Άλλη μια τρομερη εβδομαδα/χρονια με ιστορικες μουσικαρες και αναμνησεις…
Δυσκολευτηκα παρα πολύ να κλεισω τη 5αδα μου, οποτε ακολουθω τη τακτικη των προηγουμενων ψηφοφοριων να κλεψω κ να βαλω και δευτερη – γιατι απλα είναι αδυνατον.
Μια χρονια που πηγα σε ΠΟΛΛΕΣ συναυλιες, πηγα για πρωτη φορα Roadburn, οποτε ειμαι τυχερος που παρακολουθησα λαιβ τα περισσοτερα της 10αδας μου (και Converge 4 φορες σε εναν χρονο τοτε).
1. Daughters - You Won’t Get What You Want

Ένα από τα καλυτερα αλμπουμ των τελευταιων δεκατιων .-
Το λαιβ του τουρ ηταν από τις πιο εντονες συναυλιακες εμπειριες που εζησα στο Λονδινο.
Κριμα που ο παπαρας ο Alexis χαλασε με τον χειροτερο και μη αναστρεψιμο τροπο το ονομα αυτης της μπανταρας.
2. Sumac - Love in Shadow

Μιλωντας για βιωματικα λαιβ, άλλο ένα είναι η πρωτη φορα που ειδα Sumac στα πλαισια αυτου του τουρ. Θυμαμαι να βγαινω χαζεμενος και μουδιασμενος από μια αδυσωπητη σε ενεργεια και δημιουργικοτητα συναυλια. Είναι το The Task η σπουδαιοτερη συνθεση τους?ΕΙΝΑΙ θα πω εγω εμφατικα. Mια λεξη: monumental.
3. YOB - Our Raw Heart

O Mike είναι για μενα από τους αγαπημενους μου καλλιτεχνες και ανθρωπους της σκηνης.
Το βλεπεις και στη μουσικη που παραγει με τοσο μερακι κ αγαπη, αλλα οποιος και να τον παρακολουθησει θα δει για τι διαμαντι μιλαμε.
Το live του 2018 ηταν άλλη μια κορυφαια εμπειρια για εμενα ως φαν της μπανταρας αλλα και γενικα ως ανθρωπος.
Ηταν το τουρ μετα από μια παρα πολύ δυσκολη και σοβαρη περιπετεια υγειας, οπου και παρολιγο να μας αφησει, και βρισκοταν για πολύ καιρο με ακραιο πονο στο νοσοκομειο.
Από τα πιο συναισθηματικα λαιβ – γραφω τωρα και ανατριχιάζω – να εχεις έναν ανθρωπο να σε ευχαριστει από τα βαθη της καρδιας του για την υποστήριξη και μετα να στο μεταδιδει με τη μουσικη του. Συγκινηση.
4. Deafheaven - Ordinary Corrupt Human Love

Τα ειπαμε – μπαντα που εφτασε τη κορυφη με τον δικο της τροπο ολοκληρωτικα.
Honeycomb και Glint από τα καλυτερα τους τραγουδια.
5. Sleep - The Sciences

Θυμαμαι να ειμαστε Ολλανδια για Roadburn, και κατά τη διαρκεια του φεστιβαλ να πεφτει συρμα ότι βγηκε νέο αλμπουμ Sleep ! 4:20 η ημερομηνια φυσικα της κυκλοφοριας, οποτε και αποθεσαμε και εμεις έναν φορο τιμης. Eξαιρετικος.
Αναπληρωματικη 5αδα
A. Thou - Magus
Ηταν 5αδα μου το 2018, και ακομα ειναι κατα βαθος. Πολυ αγαπημενος.
B. IDLES - Joy as an Act of Resistance.
Πονεσε πολυ που δε μπηκε ψηλοτερα γιατι ειναι ο αγαπημενος τους, και ο πιο πολυακουσμενος.
C. Jesus Piece - Only Self
Αλητεια, βια και σκλεραδα. Ενα μαστ ακουσμα.
D. Gouge Away - Burnt Sugar
Εξαιρετικη κυκλοφορια με περίσσεια ενεργεια και ορεξη για μεγαλα πραγματα.
E. Dopethrone - Transcanadian Anger
Λαθος μου που ξεχασα προηγουμενες τους κυκλοφοριες γιατι το αξιζουν και ειμαι φαν.
Τριτη και καλυτερη:
Bongripper - Terminal
Anna Von Hausswolff - Dead Magic
Cult Leader - A Patient Man
Pig Destroyer - Head Cage
High on Fire - Electric Messiah
Τεταρτη και καταυδρωμενη:
All Them Witches - ATW
Windhand - Eternal Return
KEN mode - Loved
Drug Cult - Drug Cult
Conjurer - The Mire