ναι ρε γμτ, κι εγώ υπολόγιζα να το πάρω σήμερα αλλά μια γρήγορα που δα κέντρο, δεν το βρήκα. βέβαια εσύ δεν το χεις ακούσει καν :?. θα τσεκάρω και media markt το απόγευμα.
αμα το πετύχεις εκεί πε μου!
Το πήρα, και από τις πρώτες επίσημες αυτιές το ευχαριστήθηκα αρκετά. Κλασικό thrash, οργή, χάος,κλασικοί Kreator δηλαδή. Το έξτρα dvd είναι ένα καλό εικοσάλεπτο βιντεάκι από την δημiουργία του δίσκου και τίποτα άλλο. Η συσκευασία ίδια περίπου με του Enemy Of God. Τα τραγούδια μετράνε όμως, και θέλω να δω πια από αυτά θα τα παίξουν live;
αυτό
Hordes of Chaos [Bonus DVD], [Limited Edition]
ή αυτό
Hordes of Chaos [Bonus DVD], [Box Set], [Deluxe Edition], [Limited Edition]
πήρες και τι άλλη έκδοση είχε? πόσο πήγε το μαλλί?
19,50 cd-dvd
έχω ψάξει κ σε μικρά και σε μεγάλα δισκοπωλεία και κανείς δεν έχει ιδέα για την ντελούξ εντίσιον. κανείς. μιλάω γ αυτή με τη μπλούζα. έτσι πήρα αυτή με το dvd. το dvd δεν ήταν κατι το ιδιαιτερο για μενα. το cd ειναι καταπληκτικο, το ίδιο και όλα τα σχέδια που ειναι φρικιαστικά κ γενικά τέλεια. έχω ένα μεγαλο παράπονο ομως που πρώτη φορά το συναντάω σε επίσημη κυκλοφορία. στο βιβλιαράκι, στους στίχους υπαρχουν λάθη. και υποθέτω οτι αποκλείεται μονο το δικό μου να ειναι ετσι. και μαλιστα υπαρχουν πανω απο 1-2. τουλαχιστον 5-6 μπορω να θυμηθω τωρα. μιλαω γ π.χ. αντι για “the” να γράφει “th” η να γράφει π.χ. για το σολο στο absolute misanthropy οτι μπαινει πριν το ρεφρεν ενω μπαινει μετα…
λοιπον παιδια η τριτη ντελουξ εκδοση δεν θα βγει τελικα τωρα. θα βγει το καλοκαιρι. το ανακοινωσαν επισημα στο σαιτ τους. μαλακια μιας και οσοι ηθελαν -εγω π.χ.- θα μπορουσαν να περιμενουν ως τοτε αν εχουν ακουσει βεβαια το αλμπουμ κ οχι να πληρωσουν 2 φορες η να μην τ παρουν καθολου.
Το δισκάκι γαμεί ασύστολα.
Η φωνή του Μίλλε ειδικά είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ.
Κάθε κυκλοφορία των Γερμανών ποτέ δεν περνάει απρατήρητη.
Για τα 80’ς δεν χρειάζεται να πω πολλά, καθώς οι 2 πρώτες τους κυκλοφορίες φτιάχνουν είδη από μόνες τους. Ενώ οι επόμενες τρεις απλώς τους καταξίωσαν ως ένα από τα δυνατότερα χαρτια της Ευρώπης στον χώρο του ακράιου μεταλ.
Βασικά ακόμα και στα 90’ς όπου η δημότικότητα της μπάντας είχε πέσει αρκετά, κάθε νέα κυκλοφορία τους αντιμετωπιζόταν σίγουρα με -αν μη τι άλλο- περιέργεια. Άλλοι τους γουστάρανε άλλοι όχι. Τελικά μετά από τόσα χρόνια ακόμα και αυτές οι δουλειές δικαιώνονται.
Στα 00’ς η μπάντα επιστρέφει στον γνώριμο ήχο με αποθεωτικές αντιδράσεις από παντού και νέους οπαδους να συσστρατεύονται με κάθε νέα κυκλοφορία.
Έτσι πιστεύω θα γίνει/γίνεται και με το 12ο άλμπουμ τους το οποίο μετά το πέρας κάθε ακρόασης νιώθω ότι με έχει χτυπήσει κεραυνός. Όσοι έχουν ακούσει το Extreme Aggression, το Cause For Conflict και το Violent Revolution νομίζω ότι μπορούν να φανταστούν πώς περίπου ηχεί το νέο δισκίο. Το περιέργο δεν είναι βέβαια ότι το “Hordes Of Chaos” θυμίζει τις προοαναφερθείσες παλιότερες δουλείες τους. Το περιέργο είναι ότι πρόκειται για μία κυκλοφορία που αν και ακολουθεί την πεπατημένη, τόσο το συνθετικό επίπεδο όσο και η αυθεντικότητα του αποτελεσματος μόνο αν είσαι κουφός δεν μπορείς να το αναγνωρίσεις. Βεβαιά αυτό είναι που περιμένεις από τους Kreator, αλλά προσωπικά είχα να ακούσω τους Kreator τόσο “θυμωμένους” από το Cause For Conflict. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα χρόνια περνάνε και το συγκεκριμένο άθλημα (= thrash) δεν ευννοεί τους γερόλυκους (ο νοών νοείτω). Παρόλα αυτά, ΤΟ νέο άλμπουμ ακούγεται τόσο όργισμένο, επιθετικό και ζωντανό λές και είσαι κάπου το 86 στην ευρύτερη περιοχή του ποταμού Ruhr και ακούς κάποια πιτσιρίκια να δηλώνουν ηδονισμένα να σκοτώνουν. Και μέσα σε όλα αυτά, καταφέρνουν και φιλτράρουν τις πιο σύγχρονες επιρροές τους.
Ο καινούριος παραγωγός έδωσε νέα πνοή στην μπάντα, έτσι λοιπόν εκ του αποτελέσματος σίγουρα αποτελεί μία καλή κίνηση. Τα κολπάκια των δύο προηγούμενων άλμπουμ, όπως οι εμβόλιμες μελωδίες, maiden-ικές σολιές είναι και πάλι εδώ. Δεν μας χαλάει. Η επιθετικότητα περισσεύει και υπάρχει χώρος για όλους. Τα “ωωωωω” σημεία που τα ακούς και φαντάζεσαι μία αρένα να χοροπηδάει ρυθμικά είναι και πάλι εδώ. Οι στίχοι φτύνονται δία στόματος Μille με τον καλύτερο τρόπο, ο οποίος αυτή την φορά εκτός από τις συνηθισμένα θέματα που καταπιάνεται, μάλλον ήταν επηρρεασμένος και από τις εξεγέρσεις των νέων σε διαφορα σημεία του πλανήτη (όπως το Παρίσι). Η φωνή του ακούγεται ακριβώς όπως και στα live. ΤΙΜΙΑ κίνηση, μην ξεχνάμε ότι είναι πατημένα 43. Ο Σάμι, αυτός ο παράξενος ξανθομάλλης που κοίταγα με μισό μάτι όταν τον είχα πρωτοδεί από κοντά το 2001, έχει γίνει απλώς αναπόσπαστο κομμάτι των Kreator. Τα σόλα του με τις χαρακτηριστικές ανατολικές κλίμακες είναι για άλλη μια φορά εδώ. Σχεδόν πάντα, ο εκάστοτε δεύτερος κιθαρίστας των Kreator, αποτελεί την απάντηση του “μελωδικού θρας σόλο” που έρχεται σε αντίθεση με το “βαβουριάρικο θρας σόλο” του Mille, πράγμα που έφερνε το τελικό αποτέλεσμα στην επιθυμητή ισορροπία. (Λέω σχεδόν πάντα έτσι…). Ο Sami όμως κατάφέρει και κάνει νομίζω την συγκεκριμένη άποψη πιο προφανή από ποτέ. Από την άλλη, το ρυθμ σέξιον είναι άκρως αποτελεσματικό. Ο Ventor απλώς παραμένει από τις πιο σταθερές αξίες.
Ένας μικρός σχολιασμός για κάθε κομμάτι ξεχωριστά.
- Το κλείσιμο του ομώνυμου κομματιού αποτελεί ένα από τα πιο συναυλιακά σημεία που γράψανε ποτέ οι Γερμανοι.
- Το κομμάτι Warcurse είναι μπόμπα. Ολόκληρο. Γιατί έτσι.
- Το κομμάτι Escalation έχει ίδιο κουπλέ με το Slave Machinery. Aλλά κατά τα άλλα προσκυνάμε.
- Αmok Run: Έπος, συνδυάζει πιο ήρεμα, λυσσασμένα και ΚΑΡΑΘΡΑΣ σημεία.
- Destroy What Destroys You: η εισαγωγή του σε πάει στο 86 κατευθείαν, σε κάτι Pestilence πω΄ς τα λέγανε εκείνα τα κομμάτια τότε? :p. Το ρεφραίν απλώς είναι ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟ και ΧΥΜΑ: Destroys What Destroys You.
- To κομμάτι έχει γραφτεί για το Cause For Conflict δεν παίζει. Αναρχία σοκ και δέος. Hardcore-λίκια κ έτσι στο ρεφραίν και χάος. Επίσης τα μελωδικά σημεία κάπου στο δίλεπτο είναι από τα πιο πορωτικά του δίσκου.
- Αbsolute Misanthropy: To πιο “1989” κομμάτι του δίσκου. Το σολάκι του Mille θα μπορούσε να βρίσκεται στο Extreme Aggression. Στο τέλος εν τω μεταξύ, είναι λες και τρως σφαλιάρες στην μάπα με το συνεχόμενο ρεφραίν.
- Το the afterborn. Το καλύτερο κομμάτι του δίσκου για μένα. Ποικιλόμορφο, από αργό σε mid tempo, ρεφραίν που θυμίζει το Isolation του 95 (δεν μοιάζει, απλώς είναι στην ίδια κλάση). Και τέλος ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ξέσπασμα. Εκεί θυμήθηκα από το “Treacherous without compassion
You sought expression through them all…” του No Escape, μέχρι το “minds of greedy distortion, all are destroyed in its wake…” του hidden dictator. Μιλάω για το “life is filled with nothing, but a vacuum deep inside…” σημείο βέβαια, το οποίο στέκει επάξια δίπλα στα προαναφερθέντα σημεία που αποτελούν από τα πιο πορωτικά κομμάτια που έχω ακούσει ποτέ. - Demon Prince: Θυμίζει πολύ extreme aggression εποχή και αυτό, και κλείνει εξαιρετικά τον δίσκο. Eκει που λέει “Disobbey the oppressor” θα μπορούσε να λεέι “Under the guillotine”. xa!
Λοιπόν, ο δίσκος αυτός απλώς με κάνει γραφικό. Δεν έχει να μου προσφέρει τίποτε νέο. Δεν πρεπει να μου αρέσει. Δεν διερύνει τους μουσικούς μου ορίζοντες. Το μόνο που καταφέρνει είναι τον σβέρκο μου να πονάει.
Χαλαρά, τα νέα άλμπουμ των Paradox, Destruction και Tankard, με μπροστάρη τους Kreator με κάνουν να αναρωτιέμαι. Υπάρχουν ακόμα θρασερς εκεί εξώ? ΧΑΧΑΧΑΧΑ Κρυφτείτε ρεεεεε!
Περιοδεία Γερμανών εδω και τώρα.
YG: To άλμπουμ είναι αφιερωμένο στο κιθαρίστα των Voivod.
πολυ ωραια… review! αλλα δεν μας ειπες τελικα ρε παναγιωτη ποσο πολυ σ αρεσει? σαν το ενεμι ας πουμε? εμενα η γνωμη μ ειναι οτι αυτο το αλμπουμ ειναι πιο περιπλοκο κ δυσκολο απο το ενεμι κ αν τ ακουσεις πολυ, πιστευω ειναι καλυτερο κ απο το ενεμι. Για εναν κ μονο λογο γτ δ εχει ουτε ενα μετριο-κακο τραγουδι. Στο ενεμι π.χ. το dystopia η το one eil comes a million follow δεν συγκρινοταν με το ομοτιτλο και στο violent το ghetto war δεν ηταν σαν το ομοτιτλο παλι… Για μενα σ αυτο το αλμπουμ υπαρχουμ μονο πολυ καλα και υπερβολικα καλα τραγουδια! Ομολογω οτι αυτο οι Kreator εχουν να το κανουν απο το 90 γ μενα. Οχι οτι τα επομενα δ ηταν καλα αλλα τοσο σταρατο θρας πιστευω εχουν απο τοτε να παιξουν!!
Τι να πεις για το αλμπουμακι μετα την κριτικη του παναγιωτη?
Εχοντας κλειστει μεσα Σαβατοβραδο, ειπα να το ξαναβαλω να τ’ ακουσω μια φορα ακομα. Ε, κατεληξα σε αουα σκηνικα, ετοιμος να καταστρεψω τον αυχενα μου. Περιττο να πω οτι ειναι αλμπουμ απ’ αυτα που οταν τελειωνει λες: “δως μου κι αλλο”
Τα σπερνει το δισκιο. Απ’ ολους τους γερολυκους του θρας, οι Κριειτορ ειναι αυτοι που δε χρειαστηκε να περασουν δευτερη νεοτητα, γιατι απλα ποτε δεν ξεπερασαν την πρωτη!
Μιλε θεος.
:thumbup: Σωστα τα λεει ο red rum | mur der
έχοντας ακούσει από τότε που κυκλοφόρησε στα τορρεντάδικα τουλάχιστον 30 φορές τον δίσκο (μετριοπαθής εκτίμηση) και λιώνοντας την μετά coma of souls εποχή τον τελευταίο καιρό, δηλώνω πως ΓΙΑ ΜΕΝΑ είναι ο καλύτερός τους δίσκος μετά το 1990. για φίλερ ούτε κουβέντα, ο δίσκος δε σ αφήνει να πάρεις ανάσα. συμπυκνωμένη ΟΡΓΗ και αν μείνει τελικά εκτός του τοπ-3 μου, θα ναι φοβερή χρονιά για μένα.
όλα πουτάνα στη συναυλία.
corpsette luvs panagiotis καρδούλες καρδούλες
εχθες τον ακουσα και γω σε εναν φιλο μου
τερμα στα ηχεια
και μπορω να πω οτι επιεικως γαμαει
δεν το περιμενα
η παραγωγη ειναι φοβερη
ακους τις καταπληκτικα δουλεμενες κιθαρες
και πορωνεσαι απιστευτα
το αλμπουμ εχει ποικιλια και απο κομματι σε κομματι
αλλα και μεσα στο καθε κομματι
οπωτε δεν βαριεσαι με τιποτα
αντιθετα αυτη η οργη που βγαζει λες και ξαναειναι 20 χρονων ολη η μπαντα σε κολλαει στον τοιχο
τελικα κατι τετοια αλμπουμ απαντανε στο ερωτημα
“καλα αυτοι γιατι συνεχιζουν να βγαζουν αλμπουμς???”
κριμα που δεν θαμαι αθηνα
Αυτο ρε!Αυτος ο δισκος πρεπει να παιζει στο στερεοφωνικο τερμα και να υπαρχει και αρκετος χωρος
για εξασκηση του σβερκου!Μεγαλεια λεμε!Εκδιδομενη εξεταστικη τι μας κανεις !
Αυτο που συμβαινει με αυτη την μπαντα ειναι ανεπαναληπτο!!!Τοσα χρονια στο κουρμπετι και ακομα σε κανει να προσμενεις με αγωνια το μελλον!!!Γιατι ξερεις πως οτι κανει ειναι ποιοτικο ειναι σταθερη στις αξιες της και σεβεται τον οπαδο!!!Πραγματικα οι kreator ειναι ο ορισμος του τεραστιου συγκροτηματος!!!Και συμφωνω με τον φιλο για αυτο που ειπε για την νιοτη.Δειχνουν τι σημαινει να εισαι ο καλυτερος και να τα καταφερνεις επειδη το αξιζεις και οχι επειδη σε εφτιαξαν
γιατι ποιο μεγαλο συγκροτημα εφτιαξαν και δεν το αξιζει?
‘’ Κυριε κυριε, να απαντησω ??! ‘’ :roll:
αν δε σκοπεύεις να εκθειάσεις τον δίσκο να αφήσεις τις σάχλες και να μας αδειάσεις τη γωνιά