Kακοποιήσεις ζώων

Το λολ πηγαίνει στο ότι η φρασεολογία δεν συνάδει με το ύφος?

Ή στην σημασία της ίδιας της λέξης?

Μπορείς πάντως να την αντικαταστήσεις με το ‘ψεύτικες’ ή το ‘επίπλαστες’ αν δεν σου κάθεται καλά.

Όλα έχουν να κάνουν με το πόση προπαγάνδα έχεις φάει,και τι μπορείς να θυσιάσεις για αυτή.

Δηλαδή,υπάρχουν μουσουλμάνοι που αν έχουν να φάνε για 3 μέρες και το μόνο που μπορούν να φάνε είναι χοιρινό,θα το κάνουν.Αυτό είναι σίγουρο.

Για τους υπόλοιπους μουσουλμάνους,δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου υπόθεση ακραίας αφαγίας,όπου το μόνο φαγητό διαθέσιμο να είναι το χοιρινό.

Σίγουρο είναι επίσης ότι αν ο μουσουλμάνος είχε γεννηθεί σε άλλη χώρα με θετούς γονείς άλλου πολιτισμού,θα το τρωγε το χοιρινό και με χαρά.

Αν αυτό δεν είναι απόδειξη των γραφόμενών μου,τι είναι?

στην σημασια πηγαινε το λολ.Λολ επισης και με την προπαγανδα.Παραγνωριζεις την δυναμη της θρησκειας σε μικροεπιπεδο και κατα ποσο μπορει να ορθωσει συλλογικες συνειδησεις.Δεν ξερω αν εχεις μιλησει με καναν μουσουλμανο ,αλλα μαλλον θα προτιμουσαν να πεθανουν απο το να φανε χοιρινο.Καλως η κακως η ιεροποιηση καποιων τροφων σε ορισμενους πολιτισμους ξεφευγει απο το επιπεδο της θρησκειας και διεισδυει στην κουλτουρα των κοινωνικων ομαδων σε τετοιο βαθμο που υπερκαλυπτει την οποια θρησκευτικη “επικαλυψη”.Το μονο ευκολο ειναι να κρινεις την κουλτουρα των ινδουιστων ή μουσουλμανων ως ψευτικη και επικαλυμενη με φεηκ αξιες.

εδιτ .λεγοντας κουλτουρα εννοω πολιτισμο κυριως.

Η οποιαδήποτε κουλτούρα είναι επικάλυψη,είναι επικάλυψη κάποιων πολύ βασικών αναγκών οι οποίες διασφαλίζουν την διαιώνιση του είδους.Αν η κουλτούρα παρεμβάλλεται στις ανάγκες είναι άλλο ζήτημα.

Αυτό που λες περί μουσουλμάνων είναι πολύ πιθανό να ισχύει,δεν διαφωνώ καθόλου.
Αλλά από κάπου προέρχεται αυτή η πεποίθηση.Δεν είναι ανάγκη,γιατί δεν την έχει όλος ο πληθυσμός του είδους (ανθρώπου).

Άρα από κάπου έρχεται.Το λες θρησκεία,το λες κουλτούρα κοινωνικής ομάδας,το λες προπαγάνδα,λες ότι και τα 3 το ίδιο είναι,το θέμα είναι ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον πρωταρχικό ρόλο του ανθρώπου σε σχέση με τα ζώα.

Είναι σαν να βλέπεις μια τίγρη να αρχίσει να τρώει χόρτα.Όποιος λόγος και να την οδήγησε να το κάνει αυτό,είναι περίεργο και παρά φύσιν.

Όσο πιο απλά γίνεται:

Υπάρχουν άνθρωποι που συνηθίζουν να τρώνε γάτες,και άλλοι που δεν τρώνε.
Κατά κανόνα,όλοι οι άνθρωποι μοιράζονται τις ίδιες βασικές ικανότητες για βρώση.
Άρα όλοι οι άνθρωποι μπορούν να φάνε γάτα.

Είναι έξω από την φύση μας?
Από την στιγμή που δεν θα μας κάνει να αρρωστήσουμε ή να πεθάνουμε,ΟΧΙ.

Γιατί δεν τρώμε όλοι οι άνθρωποι γάτες?

Γιατί συνηθίζουμε να τις έχουμε για κατοικίδια,και έχουμε πιο νόστιμες,βολικές ή θρεπτικές τροφές.

Φυσικά αυτό είναι θεμιτό για μένα,για αυτό και δεν τρώω γάτες και σκύλους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ ή δεν πρέπει να φάω?

Όχι.

Από την στιγμή που δεν με δένει καμιά ανάλογη πεποίθηση,και η φύση μου έχει δώσει την δυνατότητα να τρώω αυτά τα ζώα,δεν θα πρεπε να με δένει κάτι ίσο προς εμένα,δηλαδή κάποιος άλλος άνθρωπος.

Δεν μπορώ να το πω με πολλούς διαφορετικούς τρόπους,ήδη αισθάνομαι πως πλατειάζω

ο πρωταρχικός ρόλος του ανθρώπου σε σχέση με τα ζώα ποιος είναι; ωραίος κέημελοτ, αλλά κάλλιστα (εντάξει, σχεδόν) θα μπορούσαν οι πεινασμένοι να πάνε σε κάνα δασάκι και να αρχίσουν να τρώνε καρπούς και χορτάρια ή να να κάνουν ντου σε κάναν κήπο, άλλα δεν το κάνουν γιατί άλλες προπαγάνδες και κουλτούρες, πιο δυνατές, μπαίνουν στη μέση. πιο δυνατές ακόμα και από τις πρωταρχικές ανάγκες πολλές φορές.

Ξέρεις κανά δάσος με βρώσιμους καρπούς κάπου κοντά στην Αθήνα?

Αν υπήρχε καμιά πορτοκαλιά πχ στη γειτονιά δεν πιστεύω να έβλεπες πορτοκάλια πάνω.

Ούτε πιστεύω ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το προνόμιο να σκεφτούν τακτικά ως προς το τι θα κάνουν

Ρε συ comealot, αν αρχίσουν όμως οι πεινασμένοι μετανάστες να στριμώχνουν κι εμάς στις γωνίες για να μας φάνε τί θα λες; Φάτε με, κατανοώ την ανάγκη σας για τροφή;
Δυστυχώς τα πράγματα έχουν αρχίσει και γίνονται ακραία… :-s

ρε παιδιά…γιατι λέτε αν το ενα και αν το άλλο…λέμε για ενα συγκεκριμένο γεγονος και μια συγκεκριμένη κατάσταση…

και εγω αγαπώ τα ζώα…(μεχρι τελικής πτώσης) αλλά ο άλλος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ…!

*συγγνώμη πορτοκαλί Neniel :stuck_out_tongue:

*χαχαχχχ πορτοκαλί, όλα τα ξέρεις.

Για να σωθούν τα ζωάκια [κι εμείς :P] πάντως θα ήμουν διατεθημένη να δίνω λεφτά/φαγητό σε κάποια οργάνωση που θα δίνει νερό και φαγητό σε μετανάστες.

παντρέψου με.!

*δεν είσαι πορτοκάλι? δεν βλέπω καλά?

Ώπα,εκεί πάμε αλλού.Οι τίγρεις δεν τρώνε τίγρεις :stuck_out_tongue:

Είναι άλλο φαινόμενο αυτό,εντάξει,πάμε αλλού μετά,προφανώς.

Συμφωνώ απόλυτα ότι με δεδομένες τις νόρμες της κοινωνίας μας το φαινόμενο είναι ακραίο και πρέπει να μας προβληματίσει.

Μα όσο ακραία είναι η φτώχεια των ανθρώπων αυτών τόσο ακραίο είναι και αυτό που κάνουν,είναι λογικό.

Για να σωθούν τα ζωάκια [κι εμείς :P] πάντως θα ήμουν διατεθημένη να δίνω λεφτά/φαγητό σε κάποια οργάνωση που θα δίνει νερό και φαγητό σε μετανάστες.

Το θέμα είναι πως αρκετοί το λένε αυτό,και οι πιο πολλοί δεν το κάνουν.Βέβαια αν αρχίσουν αυτά τα φαινόμενα να χτυπάνε την πόρτα της γειτονιάς μας,πολλοί θα κάνουμε κωλοτούμπα και θα αρχίσουμε τις ‘φιλανθρωπίες’.Φυσικά βάζω τον εαυτό μου μέσα,και δεν είμαι καν διατεθειμένος αυτή την στιγμή να βοηθήσω οικονομικά αυτούς τους ανθρώπους.Πολύ πιθανό να κάνω κωλοτούμπα στο μέλλον.

Α μαλιστα, η επιβιωση αυτων των ανθρωπων θα πρεπει να εξαρταται απο την μικροαστικη μας φιλανθρωπια. Ωραια.

Ναι,μέχρι να αλλάξει το σύστημα…

εγώ δεν μίλησα γι’ αυτούς όμως, για σένα και για μένα μίλησα, την προπαγάνδα της κρεατοφαγίας και την κουλτούρα των μεγαλουπόλεων.

Στην περιοχή της Καλλιθέας, στη Ρόδο, άλλο ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε κατά των μικρών και ανήμπορων ζώων αργά τη νύχτα. Στο καταφύγιο των γατιών της φιλοζωικής της Ρόδου που έχει φτιαχτεί με πολύ αγάπη και κόπο αλλά και έξοδα αποκλειστικά των φιλόζωων και μερικών τουριστών, άγνωστοι έριξαν μέσα άγρια σκυλιά, που τα εκπαιδεύουν για κυνομαχίες και κατασπάραξαν όλα τα μικρά, ανήμπορα γατάκια. Γλύτωσαν μόνο τα μεγαλύτερα και όσα κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στα δέντρα.

Τα γατάκια αυτά στειρώνονται, εμβολιάζονται, ταϊζονται και λαμβάνουν φάρμακα από τους εθελοντές της Φιλοζωικής ενώ συνεχώς ανεύθυνοι παρατούν νέες γέννες από τη γάτα τους αντί να την στειρώνουν.

Ποια προπαγάνδα της κρεατοφαγίας ρε,θα μας τρελλάνεις???

Τι κυνηγούσε ο άνθρωπος πριν από 10000 χρόνια,μαρούλια??

Αν είναι κάτι προπαγάνδα σε αυτή την ζωή,είναι η χορτοφαγία και ο βηγκανισμός.

Ο Χριστός και η μάνα του,θα τρελλαθούμε εδώ πέρα.

Ναι,οκ,έτρωγε και μαρούλια,αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχουν άγριομάρουλα και μπαχτσέδες μέσα στη μέση της Αθήνας,αυτά που λες δεν στέκουν.

Αν δεν σου αρέσει η κουλτούρα των μεγαλουπόλεων (ούτε εμένα με τρελαίνει),και είσαι μάγκας,πάνε ζήσε στην εξοχή.Όχι στο χωριό,στην εξοχή,γιατί και η κουλτούρα του χωριού είναι αλλοτρίωση σε σχέση με τον πρωτόγονο τρόπο ζωής αν το πάμε όπως το πας εσύ.

Από τον μετανάστη δεν περιμένω κάτι τέτοιο,εδώ δεν το κάνω εγώ.

Αυτοί ναι,είναι ζώα

Προσπαθώ, δεν είναι εύκολο να ξεφορτωθώ τόσο πολιτισμό από πάνω μου. Ξαναλέω πάντως, κι εγώ από σένα έχω απαιτήσεις (λέμε τώρα), όχι από τον μετανάστη.

δεν ξέρω, αλλά γέλασα τρελά με αυτή τη φράση,:smiley:

Καλα τα λεει ο comealot … Ο ανθρωπος ενας ζωντανος οργανισμος ειναι και ειναι απολυτα λογικο να μπορει να κυνηγησει και να φαει οτι μπορει για να επιβιωσει … Βγαλτε απο πανω σας αυτην την ανοτεροτητα που δινουμε στο ειδος και σκεφτητε τι γινεται στην φυση … Και εγω ειμαι ζωοφιλος αλλα με την μητερα φυση δεν τα βαζω … Δεν καταλαβα γιατι δεν συμφωνητε στην αποψη του συμφορουμιτη μας η οποια ειναι απολυτος λογικη :-k 8)

Aπό καιρό φοβόμουν -αλλά δεν είχα ακούσει- πως μπορεί μετανάστες από χώρες που τρώνε σκύλους να κυνηγούν αδέσποτους σκύλους από του πολλούς που υπάρχουν στην Ελλάδα για τροφή…
Νενιέλ είμαι και εγώ σοκαρισμένος με αυτό που αναφέρεις…
Να ξέρεις πάντως πως θα έπρεπε από το κινητό σου να καλέσεις το 100 όπως θα έκανες φαντάζομαι και αν οι δύο με τους λοστούς έσερναν άνθρωπο στις τουαλέτες…
Στην Ελλάδα ισχύει από το 2003 νόμος για τα ζώα συντροφιάς (3170/2003) που μεταξύ άλλων απαγορεύει και τον φόνο σκύλων και γατών. Δυστυχώς είναι μόνο πλημμέλημα #-o, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται. Μάλιστα πρόσφατα σε ζωοφιλικά sites ανέβηκε και εγκύκλιος της αστυνομίας που τόνιζε στους αστυνομικούς πως θα έπρεπε να παρεμβαίνουν σε κάθε περίπτωση καταγγελίας.
Γενικά όσοι γουστάρετε σκύλους/γάτες ψάξτε τον συγκεκριμένο νόμο και ρίξτε μία ματιά, έχει και άλλα ενδιαφέροντα σημεία, λέει πως μπορείς να έχεις μέχρι 2 σκύλους σε διαμέρισμα ακόμα και αν ο κανονισμός της πολυκατοικίας απαγορεύει τα κατοικίδια, πως με λουρί μπορείς να πας τον σκύλο σε κάθε δημόσιο χώρο, πως έχεις υποχρέωση να μαζεύεις τα σκατά του και άλλα ενδιαφέροντα που δυστυχώς δεν τηρούνται πάντα και πολύς κόσμος τα αγνοεί.

Comealot καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις αλλά δεν έχεις δίκιο γιατί δεν είναι όλα τα ζώα ίδια. Ο άνθρωπος από τα προϊστορικά χρόνια παρεμβαίνοντας στην φύση έχει εξασφαλίσει σε κάποια ζώα διαφορετικούς ρόλους και αυτό δεν έχει γίνει μόνο στις δυτικές κοινωνίες. Κάποια ζώα εκτρέφονται για να σφαχτούν και να φαγωθούν ενώ σε κάποια άλλα διασφαλίζεται ο ειδικός ρόλος των ζώων συντροφιάς και εργασίας. Οι σκύλοι είναι στη δεύτερη κατηγορία. Είναι ένα ζώωο που προήλθε όπως το ξέρουμε σήμερα από κοινωνική και όχι φυσική επιλογή. Οι άνθρωποι ζευγάρωναν και εξέτρεφαν τους μη επιθετικούς λύκους που τους περιστοίχιζαν για να πάρουν τα αποφάγια τους αντί να κυνηγήσουν οι ίδιοι. Στη συνέχεια ανακάλυψαν τι έχουν να σου προσφέρουν αυτά τα ζώα, από ζεστασιά στα κρύα βράδια, μέχρι βοήθεια στο κυνήγι και μέχρι τους σκύλους υπηρεσίας σήμερα που βοηθούν τυφλούς, διαβητικούς κλπ.
Κάποιοι ινδιάνοι της Β. Αμερικής (από τους πολιτισμούς που είχαν από τις αρμονικότερες σχέσεις με την φύση) είχαν γράψει ένα εξαιρετικό ποιήμα που δυστυχώς δεν το βρίσκω να το ποστάρω τώρα. Σε αυτό, η σκύλα σε πρώτο πρόσωπο λέει στον άνθρωπο “σου δίνω τα κουτάβια μου για να σε ζεσταίνουν, να σε βοηθούν στο κυνήγι, να φυλάνε τον καταυλισμό σου κλπ. αλλά θέλω από εσένα να τα προσέχεις και να τα σέβεσαι” Και εγώ κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι, υπάρχει ενός είδους “συμβόλαιο” ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο για το τι προσφέρει ο ένας στον άλλο. Το να φας σκύλο είναι για μένα το να προδίδεις αυτή τη συμφωνία, έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις έχει συμβεί και σε κάποιες κουλτούρες (Κίνα, Κορέα) είναι συστηματικό. Και καννίβαλοι έχουν υπάρξει, που έτρωγαν άλλους ανθρώπους. Ευτυχώς δεν επικράτησε ο δικός τους πολιτισμός.

καλά δεν τα αμφισβητεί κανείς αυτά…απλά λέμε οτι ο μετανάστης το έκανε σαν εσχάτη λύση…
δεν λέμε να πάμε εγώ ή εσύ να φάμε ενα σκύλο και όλα είναι ωραία…