Εννοείται!
Είμαι συνομήλικος του Λαρς !
Εννοείται!
Είμαι συνομήλικος του Λαρς !
το power metal των pantera είναι δισκάρα
Ισως αν εβγαινε ο King Diamond, να γελουσε και ο φιλος σου.
Πολυ ομορφο εξωφυλλο
5άδα
Metro Decay– Υπέρβαση
Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Διαίρεση
Μουσικές Ταξιαρχίες - Αν Η Γιαγιά Μου Είχε Ρουλεμάν
Cocteau Twins – Treasure
Iron Maiden – Powerslave
+15 ακόμα για 20άδα
Dead Can Dance - Dead Can Dance
Roger Waters – The Pros and Cons of Hitch Hiking
Διατάραξη Κοινής Ησυχίας - compilation
The Fall - The Wonderful and Frightening World Of…
This Mortal Coil - It’ll End In Tears
Christian Death - Catastrophe Ballet
Ex-Humans - Ανώφελη Επιβίωση
Judas Priest - Defenders of the Faith
The Cars - Heartbeat City
Prince - Purple Rain
The Smiths - The Smiths
Sade - Diamond Life
Nick Cave & The Bad Seeds - From Her to Eternity
Metallica - ride the lightning
Echo & the Bunnymen - Ocean Rain
εξώφυλλο θα αντισταθώ στο Pros and Cons και θα πω το αυτονόητο
Τι βάζουμε εδώ? 5άδα? Αρκετά δύσκολη επιλογή γιατί μιλάμε για κορυφαία χρονιά στον σκληρό ήχο.
1.Metallica - Ride The Lightning - Λατρεύω αυτό το άλμπουμ, είναι το πρώτο Metallica που άκουσα ολόκληρο σαν πιτσιρικάς και γιαυτό παραμένει το αγαπημένο μου από την μπάντα.Το Escape δεν κολλάει αλλά δε πειράζει.
2.WASP - WASP - Άλμπουμ που υφολογικά επηρέασε ολόκληρες σκηνές, και χαρά των αιώνιων super hits animal-somebody-sleeping-knees-daze…Κρίμα μόνο για την σημερινή κατάντια.
3.Bruce Springsteen - Born in the USA - Μπορεί να μην είναι καν το καλύτερο του αφεντικού, αλλά μιλάμε για δίσκο μεγαλύτερο απο΄την ζωή την ίδια.Πόσοι μπορούν να το πουν αυτό?
4.Trouble - Psalm 9 - Το κορυφαίο doom συγκρότημα μαζί με τους Candlemass, επανιδρύει την μουσική των πρώιμων Sabbath, με λίγη έξτρα καταθλιψάρα.
5.Mercyful Faith - Dont Break the Oath - Μόνο και μόνο τις κιθάρες να είχε, χωρίς τίποτα άλλο, θα το έβαζα.
Εξώφυλλο το Powerslave, επιβλητικούρα, κουβαλάνε τα backdrops ακόμα και χρόνια μετά.
Αυτό ήταν σοβαρή παράλειψη από τη λίστα μου (έστω σαν αναφορά). Πολύ μεγάλος δίσκος
Για να μην χανομαστε
Όντως, δίσκος και συγκρότημα-σταθμός για την ελληνική ροκ.
Θεσεις 1-5
Iron Maiden | Powerslave |
---|---|
Judas Priest | Defenders of the Faith |
Mercyful Fate | Don’t Break The Oath |
Omen | Battle Cry |
Griffin | Flight of the Griffin |
Εξωφυλλο της χρονιας
Iron Maiden - Powerslave
θεσεις 6-10 - που ανετα θα μπορουσε να ειναι και 1-5
Metallica | Ride the Lighting |
---|---|
Celtic Frost | Morbid Tales |
Metal Church | Metal Church |
Dio | Last in Line |
Jag Panzer | Ample of Destruction |
Manowar θα επανελθουν 1987 και 1988, οχι οτι τα Hail to England και Sign of The Hammer υστερουν κατι.
Το Flight 5αδα ρε τρελέ; Επίσης, επιτέλους Omen (αν και εγώ θα το ρίξω στο Warning μάλλον).
τον λατρευω τον συγκεκριμενο δισκο, υπηρχε εποχη που το ακουγα εναλαξ με την συλλογη των Rellik- Killer…
Καταρχάς να πω ότι είμαι διακοπές στην Ελλάδα και ΤΙ ΣΚΑΤΟΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ; Να γυρίσω Ιρλανδία για να ζεσταθω λίγο, είσαστε σοβαροί;
1984
Αυτή η χρονιά έχει, για τα δικά μου γούστα, ελάχιστα αριστουργήματα αλλά πολλά φοβερά ιστορικά άλμπουμ από μπάντες που θα μεγαλουργήσουν στα επόμενα χρόνια. Το αγαπημενο μου doom metal μπαίνει σε κανονική τροχιά με τα ντεμπούτα απο Saint Vitus και Trouble ενώ ντεμπουτάρουν συνολικά 4 από τις all time αγαπημένες μου μπάντες, οι Queensryche, Bathory, Celtic Frost και Dead Can Dance. Ερχόμαcτε, κανονικά και με το νόμο.
10. Bathory - Bathory
Εντάξει, εγώ το 88 θα αρρωστήσω πραγματικά αλλά, να, ήρθε κι ο τράγος ο σωστός.
09. Celtic Frost - Morbid Tales
Και εγένετο ugh. Θα τα πούμε πιο αναλυτικά του χρόνου.
08. Dead Can Dance - Dead Can Dance
Ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά, αυτός ο δίσκος έχει σοκαριστική αισθητική.
07. Queensryche - Warning
Ώπα, τί εχουμε εδώ; Όχι ακόμα εκεί που πρέπει αλλά πλησιάζουμε…
06. Iron Maiden - Powerslave
Εγώ θα το πω κι ας με κοροϊδεύεις: κάθε δίσκος Maiden είναι τόσο γαμάτος όσο ο Eddie του. Ο οποίος μέσα σε 3 χρόνια έγινε από αλητάμπουρας, Φαραώ. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Εδώ οι Maiden είναι bigger than life.
TOP 5
05. Roger Waters - The Pros And Cons of Hitch-Hiking
Κλάσεις ανώτερο από το απεχθές Final Cut και, ταυτόχρονα, το αγαπημένο μου solo άλμπουμ μέλους των Pink Floyd. Ο Roger απελευθερωμένος και σε μεγάλα κέφια.
04. Univers Zero - Uzed
Τους ψήφισα και το 79, οι Βέλγοι είναι πραγματικά θεοί για την ελιτίστικη σκηνή που πρεσβεύουν και κάποιοι λατρεύουμε. Εγώ προτιμώ το Heresie αλλά για πολλούς αυτό είναι η καλύτερη τους δουλειά. Chamber rock που στρίβει μυαλό και στομάχι.
03. Hellhammer - Apocalyptic Raids
Στην πραγματικότητα μου αρέσει όσο και το Morbid Tales, επειδή όμως βγήκε πρώτο, επειδή είναι η μόνη επίσημη Hellhammer κυκλοφορία κι επειδή έχει το Triumph Of Death, μπαίνει εδώ. Κολοσσιαίο.
02. Ennio Morricone - Once Upon A Time In America
Δεν θέλω να το παίζω βαριά κουλτούρα αλλά μου είναι αδύνατον να μην ψηφίσω το καλύτερο έργο του καλύτερου κινηματογραφικού συνθέτη. Για μενα, έχει σίγουρα θεση σε ένα top 10 καλύτερων soundtrack όλων των εποχών. Συγκλονιστικό.
1. Metallica - Ride The Lightning
Δεν είναι το καλύτερο (MOP). Δεν είναι το πιο ενεργητικό (KEA). Δεν είναι το πιο ώριμο (BA). Δεν είναι το πιο sophisticated (AJFA). Άρα, τί μας μένει; Ότι μάλλον είναι το πιο αληθινό, το πιο πηγαίο άλμπουμ των Metallica. Με άπαντες παρόντες.
Επίσης εξαιρετικά άλμπουμ από Prince, Coil, Nick Cave, Waterboys, Manowar εις διπλούν, Twisted Sister, Jag Panzer, Venom, Black Flag, Trouble, Ali Farka Toure, Saint Vitus, Rush, King Crimson, ουφφφφ!
Καλύτερο εξώφυλλο, είπαμε, κοτζάμ Φαραώ, να μην τον ψηφίσεις και να φας καμια καταρα;
Πολύ ωραία λίστα, εύγε για το OST.
Δεν ξανακάνω λίστα νωρίς μέσα στη βδομάδα, ήδη έχω εντοπίσει 3-4 σοβαρές παραλήψεις από τις λίστες σας.
Επίσης, συμφωνώ απόλυτα για Bathory. Καλό το black metal τους (τι καλό, τρίκαλο), αλλά τους επικούς Bathory δεν τους φτάνει κανεις
Ακριβώς εκεί που έπρεπε όμως
Θέλω να τονίσω για αυτήν εδώ την γκρουπαρα ότι εχουν πολλά πολλά παραπάνω από Sabbath επιρροές που δεν αναφέρονται ποτέ, όπως και τώρα δηλαδή (μπράβο όμως που τους έβαλες)
. Τους αδικεί λίγο αυτό, γιατί μέσα υπάρχουν και στοιχεία priest, και ufo και Scorpions και αυτό οδηγεί σε καταπληκτική δουλειά σε lead και δισολιες. Θα έλεγα πως οι Trouble ειναι πρώτα και κύρια μια heavy metal μπάντα, με πολύ έντονο doom στοιχείο και δική της προσωπικότητα.
Αρκετά με τους ρεβιζιονισμούς. Οι Trouble ΕΙΝΑΙ ΤΟ DOOM. Κι ας μην το βάφτισαν οι ίδιοι.
Δεν θυμόμουν ότι αυτά τα διαμάντια κυκλοφόρησαν το ‘84
Πολύ περιοριστικος όρος για τέτοια μπάντα. Αλλά αντιλαμβάνομαι πως το λες