Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

2001 η μεγαλυτερη χρονια μεχρι τωρα ? ποσιμπολ.

6 Likes

Ναι μωρέ δίκιο έχεις δεν έχω ιδέα γιατί καλιφορνεζους…

Edit όσο έγραφα: Κι όμως κατάλαβα γιατί, σκάλωμα από το πρώτο δίσκο…

και φαντάσου ότι ο τρίτος είναι που έχει subliminal verses…

4 Likes

2001

Opeth-“Blackwater Park”

Tool-“Lateralus”

System of a Down-“Toxicity”

Kreator-“Violent Revolution”

Lost Horizon-“Awakening the World”

27 Likes

:face_holding_back_tears:

2 Likes
3 Likes

Αυτός ο δίσκος είναι τόσο απίστευτος που σκέφτομαι να τον βάλω κι εγώ στην πεντάδα…

1 Like

Μισο να ψηφισω εξώφυλλο για αρχη

Faithless_Outrospective

Κ τα λεμε μεσα στη βδομαδα για την 5αδα.

9 Likes

2001 ;p

- Memorable mentions (γιατί πάλι βιάστηκα, αλλά, ούτως ή άλλως, δεν είχαν ελπίδα να μπουν πεντάδα, ενώ για δεκάδα παιζόταν κατά 1/10).

Anathema - A Fine Day To Exit
Neurosis - A Sun That Never Sets
The Tea Party - The Interzone Mantras

Noir Desir - Des Visages Des Figures (θυμάμαι κάποιες τραγουδάρες απ’ αυτό)

!!!

Η σειρά (εκτός πεντάδας) είναι ψιλοτυχαία.

23 Likes

Πιστεύω πάμε για Tool/ System κ Opeth λίγο πίσω.
Εντελώς στα ακούσματά μου. :stuck_out_tongue:

Καμία τύχη τα άλλα.

4 Likes

Τα 5 καλύτερα για μένα για το 2001

Rammstein, Mutter

Alice Cooper, Dragontown

Ozzy Osbourne, Down to Earth

Iced Earth, Horror Show

Nickelback, Silver Side Up

21 Likes

Πάντως για το experimental rock είναι μυθική χρονιά. Έβγαινε άνετα 15αδα μόνο με σχετικά άλμπουμ.

1 Like

είναι λίγο γαμησε τα φάση . Ζόρι

1 Like

2 0 0 0


ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!

20 Coldplay - Parachutes
19 Pearl Jam - Binaural
18 Bon Jovi - Crush
17 QOTSA - Rated R
16 Placebo - Black Market Music
15 Tony Iommi - Iommi
14 Steely Dan - Two against nature
13 Kansas - Somewhere to elsewhere
12 Fates Warning - Disconnected
11 Marilyn Manson - Holy Wood
10 Calexico - Hot rail
9 Neil Young - Silver and gold
8 Dandy Warhols - 13 Tales from Urban Bohemia
7 Spock’s Beard - V
6 Johnny Cash - American III : Solitary Man
5 Iron Maiden - Brave New World : ο τελευταίος σημαντικός δίσκος των Maiden. Δεν πήγαινε με τίποτα πιο ψηλά από το 5.
4 Geddy Lee - My favourite headache Ο ΓΚΕΝΤΑΡΟΣ καταθέτει κι αυτός το σόλο πόνημά του, την περίοδο που οι Rush ήταν σε παύση.
3 Porcupine Tree - Lightbulb Sun Ένα σκαλί κάτω από το επόμενο άλμπουμ τους, αλλά σίγουρα πολύ πολύ καλύτερος από το Stupid Dream!
2 Linkin Park - Hybrid Theory Δεν έχω ακούσει άνθρωπο να τραγουδάει με θυμό, ευαισθησία και παράπονο ταυτόχρονα όπως ο Chester Bennington. Τολμώ να πω ότι δυσανασχετώ με την πάρτη μου που δεν άκουσα αυτόν τον δίσκο όταν βγήκε, παρόλο που “βούιζε” ο κόσμος. Στο τσακ ήμουν να τον βάλω πρώτο.
1 PJ Harvey - Stories from the City, Stories from the Sea : Πίστευα ότι το κορίτσι θα κατάφερνε να πάρει πρωτιά. Δεν πειράζει. Πήρε αρκετές ψήφους νομίζω. Ένα θα πω για την PJ του 2000. Ήταν μεγάλη απόλαυση να την ακούς αλλά και να τη βλέπεις. Τριαντάρα πια, σε μια ηλικία ωριμότητας και ζηλευτής καλλιτεχνικής αυτοπεποίθησης.

Επιτρέψτε μου να αναφέρω δίσκους που δε με “έπιασαν” κι έμειναν ΔΙΚΑΙΑ εκτός των 20, παρότι πίστευα ότι θα μου έκαναν το “κλικ”:
Radiohead - Kid A
Pain of Salvation - The perfect element
Rage Against The Machine - Renegades
Limp Bizkit - Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water
U2 - All that you can leave behind it

17 Likes

2001.

5.

θα μπορουσε και εξωφυλλο ειδικα για διαφορους ψυχασθενεις με την (α)συμμετρια. Το Apple υπαρχει για να μου θυμιζει ωραιες νυχτες στον 1ο οροφο της βογατσικου στην σαλονικα. ολο το υπολοιπο για να μου θυμιζει γενικα ομορφες εποχες γεματες μουσικη και ξενυχτια (δακρυσατε?)

4.

image

Μπουμ!!! Εκρηξη στα κεφαλια μας. Pull the tapeworm out of your ass και τα μυαλα στα καγκελα. μπορειτε να περιγραψετε το αλμπουμ σε καποιον που δεν το εχει ακουσει εκτος απο ενα απλο “ακουσε το ρε μαλακα”. εγω δεν μπορω. συγγνωμη κιολας.
wake up (wake up) qmksncncnoihcnncskwjdjqpowqctreeb up

3.

Τον (τους αναλογα την εποχη) Schiller δεν προκειται να τον μπερδεψεις με τιποτα εκει εξω. Το Weltreise ειναι ενα γεματο αλμπουμ με ιδεες, με μουσικη, με συνεργασιες chill out downtempo house ατμοσφαιρικο και εχει και το dream of you μεσα το απολυτο ταξιδιαρικο κομματι.

Is this what life has got to give
Is this the dream
The dream I had of you

2.

image

μας την πεσαν οι γερμαναραδες αλλα αλμπουμ με τετοια πρωτη εξαδα σε τραγουδια δεν περναει απαρητηρητο.
ναζιδες οι rammstein? αφου η καρδια χτυπαει αριστερα μωρε, και τι βιντεο κλιπ

1.

Υπηρξε μια εποχη που στο δισκαδικο που δουλευεα μου ζητουσαν πελατες chill out μουσικη να βαζουν στα μαγαζια που εχουν οποτε μετα απο κατι πανακριβα cafe del mar και buddha bar τα οποια τα πληρωναν απο 30 μεχρι 45 ευρω παντα τους ελεγα “παρτε και αυτο ακουστε το και αν δεν σας αρεσει φερτε το πισω να σας δωσω τα χρηματα” τοσο σιγουρος.
Στο τοπ5 αλμπουμ που εχω ακουσει περισσοτερο. Ethnic ατμοσφαιρικο chill out με αιθερια φωνητικα. Η γυναικα μου το μισει απο τοσες φορες που το εχει ακουσει χωρις να θελει. Καποιοι κανετε διακοπες σε ομορφα μερη. Ξυπνηστε το ξημερωμα καθηστε στο μπαλκονι βεραντα σκηνη και βαλτε το να το ακουσετε. Αν δεν νιωσετε κατι καταπληκτικο να σας κατακλυζει μου το λετε και σας δινω τα λεφτα σας πισω.

33 Likes

Σε ποιο δισκάδικο δούλευες μαν μου;

2001

Muse - Origin of Symmetry

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά οι Muse είναι το αγαπημένο μου συγκρότημα. Το άλμα που έκαναν από το πρώτο (απλά οκ, έχουμε ακούσει πολλές καλές αντίστοιχες προσπάθειες για ντεμπούτο) album σε αυτό είναι διαστημικό, να ταιριάζει και με το concept. Bliss, New Born, Megalomania, Hyper (Chondriac) Music και δε συμμαζεύεται, τι να πεις γι’ αυτό το πράγμα. Η αγαπημένη μου 7ετία (χμμ) μόλις ξεκινάει, οπότε ας ξαναδούμε το καλύτερο κομμάτι αυτού του αιώνα σε μια ελάχιστα πιο γρήγορη version που κάνει όλη τη διαφορά όμως. Πως γίνεται 3 όργανα να κάνουν τόση φασαρία γτχμ

System Of A Down - Toxicity

Είμαι #teammezmerize με τα μπούνια, όμως το Toxicity δικαιωματικά βρίσκεται στη συνείδηση όλων εκεί που πρέπει. Για τη μάζα έχει να κάνει με το τι έγινε post 9/11, αλλά για εμάς τους ταπεινούς σε άλλη ήπειρο ακροατές είναι απλά και γαμώ τις μουσικές. Να σημειωθεί πως το Aerials το βαριέμαι αφόρητα, σόρι.

Sum 41 - All Killer No Filler

Ένα καλοκαιράκι στο κάμπινγκ της Αντίπαρου, είχα heated argument με κορίτσι που ζαχάρωνα, για το δίλημμα Blink vs Sum. Εγώ είμαι μια ζωή Blink και γι’ αυτό έπεσα γενναίος, πιστεύοντας ακόμη ότι αυτός είναι ο λόγος που έφαγα χυλόπιτα. Ίσως να έχουν αλλάξει λίγο τα γούστα μου τα τελευταία χρόνια και τους εκτιμώ υπερβολικά περισσότερο, για τον απλούστατο λόγο ότι τους άκουσα πιο προσεκτικά. Ο τίτλος αυτού του album λέει την αλήθεια. All Killer No Filler, γαμώ δε βρίσκω ένα βιντεάκι του Fat Lip (στο Grasspop? Roskilde? Werchter?) που κόβει το Fat Lip στο “Don’t count on me…” και το τραγουδάει το κοινό σε σημείο ανατριχίλας. Να σημειωθεί πως είναι παιχταράδες και πστ Deryck παντρεύτηκες την Avril όταν όλοι τρέχαμε σάλια για πάρτη της.

Gorillaz - Gorillaz

Νομίζω στο ΝΜΕ είχα διαβάσει πως “αν ο δίσκος είχε βγει ως Damon Albarn θα πάτωνε, τώρα με τα cartoons είναι δίσκος της χρονιάς” και μάλλον συμφωνώ? Δεν έχει σημασία, ο Damon Albarn ξεκίνησε να αποδεικνύει από τα 90s πως είναι καλλιτέχνης και όχι rock star, σε αντίθεση με κάτι άλλους) και εδώ εδραιώνεται. Bonus, το πρώτο λεπτό από μια πολύ πρόσφατη συνέντευξη στο βίδεο παρακάτω, για ένα από τα πιο χαρακτηριστικά hooks

White Stripes - White Blood Cells

Ένα γκαράζ, μια κιθάρα, ένας ενισχυτής, η γυναίκα πίσω απ’ τα drums και γίναμε. Ο Jack έχει βγάλει τη riffομηχανή και δεν έχει σταματημό.

Summary

Κόπηκαν στο τσακ

Daft Punk - Discovery
Depeche Mode - Exciter
Weezer - Green Album
Radiohead - Amnesiac
Blink-182 - Take Off Your Pants and Jacket
The Strokes - Is This It
HIM - Deep Shadows and Brilliant Highlights
Garbage - Beautiful Garbage
Slipknot - Iowa

27 Likes

Πατση στη σαλονικα και μετα σ ενα μικρο που ανοιξε ο ιδιος Αθήνα στο Μαρούσι στο εμπορικο στο δαχτυλιδι κηφισιας κοσμοπολις (νομιζω δεν υπάρχει πια το εμπορικο γραφεια εγινε)

2 Likes

μηπως ειναι οι tokio hotel απο πισω;

10 Likes

Unironically, Schrei ή Monsoon αν μπουν τη σωστή στιγμή σε πάρτι κατεδαφίζουν το χώρο