Δυσκολεύομαι να καταλάβω την σκοπιμότητα μιας τέτοιας συζήτησης αλλά αφού τέθηκε το ερώτημα και μάλιστα σε ψηφοφορία, ας μοιραστώ κι εγώ τις σκέψεις μου:
Κατ’ αρχήν ο τίτλος είναι “52 χρόνια μουσικής σε 52 εβδομάδες”. Δεν υπάρχει καμία υποχρέωση/ανάγκη να χωρέσουν περισσότερα χρόνια σε αυτό το διάστημα, αν θέλουμε να συμπεριλάβουμε και τα 2022 και 2023, μπορούμε να πάμε μέχρι τις 14/1/2024 - περίπτωση Α δηλαδή, που μου φαίνεται η καλύτερη επιλογή από τις προτεινόμενες.
Αυτό γιατί θεωρώ ότι μεγάλο μέρος της δημοφιλίας του το παιχνίδι το οφείλει στο σταθερό format (πέντε επιλογές ανά έτος, ένα έτος ανά εβδομάδα, κλείσιμο Κυριακή μεσάνυχτα με ελάχιστες, εύλογες εξαιρέσεις) μια σταθερότητα που με την σειρά της ενισχύθηκε από την συμμετοχή και την περιοδικότητα των αναρτήσεων των διαφόρων users.
Περίμενες δηλαδή Κυριακή προς Δευτέρα τα αποτελέσματα, αμέσως μετά ήξερες ότι θα ανέβαινε η μακροσκελής λίστα του @hopeto (απόλαυση κι ας μην γνώριζες σχεδόν τίποτε από αυτά που περιέγραφε), το πρωί της Δευτέρας θα διάβαζες τον @Aldebaran και τους άλλους “συνήθεις υπόπτους”, κάποια στιγμή θα ερχόταν και καμιά στατιστική ανάλυση από τον… γνωστό άγνωστο, την επόμενη Κυριακή από νωρίς θα είχε καταιγισμό από λίστες και αργά το βράδυ ο @pantelis79 θα ζητούσε παράταση κοκ. Κάποιοι μάλιστα με τον καιρό διαμόρφωσαν το δικό τους τρόπο παρουσίασης των επιλογών τους, κάτι που προσέδιδε ξεχωριστό ενδιαφέρον, υπήρχε η περιέργεια τι θα προκρίνει κάθε εβδομάδα ο ένας ή ο άλλος που ταιριάζουν (ή και όχι) στα γούστα μας κλπ.
Με λίγα λόγια, το παιχνίδι έγινε ένας “θεσμός” για το forum, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το “ανέστησε”! Ε, αυτό δεν θα συνέβαινε αν κάθε λίγο άλλαζαν οι κανονισμοί ή το γενικό θέμα.
Κατά περιόδους, πάνω στον ενθουσιασμό έπεσαν κάποιες ιδέες που θα αλλοίωναν τον αρχικό χαρακτήρα του παιχνιδιού και ευτυχώς εγκαταλείφθηκαν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σπουδή να γίνει “εδώ και τώρα” ψηφοφορία για τα καλύτερα κάθε δεκαετίας κάτι που, ευτυχώς, μπήκε υπό ξεχωριστό τίτλο αφού όπως ήταν αναμενόμενο, το εγχείρημα στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία.
Οπότε, είμαι της άποψης να μην χαλάσουμε το thread τώρα στα τελειώματα. Αν τόσο πολύ φοβόμαστε ότι θα μας λείψει (που θα μας λείψει) μπορούμε να πάμε με το ίδιο format άλλες δύο εβδομάδες με τα 2022 και 2023, και κατόπιν με (κάποια χρόνια από) τα 60s, ή και τίποτε. Προτιμότερο να κλείσει με ακμαίο το ενδιαφέρον και να επανερχόμαστε να διαβάζουμε παλιές αναρτήσεις για “εγκυκλοπαιδικούς” λόγους, παρά να ατονήσει σιγά σιγά εκφυλιζόμενο σε κάτι αδιάφορο ή με ελάχιστη σχέση με αυτό που ξεκίνησε.