Για παμε λιγο…
Nα πω εδώ πως τώρα που κάπως έχω βάλει σε μια τάξη το '84, έριξα μια ματιά στο '85 και μου κόπηκε η μαγκιά. Kαι νόμιζα πως το '83 ήταν δύσκολο.
Κάτσε να 'ρθουν τα '90s και όταν θα πιάσεις τον εαυτό σου εν αϋπνία, να κλαις σε εμβρυική στάση, τότε θα δεις δυσκολία…
Βασικά όλο το ‘85- 95.
Μετά λέω πολύ πιο εύκολα.
Πάντως για ‘85 έχω 40 άλμπουμ για 5αδα και 60 συνολικά που τα θεωρώ ΠΟΛΥ καλά.
Δράμα.
Ψήφισα και εγώ για πρώτη φορά και για συναισθηματικούς / συμβολικούς λόγους μιας και οδεύω στα 40, όσα τα χρόνια που μας χωρίζουν από το 1983 και κάπου πίσω στο 1995 μία γραμμένη κασέτα που είχε φέρει ο αδερφός μου στο σπίτι, άρχιζε, για κάποιον ανεξήγητο λόγο με το To Tame a Land. Εκεί άλλαξαν πάρα πολλά στον τρόπο που έμαθα να ακούω και να καταλαβαίνω την μουσική.
- Iron Maiden - Piece of Mind
- Metallica - Kill 'em all
- Dio - Holy Diver
- Marillion - Script for a Jester’s Tear
- Stevie Ray Vaughan - Texas Flood
Aπό περιέργεια, τα επόμενα με Fish σου αρέσουν?
Δυστυχώς δεν έχω απάντηση, δεν τα έχω ακούσει, γιατί η τακτική μου ειδικά την εποχή που έπεσε στα χέρια μου το “Script…” (που σημαίνει mid-00s, Metropolis 6.90) ήταν όχι να ξετινάζω δισκογραφίες (πλην εξαιρέσεων) αλλά να πηγαίνω από το ένα στο άλλο (μιλώντας για συγκροτήματα/δίσκους/ιδιώματα που μέχρι τότε δεν είχα επαφή).
Επίσης ενώ ξεκίνησα το downloading πολύ νωρίς, άργησα χαρακτηριστικά να ξεκινήσω να κατεβάζω ολόκληρα άλμπουμ (πόσο μάλλον δισκογραφίες) και όταν πια το έκανα, είχα συγκεκριμενοποιήσει σε μεγάλο βαθμό το τι ήθελα να ακούω.
Αυτα να τα πειτε αλλου. Αυτο το νημα μού κοστισε 100 ευρω χθες. Χωρια τα αλλα 2000 που χρειαζομουν για να αγορασω οσα θα ηθελα απο αυτα που βρηκα στο bazaar της Τεχνοπολης.
@anhydriis αν βλεπεις κινηση τα βραδια εξω απο το σπιτι σου, μην ανησυχεις. Να σε μυρισουν θελουν.
Χωρίς πολλά σχόλια, γίνεται το Inferno festival εδώ στο Όσλο κάθε Πάσχα (για το καθολικό Πάσχα), οπότε η μισή μέρα φεύγει εκεί κ η επόμενη στο να ξεκουράσω το γέρικο κορμί μου που διαμαρτύρεται…
Mercyful Fate - Melissa
Bringing the blood of a newborn child ιγιεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
Riff, riff, solo και άλλα riff και ξανά από την αρχή και η φωνάρα του Βασιλιά από πάνω…
Slayer - Show no Mercy
Λύσσα…
Warlord - Deliver Us
Μπήκα αργά στο παιχνίδι με δαύτους αλλά μιλάμε για συγκίνηση.
Manowar - Into Glory Ride
Από το κομμάτι Νο2 ξεκινάω, το πρώτο απλά δεν υπάρχει εδώ, σε όλη αυτή την πολεμική ατμόσφαιρα.
Sortilege - S/t
18 λεπτά γ@μημένης τελειότητας…
Καλύτερο Εξώφυλλο Blaspheme - S/t
Πέρα από Sortilege, η Γαλλία μπαίνει με φόρα αυτή την χρονιά με ντεμπούτα από Blaspheme, Satan Jokers και High Power. Επίσης μια μικρή αναφορά στο επόμενο διαμαντάκι, το οποίο το Discoqs μου έγραφε 1983 ενώ βγήκε το '81 κ εννοείτε φυσικά ότι θα είχε μπει κάπου.
Attentat Rock λοιπόν, με το ομώτιτλο άλμπουμ, το οποίο πιο πολύ κλίνει σε rock μονοπάτια με δόσεις heavy metal. @GRACCHUS_BABEUF δώσε βάση. @hopeto ίσως να σε ενδιαφέρει. Δεν ξέρω βέβαια πως σας φάνηκε το Voltz…
'Ντάξει, μιλάμε ότι τίναξες την μπάνκα, κυριολεκτικά. Αν συζείς και η “γλυκύτητά” της για τη μουσική έχει μεγαλώσει και ωριμάσει, και δεν πήγατε και μαζί στην Τεχνόπολη, περαστικά φίλε.
Αλλά εδώ είμαστε για να ετοιμάσεις διαδραστικές εκπλήξεις με μουσική υπόκρουση των άνωθεν δίσκων, βασική πρωταγωνίστρια την ίδια, συμπρωταγωνιστές σημαντικούς ανθρώπους της ζωής της και θεματικές από στιγμές της ζωής της που τη συγκίνησαν και την γέμισαν εμπνεύσεις για το σημερινό μετέπειτά της.
Υ.Γ. Κάτι τέτοιο ετοιμάζομαι να κάνω κι εγώ στην έκθεση βιβλίου 4-7 Μαΐου, εδώ πάνω, Θεσσαλονίκη.
Αν έχεις τη διεύθυνσή του, πέρασέ την μου. Του έχω κι εγώ κάτι “συστημένα”.
100 ευρω ολα αυτα τα καλουδια? Σε ποιο ουρανιο κ ποιο τοξο? Ευτυχως με προφυλαξε η ανοια κ ο έρωτας απο αυτα τα ξεπορτισματα!! Να πω ομως σε αυτο το σημείο πως η nuclear blast εχει 15% στα παντα ολα εως 11.4
@Dr.Feelgood και λοιποί αγαπημενοι μου, εκλογες θα ασκω το εκλογικο τετοιο στην πρωτεύουσα του καμπου, νομιζω βολεύει νοτιους κ βόρειους… τα τσιπουρα κερασμένα!!
Βασικά αυτός που έπρεπε να ταγκάρεις είναι ο @Chaos, το γαλλόφωνο μέταλ είναι πιο πολύ δικό του στοιχείο.
Το Voltz για να είμαι ειλικρινής εγώ το άκουσα μια φορά και δε μου είπε πολλά, μπορεί βέβαια και να μην ήμουν στο κατάλληλο mood εκείνη τη στιγμή… Πάντως ετούτους τους Attentat Rock, που τους έχω βάλει τώρα, τους απολαμβάνω αρκετά προς το παρόν, they’re right up my alley.
@anhydriis 120 ευρω συνολο για την ακριβεια, αλλα καποια αρκετα ταλαιπωρημενα, οποτε ηθελαν παζαρι. Επισης, εφαγα περιπου 5 ωρες εκει(σε ενα πολυ busy ΣΚ) και σε δυο ημερες (σημερα μονο 1 ωριτσα). Ευτυχως ημουν με φιλους και περασαμε πολυ ομορφα.
Αγαπητε @Dr.Feelgood, εχεις pm με συντεταγμενες για το σπιτι του υπεροχου TS, συν φωτο για να μην μπερδευτει κανενας. Η συζυγος δεν ειχε ερθει, αλλα μερικα απο τα κομματια της φωτο ειναι και για εκεινη, δλδ της αρεσουν τα ακουσματα.
Σημερα μπορουσα να χαλασω αλλα 200 ευρω, ευτυχως απλως δεν ειχα αλλα χρηματα. Μπορεις να το πεις και καλο. Επισης, δεν μπηκα καν στη new wave/punk/post punk σκηνη, για να μετρησω ποσα χρηματα θα χρειαζομουν.
1983
10-06 (χωρίς κατάταξη):
Summary
The Chameleons - Script of the Bridge
Ανεπανάληπτο το πρώτο μισό του δίσκο με post-punk διαμάντια όπως τα Second Skin και Monkeyland. Φανταστικός δίσκος και μπάντα.
Rudimentary Peni - Death Church
Ο παλάβρας Nick Blinko έβγαλε στο φως ένα πολύ ιδιαίτερο σύνολο κακοφωνίας, το οποίο ακόμη και σήμερα παραμένει ελκυστικό και ζηλευτό. Μαζί με μια ακόμη Κακοφωνία που θα ακολουθήσει, πρόκειται για one of a kind ακροάσεις.
Wipers - Over the Edge
Το άφησα εκτός καθώς το Youth of America ήταν το νούμερο 1 το 1981. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, μαζί με το Youth οι κορυφές τους, αλλά η επέλαση της metal το παραγκώνισε. Τέλειος δίσκος, τέλεια μπάντα.
The Mob - Let the Tribe Increase
Μαζί με το “The Curse of Zounds” αποτελεί ένα από τα πρώτα μου ακούσματα σε anarcho-punk μονοπατια, μελωδικό, μελαγχολικό, εθιστικό.
Mercyful Fate - Melissa
Love or hate φωνή, αλλά από τη στιγμή που άκουσα για πρώτη φορά το “Is that you, Melissa?” σε κάποια Hammer συλλογή (ευχαριστώ πάλι Χάκο) σίγουρα ανήκω στην πρώτη κατηγορία. Σκοτεινή ατμόσφαιρα σε heavy metal με αξιοζήλευτες συνθέσεις. Δεν ξέρω πόσες φορές έχω ακούσει το “Evil”, αλλά και πάλι λίγες θα είναι. Πάμε πάλι.
05-01
Summary
5. Suicidal Tendencies - Suicidal Tendencies
Ο Cyko Miko και η (τότε) παρέα του έβγαλαν έναν από τους καλύτερους και επιδραστικότερους δίσκους για κάμποσα υποϊδιώματα. Πώρωση και θαυμασμός για τον ήχο που πέτυχαν.
4. Manilla Road - Crystal Logic
Το “Necropolis” ήταν αγάπη με την πρώτη ακρόαση, να είναι καλά ο Χάκος Περβανίδης για τη συλλογή “The Legend of Dragon Noir” που έφτιαξε για κάποιο παλιό τεύχος του Hammer. Παρά το immersion-breaking, εκτός τόπου και χρόνου Feeling Free Again, τα αυτιά μου απολαμβάνουν τακτικά έναν από τους πλέον αγαπημένους μου δίσκους και συγκροτήματα.
3. Manowar - Into Glory Ride
Αν κάποιος μου έλεγε πριν λίγα χρόνια πως σε μελλοντική κατάταξη με αγαπημένους δίσκους θα έβαζα Manowar, θα γελούσα. Είχα ακούσει το “Battle Hymn” στο γυμνάσιο, το οποίο μου άρεσε πολύ και γενικώς το θεωρώ από τα καλύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά μουσικά κομμάτια του ιδιώματος, αλλά το απωθητικό image της μπάντας και τα διάφορα νέα ή δηλώσεις που την περιτριγύριζαν με έκαναν να μην θέλω να δοκιμάσω ακρόαση δίσκου. Πολλά χρόνια μετά το γυμνάσιο, θέλοντας να δώσω ευκαιρία και γενικώς να ακούσω ένα κατά κοινή ομολογία κλασικό δίσκο, δεν περίμενα να φάω τέτοια κατραπακιά. Στην πρώτη ακρόαση του “Secret of Steel” ένιωσα δέος. Μοναδικό, τέλειο κομμάτι, και πραγματικά ιδιαίτερο συνθετικά. Ο Adams είναι ευλογημένος με μια από τις καλύτερες φωνές που γνώρισε η metal, και ο DeMaio θα πρέπει να νιώθει τυχερός μέρα και νύχτα για τις συγκυρίες που τους ένωσαν. Ανεπανάληπτος δίσκος, και για τους ίδιους, και για λοιπούς επικάδες.
2. Iron Maiden - Piece of Mind
Εδώ νιώθω πως οι Maiden γίνονται η μπάντα που δικαίως λατρεύεται εως σήμερα (και θα λατρεύεται μέχρι να σβήσει ο ήλιος). Εδώ νιώθω πως όλα κάνουν κλικ για πρώτη φορά. Καμία αδύναμη στιγμή σε αντίθεση με τις προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές τους, για αυτό το δίσκο και ειδικά για τους επόμενους 3, τα heavy metal 80’s τους ανήκουν.
1. Misfits - Earth A.D./Wolfs Blood
Φωνάρα Evil Elvis, σκοτεινά, εθιστικά hardcore punk hits που δεν βαριέμαι να ακούω ποτέ, image, attitude (γενικώς, όχι το κομμάτι), οι Misfits αποτελούν προσωπική αγάπη και αδυναμία μου.
Τραγούδια της χρονιάς (Ή αλλιώς προσωπικό compilation-σαλάτα):
Summary
Where Eagles Dare (2015 Remaster) - YouTube
Revelation (Death's Angel) - YouTube
Flaming Metal System (Alternate Mix) - YouTube
Εξώφυλλο της Χρονιάς:
Κοβω σβήνω αλλά κάτω από 8 με πολύ αίμα δεν μπορώ να πέσω. Θα πάω με αλάνθαστη μέθοδο αμπεμπαμπλομ
Μονο εμενα μου φανηκαν πανακριβα τα παντα αυτη τη φορά? 2 σιντάκια για το καλό πήρα.
Για πρώτη φορά κάνω έκκληση στον θεματοθέτη να καταμετρηθούν όλες μου οι ψήφοι, και οι 10, γτ δεν μπορώ να ξεχωρίσω -με εξαίρεση ίσως τα δύο πρώτα-κανένα ως καλύτερο από το άλλο!
- Wipers - Over the Edge
- Iron Maiden - Piece of Mind
- Def Leppard - Pyromania
- Dio - Holy Diver
- The Chameleons - Script of the Bridge
- Journey - Frontiers
- Metallica - Kill 'Em All
- Y&T - Mean Streak
- Manilla Road - Crystal Logic
- Savatage - Sirens
-
Metallica - Kill 'em All
Bang that head that doesn’t bang -
Def Leppard - Pyromania
Ενας δισκος γεμάτος singles -
Iron Maiden - Piece of Mind
Revelations, yeah - ναι εχει και trooper! -
Dio - Holy Diver
Traditional metal -
ZZ Top - Eliminator
Drag Racing
------‐------------------
- U2 - War
- Billy Idol - Rebel Yell
- Violent Femmes - Violent Femmes
- R.E.M. - Murmur
- David Bowie - Let’s Dance
Εξώφυλλο: U2 - War
Μαλακες δεν παω πια σχεδoν ποtε σε παζαρια, γιατι θα ξοδεψω ολα τα μετρητα που εχω πανω μου. Και το κακο ειναι οτι πλεον αρκετοι παιρνουν και καρτες . Οποτε, σας νιωθω ολους οσοι πατε.
Ηταν ακριβα. Και το συζητουσα με τους φιλους μου. Γενικως, το discogs εχει εξαφανισει καθε περιθωριο εκπληξης. Ολοι ξερουν ποσο μπορουν να βρουν κατι στο εξωτερικο, συνεπως τα λαθη εχουν εκμηδενιστει και πλεον η φαση ειναι “ναι το θελω” ή “ελα, θα σου κανω εκπτωση επειδη τοσο θα το βρεις και εξω”. Τα μεταφορικα του discogs μαλλον μετατρεπονται σε “εξοδα” των πωλητων, οποτε εξαρταται αν το θελεις εδω και τωρα ή αν δεν καιγεσαι, αρα περιμενεις να το παρεις απο εξω, καποτε στο μελλον.
Και λεγοντας αυτα, εξηγω οτι με εξαιρεση το σφραγισμενο Heavy Load της φωτο, που ειναι reprint και το πηρα με ενα 20αρικο, ολα τα αλλα ειναι ταλαιπωρημενα, πραγματικα second hand. Εννοειται οτι αυτο ειναι το ατου μου προς τον πωλητη (“κοιτα ποσο κουρασμενο ειναι, δεν μπορει να ζητας 10 ή 15 ευρω για αυτο, κοψε κατι, κοιτα ποσα παιρνω μαζι”) και επεσα στα 120 ευρω. Απο τη φωτο λειπει ενας Χαρι Κλιν (Πατατες), επισης πολυ ταλαιπωρημενο, με 5 ευρω.
Προφανως μπαινω σε αυτο το παιχνιδι διοτι ολοι ειναι ιδιωτες και δεν παιζει pos ή αποδειξη ουτε για πλακα. Εκει οπου υπαρχει δυνατοτητα πληρωμης με καρτα, ειμαι κυριος και πληρωνω κανονικα.
Εδιτ: επισης δεν υπαρχει “για το καλο”, στο προηγουμενο απο αυτο το παζαρι εχω μπει στον χωρο, εκανα μια γυρα, ειδα τιμες, εφυγα οπως μπηκα. Οπως λεει και ο Παντελης, δεν ειναι για να χαλαμε ολα τα λεφτα μας.
Τελος του σπαμ, παμε για ψηφοφορια. Εχω αρκετη δουλεια νυχτιατικα, μαλλον μια ξερη λιστα θα πεταξω εδω μεσα, ελπιζω να προλαβω να ψηφισω κιολας.