Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Δύσκολα τα πράγματα το 1977. To 1978 νομίζω θα είναι λιγότερο σπαζοκεφαλιά.

  1. Rush – A Farewell to Kings
  2. Ramones – Rocket to Russia
  3. Iggy Pop – The Idiot
  4. AC/DC – Let There Be Rock
  5. David Bowie – Low

Oριακά εκτός τα παρακάτω 5 - αν έκανα τη λίστα άλλη μέρα κατά πάσα πιθανότητα κάποια εξ αυτών να ήταν στην 5αδα:
Kiss – Love Gun
The Sex Pistols – Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols
David Bowie – Heroes
Television – Marquee Moon
Ramones – Leave Home

Shameless namedropping από δισκάρες που λατρεύω για να φτάσουμε σε ένα στρόγγυλο τοπ-20 που είναι about right για μια τόσο γεμάτη χρονιά:

Queen – News of the World
The Clash – The Clash
Iggy Pop – Lust for Life
Suicide – Suicide
Thin Lizzy – Bad Reputation
The Stranglers – Rattus Norvegicus
Bob Marley and the Wailers – Exodus
Judas Priest – Sin after Sin
Scorpions – Taken by force
Riot – Rock city

Εξώφυλλο: The Clash – The Clash
Ή αλλιώς το εξώφυλλο “Γεια σας, ήρθαμε.”

12 Likes

1977

  1. Sex Pistols - Never Mind The Bollocks
    Ή: πώς ένα τσούρμο τσογλάνια άλλαξε τα πάντα.

  2. Fleetwood Mac - Rumours
    Άψογο και κάτι παραπάνω. Από τους δίσκους που όταν παίζει το σύμπαν ευθυγραμμίζεται.

  3. Foreigner - Foreigner
    Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τραγουδάρες. Και μία φωνάρα. Τόσο απλά.

  4. Iggy Pop - Lust For Life
    Choose life. But why would I want to do a thing like that?

  5. Goblin - Suspiria
    Αν διαβάζοντας τις δύο λέξεις δεν αρχίζει αυτόματα το θέμα στο κεφάλι σου, κάτι κάνεις λάθος.

16 Likes

Εχουμε μια μερα παρατασης οπως ειπαμε, για να μπορεσουμε να καρναβαλιστουμε σαν ανθρωποι, αλλα μην ξεχνιομαστε…τωρα που ειναι πρωι και ακομη ειμαστε σεμι…νομιζω πως μενουν ακομη:

@38aris @apostolisza8 @criss_burton @GRACCHUS_BABEUF @Ironman1 @jonkyr @Leviathan @martian @nnnkkk @pantelis79 @Rebel @Silent_Winter @Sh_Wo_f @Sofa_King @Tom7

Αν ταγκαρα καποι@ κατα λαθος

1 Like

κανε ενα check, νομιζω οτι το εχω κανει ηδη, εαν οχι το κανω παλι @anhydriis

1 Like

Τι ψηφισες ρε μαν δεν ντρέπεσαι :interrobang: :stuck_out_tongue:

(Με ψαρωσες σατανά προχτές έλεγα ε εε τι ψήφισα ωχ μαλακια έκανα?)

1 Like

Απ’ ότι κατάλαβα έχουμε πάρει παράταση γι’ αύριο αλλά επειδή έχω να κάνω σαρακοστιανό τραπέζι, πάρτε τα:

5.

SCORPIONS “Taken by Force”

Όταν ξεκινάς τον δίσκο σου με ένα δίδυμο του βεληνεκούς των “Steamrock Fever”/”We’ll Burn the Sky” αλλά πολύ περισσότερο όταν ανοίγεις τη δεύτερη πλευρά με τα απροσδόκητα σκοτάδια του “Sails of Charon” (το οποίο κάτι μου λέει πως έχει αφήσει το στίγμα του στους πρώιμους MERCYFUL FATE) τότε σε συνδυασμό με το ότι τα υπόλοιπα κομμάτια παραμένουν σε εξαιρετικό επίπεδο, δεν μπορεί παρά να έχεις μόλις παράγει ένα all-time classic δημιούργημα.

4.

THE DAMNED “Damned Damned Damned”

Hey ho, let’s go! Αν και οι RAMONES είναι μάλλον η αγαπημένη μου πανκ μπάντα των 70ς, τους έχω γνωρίσει αποκλειστικά μέσω συλλογών/κομματιών. Οπότε μιλώντας για δίσκους, το “DamnedΧ3” (πρώτο βρετανικό πανκ άλμπουμ, λέει -όχι ότι κάνει κάποια διαφορά) το οποίο και άκουσα αρκετά αργότερα απ’ ότι «θα έπρεπε» μου κόλλησε με τη μία με τη laid-back ροκενρολάδικη διάθεσή του και την ατίθαση ανεμελιά του.

3.

KRAFTWERK “Trans Europe Express”

Σωστά γράφτηκε παραπάνω ότι εδώ οι KRAFTWERK ουσιαστικά δομούν πιο συγκεκριμένα τα όσα υπέροχα μας παρουσίασαν στον “Radio-Activity”. Αν και είναι ο δίσκος που -αναλογικά- έχω ακούσει λιγότερο απ’ όλους (πλην “Ralf und Florian” που με κάποιον τρόπο δεν έχω ακούσει ποτέ), δεν μπορώ παρά να υποκλιθώ στην επαναληπτικότητα του “Europe Endless” και των υπολοίπων.

2.

JUDAS PRIEST “Sin After Sin”

  • Καλώς εδραιώθηκες χέβι μέταλ!
  • Ούτε ένα αδύναμο κομμάτι.-
  • “Last Rose of Summer” το κρυφό διαμάντι της 70ς διαδρομής τους (δηλαδή θες να μας πεις ότι το “Raw Deal” δεν είναι;;; ).
  • Ψήφος εξωφύλλου
  • Μου αρέσει περισσότερο από το “Sad Wings…”
  • Τότε γιατί δεν είναι νο.1; Επειδή…
1.

IGGY POP “Lust For Life”

…επειδή από το πουθενά βρέθηκε κάποια στιγμή, αρχές 00ς το “Lust for Life” και ήδη από τον τίτλο (και ακόμα περισσότερο από το ομότιτλο κομμάτι με τα εμβατηριακά κρουστά) έγινε motto ζωής. Η επιλογή είναι καθαρά βιωματική και χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας οπότε δεν έχω να σχολιάσω κάτι μουσικό εδώ πέρα. ΟΚ, προφανώς το διαχρονικό “Passenger” είναι που με οδήγησε να το ακούσω (και παραμένει αιώνια αγαπημένο), αλλά η σύνδεση εδώ είναι στην ολότητά του.

16 Likes

Μέχρι πότε έχουμε χρόνο για το 1977;

Δευτερα μεσάνυχτα τελειωνει το τελαπονγκο για το 1977!!! :tada::tada:

1 Like

1977

========================================================================

ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Summary

fuente ovejuna
thanos troparia gia foniades

Τη δεκαετία του Εβδομήντα, μετά τη χούντα, ο Θάνος: 1) κατέβαινε σε απεργίες και διαδηλώσεις, 2) αναρωτιόταν ποια εκδοχή του μαρξισμού τού ταιριάζει περισσότερο, 3) μπερδευόταν διαβάζοντας Πουλαντζά και 4) ε έφτυνε εκεί πέρα και κάνα δυο αριστουργήματα το χρόνο.
Στο υπό εξέταση έτος, καθισμένος στη χέστρα λογικά (στον καμπινέ και στην τραπεζαρία, θα έλεγε ένας ξεφτίλας), ξεπέταξε μια Φουέντε Οβεχούνα, με βάση θεατρικό έργο του 17ου αιώνα για τους κατοίκους ενός ισπανικού χωριού που σφάξανε τον τύραννο διοικητή τους, και κάτι Τροπάρια για Φονιάδες, αφιερωμένα στον Πλουμπίδη, τη Ρόζα τη Λούξεμπουργκ και άλλες ηρωικές μορφές του παγκόσμιου προλεταριάτου.
Συμπαραστάτριά του σταθερά, δίνοντας φωνή στο όραμά του για μια πολιτικοποιημένη τέχνη, η Μαρία Δημητριάδη, η πιο συγκλονιστική γυναικεία φωνή που έβγαλε ποτέ αυτός ο τόπος, και μάλλον οποιοσδήποτε τόπος, να αλαλάζει Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού, κυλάει πάνω απ’ τα χωράφια, ποιος τη σταματάει και άλλα τέτοια επικά, εκτός δηλαδή από όταν δεν φώναζε αλλά ψιθύριζε σε λυρικό ύφος και, ναι, ίσως ακουγόταν ακόμα πιο Θεά.
Πολλά ειπώθηκαν ήδη κι όχι τίποτα άλλο, δεν έχουν και μεγάλη σημασία καθότι δεν μπορούν να περιγράψουν το μεγαλείο αυτής της δημιουργικής περιόδου - ζενίθ της ελληνικής έντεχνης μουσικής των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων, ακριβώς τότε που αυτός ο όρος δεν χρειαζόταν εισαγωγικά και, ακόμα περισσότερο, δεν είχε γίνει dirty word, ας είν’ καλά ο εθνάρχης και η πασοκάρα και γι’ αυτό όπως και για τόσα άλλα (και όχι, δε μου διαφεύγει η ειρωνεία ότι μιλάμε για τον συνθέτη που μετέπειτα έκανε ό,τι έκανε τέλος πάντων - αλλά είπαμε, όταν τα στερνά τιμούν τα πρώτα ΤΟΤΕ ΝΑΙ, ο νεκρός δεδικαίωται).

========================================================================

ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΝΘΕΟΝ, ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ - ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ

Summary

acdc let there be rock

Κάποτε στα μέσα της δεκαετίας του ‘70, πάντως σίγουρα μέχρι τέλη 1976 το αργότερο, ένας Σκωτσέζος μετανάστης στην Αυστραλία, τραγουδιστής ενός ανερχόμενου συγκροτήματος - που όταν χρειάστηκε να διαλέξουν όνομα δεν το σκέφτηκαν και πολύ διεξοδικά, με αποτέλεσμα κόσμος να τους ρωτάει ρε μήπως είστε λίγο γκέι και να τους εκνευρίζει - μετά από ένα τυπικό λάιβ εκείνης της εποχής, κατά το οποίο η μπάντα είχε χύσει ποτάμια ιδρώτα πάνω στη σκηνή κάποιας βρωμότρυπας (αλί σε μας που δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να ζήσουμε κάτι τέτοιο με τους συγκεκριμένους…), επιδόθηκε στη συνηθισμένη του μετασυναυλιακή δραστηριότητα: Κωλομπαρότσαρκα. Σε μια φάση ακούει το όνομά του, γυρνάει και τι να δει, μια γκόμενα με αμφίεση κοριτσιού της νύχτας, ήτανε ούτε είκοσι χρονώ και γύρω στα 140 κιλά, ο Χριστός και η Παναγία. “Πώς σε λένε;” “Ρόζι. Και μάντεψε: Αυτό το μήνα έχω πάρει 28 διάσημους”. Ήταν φανερό ότι η …καλίγραμμος νεαρά ήξερε πολύ καλά τι ήθελε: Το Νο 29. Τι θα κάναμε, σχεδόν όλοι; Τρεχάτε ποδαράκια μου / “ξέρεις έχω σχέση” / “I’ve got the Jack, you’d better stay away” και εν πάση περιπτώσει οι εκδοχές της ίδιας απόφασης περιορίζονται μόνο από τη φαντασία. Όχι ο ήρωας της ιστορίας μας όμως. Ετούτος ήντονε μερακλής. Έτσι, το επόμενο πράγμα που θυμότανε λέει ήταν να ξυπνάει και να την ακούει να λέει τον μαγικό αριθμό. 29.
Και δεν το μετάνιωσε στιγμή λέει.
Η πληθωρική ιερόδουλη Ρόζι με τη ζωή που έκανε δύσκολα θα κατάφερνε να βαστάξει για καιρό. Και έτσι έγινε. Απεβίωσε σε ηλικία 22 ετών το 1979, λίγους μήνες πριν τον θάνατο του Νο 29 της. Δεν θα μάθουμε ποτέ πού σταμάτησε το κοντέρ. Το μόνο που έμεινε ήταν η ιστορία της μεταξύ τους νύχτας, σε ένα κομμάτι - το ροκενρόλ το ίδιο και ένα δίσκο μια απ’ τα ίδια.

kansas point of know return

– Γεια σας, από Κάνσας τι έχετε;
– Το Dust in the Wind ψάχνεις;
– ΤΙ;;;;; ΤΟ ΝΤΑΣΤΙΝΔΕΓΟΥΙΝΤ;;;;;;; ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΝΤΑΣΤΙΝΔΕΓΟΥΙΝΤ;;;;;;;;
– Δεν ξέρω μικρέ. Πώς φαίνεται κάποιος που ακούει Νταστινδεγουίντ;
– Εεεεεε δεν ξέρω ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;;;;;;;
– Καλά, καλά. Να σου πω, αφού θες να ακούσεις Κάνσας, μου έχεις εμπιστοσύνη να σου δώσω να πάρεις όποιο αποφασίσω εγώ;
– Ναι, αμέ, δώσε μου κάποιο και το τσιμπάω.
– Ωραία, πάρε αυτό. Μην κοιτάξεις από πίσω όμως.
– Γιατί όχι;
– Ε μα δες εξώφυλλο τώρα, τι να κοιτάς από πίσω όταν έχεις τέτοιο πράγμα μπροστά; Να δεις που κάποτε κάποιος θα πει ότι είναι το πιο ωραίο εξώφυλλο δίσκου που βγήκε το 1977.
– Πωπω ναι, θεϊκό. Εντάξει, θα το πάρω. Δεν πιστεύω να έχει τίποτα φλώρικες μπαλάντες μέσα;
– Ρε πάρτο και τράβα σπίτι σου τώρα λέμε.
– Εντάξει, ευχαριστώ, γεια σας!

@Ian_Metalhead με συντροφικούς χαιρετισμούς :smiling_face_with_three_hearts:

boc spectres

Καλώς τους και αυτούς τους θαμώνες μου!
Γενικά θα ήθελα οι λίστες μου στο παιχνίδι να έχουν λίγο μεγαλύτερη ποικιλία αλλά δε μ’ αφήνουνε ρεεεεεε. Όταν ανοίγουν με Γκοτζίλα και κλείνουν με Νοσφεράτου πώς να αντισταθώ μετά εγώ; Ε;

queen news of the world

Δεμαφήνουνελέμε

jethro tull songs from the wood

Φολκ ροκ στα τέλη των 70ς. Αυτό θα πει μέσα στα πράγματα!
Αλλά για μισό λεπτό: Μήπως ετούτος ο κουζουλός έθεσε εαυτόν εκτός κλίματος απολύτως συνειδητά; Έτσι επειδή του κάπνισε; (Και είπε να το δείξει κιόλας; :stuck_out_tongue_closed_eyes:)
Ναι, ξέρεις κάτι; Νομίζω ότι αυτό ακριβώς έγινε.

thin lizzy bad reputation

Α ρε Φίλαρε, στο τσακ… Κανονικά θα τη χτύπαγες την πεντάδα, αλλά εδώ οι άλλοι Καίνε Ουρανούς και Σβήνουν Φώτα (ή μας τα αλλάζουν, κατά άλλη ερμηνεία), τι να σε κάμω. Κι εσύ όμως δισκάρα έφτιαξες πάλι, μην ανησυχείς. Και με το γκρουβ του ομώνυμου με φέρνεις πάντα, πάντα όμως ρε, στα μέρη της πιο τελειωμένης γραφικότητας, και δεν έχω καν μαλλί που να ταιριάζει μ’ αυτή την κίνηση.

========================================================================

…and now for the Top 5


NUMBER FIVE

Summary

ufo lights out

«Δεν τελειώνουνε οι δισκάρες αγορίνα λέμεεεεε. Είμαστε η πιο τυχερή μπάντα στον κόσμο, τι άλλο να πω πια. Με το Μιχαλιό εδώ, δε μας κουνάει άνθρωπος από την κορυφή. Και ούτε το Μιχαλιό κουνάει κανένας!».

:confounded:

NUMBER FOUR

Summary

scorpions taken by force

«Ντάξει ναι καλά πάμε αλλά δεν ξέρω, έχω μια αίσθηση σαν κάτι να μας κρατάει πίσω. Δεν είμαι σίγουρος πώς ακριβώς να στο περιγράψω… Ως γνωστόν αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς είναι η ικανότητά μας να γράφουμε χιτάρες, έτσι; Λοιπόν, νομίζω ότι αν εστιάσουμε σε αυτό αντί να γράφουμε εκεί πέρα προγκίζοντα έπη, που μεταξύ μας ποιος χέστηκε, θα πάμε ακόμα πιο ψηλά. Ίσως πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στη δομή του συγκροτήματος. Πώς το είπες; Ναι, συμφωνώ, καλά θα πάει αυτό».

NUMBER THREE

Summary

priest sin after sin

«Κοντοχωριανοί μας, ναι. Αυτοί από Άστον, εμείς από ολούθε που θα ‘λεγε και μια ψυχή που αγαπάει μία δεκαεννιά χρόνια. Συμφωνώ, τον έχουν ψιλοχάσει το δρόμο τους. Εμείς; Δεν πρόκειται, είμαστε ταγμένοι σε αυτό. Ε, όσο να πεις, μια μοναξιά τη νιώθουμε, ναι. Αλλά κάτι μου λέει ότι σε λίγα χρόνια από τώρα θα είναι και δεκάδες άλλοι μαζί μας. Ξέρω πολύ καλά τι πουλάει στα τσαρτς τώρα, φυσικά, απλά σου λέω για το προαίσθημα που έχω».

NUMBER TWO

Summary

rush a farewell 2

«Όχι, στο ορκίζομαι, εδώ δεν έχει αφιερώσεις “στη μεγαλοφυία της Άιν Ραντ”. Στο λόγο μου ρε. Ναι, έχω κι εγώ αυτή την αίσθηση ότι τώρα αρχίσαμε για τα καλά. Ποια κομμάτια; Χεχε, το περίμενα ότι θα έλεγες αυτά τα δύο. Ναι, δεν αποκλείεται να είναι ό,τι καλύτερο κάναμε ή θα κάνουμε ποτέ. Αλλά και το άλλο δεν πάει πίσω, έτσι; Και να ξέρεις, ακόμα δεν έχεις ακούσει τίποτα. Ω ναι, θα επιστρέψει. Ω ναι, και ο Ροσινάντε. Λίγη υπομονή ακόμα…».

NUMBER ONE

Summary

rainbow long live

«Προφανώς 3 στα 3, περίμενες κάτι λιγότερο; Όχι βέβαια, τώρα μιλάς σωστά. Πώς με βλέπεις; Προβληματισμένο; Όχι μωρέ, απλά… ΟΚ, θα στο πω. Νομίζω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Ε, πού είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι καλές είναι και οι Βαβυλώνες και οι Βασιλιάδες και όλα αυτά που γουστάρει η ψωλαρία στα λάιβ μας αλλά κανονικά πρέπει κάθε χρόνο να χτυπάμε πρωτιές στα τσαρτς, αυτό είναι το πρόβλημα. Ναι, ξέρω ακριβώς πώς να το πετύχω αυτό. Θα ενημερωθεί και το συγκρότημα εν ευθέτω χρόνω. Όχι, σιγά, πιστεύω ότι θα είναι μέσα όλοι».

:confounded:

12 Likes

Μια ένσταση ότι το Long live rock n roll βγήκε το 1978. Τότε κυκλοφόρησε τουλάχιστον.
Μικρούτσικο θέλω να ακούσω πολύ και με βοηθάς με αυτά που γράφεις…

3 Likes

Για παμε λιγο… Χαρταετους Λιστες και Λαγανες σμρ ε…

2 Likes

Προσωπικά, έχω κάποια περιέργεια να δω και το αποτέλεσμα για τα καλύτερα εξώφυλλα των ετών 1970 έως και 1973.
Αυτό διότι για τα έτη που έχει μπει η δυνατότητα ψήφου έως τώρα, καλύτερο εξώφυλλο αναδεικνυόταν κάθε φορά αυτό του LP που έπαιρνε και την πρώτη θέση σαν δίσκος της χρονιάς! Δηλαδή, το 1974 το Secret Treaties (μετά από… μπαράζ αυτό), το 1975 το Wish You Were Here, και για το 1976 το Sad Wings of Destiny, όλα έκαναν το… double! Εντάξει, είναι και σαν εξώφυλλα φοβερά, αλλά τώρα που η ψήφος είναι αποσυνδεδεμένη από την πεντάδα προτίμησης, για να δούμε τι θα βγάλει η… κάλπη!

4 Likes

Το θέμα είναι αν το machine head πάρει πάνω από 1 ψήφο. :stuck_out_tongue:

1 Like

Εντάξει το boc σαν εξωφυλλο μπορει να μην ειναι και κανενα αριστούργημα αλλα νομιζω πως ηταν και μουσικα εκπληξη της δεκαετίας

εκλαψα ρε

2 Likes

:neutral_face:

Η πατάτα αυτή ας γίνει μάθημα για όλους: Ποτέ μην εμπιστεύεστε 100% τη μνήμη σας, αργά ή γρήγορα θα σας προδώσει. Σ’ αυτό το παιχνίδι πάντα τσεκάρετε χρονολογίες! Ακόμα κι αν νομίζετε ότι ξέρετε πότε βγήκε το καθετί!

Anyway, χαράς ευαγγέλια για τους Rush, τις προάλλες έλεγα σε κάτι fellow ανεπρόκοπους ότι είναι για μένα η almost there μπάντα της δεκαετίας - πάντα κοντά στην κορυφή αλλά ποτέ εκεί. Ε λοιπόν…

Summary

1977 TOP 5 - AGAIN :roll_eyes:


NUMBER FIVE

Summary

thin lizzy bad reputation

– Το τσουτσέκι ρε, να μ’ αφήσει στην απέξω επειδή λέει «οι άλλοι Καίνε Ουρανούς και Σβήνουν Φώτα (ή μας τα αλλάζουν, κατά άλλη ερμηνεία)», εγώ δηλαδή μπρίκια κολλάω ρε γαμώ τους γερμαναράδες σου; Ακούς εκεί έκτη θέση, ΤΙ ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΡΕ!
– Έλα δεν είσαι έκτη θέση, πέμπτη θέση είσαι, πάμε.
– Τι πέμπτη θέση μωρέ, δεν τον διάβασες, “α ρε Φίλαρε στο τσακ” και “θα χτύπαγες πεντάδα αλλά” και αρχιδιές να πούμε.
– Ρε άστο σου λέω, έκανε μαλακία, είσαι μέσα τώρα.
– Είμαι μέσα; ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ; :grinning:

20230227_135039

NUMBER FOUR

Summary

ufo lights out

«Δεν τελειώνουνε οι δισκάρες αγορίνα λέμεεεεε. Είμαστε η πιο τυχερή μπάντα στον κόσμο, τι άλλο να πω πια. Με το Μιχαλιό εδώ, δε μας κουνάει άνθρωπος από την κορυφή. Και ούτε το Μιχαλιό κουνάει κανένας!».

:confounded:

NUMBER THREE

Summary

scorpions taken by force

«Ντάξει ναι καλά πάμε αλλά δεν ξέρω, έχω μια αίσθηση σαν κάτι να μας κρατάει πίσω. Δεν είμαι σίγουρος πώς ακριβώς να στο περιγράψω… Ως γνωστόν αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς είναι η ικανότητά μας να γράφουμε χιτάρες, έτσι; Λοιπόν, νομίζω ότι αν εστιάσουμε σε αυτό αντί να γράφουμε εκεί πέρα προγκίζοντα έπη, που μεταξύ μας ποιος χέστηκε, θα πάμε ακόμα πιο ψηλά. Ίσως πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα στη δομή του συγκροτήματος. Πώς το είπες; Ναι, συμφωνώ, καλά θα πάει αυτό».

NUMBER TWO

Summary

priest sin after sin

«Κοντοχωριανοί μας, ναι. Αυτοί από Άστον, εμείς από ολούθε που θα ‘λεγε και μια ψυχή που αγαπάει μία δεκαεννιά χρόνια. Συμφωνώ, τον έχουν ψιλοχάσει το δρόμο τους. Εμείς; Δεν πρόκειται, είμαστε ταγμένοι σε αυτό. Ε, όσο να πεις, μια μοναξιά τη νιώθουμε, ναι. Αλλά κάτι μου λέει ότι σε λίγα χρόνια από τώρα θα είναι και δεκάδες άλλοι μαζί μας. Ξέρω πολύ καλά τι πουλάει στα τσαρτς τώρα, φυσικά, απλά σου λέω για το προαίσθημα που έχω».

NUMBER ONE

Summary

rush a farewell 2

«Όχι, στο ορκίζομαι, εδώ δεν έχει αφιερώσεις “στη μεγαλοφυία της Άιν Ραντ”. Στο λόγο μου ρε. Ναι, έχω κι εγώ αυτή την αίσθηση ότι τώρα αρχίσαμε για τα καλά. Ποια κομμάτια; Χεχε, το περίμενα ότι θα έλεγες αυτά τα δύο. Ναι, δεν αποκλείεται να είναι ό,τι καλύτερο κάναμε ή θα κάνουμε ποτέ. Αλλά και το άλλο δεν πάει πίσω, έτσι; Και να ξέρεις, ακόμα δεν έχεις ακούσει τίποτα. Ω ναι, θα επιστρέψει. Ω ναι, και ο Ροσινάντε. Λίγη υπομονή ακόμα…».

5 Likes

Always glad to help.
Μείνε συντονισμένος, το φτύσιμο αριστουργημάτων συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια…
'78 έχουμε φουλ Μπρεχτ και το '79 Καββαδία…

Αν δεν γαμήσω τις χρονολογίες πάλι δηλαδή

2 Likes

Καλά το 79, μέχρι κι εμείς οι άσχετοι με τον Μικρουτσικο, ξέρουμε τι έχει…

2 Likes

Ε ναι, δε νομίζω να χρειαστεί να εξηγήσω τι εστί Σταυρός του Νότου, είπαμε τώρα

Πάλι κάτι θα γράψω αλλά τέλος πάντων :stuck_out_tongue:

4 Likes
  1. Animals
    Πολυσχιδές και δουλεμένο στην τελευταία λεπτομέριά έργο. Μουσική που κάθε φορά που την ακούω ανακαλύπτω και κάτι καινούριο.
  2. Taken by Force
    Η κορυφή των Scorpions. All killers no fillers.
  3. Ocean - Eloy
    Το άλμπουμ αυτό σε βυθίζει σε μια μαγική ατμόσφαιρα. Ατμοσφαιρικό και ταξιδιάρικο
  4. Sin after sin
    Περιέχει 1-2 αδύναμες συνθέσεις και δυστυχώς η παραγωγή είναι flat. Αλλά και πάλι χτυπάει τοπ 5
  5. Street Survivors
    Λάμπει το αστέρι του Steve Gaines και η χημεία του με τους υπόλοιπους ήταν μαγική. Δυστυχώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια.
10 Likes