Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Πάμε 5άδα + 15 ακόμα για να κλείσει μια 20άδα - πολύ δύσκολη χρονιά, αν και με το πιο άκοπο και εύκολο νο1 που έχω δώσει μέχρι τώρα μάλλον στο παιχνίδι

1. Γενιά του Χάους – Γενιά του Χάους
image

2. Cocteau Twins – Victorialand
image

3. South Of No North - Fell Frozen
image

4. Τζίμης Πανούσης – Κάγκελα Παντού
image

5. Iron Maiden – Somewhere in Time
image

και

  1. Clan of Xymox – Medusa
  2. Αντί… - Αντί…
  3. Αδιέξοδο - .38
  4. Nick Cave & The Bad Seeds Your Funeral… My Trial
  5. Pet Shop Boys – Please
  6. Megadeath – Peace Sells…but Who’s buying?
  7. Sonic Youth – Evol
  8. Νίκος Παπάζογλου – Μέσω Νεφών
  9. Beastie Boys – Licensed to Ill
  10. Slayer – Reign in Blood
  11. Motorhead – Orgasmatron
  12. Metallica – Master of Puppets
  13. Candlemass – Epicus Doomicus Metallicus
  14. Νικόλας Άσιμος - Δεύτερη Τριπλή Κασέτα: Η Ζαβολιά / Ο Σάλιαγκας / Πάλι Στην Ξεφτίλα
  15. Ζωρζ Πιλαλί - Ζωρζ Πιλαλί

εξώφυλλο τώρα πφφφ… μάλλον το προφανές είναι το Somewhere in Time, αλλά τρελαίνομαι με αυτά του Κάγκελα Παντού και του Αντί… Θα παίξω όμως το προφανές, ξεκάθαρα επειδή είμαι σε mood τέτοιο αυτή τη στιγμή/έχω ξανα-εκφράσει και άλλες φορές την αγάπη μου για αυτή την 70s και 80s retro-φουτουριστική αισθητική και τον comic χαρακτήρα παρόμοιων προσπαθειών + όλα τα Maiden covers είναι spot on ως προς το ευρύτερο feeling των δίσκων τους, το συγκεκριμένο όμως νομίζω ότι είναι το Maiden cover που εξυπηρετεί περισσότερο από όλα το concept και το γενικότερο φουτουριστικό εσάνς του δίσκου.
image

27 Likes

Ούτε ένας το Lonliness of the Long Distance Runner;

Disappointed Ashley Olsen GIF

9 Likes

Υπερβατικο κομμάτι μαέστρο μου. Εγώ δεν το έκανα για να μην αραδιασω όλο το τρακλιστ.

Αναπτυξη και θέματα interstellar. Όταν ο Αρχηγός ήταν στην απόλυτη ακμή του

5 Likes

Ν Α Ι
Το αγαπημένο μου του άλμπουμ, η αγαπημένη μου χροιά στη φωνή του Bruce, το απωθημένο μου για live Maiden.

4 Likes

Το somewhere και το rage ειναι δισκοι που κανεις δεν τολμησε να αγγιξει. Φοβερο που και τα δυο βγηκαν την ιδια χρονια. Η μια σφαλιαρα μετα την αλλη.Το μεταλ του μελλοντος.
Ζουμε για future past tour.

6 Likes

1986

Metallica - Master of Puppets

Στα 23 μας οι περισσότεροι ή τελειώναμε τις σχολές μας ή πηγαίναμε στρατό ή τέλοσπάντων ξεκινάγαμε δειλά δειλά να βγαίνουμε στην “αληθινή ζωή”, οι Metallica έβγαζαν το Master of Puppets. Θα μπορούσαν να εξαφανιστούν από προσώπου γης, έχοντας αφήσει ως παρακαταθήκη το σπουδαιότερο album τους και να μνημονεύονται για πάντα. Αν δεν υπήρχε αυτό, δε θα υπήρχαν και τα επόμενα. Δεν έχει σημασία αν θα βγει πρώτο ή τρίτο ή αν είναι το καλύτερο μέταλ ή δεν είναι ή ό,τι άλλο. Μέχρι τα μακρινά βάθη στον Ωρίονα, ισχύει η κοσμική σταθερά πως η ανωτερότητα δεν μπαίνει και δε χρειάζεται συγκρίσεις, απλώς εμείς είμαστε πολύ λίγοι κι έχουμε την ανάγκη να βάζουμε καλούπια.

The Smiths - The Queen Is Dead

Κε Morrissey και κε Johnny, ευχαριστώ για όλα.

Beastie Boys - Licensed to Ill

Τα είχε ρίξει τα σπόρια τα προηγούμενα χρόνια ο Rick ο Rubin κι εδώ καρποφόρησαν. Δεν είναι κάτι φοβερό, δεν είναι κάτι ουαου, ειδικά μετά από 37 χρόνια και εν έτει 2023, αλλά είναι τόσο γαμιστερό.

RUN D.M.C. - Raising Hell

Μια, δυο, τρίτη και φαρμακερή. Ακόμα και τώρα, δείχνει το δρόμο και είναι το benchmark για όλους τους εκκολαπτόμενους ριματοποιούς. Βρε τον Rick τον Rubin, ήταν τυχερός ή οραματιστής άραγε, ποιος ξέρει, it’s tricky.

Depeche Mode - Black Celebration

Υπάρχει άραγε πιο ταιριαστός τίτλος album? Οι Depeche συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να παίζουν μουσική που παίζουν οι Depeche. Οι τίτλοι των 4 singles του album, από μόνα τους λένε μια μικρή ιστορία, Stripped, A Question of Lust, A Question of Time, But Not Tonight.

Summary

Κόπηκαν στο τσακ

Slayer - Reign in Blood
New Order - Brotherhood
Megadeth - Peace Sells…but Who’s Buying
Bon Jovi - Slippery When Wet
Madonna - True Blue
Sonic Youth - Evol
Siouxsie and the Banshees - Tinderbox
Pet Shop Boys - Please

23 Likes

φτου, να τι ξέχασα
Αν και όλες αυτές οι κλασσικές post-punk μπάντες έχουν πάρει μια άλλη κατεύθυνση από το '84-85 και μετά -που οκ δεν με χαλάει αλλά δεν με τρελαίνει κιόλας- το Tinderbox είναι και γαμώ τα album!

5 Likes

Όλο εκθειάζω αυτό το θρεντ αλλά ας είναι.

Όλοι φαντάζομαι λίγο πολύ έχουμε πολλές αναμνήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με δίσκους. Έχοντας μπει λοιπόν στην διαδικασία να ακούω όλους αυτούς τους δίσκους (άλλοι μου αρέσουν ακόμα, άλλοι όχι τόσο), γυρνάω πίσω, θυμάμαι σκηνικά, σχέσεις, φιλίες. Είναι σαν αναδρομή της ζωής μου όλο αυτό και είναι υπέροχο.

30 Likes

Πανηγυρίζω με την επιλογή. Από τα πιο καλοδουλεμένα ποπ/aor των 80s και πιθανώς και στη δική μου 20δα. Και σαφώς το καλύτερο δείγμα της φωνάρας του Engemann.

1 Like

Ωρίωνα😏

2 Likes

1986 σαν καταλογος για ψωνια για 10μελη οικογενεια ειναι…


17 Likes

Απογοήτευση. Μονο 2 φορές η χρήση της λεξης βεντούζα κ παραγώγων της. Next year tora.

4 Likes

Υπέροχη σκέψη - υπέροχο vibe.
Έχω την αίσθηση ότι μίλησες εκ μέρους πολλών από εδώ.

Albums, like people, go through the test of time.
Δια της παρουσίας τους, οι δίσκοι που άντεξαν τον χρόνο, σαν τις αγάπες, τις φιλίες, ή τις αναμνήσεις που επέζησαν.
Δια της απουσίας τους, όσοι (όσες?) και όσα (albums?) έμειναν πίσω.
The dust of time has covered the absent ones.
Και όλα μαζί, τμήματα επιμέρους του ενιαίου που στο όλο του φιλοτεχνεί ίσως το πιο “αφιλτράριστο” πορτραίτο μας.

Βεντούζες included.
Speaking of which →

Μπορώ να σου εξηγήσω… δεν είναι αυτό που νομίζεις…
δώσε μου
one more chance
one more year
το’87 επιστρέφει ο Joey
θα γίνει της βεντούζας… στο υπόσχωμαι…

7 Likes

Φτάσαμε αισίως στην ανασκόπηση του 1986, μιας χρονιάς που το metal έμοιαζε ευλογημένο (τώρα από ποιον ήταν ευλογημένο, ας μην το ψάχνουμε!) Το πρώτο κύμα του thrash πιάνει το αποκορύφωμα του όπου και θα παραμείνει για λίγα χρόνια ακόμη, το USPM γεννοβολάει αριστουργήματα, η νεανική ορμή των πρωτοεμφανιζόμενων αναμετράται με την χρυσή εποχή των ήδη καταξιωμένων, με κερδισμένους τους τότε ακροατές, όσους ακολούθησαν αλλά και αυτούς που θα έρθουν στο μέλλον!
Για το 1986 μένουν έκτος πεντάδας όχι απλώς σπουδαίοι δίσκοι αλλά και κάποιοι που θεωρούνται κλασικοί στο είδος τους – φανταστείτε αυτοί που μπήκαν για τι υπέρτατα αριστουργήματα πρόκεται!

1. Iron Maiden – Somewhere In Time

Άλλο ένα δείγμα της ανεπανάληπτης (χρονικά και ποιοτικά) δισκογραφικής συνέπειας των Irons στα 80s, το Somewhere In Time πήγε ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με αυτά που είχαν δείξει οι Maiden έως τότε, και περάν της φαρδιάς υπογραφής του Αρχηγού, φέρει και την ευδιάκριτη σφραγίδα του Smith που όχι μόνο πιστώνεται τρεις από τις οκτώ συνθέσεις, αλλά λάμπει με την παρουσία του σαν κιθαρίστας και στις υπόλοιπες, αφήνοντας τον Gilmour-ικό του εαυτό να αναδυθεί! Όπως λάμπουν και όλοι οι άλλοι, του “Dr Death” για άλλη μια φορά συμπεριλαμβανομένου που δημιούργησε το εμβληματικό εξώφυλλο!
Ένας δίσκος παντοτινό και άφθαστο μνημείο που αξίζει τον τίτλο του διαχρονικού όσο λίγοι μιας και δικαιώθηκε και δικαιώνεται από τον Χρόνο, αυτόν τον αμείλικτο Κριτή των πάντων.

2. Candlemass – Epicus Doomicus Metallicus

O metal κόσμος δεν χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη στον Mark Shelton μόνο για τα έπη των Manilla Road, αλλά και για το ότι υπήρξε ο καταλύτης για να υπογράψουν οι Candlemass στην γαλλική Black Dragon, σημαντική εταιρεία τω καιρώ εκείνω. Οι οποίοι Candlemass ήταν τόσο συνειδητοποιημένοι όταν κυκλοφορούσαν το ντεμπούτο τους που ο τίτλος που του έδωσαν περιέγραφε επακριβώς το ύφος τους ενώ και το εξώφυλλο ήταν το πλέον ενδεδειγμένο.
Εδώ η σπορά των Sabbath, η γοητεία των Rainbow, οι ωριμότερες πια ιδέες των Nemesis, συνταιριάζονται με τρόπο μυστικιστικό και υποβλητικό, ο… συμβασιούχος τραγουδιστής Johan Längquist μεταφέρει απολύτως πειστικά την απόγνωση και την παράνοια και ο εμβρόντητος ακροατής επιχειρεί την επίπονη ανάβαση στον κρανίου τόπο της ανθρώπινης οδύνης κουβαλώντας τον Σταυρό του μαρτυρίου, εκεί που όμως τον περιμένει η λύτρωση.
Doom δίσκοι υπήρξαν και πριν το EDM, εδώ όμως, για όποιον δεν το κατάλαβε μιλάμε για την καθιέρωση μιας νέας αισθητικής, άπαξ και δια παντός.

3. Slayer – Reign In Blood

Δεν υπάρχουν και πολλά να προσθέσει κανείς σε αυτά που έχουν ήδη ειπωθεί εδώ και γενικά για το Reign in Blood, τον πρώτο δίσκο των Slayer μετά την αποχώρηση τους από την Metal Blade και την ένταξη τους στο roster μιας rap εταιρείας με τον ιδιοκτήτη της να εκτελεί χρέη παραγωγού, πέρα από το γεγονός ότι λήγει οριστικά τον άτυπο αγώνα για το ποιος θα έπαιζε πιο ακραία και αποτέλεσε σημείο αναφοράς και ανέγγιχτο αντικείμενο σύγκρισης για ότι ακολούθησε στο συγκεκριμένο… μονοπάτι!

4. Queensrÿche - Rage For Order

Οι Queensrÿche με το The Warning ίδρυσαν Σχολή με πολυάριθμους, αφοσιωμένους μαθητές. Πιστοί λοιπόν στο πνεύμα που τους διακατείχε τότε, δεν έβλεπαν το λόγο να παραμείνουν στάσιμοι και πραγματοποίησαν ένα από τα εντυπωσιακότερα άλματα στην ιστορία αυτού του ήχου.
Γιατί η εξέλιξη τους, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Rage for Order, δεν εξηγείται με ανθρώπινα μέτρα, παρά μόνο με τη υπόμνηση ότι εδώ είχαμε να κάνουμε όχι μόνο με κάποιους σκανδαλωδώς ταλαντούχους, αλλά και με ένα συνδυασμό προσωπικοτήτων που, τουλάχιστον εκείνη την περίοδο, λειτουργούσε πέραν πάσης προσδοκίας.

5. Fates Warning – Awaken the Guardian

Πριν από κάποια, όχι πολλά χρόνια, είχα βρεθεί στην Αθήνα για δουλειά. Με το που τελείωσα αργά το μεσημέρι, πήγα σε γνωστό δισκάδικο του κέντρου, όπου ο (βαριεστημένος) υπάλληλος είχε βάλει να παίζει το Awaken the Guardian. Το πόσα συναισθήματα με πλημμύρισαν όταν άκουσα μπαίνοντας τις πρώτες νότες του Fata Morgana, αυτή η απαράμιλλη αίσθηση θαλπωρής, του προορισμού, της υπόσχεσης που γίνεται πράξη, με έκαναν να συνειδητοποιήσω πως, όσο κι αν θαυμάζω απεριόριστα και τα μεταγενέστερα έργα των Fates, αυτό θα είναι πάντα το αγαπημένο μου!

Και κάποια από τα πολλά, ειδικά “φέτος”, honourable mentions που αξίζουν εύφημου μνείας, ξεκινώντας από τα thrash “χωράφια”:

Metallica – Master of Puppets: Οι Metallica συνεχίζουν την ξέφρενη πορεία τους με το MoP, τελευταίο τους δίσκο με τον Cliff Burton, που χαίρει τεράστιας δημοφιλίας – όλως δικαίως - στις τάξεις των οπαδών. Παραδόξως βεβαία για κάποιους που ανέκαθεν επαίρονταν ότι δεν έχουν κάνει “τον ίδιο δίσκο δύο φορές”, ήδη από αυτό το πρώιμο στάδιο της καριέρας τους το σχήμα από το San Francisco βρέθηκε να επαναλαμβάνει το προηγούμενο, άκρως επιτυχημένο LP του, με το Master να πατάει ακριβώς πάνω στα χνάρια του RtL - μέχρι και η σειρά των τραγουδιών με τις ανάλογες διαθέσεις είναι παραπλήσια!

Megadeth – Peace Sells… Βut Who’s Buying: Όλη η πικρία του Mustaine για την συμπεριφορά “των άλλων” απέναντι του, όλη η θολούρα του από την επήρεια των ουσιών, ξέσπασαν σε αυτό το ορμητικό, ιδιοφυές δημιούργημα που ζέχνει ειρωνεία και attitude και έδειξε πως ούτε το thrash αλλά ούτε κι ο MegaDave είχαν εξαντλήσει τις δυνατότητες τους!

Flotsam And Jetsam - Doomsday for the Deceiver: Μια thrash πανδαισία είχαν να παρουσιάσουν οι Flots στο ντεμπούτο τους, και ούτε η απώλεια του Newsted που πήρε μετεγγραφή σε “μεγαλύτερη ομάδα” δεν έδειχνε ικανή να τους σταματήσει, αν κρίνουμε από το επόμενο τους, Το τι ακολούθησε είναι μια άλλη ιστορία.

Kreator - Pleasure to Kill: Ένας καταιγισμός ηχητικής βίας, ένα ανελέητο σφυροκόπημα, χαοτικό σε στιγμές, που έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής, και αναγνωρίστηκε όχι μόνο σαν μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες των Kreator, αλλά και σαν ένας δίσκος που υπερέβη τα όρια του ιδιώματος του, προοιωνίζοντας το death metal των επόμενων ετών.

Dark Angel - Darkness Descends: Στο δεύτερο τους LP οι thrashers από το LA εξαπολύουν μια συμπαγή, αφιλόξενη ηχητική βιαιότητα, συγκρίσιμη μόνο με τους πιο ακραίους του είδους

Στο πεδίο του USPM τώρα, το πρώτο Crimson Glory βρίθει έμπνευσης και φαντασίας στεφανωμένο με την απόκοσμη (με κάθε καλή έννοια) ερμηνεία ενός Midnight, το Τhe Dark των Metal Church κοιτάζει στα μάτια το ντεμπούτο τους και αυτό νομίζω αρκεί για να το περιγράψει, το ομώνυμο των Fifth Angel είναι ένα από τα επιφανέστερα δείγματα της μελωδικής/progressive πτέρυγας και συγκεκριμένα της Σχολής των πρώιμων Queensrÿche, ενώ το The Deluge των Manilla Road ήταν ο αγαπημένος δίσκος του δημιουργού του, οπότε ποιοι είμαστε εμείς που θα διαφωνήσουμε!

29 Likes

those left behind :

  • Dark Angel - Darkness Descends
    ισως η σημαντικοτερη thrash μπάντα μετά από αυτες που είχαν μεγάλη επιτυχία. Η προσεγγιση τους έδωσε πολλά στους μετέπειτα death metallers. Μια ατελείωτη κουτρουβάλα, ένας ασυγκράτητος Gene Hoglan. Thrash κοντά στις παρυφές του death metal. Ακραίο

  • Kreator - Pleasure to Kill
    ίσως ο πιο ακραίος δίσκος του 1986 μαζί με τον από πάνω. Τίγκα τσιτωμένο, σημαντικό και αυτό για το death metal. Μπορεί ήδη την προηγούμενη χρονιά Possessed και Celtic Frost να έδωσαν παρακαταθήκη, αλλα εδώ έχουμε να κάνουμε με άλλη προσέγγιση. Τη φωνή και το riffing του τα λάτρεψαν και αρκετοί blackmetalαδες

  • Slayer - Reign in Blood
    Τρομερά riffs από σπουδαίο δίδυμο, solos ότι να 'ναι, ακραίος Araya αλλά το πραγματικό αστέρι εδώ λέγεται Dave Lombardo. Το drumming του φάρος για όλους τους μετέπειτα, δυναμικό, καταιγιστικό, με τρομερά γυρίσματα. Αυτός ειναι κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος ήχος ταμπούρου που ακούσαμε ποτέ σε ακραίο μεταλ ( μαζί με του Seasons)

  • Helstar - Remnants of War
    Το σκοτάδι των Angel Witch μαζί με την τεχνοτροπία των Mercyful Fate εδώ βρίσκουν την γη της επαγγελίας τους. Σκοτεινό, τεχνικό, βαρύ, γεμάτο προσωπικότητα, με καταπληκτικές κιθάρες. Ένα διαμάντι του us power metal.

  • Sword - Metalized
    Πιασάρικο, βαρύ, riffατο με μια τρομερή φωνάρα. Ο Καναδάς όπως ξέρουν οι μυημένοι δεν μπορεί να χάσει ποτέ

  • Metal Church - The Dark
    Αγαπημένη φωνή του Wayne, στάζει μέταλλο. Τρομερή και συμπαγής η υπόλοιπη ομάδα. Φτάνει κοντά στο θεϊκό ντεμπούτο

  • Queensryche - Rage For Order
    οι άνθρωποι πήγαν στο φεγγάρι και ξαναγύρισαν. Αδιανόητα εξωγήινος Tate , τίγκα στο συναίσθημα και στην ικανότητα. Δίσκος ακαταταχτος, ακόμη και σήμερα ψάχνουμε να βρούμε τι ακριβώς εγινε εδώ, ας το πουμε Progressive metal. Chemical Youth, Dream in Infrared , Neue Regel και ενα σωρό άλλα διαμάντια. Υπερβατικό

  • Sacred Blade - of the sun and moon
    Τρομερή περίπτωση μπάντας, αβίαστα τη γενικότερη προσέγγιση θα την χαρακτήριζα Progressive metal. Σίγουρα μοιάζει ελάχιστα με οτιδήποτε της εποχής του, παρότι κάποιος μπορεί καταχρηστικά να το πει αμερικάνικο power metal ( ειναι Καναδοί). Με αρκετές 70ς επιρροές που δεν φαίνονται με την πρώτη επαφή, καταπληκτικά riffs και τραγουδιστή σχεδόν να απαγγέλει ( @Ian_Metalhead να πω την αλήθεια περίμενα να μιλήσεις εσύ για αυτό ή να το ανέφερε ο @martian καποια στιγμή αλλα μπορεί και να τον πρόλαβα :stuck_out_tongue_closed_eyes: ) . πολυαγαπημένο

  • Crimson Glory - Crimson Glory
    η υπερβατική πρώτη πλευρά επισκιάζει κανονικότατα την δεύτερη κατά τη γνώμη μου. Παρότι για εμένα άνισο, παραμένει διαμάντι. Δεν ξερω τι να πρωτοπω για Valhalla, Azrael, Lost Reflection. ζηλευω πραγματικά οποιον είναι σε αυτό το Thread και θα ακούσει τυχαία πρώτη φορά αυτό το διαμάντι. Όλη η νιότη μου σε αυτό και το δεύτερο τους. α , και ενας από τους καλύτερους Metal τραγουδιστές ever.

  • Vinnie Moore - Mind’s Eye
    ισως ο απόλυτος Instrumental νεοκλασσικός δίσκος. Σε κάμποσα τραγούδια η τρίχα αμέσως κάγκελο, τα solos τεχνικά και flashy αλλα τρομερά αξιομνημόνευτα, οι μελωδίες θεϊκές

  • Die Kreuzen - October File
    η σύνδεση για εμένα προφανώς έγινε με τους Voivod αλλά αυτό σαν φράση και μόνο τους αδικεί, πρόκειται για τρομερά ευφυή μπάντα. Δεν ξέρω τι να πρωτοπω για αυτήν εδώ την δισκάρα. Πανέξυπνο, ορμητικό, Proggy, μπλέκει Post punk και hardcore punk, είναι ακραίο , ειναι τεχνικό, είναι ιδιαίτερο. 10/10

  • Flotsam and Jetsam - Doomsday for The Deceiver
    Thrash με ξεκάθαρο speed/power αέρα, ορμητικό Jason Newsted που έγραψε και τον περισσότερο δίσκο, ενα κιθαριστικό δίδυμο τρελαμένο απο νεανική καυλα, και μια τρομερή φωνη. Καταιγιστικό

18 Likes

Πριν λίγο έλαβα ένα message request στο messenger, ένας μακρυμάλλης κοκκινιτριχης ειναι, η φωτογραφία προφίλ φάνηκε late 80s, έχει μια γκριμάτσα περίεργη, στραβωμενη μούρη και μου γράφει

“mother f@cker how dare you don’t put my record on the best albums of 1986 on the game you play in the rocking forum? I will rattle your godamn head, you better believe it”

Dave Mustaine έγραφε, τον ξέρετε ρε?

PS υπερδισκαρα… σχώρα με μαστρο-Dave :cry:

5 Likes

Πάντως, να ξέρετε. Το πιο πιθανό (ίσως), είναι να μας διαβάζει μόνο ο Alan των Primordial, καθότι κάποτε είχε μπει εδώ μέσα κι έγραφε. Βέβαια, αν όντως, μας διαβάζει και έγραφε και εκείνος, θα μέτραγε, γιατί μπορεί να τον βάζαμε κι εκείνον μέσα στο “ξύλο”.

2 Likes

Σε παρακαλώ, διόρθωσε το “Seven stars” των Black Sabbath σε “Seveth star” γιατί δε θα μπορέσω να συνεχίσω τη μέρα μου φυσιολογικά. :face_with_monocle:

5 Likes

Διόρθωσε το κι εσύ σε Seventh για να τη συνεχίσω κι εγώ

9 Likes