1. Nick Cave & The Bad Seeds - Tender Prey
Ενας λατρεμενος μου δισκος, με το αγαπημενο μου τραγουδι το Mercy Seat (αν και προσωπικα επειδή μεγαλωνοντας ειχε πεσει στα χερια μου το βινυλιο Live Seed από τη μεγαλυτερη αδερφη, ακομα προτιμω εκεινη την εκτελεση από αυτή του δισκου).
Ενας δισκος που ο Νick βγαινει από τα στενα ορια του punk/goth και μαζι με τους Bad Seeds, δημιουργουν τον ηχο τους και βαζουν μια αρχη σε όλα αυτά που θα ακολουθησουν.
Με διαφορες σημαντικες προσθηκες στο line up (Kid Congo, Roland Wolf), που αποδειχτηκαν τρομερα πετυχημενες, μαζι τους τιτανες Blixa / Mich Harvey αλλα και την αριστουργηματικη εκτελεση και στιχογραφια του Nick, μιλαμε για ένα αλμπουμ μνημειο.
2. Sonic Youth - Daydream Nation
Μιλωντας για μνημεια, άλλος ενας δισκος oροσημο στο μουσικο προσκηνιο.
Ένα ακουσμα που θα σε κανει να απορεις ποσο γαμημενα μπροστα ηταν αυτή η μπαντα.
Τη προηγουμενη χρονια δε τους εβαλα στη 5αδα – γιατι πιστευω ότι το You’re Living All Over Me ηταν παρα πολύ καλο για να μη μπει) αλλα φετος δε το γλιτωναν.
Μια κυκλοφορια που προσπαθησαν να αντιγραψουν παρα πολλες μπαντες που ακολουθησαν, και καταφερε με τροπο πρωτοποριακα δημιουργικο να πλασει ένα δικο της ηχο μεταξυ indie, alternative, grunge, hardcore, avant garde, pop, μεχρι και μεταλ ρε στο απιστευτο Cross the Breeze.
Δε περιγραφω άλλο.
3. Metallica - …And Justice for All
Νομιζω ότι το φαμιλυ μας καλυψε με τα κατεβατα οσον αφορα αυτόν τον πολύ μεγαλο δισκο.
Χιλιαδες plays ανα τα χρονια, και σε διαφορετικες φασεις μεγαλωνοντας παρατηρω ότι κολλουσα και σε διαφορετικο κομματι. Όπως πολύ σωστα αναφερθηκε, ενας δισκος που αρχιζει με Blackened καταλαβαινεις τι θα ακολουθησει. Οποιος δε το εχει στη 10αδα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ε ψεύδεται απλα.
4. Death – Leprosy
Δισκος αλητειας και αγαπημενος για γυμναστηριο/τρεξιμο .
Εχει αγαπηθει παρα πολύ από μεταλλαδες διαφορων γενιων και θα συμφωνησω με @apostolisza8 ότι μετα από αυτόν καπου θα με χασει προσωπικα ο Τσακ. Ακομα τον ακουω και πορωνομαι σα την πρωτη φορα.
5. Bathory - Blood Fire Death
Είναι η δευτερη φορα που ενώ σκεφτομαι ότι δε θα χωρεσει να βαλω Bathory, τελικα λυγιζω.
Ακουγοντας αυτή τη τρομερη κυκλοφορια ξανα, είναι δυσκολο να μη μαρεσει – Ο Quorthon εχει πιασει τον τραγο από τα @@ και παιζει μπαλα μονος του. Όχι μονο θα συνεχισει το black metal ηχο που μετουσιωσε, αλλα τωρα θα χωσει και την επικουρα σε ολη τη φαση. Black metal, Vikings, extreme metal … τελειοτης.
Honorable mentions
Albums που θα μπορουσαν 5αδα
Γενικα αυτη την εβδομαδα ακουσα περιπου 16-17 αλμπουμς, και τελικα δυσκολευτηκα να ολοκληρωσω την 5αδα - καποια νομιζα οτι θα με συγκινουσαν περισσοτερο και τελικα δε τα εβαλα ουτε στα mentions.
Dead Can Dance - The Serpent’s Egg - πονεσε που δεν μπηκε γιατι τον εχω πολυ κοντα μου αυτον τον δισκο. Μεγαλωνοντας τον ακουγα παρα πολυ συχνα.
Doom - War Crimes (Inhuman Beings)
Pixies - Surfer Rosa
Gorilla Biscuits - Gorilla Biscuits
Danzig - Danzig
Dinosaur Jr. - Bug
Slayer - South of Heaven
R.E.M. - Green