2018:
#5+1
Turnstile - Time & Space
EΡΧΟΜΑCTE.
Yob - Our Raw Heart
Δίσκος κατάθεσης ψυχής για τον Mike. Αν και αριστούργημα των Yob θεωρώ το The Unreal, αυτό εδώ είναι πολύ προσωπικό album, με πολύ δυνατές στιγμές. Άσχετο αλλά το The Screen είναι το καταλληλότερο κομμάτι για ανηφόρες σε long run. Δεν πέφτεις δευτερόλεπτο.
Messa - Feast for Water
ΉΡΘΑΜΕ. Και ήρθαμε αιθέριοι και μαγευτικοί. Και θα ξαναέρθουμε καλύτεροι. Μέχρι τότε η 4άδα Leah - The Seer - She knows - Tulsi σε βουτάει και σε ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο των Messa.
Fu Manchu - Clone of the Universe
H πιο καυλιάρικη μπάντα του σύμπαντος δεν χώρεσε στις λίστες μου σε 90’s και 00’s αλλά αυτό το λάθος έπρεπε να διορθωθεί. Διαλέγω το Clone of the Universe γιατί και στα 50+ τους παραδίδουν 6 σφηνάκια αλητείας και αυθεντικής νεανικής καύλας και ένα τιτάνιο κομμάτι 18 λεπτών σε συνεργασία με τον τεράστιο Alex Lifeson των Rush όπου μπολιάζουν το δικό τους προσωπικό στυλ με την μαεστρία του 1/3 των θεών Rush. Το απολαμβάνω κάθε μα κάθε φορά που το ακούω και οι Fu είναι μπάντα που πρέπει να την δεις ζωντανά.
Idles - Joy as an Act of Resistence
Από αυτά τα μεγάλα album που δημιουργούν τους επόμενους μεγάλους ροκ ήρωες. Το διαπιστώσαμε και τον Σεπτέμβρη εις διπλούν. Από το μπάσιμο του Colossus και ήδη έχεις φάει την πρώτη σφαλιάρα. Ακοκουθούν ασταμάτητα κομματάρες - χιτάρες (όπως και να τις πούμε μέσα θα πέσουμε). Λίγα albums σήμερα έχουν τόσο μεγάλη δυναμική και αυτήν την αίγλη του μελλοντικού κλασσικού. Στο June ένα σκουπιδάκι μπαίνει στα μάτια μας, ok δεν είναι τίποτα.
A Perfect Circle - Eat the Elephant
Δεν ξέρω και ιδιαίτερα γιατί κάνανε τόσο πολύ καιρό να επαναδραστηριοποιηθούν, ούτε γιατί το Eat the Elephant δεν τυγχάνει παρόμοιας εκτίμησης με τα Mer de Noms & 13th Steps αλλά το Eat the Elephant έχει φανταστικές κομματάρες, έναν φανταστικό Keenan και μία ατμόσφαιρα μοναδική. Για κάποιο λόγο είναι ότι ακριβώς ζητάω από έναν μοντέρνο ροκ δίσκο, δηλαδή εντάξει τι άλλο ακριβώς να ζητήσεις που δεν υπάρχει στο the Doomed ή στο εκπληκτικό By and Down the River. Πως να μην τραγουδάς όσο άφωνος και αν είμαι DISILLUSIONED??? Δίσκος της χρονιάς με σφραγίδα!