Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Αυτό Που Σου Λέω Εγώ

2 Likes

Το θέλεις;

2017


Τα 5 καλυτεροτερα

  • PAIN OF SALVATION - In The Passing Light Of Day
  • BLACK COUNTRY COMMUNION – BCCIV
  • MUTEMATH - Play Dead
  • THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA - Amber Galactic
  • SONS OF APOLLO - Psychotic Symphony

'Αλλα 5 πολυ καλα,αμέ

  • ENATION - Anthems For The Apocalypse
  • FLOBOTS – No enemies
  • RAG’N’BONE MAN - Human
  • NOAH GUNDERSEN - White Noise
  • LEPROUS – Malina

Και αυτα με αρεσουν

Summary
  • SOEN - Lykaia
  • INFECTED MUSHROOM - Return to the Sauce
  • LUNATIC SOUL - Fractured
  • FOR ALL WE KNOW - Take Me Home
  • THRESHOLD - Legends Of The Shires
  • LABYRINTH - Architecture of a God
  • PLACE VENDOME - Close To The Sun
  • HORISONT - About Time
  • ALMANAC – Kingslayer
  • ICED EARTH - Incorruptible
  • STEVEN WILSON - To the Bone
  • EUROPE - Walk the Earth
  • SIENA ROOT - A Dream of Lasting Peace
  • DEEP PURPLE - Infinite
  • COLOUR HAZE - In Her Garden
  • MANILLA ROAD - To Kill A King
  • MANDO - Bare Bones
  • ANATHEMA - The Optimist
  • TUESDAY THE SKY – drift
  • ANNIHILATOR - For the Demented

24 Likes

Kάτι μου λέει πως αυτή η χρονιά θα βγάλει Νο.1 με το μικρότερο ποσοστό ως τώρα

2 Likes

Και δυστυχως χρονια και αυτη με μεγαλες απωλειες… Δυο εξ αυτων με αυτοκτονια δυο εξαιρετικων “κατα τα λεγομενα” φιλων. Ο δευτερος βρεθηκε νεκρος την ημερα των γενεθλιων του πρωτου, ο πρωτος εφυγε μια μερα πριν την κυκλοφορια του τελευταίου δισκου του δευτερου…

:black_heart:

8 Likes

Το 2017 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για μένα. Στην μουσική επικαιρότητα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ξεχωρίζει ο μεγάλος αριθμός σημαντικών προσωπικοτήτων του χώρου που αποχαιρέτησαν τα εγκόσμια. Για πάμε τουλάχιστον να θυμηθούμε κάποια από τα καλύτερα LPs που κυκλοφόρησαν τότε:

1. Pagan Altar - The Room Of Shadows

Το τελευταίο πόνημα των Pagan Altar είχε κι αυτό περιπετειώδη εξέλιξη αφού ηχογραφήθηκε αρχικά το 2013 υπό τον τίτλο Never Quite Dead. Σύμφωνα με τον Alan, οι Jones δεν έμειναν τότε ευχαριστημένοι, κυρίως με την απόδοση της rhythm section και αφήσανε κατά μέρους τον δίσκο, ειδικά από τη στιγμή που η υγεία του Terry Jones επιδεινώθηκε με το μοιραίο να επέρχεται το 2015. Δύο χρόνια αργότερα ο γιος του με καινούριο μπασίστα και drummer ολοκλήρωσε τον δίσκο που τελικά είδε το φως της δημοσιότητας σαν The Room of Shadows.
Εδώ οι classic rock και folk επιρροές των Pagan Altar είναι εμφανέστερες από ποτέ, οι ρυθμοί είναι ως επι το πλείστον αργοί και ο μακαρίτης ακούγεται πιο συμμαζεμένος, αλλά πάντα χαρακτηριστικός στην ερμηνεία του (αλίμονο!) και το αφηγηματικό του ύφος, βοηθούντων και των στίχων, που πραγματεύονται ιστορίες για μάγους, βρικόλακες, αντεροβγάλτες κλπ. Σε μια σπάνια, συγκινητική στιγμή μάλιστα, στο τελευταίο τραγούδι, το σύντομο After Forever, ο Terry Jones τραγουδά τον επικήδειο του…
Για άλλη μια φορά, εννοείται, η παρουσία του Alan Jones δίνει τεράστια προστιθέμενη αξία στα κομμάτια διανθίζοντας τα με τα υπέροχα μελωδικά leads και solos στα οποία επιδίδεται.
Σε μια ακόμη απόδειξη του πόσο ξεχωρίζουν από τον σωρό, οι Pagan Altar επέστρεψαν με τον καινούριο τους δίσκο για να μας αποχαιρετήσουν…

2. Hällas - Excerpts from a Future Past

Οι Hällas από το Jönköping μπορεί να εντάσσονται στους αναβιωτές του 70s progressive rock (ή τέλος πάντων εκεί επιλέγει η εταιρεία να τους κατατάσσει), όμως βρίσκονται εγγύτερα σε συγκροτήματα όπως οι πρώιμοι Uriah Heep και οι Wishbone Ash, hard rock δηλαδή με κάποιες progressive τάσεις ενίοτε να προκύπτουν, όπως είναι εμφανές στο πρώτο τους full length που ήρθε δύο χρόνια μετά την ανεξάρτητη κυκλοφορία ενός EP.
Αν επιχειρήσουμε να ανατμήσουμε τον ήχο τους στα δομικά συστατικά του, εν πρώτοις θα βρούμε το κιθαριστικό δίδυμο των Alexander Moraitis (πατριωτάκι!) και Marcus Pettersson που συνεργάζονται άψογα είτε παίζοντας εναρμονισμένα είτε σε “αντιπαράθεση”! Τα riffs και leads τους μπορεί να μην είναι εξεζητημένα και να διακρίνονται για την απλότητα τους όμως εξυπηρετούν τον σκοπό άριστα. Κυρίαρχο ρόλο κατέχουν τα πλήκτρα του Nicklas Malmqvist (ο οποίος έχει επιφορτιστεί και με τα καθήκοντα του παραγωγού) που δεν περιορίζονται στο να ενισχύουν την ατμόσφαιρα αλλά ενίοτε αναλαμβάνουν ρόλο πρωταγωνιστή! Τέλος, ο Tommy Alexandersson ερμηνεύει σε χαμηλές συχνότητες, ακούγεται συναισθηματικός και ευάλωτος σε στιγμές και φέρει εις πέρας το έργο του με επιτυχία. Το progressive στοιχείο εντοπίζεται κυρίως στα μεγαλύτερα σε διάρκεια κομμάτια που, τοποθετήθηκαν διαδοχικά στο τέλος, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα υστερούν, τουναντίον!
Οι Hällas στο Excerpts from a Future Past εμφανίζονται ώριμοι και διαβασμένοι σχετικά με τις επιρροές τους σε βαθμό που, ενώ είναι εμφανείς, δεν αφήνουν περιθώριο παρερμηνειών ότι πρόκειται για αντιγραφείς. Έτσι, αναβίωσαν με άνεση τον ήχο και το image ακόμη της εποχής, προκάλεσαν ζωηρό ενδιαφέρον και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον!

3. Caligula’s Horse - In Contact

Είναι το In Contact ο κορυφαίος δίσκος των Αυστραλών; Μήπως αυτός ο τίτλος πάει στο επόμενο τους ή μήπως σε κάποιο από τα προηγούμενα; Μήπως τελικά δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα, μιας και είναι δισκάρα, έτσι κι αλλιώς;

4. Leprous – Malina

Ούτε στο Malina δείχνουν διάθεση να πάψουν να εξελίσσονται οι Leprous, καθώς συνεχίζεται η από-μεταλλοποίηση του ήχου τους με τις κιθάρες να έχουν πλέον δευτερεύοντα ρόλο και τις επιρροές από Radiohead και Massive Attack να ξεπροβάλλουν εμφανώς. Μια ακόμη καινοτομία είναι και η παρουσία τσέλο που κολακεύει τα κομμάτια, στο βαθιά μελαγχολικό The Last Milestone μάλιστα έχει τον πρώτο λόγο – μαζί με τις “ακροβασίες” του Einar Solberg, εννοείται! Κατά τα λοιπά, τα χαρακτηριστικά του ήχου των Leprous εξακολουθούν να είναι παρόντα: τα “μεγάλα” choruses, οι συγκοπτόμενοι ρυθμοί, τα φωνητικά και τα keys του Einar που σαφέστατα οδηγούν τα κομμάτια, όταν δεν αφήνεται ελεύθερος να εντυπωσιάσει ξανά ο φοβερός Baard Kolstad στα drums του! Ένας δίσκος, πρώτα και πάνω απ’ όλα, γοητευτικός!

5. Enslaved – E

Αυτό το πράγμα με τους Enslaved που μετά από πόσα LPs, έχουν ακόμη πράγματα να πουν και κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον είναι τεράστιο παράδοξο, απορίας άξιον και θαυμαστό επίτευγμα! Ασταμάτητοι πραγματικά!

Μπορεί να μην βρήκαν θέση στην πεντάδα, όμως να μου καεί το πληκτρολόγιο αν δεν διατρανώσω με όλη την έμφαση ότι:

Το Hegaiamas: A Song for Freedom είναι άλλος ένας θρίαμβος για τους Need ειδικότερα αλλά και (γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) για το prog metal γενικότερα, οπώς και το Emperor of Sand είναι άλλη μια σπουδαία κυκλοφορία στο ενεργητικό των Mastodon.
Αλίμονο αν ξεχάσω το καταπληκτικό In the Passing Light of Day των Pain of Salvation, το επιβλητικό The Crowning of the Fire King των Σουηδών epic doomsters Sorcerer που είχαν κατακτήσει τεράστια φήμη ήδη από τα demos τους, 15 και πλέον χρόνια πριν, ενώ ξεχωριστής μνείας αξίζει και το Inception των Sanctuary για όλους τους ευνόητους λόγους, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι αργότερα την ίδια χρονιά απεβίωσε ο Wally.

Υγεία και μακροημέρευση!

32 Likes

1.Pain of Salvation - In the Passing Light of Day

R-9925497-1488653080-5260

Αλλος ενας μεγαλειωδης δισκος.Φευγουν απο την 70’s ψυχεδελεια και γυρνανε κοντα στον ηχο που τους καθιερωσε σαν ενα απο τα μεγαλυτερα prog metal γκρουπ εβερ.Θυμαμαι ειχα ξενερωσει αρκετα οταν ειχε βγει το 1ο single καθως περιμενα κατι διαφορετικο ηχητικα.Τελικα εκεινο το κομματι ηταν το χειροτερο του δισκου.Ακομα δεν ειμαι σιγουρος αν πηγαινει ακριβως μετα την αγια τριαδα τους.Εκεινο το ατιμο το Scarsick το λατρευω παθολογικα…

2.Tori Amos - Native Invader

Ο καλυτερος της δισκος απο το Scarlet’s walk και μετα.Σε μεγαλη εμπνευση μας προσφερει αλλον εναν δισκο με καταπληκτικες συνθεσεις και ερμηνειες…

3.Deep Purple - Infinite (+cover)

Οι γερολυκοι ειναι ακομα εδω!αρνουνται να βγαλουν μετριο δισκο.

4.Leprous - Malina

Ισως ο πιο κοινα αποδεκτος δισκος τους.Για μενα ειναι ενα κλικ πιο χαμηλα απο τους 2 προηγουμενους αλλα το επιπεδο τους ειναι τοσο ψηλο που δεν σημαινει τιποτα.

5.Anathema - The optimist

Εμενα μου αρεσει η τελευταια περιοδος τους.Δεν φτανει την εποχη των Alternative 4 και Judgement αντε και A natural Disaster, αλλα συνεχιζουν να μας δινουν πανεμορφες μουσικες.

29 Likes

Πρέπει να το ακούσω ξανά αυτό γιατί δεν μου είχε κάτσει καθόλου καλά κ το παράτησα.

1 Like

Θελει ακουσματα…Ειναι φοβερος δισκος…Ηταν τρελη στηριξη για μενα οταν ημουν στον στρατο

2 Likes

Θα έλεγε κανείς ότι χρειάζεται και μια ακόμα θητεία για να το πιάσει?

Πέρα από την πλάκα, τα δικά μου μουσικά “στηρίγματα” στον στρατό πιθανότατα ήταν τα Κράτα το σόου μαϊμού από Τρύπες, Hindsight των Anathema και New Game των Mudvayne.

Εξαρταται ποσο κραταει η θητεια :laughing:

2 Likes
1 Like

Μεγάλη μέρα σήμερα με spotify wrapped να κατακλύζει το σύμπαν, οπότε να πω ένα ευχαριστώ στον @anhydriis γι αυτό

αλλά και για την δική του βερσιόν του wrap που με έβαλε να τεστάρω και έμαθα ότι

(Χαίρω πολύ)

και 2.

Δηλ ίσως είμαι η σηγουλφ ίσως και ο @The_Black_League, ποιός ξέρει

15 Likes

Προφανως και ζηλεψα το spotify :rofl::rofl:

Μια πρωτη βερσιον beta… θα ακολουθησει update…

https://www.proprofs.com/quiz-school/ugc/story.php?title=mzg3ntqynwg3r9

10 Likes

12 Likes

…χμμμ…i’ll take it… :face_with_monocle:

13 Likes

Ενοχλήθηκα περισσότερο απ’ότι περίμενα που δε βλέπω το nickname μου, αλλά πρώτον 7/10 ερωτήσεις δε με αφορούν καν, και 2ον έχουμε το 2023 για την 5η και φαρμακερή, ο,τι θέλει ο threadmaster

5 Likes

@pantelis79 αγαπη μου έλα πάρε με από δω

14 Likes

Δεν εχω καταλαβει καν τι βλεπουμε, πείτε μου κι εμενα.

3 Likes

Το βρήκα:

11 Likes