KAMELOT, FIREWIND, VISIONS OF ATLANTIS Teaming Up For European Tour

Εννοείται πάλι καλά! :smiley:

Τα έπη των δύο πρώτων είναι ιερά και δεν πρέπει να τα αμαυρώνει ο Conception-άς! :lol:

A ρε Vanderbilt! Πόσο Θεός ήσουν! :respect:

Μακάρι να τα “αμαύρωνε” όλα τα κομμάτια όπως στην επανεκτέλεση του We are not separate… O Khan είναι μία από τις κορυφαίες metal φωνές και τα ΕΠΗ των Conception δεν αγγίζονται από κανένα άλμπουμ των Kamelot!

Χαχα! Μου αρέσει που απαντάς σοβαρά! :lol:

Α, να επισημανω οτι ο ηχος μπροστα με πισω καμια σχεση. Τα παντα ακουγονταν πολυ πιο καθαρα προς τα μπροστα…

Ωραιοι ητανε. Για να ειμαι ειλικρινης, τους φχαριστηθηκα περισσοτερο το '05 που ειχαν βγαλει πιο δυνατο δισκο, ειχε και ως guest την Simone, support τον Kotipelto κλτ κτλ. Απ την αλλη βεβαια αυτη τη φορα ειχε καλυτερο ηχο σε σχεση με τοτε, και ο Khan βρεθηκε σε καλυτερη φορμα.

Οι Firewind απ την αλλη δεν σταθηκαν κακοι, αλλα σιγουρα ηταν η πιο μετρια εμφανιση που τους εχω πετυχει. Κυριως λογω φωνητικων.

Θα γράψω αύριο περαιτέρω. Τώρα θέλω να πω μόνο πως συνολικά η συναυλία Γ@ΜΗΣΕ.
Επίσης κάτι ανίδεοι που λέγανε ότι ο ήχος στο MMD ήταν πολύ καλος, επρεπε να δουν αυτή τη συναυλία για να δουν τι σημαινει καλός ήχος σε κλειστό χώρο (αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι οι Firewind ήταν στην τσίτα και μας ψιλογ@μησαν τ’αυτιά - Μα γιατί ρε πούστη μου τόσα dB?? Και λιγότερα να’ταν πάλι θα πορωνόμασταν). Λεπτομέρειες αύριο. Πάντως η συναυλία άξιζε και παραπάνω λεφτά. Full διασκέδαση και σε τρελά κέφια και οι δύο μπάντες που είδα.

υγ. Επειδή άργησα λίγο, τους πέτυχα στο Mercenary Man. Παίξανε κανένα άλλο πιο πριν;
υγ2. Ρε Eagleheart, πώς θα φέρουμε τους Lost Horizon Ελλάδα; Επίσης, υπάρχει κανένα νέο με το αν ζουν; Τέλος, οι Heed βρήκαν εταιρία;

φαινοταν οτι επαιζαν παπαδες…αλλα τοσο δυνατα…:?

καλα αυτοι οι ηχοληπτες που εχουν δεν περνουν χαμπαρι τιποτα…

καντε μια φορα μια γυρα…
οχι μονο στην κονσολα(αν και απο παντου ακουγοταν…οτι ηταν για τον π@υτσο…)

επιτελους…μια δουλεια πρεπει να κανουν και την κανουν σκατα…
τοσο δυσκολο ειναι (ειναι και απο αλλες συναυλιες αυτο το κακο,γιαυτο τα εχω μαζεμενα)

συνολικα η συναυλια…ηταν σουπερ!!!..εχεις δικιο…

ξεκινησαν με το τι into the fire…
κοψαμε σβερκο…:smiley: 8)

μετα δεν θυμαμε…πρεπει να επαιξαν ισως και δυο κομματια μερχι αυτο που ακουσες…

κατι τελαιυταιο…

ο Μπασιστας τον Καμελοτ(ειναι ο κανονικος τους?)

ηταν φτυστος ο ζαχοπουλος-πιο νεοτερος- οταν εκανε τα μαλλια στην ακρη…

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

υσ. κατα την εισοδο στο κλαμπ…μου τσιμπησαν την καμερα…
αλλα μετα ειδα οτι ειχαν πολλοι καμερες…

καλα πως τις περασαν μεσα…?
που τις εκρυψαν…στα αχαμνα!

Εγώ πάντως δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα με τη συναυλία. Είδα από τους Kamelot αυτά ακριβώς που περίμενα να δω, αυτά δηλαδή που είδαμε και τις 2 προηγούμενες φορές που μας επισκέφτηκαν.Μια μπάντα που παίζει καλά live, αλλά δεν ισοπεδώνει με την απόδοσή της.Ο Khan είναι πάντως επιβλητικός frontman, με σπουδαία φωνή και δεν με χαλάει που και χθες δεν ήταν στα καλύτερά του, αφού ακόμα και στην κακή του μέρα παραμένει απολαυστικός.

ΥΓ: Το έχω πάρει απόφαση πλέον ότι από τα 3 πρώτα άλμπουμ δεν πρόκειται να ξαναπαίξουν. Γαμώτο:(
ΥΓ2: Το χάρηκα απίστευτα που μάζεψαν τόσο λαό. Γαμώ:)

Εσύ είσαι σίγουρος ότι πλήρωσες εισιτήριο για να μπεις; Το λέω επειδή στο εισιτήριο είχε φωτογραφία του τύπου, σίγουρα όμως πήρε κιλάααααακια. :stuck_out_tongue:

Όσο για τις κάμερες … τα μυστικά της “δουλειάς” δεν ομολογούνται!!! Νομίζω; :lol:

Γαμώ ήταν.
Είναι μεγάλη μπάντα και απολαμβάνουν έστω και καθυστερημένα την αναγνώριση που τους αξίζει.

Όσο για τα πρώτα album και περι Vanderbilt, “που ΄ναι ο Wagner, που 'ναι ο Πουτσίνι? που έχουν πάει όλοι εκείνοι?” και λοιπά…

Λες να ήταν ο ίδιος ο Ζαχόπουλος;!; :lol: Λες μετά την περιπέτεια του, να το έριξε στο metal για να ξεχαστει! #-o

Σοβαρά τώρα, τα’σπασε η συναυλία… και αυτή η αδυνατούλα τραγουδίστρια των Kamelot, φοβερό παιδί… κανένα link με φωτογραφίες της;;; :roll:

Λοιπόν…

Ακούω τους Kamelot από το Karma. Δισκάρα. Αμέσως άκουσα και τα προηγούμενα. Fourth Legacy επίσης σπέρνει. Γενικά θα έλεγα ότι είναι απ’τα αγαπημένα μου συγκροτήματα γιατί με κάθε δίσκο ένιωθα ότι έβγαζαν κάτι ακόμα καλύτερο. Εκπλκτική πορεία μέχρι και στα τελευταία. Το θέμα ποιο είναι όμως. Δεν έχουν την αναγνώριση που τους πρέπει. Το 2005 αυτη η μπάντα έβγαλε έναν δίσκο που ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. To Black Halo είναι από τους καλύτερους δίσκους που έχω ακούσει ποτέ μου. Μαθαίνω ότι θα έρθουν Ελλάδα στην περιοδεία του Black Halo και παθαίνω πλάκα. Επίσης,έπαιζε support ο επίσης αγαπημένος (όχι σε ίδιο βαθμό βέβαια) Kotipelto. Γαμώ τις συναυλίες λέω.

Πάω στο Gagarin και βλέπω μετά βίας μια χούφτα κόσμο. Τι είν’αυτό, λεω. Τόσοι ακούμε Kamelot στην Ελλάδα. Γαμώ το κέρατο, δε θα ξανάρθουν αν ειναι ετσι. Εκείνη τη μέρα είδα μια φοβερή συναυλία με μόνο μειονέκτημα το ότι ο Khan ήταν κρυωμένος/είχε το λαιμό του/κάτι τέτοιο. Και πάλι όμως, φωνάρα.

Βλέπω ότι ξανάρχονται. Μπα, λέω. Τώρα θα μαζευτούμε καμιά 100άρα άτομα. Όπα, μαζί με Firewind. Δεν είχα εντρυφήσει μέχρι τότε. Μετά από λίγο τους έμαθα. Εκπληκτικοί ΚΑΙ αυτοί. Κοίτα ρε λέω, το ντόπιο το πράμα…

Φτάνω Club 22. Δεν είναι δυνατόν… Ο 5πλάσιος κόσμος απο πρόπερσι. Είναι δυνατόν να ήρθαν όλοι αυτοί για τους Firewind ή άρχισε η Ελλάδα να ακούει Kamelot τα τελευταία 2 χρόνια; Γιατί τότε δεν είχε κόσμο και τώρα ήταν τίγκα; Μπαίνω μέσα βλέπω firewind. O ήχος τέρμα. Κρίμα, γιατί αν ήταν πιο χαμήλα (και το μπάσο λίγο πιο δυνατά) θα ακούγαμε τέλεια. Ωραία αίσθηση να ακούς τις κλισέ ατάκες των showmen στα ελληνικά! “- Τώρα πάω να κατουρήσω… - Ξεκινάει το ορχηστρικό The Fire & The Fury”. ΓΚ@υλα… Σύσωμο το κοινό να κοπανιέται στον εκπληκτικό ρυθμό αυτού του κομματιού (στο οποίο δεν είχα δώσει ο μακακας σημασία, αλλά live ανατρίχιασα!). Φοβερό show από το Gus G (που δεν τον είχα ξαναδεί), αλλά και από τον Bob (τον οποίο τον πετυχαίνω σε κάθε συναυλία που πάω και μην ξεχναμε και το guest στους Annihilator πριν 2 μήνες)που έπαιζε με το αριστερο κιθάρα και με το δεξί πλήκτρα. Πριν προλάβω να τους χορτάσω, μας λένε γεια. Γμτ, μόνο τόσο; Tώρα θα μου πεις guest είναι. Anyway, θα’θελα κι άλλο. Δεν πιστεύω να παίξανε το Breaking The Silence νωρίς; Τους πρόλαβα απ΄το Mercenary και μετά. Πάντως, για show στο οποίο δεν ήξερα όλα τα κομμάτια, μπορώ να πω ότι τους κατευχαριστήθηκα.

Kamelot: Δε θέλω να πω τίποτα, πέραν του ότι μέχρι και ο ίδιος ο Khan είχε ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά που μας έβλεπε. Μιλάμε για φοβερή παρουσία οι πο^$τηδες. Ο μπασίστας (και ο κολλητός μου μου έλεγε ότι μοιάζει με το Ζαχόπουλο ρε!)εμφανώς βελτιωμένος σε σκηνική παρουσία. Ο Youngblood πορωμένος, για τον Khan δεν έχω λόγια. Μια απ’τις καλύτερες φωνές πάνω στον πλανήτη. Απίστευτη εκφραστικότητα και φοβεροί θεατρινισμοί στα Ghost Opera και στο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ SHOW του March Of Mephisto. Τι ήταν αυτό που αντίκρυσαν τα ματάκια μου; Γενικά, ενώ μ’άρεσαν τα κομμάτια τους, θα’θελα να παίζανε 2-3 παραπάνω ή το 9λεπτο Memento Mori που το παίζουν σε μερικες αλλες χώρες.

Αυτό που μου έλειψε είναι το Black Halo. Αυτός ο ύμνος θεωρώ ότι θα’πρεπε να’ναι στάνταρ σε κάθε περιοδεία τους από’δω και πέρα, αλλά κρίμα…

Μακάρι κάποια στιγμή να παζουνε Ελλάδα και να μαζεύουν δεκάδες χιλιάδες κόσμο όπως τους αξίζει.

υγ. Καλό το Club 22 σαν χώρος. Καλές θέσεις και καλός ήχος (όχι σαν το MMD που ξενέρωσα τη ζωή μου),αλλά ρε φίλε 6 ευρώ ένα ποτηράκι coca-cola??? Ελεος. Ήταν ανάγκη;

υγ2. Τα λέμε την Κυριακή στους Amorphis - Poisonblack.

[SIZE=“4”]KAMELOT (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)[/SIZE]

Με μια λεξη : ΜΑΓΕΙΑ.

Καταπληκτικη συναυλια με εντυπωσιακη ατμοσφαιρα απο τα διαφορα χρωματα των φωτων και τους καπνους απο το πατωμα… Αλλα ολα αυτα μπροστα στην ερμηνεια και θεατρικοτικα του μεγαλου Roy Khan ειναι δευτερευοντα. Επιβλητικη παρουσια και στησιμο στην σκηνη.

Thomas Youngblood : O αγαπημενος μου Καλλιτεχνης. Μια μουσικη διανοια που στηνει ολοκληρα εργα στους δισκους του και τα παρουσιαζει με ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ :eek: πανω στην σκηνη. Τα εντυπωσιακα και φοβερα εμπνευσμενα solos του τα ξεραμε. Σημερα ομως εχωνε και riffares στη σκηνη. :wink:

Η μπαντα σε μεγαλα κεφια και πολυ headbanging.

Highlights της βραδιας:

1. O Youngblood μου εδωσε την πενα του στο χερι μετα το 3ο τραγουδι οταν του φωναξα (καθως ημουν στο καγκελο βεβαιως) και του εδειξα την κιθαρα εννοωντας να μου δωσει την πενα. 8)

2. H κοπελα που εκανε guest φωνητικα σε 2-3 τραγουδια μου εδωσε το setlist της συναυλιας. 8)

3. Η χειραψια με τους Roy Khan και Glenn Bary. 8)

Μοναδικο παραπονο η επιλογη των τραγουδιων, καθως ηθελα περισσοτερα απο τα Karma,The Fourth legacy, Epica… :roll:
Επισης επαιξαν μονο 15 τραγουδια (+ 2 instrumentals.) :roll:

σχολια της παρεας μετα το τελος της συναυλιας χωρις να εχει ασχοληθει ιδιαιτερα με τους Kamelot :

-’‘Εμεινα μαλακας’’ :eek: …τοσο απλα…

• O Joungblood εγραψε ενα σκατο και το εδωσε στα χερια του Gus G. :roll: :lol:

Για εμενα ειναι η κορυφαια μπαντα των 00’s.

A, ναι, support ηταν οι Firewind που επαιξαν πολυ καλα.

η ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ ειχε πραγματικα πολυ κοσμο !!!

^^
Πολυ ωραιο review φιλε!Συμφωνω με τα περισσοτερα που λες!
Πηγε κανεις Θεσσαλονικη να μας πει εντυπωσεις??
Με προλαβε ο Night*Sky…
Ευχαριστουμε για το info!:slight_smile:

Πριν λίγο γύρισα από την Υδρόγειο. Φοβερό live, αν και δεν πρόλαβα τους Forever Slave. Οι Firewind πολύ καλοί, φυσικά όχι όπως στο Principal που είχαν άλλον αέρα, αλλά και πάλι πολύ καλοί. Κατά τη γνώμη μου, με εξέρεση φυσικά τα φωνητικά, εκτελεστικά (και μόνο) υπερτερούν των Kamelot. Φυσικά οι συνθέσεις των τελευταίων δεν πιάνονται…Και ο Khan είναι από τις καλύτερες φωνές που έχω ακούσει.

EDIT: Ο ήχος ήταν χάλια, κλασσικά Υδρόγειος…

Σορρυ για το οφ τοπικ αλλα εκανε καλη ερωτηση:

Περι Lost Horizon, υπαρχουν καποια σχετικα νεα.
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?p=282840&highlight=lost+horizon#post282840

Οσον αφορα τους Kamelot, εις ωραιος. Ιδια εποχη τους πετυχαμε. Η μονη μλκια ειναι οτι θα θελα να τους ειχα δει την προηγουμενη τοτε χρονια, που χαν ερθει πακετο με Crimson Glory & Evergrey.

8O
#-o

Πάντως για τους Lost Horizon, το’χα ξανακούσει αλλά επειδή τόσο καιρό… μην πω τι κάνουνε και δεν μπορούν να βρουν τραγουδιστή. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να βρουν άλλο Heiman (εξαιρετικός ο Khan, σίγουρα μες στο top 5, αλλά ο Heiman είναι η φωνή του πλανήτη και του σύμπαντος γενικότερα… Και δε μ’αρέσουν και οι ακρότητες και οι κολλημένες αντιλήψεις αλλά μ’αυτόν τον τύπο είμαι κάθετος.)

Thanx για το info. Σορρυ, το οφτοπικ τελείωσε.

Για τους Kamelot, απλά ήθελα να πω ότι εντυπωσιάτηκα από το solo part/ κομμάτι ολόκληρο που παίξανε, αλλά θα’θελα να ήταν μικρότερο αυτό και να παίζανε και τπτ παραπάνω. Παρ’όλα αυτά εξαιρετική συναυλία σε εξαιρετική τιμή. Μακάρι να συνεχίσουν αυτά.

@Storm1672: Είναι από τα πλέον κοινά φαινόμενα, όταν μια μπάντα βγάζει μια δισκάρα να την “εξαργυρώνει” στον αμέσως επόμενο δίσκο

+1…
Ισχυει γιατι μπαντες που δεν εχουν πολυ κοινο και βγαζουν δισκαρα,πρεπει πρωτα να παρει κριτικες ο δισκος,
να συζητηθει σε Internet,εκπομπες κλπ…και μετα ο κοσμος ο πολυς την ψαχνει την μπαντα…Κατι αναλογο εγινε και με τους Kamelot!

Όντως στο principal ήταν καλύτεροι. Σε καμιά περίπτωση βέβαια καλύτεροι εκτελεστικά οι Firewind, πχ θυμήσου τι έπαιζαν στα πλήκτρα. Ο ήχος, τουλάχιστον πίσω αριστερά, ήταν καλός. Γενικά η Υδρόγειος έχει πιστεύω καλό ήχο, με εξαιρέσεις βέβαια όπως Agent Steel - Vicious rumors. Επίσης, πολύ καλά ήταν και τα εφέ με τα χρώματα των φώτων τα οποία πρσέθεταν στην όλη ατμόσφαιρα. Σταν συν και το ότι είχαν και την κοπέλα για τα δεύτερα φωνητικά και δεν ήταν όλα προηχογραφημένα.

Το setlist για την ιστορία και μόνο(από ότι κατάλαβα είχε και ψιλοδιαφορές από Αθήνα).

FIREWIND

Into The Fire
Insanity
Mercenary Man
Head Up High
Circle of Life
The Fire & The Fury(έτσι νομίζω το λένε το Instrumental)
Till The End Of Time
Falling To Pieces
Between heaven & Hell
I Am The Anger

KAMELOT

Solitaire
Rule The World
When the Lights are Down
Soul Society
Descent of the Archangel
Center of the Universe
Abandoned
Nights of Arabiα
Instrumental
The Human Stain
Eden Echo
Keyboard Solo
Forever

Ghost Opera
Love You to Death
March of Mephisto

Μια πολύ καλή συναυλία η οποία σίγουρα άξιζε και τα λεφτά της και τον χρόνο μας,

Υ.Γ. στην εισαγωγή του Center of the Universe ο Khan κάτι είπε και για σύντομη επιστροφή τους.

οταν ηρθαν στο Open Air οι Firewind ως support στο Satriani ηταν καταπληκτικοι κ παιξαν γαματα διασκευη ενα κομματι του χιωτη…ο ηχος ηταν λιγο εως πολυ αθλιος αλλα ελπιζω σ αυτο να βοηθησαν καλυτερα οι ηχοληπτες…