Ετσι για το ονορε του πραματος, αλλωστε δεν ειναι αυτο το πνευμα των προτασεων μας, να πουμε οτι για το 1971 οι @RiderToUtopia και @Sofa_King επιασαν τον παλμο της ψηφοφορίας με 5 στα 5 σε shuffle mode.
Στο 1970 δεν ειχαμε τυχερο για το φλουρι
Ετσι για το ονορε του πραματος, αλλωστε δεν ειναι αυτο το πνευμα των προτασεων μας, να πουμε οτι για το 1971 οι @RiderToUtopia και @Sofa_King επιασαν τον παλμο της ψηφοφορίας με 5 στα 5 σε shuffle mode.
Στο 1970 δεν ειχαμε τυχερο για το φλουρι
δυσκολη χρονια το 72. Αυτη τη στιγμη νιωθω οτι τις 4 απο τις 5 θεσεις τις εχω βρει και με περιμενουν αλλα εικοσι να τα ακουσω
Γουελκαμ <3
Yes - Close To The Edge
Deep Purple - Machine Head
Gentle Giant - Octopus
Uriah Heep - Demons and Wizards
Chick Corea - Return To Forever
Foxtrot κόβεται στο νήμα, έχω να πω
Εγώ ψήφισα πάλι μόνο ένα album (“Machine head”) και σκέφτομαι πλέον σοβαρά να βγάλω κάνα φράγκο πουλώντας τις υπόλοιπες κενές θέσεις μου σ’ όλους εσάς που αφήνετε με βαριά καρδιά albums απ’ έξω.
Πανω σε αυτο, ηθελα να πω οτι για μενα εχει πολυ συγκεκριμενο νοημα (και αξια) το να ψηφιζει καποιος λιγοτερα απο τα προτεινομενα 5. Αφενος δεν με ψηνει ιδιαιτερα να ψηφισω εναν δισκο μονο και μονο επειδη “ο κοσμος λεει” οτι ειναι γαματος δισκος αν δεν τον εχω ακουσει και ιδιαιτερα, αφετερου δε νομιζω οτι αν επι 25-30 χρονια που ακουω μουσικη δεν βρηκα το κινητρο και την θεληση να εξερευνησω συγκεκριμενες μουσικες, πως ειμαι αναγκασμενος να το κανω τωρα.
Για το 1972 για παραδειγμα, θα μπορουσα καλλιστα να ψηφιζω το Ziggy Stardust και να συμπληρωσω την πενταδα μου. Γουσταρω David Bowie παρα πολυ. Αλλα, πρωτον δεν εχω ακουσει τον δισκο ολοκληρο ουτε μια φορα στην ζωη μου, και δευτερον, γιατι να δωσω την ευκαιρια σε αυτον τον δισκο την παρουσα εβδομαδα, κι οχι σε καποιον απο τους αλλους 30-40 δισκους που πιθανον να μου αρεσουν? Πραγματικα σεβασμος σε οσους το κανουν αυτο, αλλα προσωπικα δεν εχω ουτε τον χρονο ουτε την ορεξη κυριως να κατσω να ακουσω τοσα νεα πραγματα σε μια βδομαδα. Ουτε σε 6 μηνες δηλαδη εδω που τα λεμε
Οποτε για μενα προσωπικα και το πως ακουω μουσικη, το βρισκω πιο τιμιο και ειλικρινες να βαλω 4 ψηφους ας πουμε ή και 2-3 σε καποια χρονιά, απο το να κανω “homework”. Αν δηλαδη κατσω να ψαξω τι “πρεπει” να ψηφισω για να συμπληρωσω 5αδα, θα ειναι πολυ λιγοτερο ειλικρινες για μενα. Κι αν δηλαδη δεν ειχαμε τους Sabbath και τους Floyd (και μετεπειτα Queen και Jean Michel Jarre και κανα 2-3 ακομα), θα περνουσα ολη την δεκαετια των 70ς με 1-2 ψηφους ανα χρονιά
Volume 4 - σιγουρα το bs album με ozzy που εχω ακουσει περισσοτερο
Argus
Demons & Wizards
Machine Head
Rise & fall of Ziggy Stardust
Με αυτη την σειρα
Aν και δεν έριξα ακόμα την ψήφο μου, σε αυτά θα πάει.
David Bowie – The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spider From Mars
Ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ όλων των εποχών ξεκάθαρα. Τόσο αγαπημένο που χώθηκε στο Wrapped μου στο Spotify το 2022… 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.
Black Sabbath – Vol. 4
Στα χνάρια των προηγούμενων, δύσκολα η οποιαδήποτε κυκλοφορία τους αυτής της περιόδου να έμενε εκτός λίστας.
Deep Purple – Machine Head
Μάλλον η κορυφή των Purple…
Wishbone Ash – Argus
Το αγαπημένο μου των Ash, με τα twin leads και τις μπασογραμμές αυτού του δίσκου να επηρρεάζουν τους ήρωες μου (μας).
Aphrodite’s Child - 666
Ίσως το πιο σημαντικό άλμπουμ που έχει ηχογραφηθεί ποτέ από συμπατριώτες μας.
Θα κάνω μια απλή παράθεση όλων αυτών που σε ένα ιδανικό κόσμο θα ήταν στη λίστα μου: Curtis Mayfield, Miles Davis, Aretha Franklin, Elton John, Neil Young, Stones, Can, Neu!, Jethro Tull, Alice Cooper.
Ρε σεις, αν δεν χρησιμοποιήσουμε την φόρμα, δεν μετράει η ψήφος?
Τις ενσωματώνει ο θρεντοκράτορας, μην ανησυχείς.
Είμαστε έτοιμοι για exit poll
Παιδια αν μπορείτε χρησιμοποιείτε την φορμα, βοηθαει πολύ, δεν ειναι ευκολο να ψαχνω ολο το νημα… plzzzzzzz
Οκ, λόγω βιασύνης το είχα παραβλέψει τελείως αυτό, με συγχωρείς.
Ελα ρε, σιγα, αυριο μεθαυριο μπορει να γινουμε sympetherions
30 εως τώρα ζωή να έχουν (33 μετά και τον @ChrisP)
Title
Alice Cooper - School’s out
Aphrodite’s Child - 666
Big Star - Number 1 Record
Black Sabbath - Vol 4.
Blue Öyster Cult - Blue Öyster Cult
Brainbox - To You
Brainticket - Psychonaut
Can - Ege Bamyası
Captain Beyond - Captain Beyond
Chick Corea - Return To Forever
David Bowie – The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars
Deep Purple - Machine Head
Epitaph - Stop, Look and Listen
Genesis - Foxtrot
Gentle Giant - Octopus
Grand Funk - Phoenix
Hölderlin - Hölderlin’s Traum
Jethro Tull - Thick As A Brick
Khan - Space Shanty
Klaus Schulze - Irrlicht
Kraftwerk - Kraftwerk 2
Lou Reed - Transformer
Neil Young - Harvest
Neu! - Neu!
Nick Drake - Pink Moon
PFM - Storia di un Minuto
Pink Floyd - Obscured By Clouds
Santana - Caravanserai
Scorpions - Lonesome Crow
The Rolling Stones – Exile On Main St.
Uriah Heep - Demons and Wizards
Wishbone Ash - Argus
Yes - Close To The Edge
Λογικά μόλις γίνανε 33.
ξεκάθαρα, όσα τα χρόνια του ζεσους
Πλάκα έχει αυτή η δεκαετία, μιας και είναι τόσο εύκολες οι επιλογές -μιλώντας πάντα για αγαπημένους δίσκους, δηλαδή για δίσκους που να έχουν παίξει πολύ και να έχουν αφήσει πράγματα.
1. BLACK SABBATH “Vol. 4”
To “Vol. 4” απλά, λιτά και απέριττα συνεχίζει το σερί (το οποίο έχει δρόμο ακόμα) και παίρνει ένα ποντάκι παραπάνω λόγω “Changes” και Big Mouth.
2. KRAFTWERK “Kraftwerk 2”
Krauft rock, pt I. Οι KRAFTWERK θα με (μας) απασχολήσουν πολύ σοβαρότερα πιο βαθιά στη δεκαετία, αλλά και η πρώιμη εκδοχή τους είναι αρκούντως περιπετειώδης. Κλινγκ Κλανγκ!
3. KLAUS SCHULZE “Irrlicht”
Klaut rock, pt II. Καλά όχι rock εδώ που τα λέμε αλλά μια ωραιότατη, στοιχειωτική ambient/experimenta/drone-ίλα που εμένα προσωπικά με συνεπαίρνει σε επικίνδυνο βαθμό. Ebene Γιούτσο!
4. BLUE ÖYSTER CULT “Blue Öyster Cult”
Μετά τους Zeps, αυτοί εδώ είναι η αδυναμία μου, τουλάχιστον γι’ αυτήν την δεκαετία. Το ντεμπούτο μπορεί να υστερεί των επόμενων, ωστόσο η μαγεία και ο μυστικισμός είναι στοιχεία παρόντα εξαρχής.
5. GRAND FUNK “Phoenix”
Κανονικά έπρεπε να αφήσω κενή την 5η θέση, αλλά πρόκειται για ένα από τα λίγα βινύλια που κληρονόμησα από μικρός και ως εκ τούτου έπαιξα αρκετές φορές σε ένα αρχαίο πικάπ που είχαμε στο σπίτι.
Honorable mentions δεν υπάρχουν, μένει εκτός το “Obscured by Clouds”, για να μην τσιρίξει άλλο η @Sh_Wo_f και γιατί εδώ που τα λέμε δεν σκίζει κιόλα από έμπνευση.
Το έχω ξαναβάλει σίγουρα. Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της Aretha Franklin είναι αυτή:
Η Aretha τραγούδησε πρώτη το κομμάτι της King και το 2016 που βραβεύσανε την King, πήγε και το τραγούδησε ζωντανά. Το μόνο που δεν έκανε ήταν να πετάξει στο τέλος το μικρόφωνο κάτω, έπρεπε!
1972
τι μαγική χρονιά. Χωρίς να θεωρώ εαυτόν τον σούπερ-ντούπερ γνώστη 70ς, μπορώ να βρω 10-15 δίσκους εδώ που έχουν κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση το στοίχημα του χρόνου στα προσωπικά μου charts και τους θεωρώ λίγο πολύ αριστουργήματα.
έχουμε και λέμε:
Honorable mentions για να τα έχω καλα με τον εαυτό μου αλλά και ταυτόχρονα δίσκοι που τους θεωρώ απαραίτητο να ακουστούν από κάθε φίλο της δεκαετίας
classics : Alice Cooper - Schools Out, Blue Öyster Cult - Blue Öyster Cult, Yes - Close To The Edge, Jethro Tull - Thick as a brick, Uriah Heep - The Magician’s Birthday, Uriah Heep - Demons and Wizards
πιο underground
Captain Beyond - Captain Beyond ( τα λέει τέλεια ο @hopeto ) , Gomorrha - I turned to See whose Voice it was ( τεράστιο underground διαμάντι), Birth Control - Hoodoo Man, Jericho - Jericho ( Justin and Nova από τα καλύτερα τραγούδια της δεκαετίας ), Khan - Space Shanty ( από τα πιο όμορφα Prog/canterbury albums Που ηχογραφήθηκαν ποτέ ), Nektar - A tab in the ocean ( μαγικός δισκος)
Υπάρχουν και πολλά άλλα , αλλα ήδη φλερτάρουμε με το … name dropping