Στο διόρθωσα.
Μα το έργο που άφησαν πίσω επηρέασε κόσμο.
Το ότι δεν αρέσει σε κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν αρέσει σε άλλους.
Εγώ το μόνο που είπα, είναι ότι δεν “μπορείς” ( μια χαρά μπορείς φυσικά) να πεις κάποιους υπερεκτιμημενους επειδή δεν σου αρέσουν, ενώ συγχρόνως έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην σημερινή μουσική.
Και μιλάμε για κάτι που έχουν περάσει 50 χρόνια από τότε. Πολύς χρόνος για να κριθεί η αξία ενός έργου. Το οποίο φυσικά εμένα μπορεί να μην αρέσει, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία του.
Το ότι δεν σου αρέσει το Abbey Road, δεν σημαίνει ότι δεν γαμαει δισκογραφίες για μένα. Ούτε ότι γαμαει δισκογραφίες για μένα, σημαίνει κάτι.
Αυτό που έχει αξία, είναι πως η ύπαρξη της συγκεκριμένης μπάντας επηρέασε όσο λίγες την πορεία της ποπ/ροκ κουλτούρας. Το ότι δεν το συμμερίζεσαι, δεν σημαίνει ότι δεν έχει συμβεί.
Edit: βασικά είναι σαν να λες ότι είναι υπερεκτιμημένος ο Νεύτωνας.
Ουτε εμένα μου αρέσουν οι Beatles πάντως , κάθε δίσκος τους έχει 1-2 καλά τραγούδια και τα υπόλοιπα είναι νερόβραστα ? γλυκανάλατα? ,όπως θες πες τα ,δεν μου κάνουν κουκου τελος πάντων. Τη θεωρω την δεύτερη πιο υπερτιμημένη μπάντα της ροκ. Την πρώτη δε τη λέω για να μην εκραγεί το φορουμ.
για γραψε την να δω κατι
Συμφωνώ μαζί σου στο premise και για τα ακούσματα μου, αλλά πολύς περισσότερος κόσμος ακούει μουσική (και σήμερα και πριν 20 χρόνια) που δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τους Beatles πάρα το ανάποδο.
Αν θέλουμε να δώσουμε σε κάποιον τα εύσημα για όλα τα τοτέμ μας (που απ’ότι καταλαβαίνω και με αυτά που διαβάζουμε σε αυτό το topic είναι σε αυτό το φάσμα, δλδ επηρεάστηκαν απ’ τους Beatles) τότε μάλλον πρέπει να τα δώσουμε στους καπιταλιστές, αλλά θα ξεφύγουμε ξανά.
Γαμάνε οι Beatles
Οι επιρροές γενικά δεν είναι μόνο ηχητικές, just saying.
Δεν ξέρω πως αυτό δεν ενισχύει αυτό που λέω, but maybe is just me
Ναι πλέον, ναι.
Αλλά στις 10ετιες της διαμόρφωσης (70-80 και θα πω και 90), ήταν εκεί.
Μιλάμε για ποπ/ροκ, έτσι?
Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλω να πείσω κανέναν για την αξία μιας μπάντας, την οποία την έχει γράψει ο χρόνος.
Οι αυταπατες ειναι δωρεαν, γιατι να σε εμποδισω να τις εχεις? Παρθενογενεση δεν υπαρχει στην μουσικη, ουτε υπαρχει ενα παρακλαδι που προερχεται απο τον Καιν και τον Αβελ. Πριν τους Beatles υπηρχαν χιλιαδες αξιολογοι μουσικοι στις προηγουμενες δεκαετιες ή και στους προηγουμενους αιωνες. Αλλα ξαναλεω, μπορεις φυσικα να πιστευεις οποια αυταπατη θελεις.
Ναι. Και? Εγω μιλαω για το εργο καθεαυτο και τι μουσικη αξια εχει. Το εκανα πολυ σαφες.
Ωραια… και? Ειπα εγω σε καποιον να μην του αρεσουν οι Beatles?
Ωχου… δεν με ενδιαφερει καμια συζητηση για την “αξια” που δινεις στην επιρροη των Beatles στον χωρο της μουσικης. Δεν νομιζω οτι γινεται να το κανω πιο σαφες.
Δεν με ενδιαφερει καθολου το αν εχει συμβει ή οχι. Και ουτε δηλωσα πουθενα το αντιθετο. Καλο ειναι να διαβαζουμε αυτα που γραφει ο αλλος, κι οχι να απανταμε σε ενα σωρο πραγματα που δεν ειπωθηκαν ποτε.
Φυσικα και ειναι. Παραμενει ενα απο τα μεγαλυτερα μυαλα ολων των εποχων. Ομως το να τον γνωριζουν μερικα δισεκατομμυρια ανθρωποι ως τον μεγαλυτερο Φυσικο ολων των εποχων, ενω μολις ενα 0.0001% αυτων γνωριζει Φυσικους οπως τον Faraday, τον Bohr, τον Feynman κι ενα σωρο αλλους, ειναι ο ορισμος της υπερεκτιμησης ή αν θελουμε να το πουμε καλυτερα της υπερ-exposure στο κοινο. Ουτε καν ο Νευτωνας δεν θα επρεπε να αποτελει ιερο κειμηλιο στον οποιο θα δινουμε credit για ολοκληρο το στερεωμα της Φυσικης. Υπηρχαν κι αλλοι Φυσικοι εκεινη την εποχη και λιγο μεταγενεστερα, που σιγουρα καποιος απο αυτους θα ειχε ανακαλυψει τους νομους που διεπουν την βαρυτητα. Βασικα, δεν ειναι καν υποθετικο αυτο. Ο Κεπλερ το ειχε ΗΔΗ κανει, απλα δεν εγραψε ολοκληρο βιβλιο για αυτο. Ομως ηξερε τους νομους της βαρυτητας και πως αυτοι οριζουν πλανητικες τροχιες πριν καν γεννηθει ο Νευτωνας. Δεν ειναι εγκλημα να πουμε οτι ο Νευτωνας πιστωνεται την συλλογικη δουλεια που ειχαν κανει δεκαδες φυσικοι και αστρονομοι πριν απο αυτον. Συμβαινει σε καθε εκφανση της ζωης, και συμβαινει συχνα και στις επιστημες.
Με αυτα και με αυτα, ειλικρινης ερωτηση, αλλα μπορεις να βρεις που ειπα οτι οι Beatles ειναι υπερεκτιμημενοι? Οχι πως δεν το θεωρω (φυσικα και το θεωρω) αλλα δεν θυμαμαι να το εγραψα σε αυτην την κουβεντα πουθενα.
Εμ αυτο ακριβως ομως θελεις να κανεις στον διαλογο μαζι μου. Ξαναλεω, ο καθενας διατηρει το δικαιωμα να εχει μικρο δωματιακι με shrine για οποια μπαντα θελει. Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει κι εγω.
Δεν ήξερε και παράγωγο λογικά.
Μικρη σημασια εχει, η φορμουλα του Κεπλερ για τις τροχιες ειναι εκπληκτικα πανεμορφη.
Εσυ εκτος απο ξερολας σε ολα τα μουσικα θεματα, γνωριζεις και ολες τις επιστημες τελικα? Για να ξερω που βρισκομαστε.
Όχι και σε όλα, με υπερεκτιμάς.
Και αρκετά ελλειπής ήδη από την εποχή του Νεύτωνα
Ο Νεύτωνας ήταν ο ορισμός του nerd, έμεινε για πάντα παρθένος και όταν καθόταν σπίτι γιατί υπήρχε έξαρση της πανούκλας είπε “χμμμ για να ανακαλύψω τον διαφορικό λογισμό γιατί βαριέμαι”
Καθολου ελλιπης για μη-σχετικιστικα συστηματα, απολυτως εφαρμοσιμη.
Οποιαδηποτε εξισωση στην Φυσικη αλλωστε θετει και επιπεδο ακριβειας, αλλιως καμια δεν ειναι ακριβης.
Για την κλασική μηχανική, καλή ήταν, δεν αντιλέγω, αλλά όχι τέλεια, και η εφαρμόσιμη μορφή των νόμων απέχει ελαφρώς από τις αρχικές διατυπώσεις αλλά δεν θα χαλαστούμε.
Κατά τα άλλα, Ο Νεύτωνας ψέκας μυστικιστής ήταν, #team_leibniz
edit: θα προτιμήσω να μείνω οντοπικ,
στο '81.
Εχω εναν φιλο που μου θυμιζει τον quintom. Μουσικος μπασο κιθαρα παιδι για παρεα αλλα εκει στον τηνιακο μετα απο καμια 10αρια μπυρες ανοιγε το στομα του κ ξεχυνοταν ενας απίστευτα βοθρος για τους beatles. Θα τον αρχίσατε στα μπουνιδια μερικοι εκεινη την στιγμη αφου αυτα που γραφει ο Quintom ουτε τα μισά απο αυτα που ελεγε ο δικος μου.
@QuintomScenario αν ενδιαφέρεσαι να σας φερω σε επαφή στείλε μηνυμα.
Μπορεί να ακούγε και Beatles αν σκεφτόταν και τη σχετικότητα!
Πεντάδα τι θα κατέβαζε όμως;
Παιδιά, εγώ είμαι πολύ λίγα χρόνια στο φόρουμ, πέντε για την ακρίβεια. Όσα είμαι και συντάκτης στο rocking.gr. Δύο πράγματα έμαθα για το φόρουμ από τις πρώτες μέρες.
-
Ότι υπάρχει ένας τύπος που τον λένε @QuintomScenario κι εκφράζεται διαφορετικά από τους άλλους.
-
Κι ότι ο @pantelis79 είναι ο Τομ Μπομπαντίλ του φόρουμ - υπήρχε από πάντα, γνωρίζει τα πάντα, είναι θεότητα της μουσικής κλπ.
#αφήστε τον κουίντομ να λέει τις απόψεις του χωρίς να του θυμώνετε