Δεν Υπαρχει Oφ Τοπικ
1987
-
Depeche Mode - Music For The Masses
Μου ηταν παρα πολυ δυσκολο να διαλεξω αναμεσα σε μακοτζακο και ντηπεσμοντακο για την πρωτια αυτης της χρονιας, μεχρι την στιγμη που επελεξα να βαλω ως πρωτο το αλμπουμ που με εχει κανει να βαλω τα κλαματα στο παρελθον. Ισως και στο μελλον, ποιος ξερει. Η αρχικη τριαδα τραγουδιων ειναι ενα τρελο 3-hit combo στην καρδια, το οποιο στο Mortal Kombat 3 λογικα θα εκανε καπου 57% ζημια στο health bar. Αριστερο κροσε με το Never Let Me Down Again, δεξι κροσε με το The Things You Said, και uppercut στο σαγονι με το Strangelove. Κι ολα αυτα πριν καν φτασουμε στο Little 15, στο Behind The Wheel και τα υπολοιπα επη. Δισκαρα 11 στα 10 διχως υποψια εκπτωσης.
-
Michael Jackson - Bad
Ani are you ok? Are you ok Ani? Τι σχολια να κανω τωρα μωρε για το Bad που να μην εχουν γινει. Δισκαρα με παμπολλα μυθικα τραγουδια, αυτο τιποτα αλλο. Για το Dirty Diana θα πω οτι ειναι low key ενα απο τα καλυτερα τραγουδια του μακοτζακο. Ο βασιλιας της ποπ στα καλυτερα του.
-
U2 - The Joshua Tree
Σκεψου να εχεις γραψει εναν τοσο γαμηστερο δισκο, που αφηνεις το Sweetest Thing για B-side σε single. Το Where The Streets Have No Name το εχω συνδεσει για καποιον λογο με την φωτογραφια απο πανω, την οποια τραβηξα την πρωτη μου χρονια στη Νεα Υορκη απο την πλατφορμα του μετρό στον σταθμο με το ονομα “Astoria Boulevard”. Γενικα εκεινο τον χρονο ακουγα αρκετα συχνα U2, γιατι ειναι πολυ καλο soundtrack για περπατημα και διαδρομες με μετρό σε μεγαλουπολεις. Μιλαμε για τον δισκο που εχει With Or Without You, Bullet The Blue Sky και I Still Haven’t Found What I’m Looking For, μεταξυ αλλων.
-
Whitesnake - 1987
Οταν ειχε γινει μια πρωτη συντομη αναφορα στο 1987 πριν κατι μηνες, πιστευα οτι αυτο θα το εβαζα στην πρωτη θεση. Ελα που τελικα επρεπε να μπουν τρεις δισκοι πιο πανω. Το 1987 ειναι ο μοναδικος δισκος των Whitesnake που κωλογουσταρω απο την αρχη ως το τελος, και περιεχει ενα σωρο τραγουδια συνδεδεμενα με γαματες αναμνησεις απο την εποχη 2006-2008 και τις παμπολλες μεταλ και ροκ βραδιες στο παλαι ποτε Jasmin στην Μιχαλακοπουλου. Το Still Of The Night παραμενει η καυλωτικοτερη, οργασμικοτερη, γαμηστεροτερη και πιο σεξουαλικη ποζερια ολων των εποχων, και αν καποτε μετανιωσω για καποια πραγματα που δεν εκανα σε αυτην την ζωη, ενα απο αυτα θα ειναι το οτι δεν εφυηρα το ταξιδι στον χρονο για να παω πισω στο 1992 στην σωστη ηλικια, και να κανω καυτο σεξ με την Michelle Pfeiffer στο δερματινο της κοστουμι απο το Batman Returns, υπο την ακροαση του Still Of The Night στο repeat.
-
Savatage - Hall Of The Mountain King
Αν αυτο το παιχνιδακι που σκαρωσε ο @anhydriis λαμβανε χωρα οποιαδηποτε χρονικη στιγμη απο το 1996 εως το 2006, η υπερδισκαρα των Savatage θα εμπαινε σιγουρα σε καποια απο τις πρωτες δυο θεσεις, ισως και στην κορυφη. Τωρα δυστυχως μπαινει οριακα στην πενταδα, και λεω δυστυχως, γιατι το εφηβικο μου κομματι θα ηθελε πολυ αυτος ο δισκος να βγει παρα πολυ ψηλα στην καταταξη. Οσο και να λατρευω τα ακατεβατα δεκαρακια με τους τιτλους Strange Wings, Prelude To Madness, The Hall Of The Mountain King και The Price You Pay, τα υπολοιπα τραγουδια τα βαζω λιγο πιο κατω, ενω κανα δυο απο αυτα τα θεωρω και φιλλερακια (χωρις ομως να πω ποια γιατι φοβαμαι την επερχομενη τιμωρια).
Ενα τεραστιο συγγνωμη απο τους Pink Floyd, Guns and Roses, Sting, Joe Satriani, Helloween και απο αυτον εδω τον τυπο που δεν χωρεσαν τελικα στην πενταδα μου.
Θα τη βάλω να ψηφίσει και θα ψάχνεστε… καθίστε καλά, βραδιάτικα. Θα σας στείλει αδιάβαστους, που στο νο1 της θα σας δώσει το φιλί του δράκου. Το νου σας!
@lateralus δεν ξέρω ποιος-α είσαι, ποτε πέρασες από αυτό το φόρουμ, ειλικρινά συγνώμη για το summoning, ο θρεντμαστερ με ανάγκασε να το κάνω
BTW, έχεις λίγη ώρα να σου μιλήσω για το AJFA;
Επειδή δημιουργήθηκε θόρυβος χθες, θα επιχειρήσω να απαντήσω σε κάποια σχόλια, αν και θεωρώ ότι ήμουν σαφής εξαρχής στο τι ήθελα να στηλιτεύσω
Από αλλού το περίμενα, από αλλού ήρθε! Περισσότερο από την ειρωνεία εδώ με ενοχλεί η στρεψοδικία. Δύο φορές τόνισα στο αρχικό σχόλιο μου ότι δεν μέμφομαι όσους ψήφισαν το MoP ή γουστάρουν Metallica πάνω από όλα, ούτε υπονόησα κάτι για το ποιοι/πόσοι ψήφισαν.
Αυτό που βρίσκω γελοίο είναι να διαβάζουμε από τους “συνήθεις υπόπτους” για το πόσο ανώριμοι είναι οι monomaiden που ψηφίζουν monomaiden, ενώ όταν οι ίδιοι ψηφίζουν… monometallica αυτό συμβαίνει επειδή είναι απολύτως φυσιολογικό και νομοτελειακό!
Αναφορικά με τις παραπομπές, δεν ξέρω πόσο χρόνο έχετε εσείς, ή πόσο χρόνο θεωρείτε ότι μπορώ εγώ να διαθέσω για να κάτσω να τις βρω και να τις παραθέσω όλες, θα βοηθήσω όμως αναφέροντας λέξεις κλειδιά και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει.
Λοιπόν, κανα δίμηνο πριν και με αφορμή το format του παιχνιδιού μετά από λίγη γενικόλογη κουβέντα, ανεδύθη η πραγματική αιτιά της συζήτησης: υπήρχε φόβος ότι οι Maiden-ικοί θα “έκαναν κομπίνα” για να βγάλουν πρώτο για το 1986, το Somewhere in Time έναντι του “αξιωματικά καλύτερου” Master - τυχαίο παράδειγμα κατά τ’ άλλα!
Από τα μέσα της προηγουμένης εβδομάδας όταν το αποτέλεσμα έδειχνε να… παρεκκλίνει των προσδοκιών, αρχίσαν τα πρώτα “μοιρολόγια” μήπως δεν βγει πρώτο το MoP, για να φτάσουμε στο επικό ποστ γνωστού χρήστη όπου εκθειάζεται μεν σαν κορυφαίο το Master όλο εμβρίθεια, αλλά μπαίνει και το Somewhere τρίτο γιατί είναι το αγαπημενο του Maiden, το “Blade Runner της μουσικής” και άλλα ωραία. Έλα όμως που όταν δημοσιεύτηκε το excel με τα αποτελέσματα φάνηκε ότι ο εν λόγω χρήστης στην φόρμα ψηφοφορίας – εκεί δηλαδή που μετράει – το άφησε εκτός πεντάδας! (Θα μου πεις μπορεί να ξέχασε κάποιο album – σε αυτή την περίπτωση όμως θα αντικαθιστούσε το πέμπτο στη σειρά, όχι το τρίτο!)
Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν καμιά 20αρια posts που εκθείαζαν το Master και το τάδε σημείο στο τάδε τραγούδι και “αχ, εκείνο το live τότε”, σε βαθμό πολύ κουραστικής υπενθύμισης για το μεγαλείο του εν λόγω δίσκου, μέχρι που κάποιος δεν κρατήθηκε και εκδήλωσε την ενόχληση του για να λάβει την “ώριμη”, ψύχραιμη απάντηση περί ενήλικης μουσικής (Metallica) απέναντι σε παραμύθια (Maiden)!
Από εκεί και πέρα, ξενίζει και η στάση όσων έσπευσαν χθες να τηρήσουν ίσες αποστάσεις κάνοντας έκκληση να κρατηθεί το παιχνίδι σε κόσμια πλαίσια για να μην χαλάσει κλπ, μόνον όμως όταν κάποιος αντέδρασε σε όλα αυτά. Παιδιά, το παιχνίδι χαλάει όταν καταλαμβάνεται εξ εφόδου από συγκεκριμένη ομάδα οπαδών που κραυγάζουν την “αλήθεια” τους εγκαλώντας ταυτόχρονα τους άλλους για τυφλό οπαδισμό, όχι όταν κάποιος το επισημαίνει!
Λοιπόν, επειδή ο φίλος @anhydriis που είχε την ιδέα και έχει επιβαρυνθεί με την όλη επιμέλεια του παιχνιδιού ενίοτε συλλαμβάνεται… αφηρημένος, προσπαθώ να τον “βοηθάω” (έτσι θέλω να πιστεύω τέλος πάντων - μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος) τσεκάροντας τα αποτελέσματα, μια διαδικασία που μου είναι ευχάριστη, ούτως ή άλλως!
Πλάκα έχει να επικεντρωνόμαστε σε αυτό, όμως η ουσία είναι ότι αποτελεί μεγάλη γελοιότητα να επιδιώκει κάποιος να διατηρεί “αντικειμενικό προφίλ” δημοσίως, και στην ψηφοφορία να βάζει άλλα για να μην ενισχύσει τον… αντίπαλο αφού οι τρεις πόντοι μπορεί να αποδειχθούν καθοριστικοί στην τελική καταμέτρηση!
Θεωρώ ότι όσοι διάβασαν αυτά που είχα να πω στην πρώτη μου ανάρτηση και όχι αυτά που ήθελαν να διαβάσουν, καλύφθηκαν με τις απαντήσεις που έδωσα. Δεν σκοπεύω να σπαταλήσω άλλο χρόνο σε τέτοιες κουβέντες, άλλωστε όπως έχω ξαναπεί στο forum γενικότερα και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ειδικότερα μπαίνω για να περάσω καλά, να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου για κάποιο μουσικό έργο, να διαβάσω μια πρόταση για κάτι που αγνοούσα ή δεν είχα προσέξει αρκετά μέχρι τώρα κλπ κλπ.
Δεν έχω καμία διάθεση να τσακωθώ με κανέναν - όσοι έχουν, ας γνωρίζουν ότι ματαιοπονούν!
Αγαπητέ Ian, εγώ στο λίγο διάστημα που έχω την χαρά να διαβάζω τα κείμενά σου πάντα η εκφορά του λόγου σου είναι μεστή και αναδεικνύει ενδιαφέρουσες πτυχές σε ήδη αγαπημένα άλμπουμ, θυμίζει δίσκους και δουλειές που στο διάβα της παραζάλης της εποχής έτυχε να “ξεχάσω” αλλά και προτάσεις για πράγματα που δεν ήξερα.
Μάλιστα σε πρόσφατο τετ-α-τετ ο Αρχηγός μου είπε ότι είναι τόσο εμβριθή τα κείμενά σου που τα περνάει και σε deepl translator για να σιγουρευτεί ότι τα πιάνει όλα. Με έκραξε επίσης που ακόμα δεν έχω υποβάλλει το θριαμβευτικό κείμενο για τον slick-polemic τιτάνιο δίσκο Fighting the World.
Έρχεται όμως.
We are riding up, riding hard on the will of the people.
Αν το σκεφτεις ως “30ηδες-40ηδες” που το κανουν αυτο επιτηδες για να βγει πρωτο το Μοπ ή το όποιο Μοπ σε ένα φορουμ στην κ***τρυπιδα του κοσμου, γελας, στελνεις κανα δουλεμα/ ξεμπρόστιασμα και συνεχιζεις τη ζωη σου.
Όσον αφορά την εκθείαση τραγουδιων, την προβολή αναμνήσεων κτλ., δεν καταλαβαίνω γιατι σε ενόχλησε. Ο καθένας την ιστοριούλα του λέει μωρέ…
Ο Μιχαλακης την ειχε προβλεψει τη μαχη AJFA-7th το 1988 και εγραψε προφητικα
People are in big confusion
they don’t like their constitutions
everyday they draw conclusions
and they’re still prepared for war
Some can say what’s ineffective
some make up themselves attractive
build up things they call protective
well your life seems quite bizarre
In the sky a mighty eagle
doesn’t care 'bout what’s illegal
on its wings the rainbow’s light
it’s flying to eternity
Eagle fly free
let people see
just make it your own way
leave time behind
follow the sign
together we’ll fly someday
#monohelloween
Αυτα που ειπε ο Quorthon την ιδια χρονια τα λεμε αλλη στιγμη
#kaibathory
Δεν ξερω ποσο μεγαλη καρδια να βαλω για το παραπανω ποστ, οποτε το αφηνω. Μονοχελογουιν (σορι Αρχηγε) λεμε και κλαιμε. Και ναι, απορω που το Appetite ειναι πρωτο σε πολλες λιστες, αντι του Keeper. Το ειπα ρε. Ναι. Το ειπα. Τι θετε; Κατηγορω δημοσια τον @pantelis79 για την πολιτικη και την φυσικη ευθυνη.
Εγώ ευτυχώς ή δυστυχώς έχω εξαιρετική μνήμη και σπανίως ξεχνάω κάτι (όχι identic, αλλά σε καλό βαθμό), άρα ήξερα από την πρώτη στιγμή για προς τα που δείχνεις (γι’ αυτό έβαλα και το κοτεύοντας χθες, αν και τώρα που το σκέφτομαι το μετανιώνω δες τον αστερίσκο).
Όπως τα λες έγιναν τα πράγματα ρε, έχεις δίκιο, όταν μίλαγα για τους κανόνες του παιχνιδιού , έκανα 15 ποστς για να βγει πρώτο το Master, θέλοντας να περάσω υποσυνείδητα μηνύματα στους άλλους.
Η παραπάνω είναι μια ειρωνική πρόταση, όπως και η κατακλείδα μου στο quote μου, καθώς μέσα σε δύο προτάσεις από εκεί που υποστηρίζω με πάθος την αντικειμενικότητα, ξαφνικά λέω για κάτι που δεν μπορεί να είναι αντικειμενικό (και κάνω και λίγη πλάκα με ένα theme που τρέχει μες στο φόρουμ).
Συγγνώμη αν κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν την ειρωνία και προσβάλλονται (ή φαντάζονται πράγματα), άλλη φορά θα είμαι τελείως ακριβής*, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και λογύδρια (αν και πραγματικά χαίρομαι που έριξες πολύ γέλιο, είπαμε η μουσική και τα παρελκόμενα είναι αποκλειστικά για να περνάς καλά).
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, να σας ενημερώσω ότι εκ της διοικήσεως του Rocking σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να φέρουμε ξένους elite διαιτητές για την διαδικασία.
Summary
μόνο πιωμένους εννοείται
Αν κ το βρισκω “αδικο” για οσους ψηφιζουν τοσες εβδομάδες, θα το κανω αυριο στο ρεπο μου. Ετσι κ αλλιως απο εδω κ περα αρχισα ν ακουω μουσικη.
Ευχαριστώ πολύ τον @Ian_Metalhead για τα καλά του λόγια. Όπως φυσικά και για την ωριμότητα που έχει να μην κρίνει κάποιον που γνωρίζει μέσα από 2 ποστ που κάνει τη μέρα σε ένα φόρουμ!
Απλά να σου πω ότι μπορείς να κανεις tag αν έχεις απορίες, ώστε να το δω και να απαντήσω. Επίσης μπορείς να αναφέρεσαι ονομαστικά.
Τη λίστα μου λοιπόν την έγραψα νωρίς την προηγούμενη εβδομάδα γιατί είχα υποχρεώσεις και ταξίδι. Τη φόρμα την έκανα submit ετεροχρονισμένα / αργότερα. Όπως έχω κάνει αρκετές έως πολλές φορές σε αυτό το παιχνίδι άλλαξα γνώμη για τη σειρά γιατί ήθελα να δω τον King Diamond (που είχα κάπου στη δεκάδα) έστω σαν honorable mention. Τρώω κάτι τέτοια σκαλώματα, σχωρα με. Την άλλη φορά θα βάλω ένα disclaimer πως διατηρώ το δικαίωμα να αλλάξω σειρά για να μη χαλάμε τις καρδιές μας (και παίζει να το χρειαστώ άμεσα γιατί Sepultura με μηδέν ψήφους δε λέει).
Το «εκει που μετραει» για μένα είναι ότι θα δω τους Maiden 2 φορές μέσα στους επόμενους μήνες. Φαντάζομαι πως χεστηκαν αν πήραν 3 πόντους ή μηδέν από μένα σε ένα παιχνίδι που συμμετέχουν 50 άτομα κάπου σε ένα ελληνικό φόρουμ.
Ξεκινά να διαβάζεις τα ποστ για το φόρματ του παιχνιδιού, για να επηρεαστείς λίγο παραπάνω σε παρακαλώ, θα αλλάξω το Μαστερ με το Τζαστις και το Μειντεν με το Μειντεν
Και λίγα έχω πει!
Εγώ ήμουν ένας από αυτούς. Απλά η τοποθέτηση μου ήταν οριζόντια γιατί για πρακτικούς λόγους δεν μπορεί να πάει επί προσωπικού. Με τον ουγκανικο οπαδισμο βγάζω λίγο σπυριά, για αυτό προσπαθησα να ρίξουμε τους τόνους.
Στην ουσία των λεγόμενών σου δίκιο έχεις, αλλά ας κάνουμε κάτι να μείνει μουσικό καφενείο και όχι εξέδρα
Edit : επειδή το γραπτό δεν είναι καθαρό τώρα που το ξανάδα, σε καμία περίπτωση δεν σε βάζω μέσα στους τυφλούς οπαδούς
Προτεινω να αφησουμε το φαμιλυ να χαρει με τον θριαμβο του, να ανεχτουμε εφτα χιλιαδεσ πεντακοσια εκατομμυρια ποστ για το justice και να συνεχισουμε απο το 89 και μετα ολοι μαζι αγαπημενοι.
Δεν περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από χρήστη που έγινε μέλος με το που ξεκίνησε το παιχνίδι μην ψηφίζοντας ποτέ Metallica εκμεταλλευόμενος τους χαλαρούς κανόνες του παιχνιδιού
Τι έδειξε το μεταλλικόμετρο?