, έτσι καταλαβαίνω και αυτούς που τους έχουν δει πλήρεις και δεν γουστάρουν να τους αποχαιρετίσουν με έναν μισθοφόρο στη θέση του άρχοντα.

Χμ… στα δικα μου αυτια οι Priest ηταν φρεσκοι ενεργοι και δυνατοι με τον Ripper. Φυσικα και δεν λεω οτι ο Ripper είναι ο κανονικος τους τραγουδιστης, αυτος ειναι ο Halford. Το demolition ηταν μετριο προς το κακο album, Το Jugulator παλι, ηταν αρρωστια.
Στο θεμα μας τωρα, σιγουρα χωρις τον μεγαλο KK δεν υπαρχουν J.Priest. Ενδεχομενως το ιδιο να ελεγαν και οταν ειχε φυγει ο Halford αλλα η αντικατασταση απο τον Ripper εδωσε μια κλωτσια στον κωλο της μπαντας και την πηγε πολυ μπροστα. Κατι που αυτη τη φορα και με αντικαταστατη καποιον που (εν ταχει διαβασα οτι) ηταν κιθαριστας στην κορη του Harris, δε νομιζω οτι μας αφηνει ελπιδες να δουμε τους Priest “αναγεννημενους”. Εξ’αλλου πλεον περασαν παρα πολλα χρονια και δεν εχουμε να περιμενουμε κατι απο τη μπαντα αυτη ακομα και με το κανονικο Line up της.

ναι οντως για αυτο πηγαν ολοι στο live με τον Ripper,αλλα αν ειχαν ξαναρθει πριν απο αυτο το live με Halford δεν θα μαζευε τοσο ο κοσμο ο Ripper…επισης συμφωνω με το τελευταιο που λες

Όσοι λένε ότι οι Priest υπάρχουν και χωρίς Downing δεν ξέρουν την τύφλα τους. Το δίδυμο δεν ήταν 2 υπερκιθαρίστες που απλά τους έκατσε να είναι μαζί στο ίδιο συγκρότημα, το αποτέλεσμα ήταν προιόν κατά 95% χημείας και αλληλοσυμπληρώματος Δε μπαίνει στο ίδιο καζάνι με τα άλλα δίδυμα και όποιος δεν το έχει καταλάβει δεν ξέρει την τύφλα του και νομίζει ότι σε ένα συγκρότημα απλά μπαίνει κάποιος, διαβάζει μια παρτιτούρα και αναπαραγάγει ήχους.

Ειναι ακριβως το ιδιο με τους Priest χωρις τον Halford.Judas Priest χωρις τον καραφλο στα φωνητικα δεν υφιστανται.Το κιθαριστικο διδυμο+η φωνη του Ρομπ ειναι αυτα που εκαναν το συγκροτημα αυτο που ειναι.

Ωστοσο,πιστευω οτι σε συναυλιακο επιπεδο,η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη,παλι Judas Priest θα ειναι,(σε αντιθεση αν ακουγαμε πχ αλλη φωνη),απλα οι λογοι που ξενερωσαμε για τη συναυλια ειναι πιο πολυ συναισθηματικοι.

Εγώ πιστεύω πως η μεγάλη ξενέρα είναι λόγω του ότι ανακοινώθηκε τελείως ξαφνικά και μόλις 2 μήνες πριν την τελευταία(???) τους περιοδεία.Πάνω που όλοι είχαμε ψηθεί να δούμε τους ήρωες των παιδικών μας χρόνων στην σκηνή,όλους μαζεμένους για μία ακόμη (και τελευταία μάλλον) φορά,μαθαίνουμε πως ένας τους θα λείπει.
Δε θέλω να συγκρίνω τους priest με κανένα άλλο συγκρότημα(καθότι αγαπημένοι μου) αλλά όπως δέχτηκα και πήγα και άκουσα ζωντανά και ΠΩΡΩΘΗΚΑ priest χωρίς halford,maiden χωρις smith,sabbath χωρις ozzy(ούτε dio) κλπ κλπ,έτσι θα πήγαινα και τωρα.Όπως γράφει ο απο πάνω,είναι καθρά συναισθηματικό το θέμα.Να είστε σίγουροι ότι η συναυλία(ακουστικά και σαν θεαμα) θα είναι το ίδιο με ή χωρίς Downing.

Όσο για το αν υπάρχουν priest χωρίς KK,πιστεύω πως ΝΑΙ,είναι priest,αλλά όχι οι ίδιοι που θα ήταν με αυτόν.Έτσι κι αλλιώς δισκογραφικά δε νομίζω να περίμενε κανείς κάτι σοβαρό.Όλη η κουβέντα γίνεται για τις συναυλίες.
Όντως,τρελή ΞΕΝΕΡΑ χωρίς το μοναδικό άνθρωπο που ακόμα έχω αφίσα του στο σπίτι μου,αλλά εγω θα πάω να ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΩ halford/glenn/hill, είτε το ονομάζετε εσείς αυτό priest είτε όχι.Εδώ πήγα και τα έσκασα να δω σόλο halford στο ρόδον,δε θα πάω τώρα που θα είναι και οι άλλοι 3???

H φωνη ομως ειναι αλλο ενα οργανο.Οπως υπαρχει προσωπικη χροια,υπαρχει και ξεχωριστο παιξιμο/τονος/φαντασιαστασολιδια,πες το οπως θες.Με το σκεπτικο σου,αν εβγαινε μονο ο Χαλφορντ απ το κανονικο λαιν απ στο σανιδι τριγυρισμενος απο ραντομ σεσιοναδες(μουσικα καταρτισμενους)τοτε επειδη απλα και μονο θα βγαζαν τα κομματια,’‘η διαφορα στο λαιβ δε θα ηταν τοσο μεγαλη,παλι Judas Priest θα βλεπαμε’’.Ασε που επειδη ακριβως ειναι λαιβ και οχι ακροαση των δισκων στο σπιτι(που ειναι μια τελειως διαφορετικη υποθεση),στη πραγματικοτητα δε πολυδιαχωριζεται το συναισθηματικο απ’το καθαρα μουσικο μερος.

εδιτ: ειπα δε θα ξαναγραψω εδω,αλλα.

Προφανώς υπάρχει διαφορετικό παίξιμο,δεν είπα ότι ο καινούριος θα παίζει όπως ο ΘΕΟΣ Downing.Δεν άρχισα χθες να ακούω μουσική,έχω σπουδάσει κάποιο πράγματα…
Αυτο που χτυπάει όμως,ειδικά στον όχι-και-τόσο-πωρωμένο-και-γνώστη είναι η φωνή.Δηλαδή ένα πιτσρίκι που θα πάει για πρώτη φορά,διαφορά δε θα καταλάβει.Αφήστε το να πάει να γουστάρει,μην το ξενερώνεται με τα διάφορα ‘‘δεν είναι priest αυτό’’.Δε θα έχει άλλη ευκαιρία…

edit: Σωστή η τελευτάι πρόταση,αυτό λέω και γω.

Ήταν μια περίεργη συγκυρία όπου είχαμε δει Maiden με Blaze και Dickinson με Smith από τη μία και Halford solo και Priest με Ripper σε διάστημα λίγων μηνών μεταξύ τους.
Θυμάμαι το αίσθημα να βλέπω τα αγαπημένα μου συγκροτήματα σε δόσεις…

Μετά πέσαν τα φράγκα και τους είδαμε όπως έπρεπε φυσικά. :smiley:

Αλλά εκείνο το διήμερο στο ρόδον με Beyond the realms of death, stained class, ripper και riding on the wind παίζει και να έχωνε την εμφάνιση πριστ με ρίπερ.

Και τώρα άλλα μπερδέματα, αποχωρήσεις, δηλώσεις, μανατζαραίοι, κι όλα αυτά στα γεράματα με το ένα πόδι στον τάφο. ΜΑΣ ΞΕΝΕΡΩΣΑΤΕ ΡΕ!!!

που να απαντουσα και σε σενα=/

σπουδαγμενος στο χεβυ μεταλ

Πανεπιστήμιουμ Χέβι Μέτσαλ έχω τελειώσει.

Εγω πιανιστας ειμαι δεν ξερω το συγκεριμενο οργανο,αλλα υποθετω οτι αν δεν εισαι γνωστης,οποιος και να παιζει,δε σου κανει μεγαλη διαφορα ακομα και στο live.

Δηλαδη,αν φερουν ενα κορυφαιο σεσιονα και το παιξει οπως στο στουντιο ακριβως,τι θα πεις,α δεν το επαιζε ετσι ο KK?Οι διαφορες στον ηχο δεν ειναι τοσο μεγαλες πιστευω.Εξαλλου ο ηχος της κιθαρας θα ειναι ρυθμισμενος να ακουγεται οπως του KK υποθετω,εκτος αν ο πουθενας φερει το δικο του προσωπικο ηχο στην τελευταια περιοδεια των θεων:p

Η φωνη χτυπαει πολυ περισσοτερο στο αυτι αυτο λεμε!

Κατι αλλο λιγο ισως off-topic,εχω ακουσει οτι ο Halford στον Ροδον,ειχε διαλυσει τα παντα με την αποδοση του…Κυκλοφορει και το Resurrection απο το Ροδον,και δεν πιστευω στα αυτια μου πραγματικα.

Επρεπε να ειχε επιστρεψει ο καραφλος το 1999,που ηταν σε δαιμονιωδη φορμα,να δουμε αν θα μας λεγατε για τον ripper:p

Eκτος αν σας επηρεασε τοσο πολυ η πρωτη των θεων στην Ελλαδα οποτε παω πασο.(αν και η σωστη πρωτη των θεων ηταν το 2004:p )

ρε ο ΚΚ και ο Tipton δεν είναι μόνο παιχτικά θεοί, είναι και το πως δένουν μαζί πάνω στη σκηνή

εγώ σίγουρα δε θέλω να δω ένα 30χρονο παιδαρέλι να κάνει το χαρακτηριστικό “μπρος-πίσω” με την κιθάρα δίπλα στον Tipton, θέλω τον ΚΚ. γι’αυτό δε πάω. όσοι βολεύεστε με το παιδαρέλι, να πάτε και να περάσετε γαμώ.

Ποτέ δεν ήμουν τρελός οπαδός των Priest αλλά επειδή στα νιάτα μου πρόλαβα την αποχώρηση Smith από Maiden και την έλευση του Gers καταλαβαίνω απόλυτα την ξενέρα που τρώει τώρα ο κόσμος με τον Κ.Κ.

Ίσως να κάνω λάθος αλλά κρίνοντας από τα σχόλια στα fora γενικά, πιστεύω ότι αν υπήρχε ποτέ περίπτωση το κοινό να κάνει μία μπάντα να αναθεωρήσει είναι τώρα. Και εξηγούμαι. Η περιοδεία πωλήθηκε στους διοργανωτές και σε μας ως η τελευταία των Priest με μία συγκεκριμένη σύνθεση. Η σύνθεση δεν θα είναι η ίδια και μάλιστα αρχίζουμε και έχουμε αμφιβολίες πια αν θα είναι καν η τελευταία περιοδεία. Αν λοιπόν οι πωλήσεις των εισιτηρίων μηδενιστούν μετά από την ανακοίνωση αυτή λογικό θα είναι οι διοργανωτές ανα τον κόσμο να γυρίσουν στη μπάντα και να ζητήσουν την επιστροφή του K.K.

Βέβαια αυτό δεν ισχύει για την Ελλάδα γιατί δεν είμαστε και καμιά σοβαρή αγορά αλλά στην Αμερική πιάνει.

Και για όσους λένε ότι αερολογώ σας έχω δύο παραδείγματα: Aerosmith και Royal Hunt.

Η ξενερα ειναι τεραστια και η αληθεια ειναι οτι [B][SIZE=“3”][SIZE=“2”]ΔΕΝ[/SIZE][/SIZE][/B] θα ειναι το ιδιο χωρις KK… Δυστυχως δεν θα ειναι το ιδιο να βλεπεις αυτο το κιθαριστικο διδυμο να παιζει μαζι και να κανουν τα βηματακια και να βλεπεις μονο τον Tipton και εναν ακυρο… Εγω προσωπικα θα παω, αλλα καταλαβαινω απολυτα οποιον δεν θα παει λογω ξενερας. Τωρα βρηκαν και αυτοι ρε πουστη μου?

διαθεση για προσβολη βλεπω στο ποστ σου… μια χαρα εχω καταλαβει ρε φιλε δεν χρειαζεται και κανενα τρελο iq γιαυτο μη μας υποτιμας τοσο!!

αλλα δεν ειμαι προσωπολατρης και ειμαι ρεαλιστης εχω δει maiden χωρις bruce-smith ,purple διχως ritchie, κ.ο.κ και τους απολαυσα μια χαρα.αν εσυ προτρεπεις τον κοσμο να μην παει τι να πω ακουστηκες!απλα εμενα δεν με πειθεις!!

και αυτα που διαβασα οκ ηταν υδρυτικο μελος απτο 69 σεβαστο,αλλα τι να κανουμε αν ειναι θελετε και τον atkins και τον drummer(ουτε θυμαμαι ποιος ητανε)oi priest για τον περισσοτερο κοσμο ξεκινησαν με το rocka rolla και ηταν κ καποιοι αλλοι εκει.-