Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

ανετότατα!

Ιδανικα στο τελος της δεκαετιας θα στήσουμε εμβολιμα, για να μην βγουμε και εκτος πλανου, μια ωραια ψηφοφορια για το συνολο των ετων ε
Περιμενω προτασεις και για εκει, τυπου να βαλουμε οριο τα 10 ή οτιδηποτε αλλο

Και εγω το πιστευω αυτό, ειναι καπως σαν τον χωρο αποθηκευσης στο αυτοκίνητο. Και μπαγκαζιερα να βαλεις παλι τιγκα φευγεις για διακοπες. Επισης το 5 το σκεφτηκα και για ευκολια για καποιους ωστε να μπορουν να μπουνε στο παιχνιδι οσο το δυνατον περισσοτεροι. Η λιστα αλλωστε με τα albums καθε χρονιας ολο και μεγαλώνει, οποτε δεν ξεχνιεται τπτ. Ωστοσο να το ξαναδουμε και παλι, ισως λιγο πιο μετα γτ και στην τελευταια ψηφοφορια τα ποσοστα ηταν “δημοκρατικα”

Ευκολακι ε… θα το ενσωματωσω στο ηδη υπάρχον εξελακι οσο πιο γρηγορα μπορω, δεν πιστευω να εχει καποιος θεμα, ετσι και αλλιως ποσταρονται απο ολους

5 Likes

Γιουνάιτεντ στο ποδόσφαιρο και Λίβερπουλ στο φούτμπολ;

tumblr_p96qqsBGTx1vvswdqo1_500

Χαίρομαι για τους fellow JCS admirers :grin:

image

3 Likes

Να δώσω εύφημο μνεία σε ένα αγαπημένο underground δισκάκι που συνειδητοποίησα εκ των υστέρων ότι βγήκε το 1973, το Granicus. Μάγκες, θα το 'χετε καταλάβει κάποιοι ότι με τα 70ς δεν τραβάω παρόμοιο ζόρι με πολλούς άλλους εδώ μέσα, αλλά όσοι γουστάρετε το παλιό χαρντρόκ το ορθόδοξο και δεν έχετε ακούσει Granicus, κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και τσεκάρετέ το. Αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

7 Likes

Και να διευκρινίσω κάτι επειδή κάποιοι δεν είδαν κάτι που περίμεναν και δόθηκε λαβή (εκτός φόρουμ) να αμφισβητηθεί ο ζεπελινισμός μου. Ο λόγος που δεν έβαλα το Houses of the Holy στην πεντάδα μου είναι επειδή πολύ απλά δεν το αγαπώ το ίδιο όπως τα άλλα πέντε από τα έξι πρώτα τους. Σε μια μέτρια χρονιά πάλι θα χώραγε, στο 1973 όχι.

4 Likes

Μπηκαν οι δυο προηγουμενοι δισκοι, θα μπει και ο επομενος, ολα καλα.

2 Likes

Ούτε για εμένα θα πιάσει πεντάδα αλλά the Song Remains The Same και No Quarter είναι τα τοπ τραγούδια της χρονιάς :sunglasses:

3 Likes

Ναι, κάπως έτσι

Σε κάποια γυρίσματα δεν ειναι σα να έχει auto-tune? Πραγματικά ασύλληπτη τεχνική.

5 Likes

1/2

Summary

Αν και το No Quarter νομίζω ότι το προτιμώ ελαφρώς στην εκδοχή των Tool

(Τα θέλει ο κώλος μου, το παραδέχομαι)

2 Likes

Μια που το ανέφερες, η τεχνική που χρησιμοποιεί ο Stevie είναι δική του και θεωρείται ή τελειότερη τεχνική για την pop μουσική. Διδάσκεται από καθηγητές φωνητικής, έχει τον τέλειο έλεγχο στην ανάσα.

Και μετά βάζεις να ακουσεις το All In Love Is Fair

3 Likes

Budgie και Mannfred Mann πολυ δυσκολα θα βγουν εκτος. Ευχαριστω @Gracchus για το Jesus Christ που δεν ηξερα οτι ειναι 1973, το εκανες πολυ χειροτερο, εισαι υπεροχος, εννοειται οτι οδευει καρφι για πενταδα.

Αν βαλω και BOC (εξαιρετικα πιθανο), η πεμπτη θεση της λιστας θα ειναι σαν αγωνες μπαραζ για την σωτηρια μεταξυ Λεβαδειακου με Κομποτη, Καβαλας με Μακη, Πανιωνιου με Achilles και Αιγαλεω με Κοκκαλιαρη.

Κι εγω διαιτητης, δεν θα παει καλα αυτο.

7 Likes

Μπορείς να γίνεις CI του αθλητικού εισαγγελέα.

Ίσως είναι και η μόνη σου επιλογή δηλαδή.

1 Like

Αυτο ειναι οκ αλλα Steve Morse > Blackmore οχι.

Σαν κιθαριστας λεμε. Τεχνικη.

1 Like

μόνο united αλλά το gif ήταν πολύ καλό για να το προσπεράσω

1 Like

Τι “όχι”, αν θες μπορείς να το πιστεύεις, λες και σε εμπόδισε ποτέ κανείς

2 Likes

Για εδω με βλεπω

Occupational hazards, my friend :smile:

Ψήφισα.

1. Pink Floyd – Dark Side of the Moon, νομίζω ότι δε χρειάζονται πολλά λόγια. Ένας από τους (ελάχιστους) δίσκους που αλλάξανε τη Μουσική.

2. Bruce Springsteen – The Wild Innocent & The E Street Shuffle, το πρώτο από μια σειρά αριστουργημάτων που έβγαλε ο Bruce (είναι ο δεύτερος δίσκος του). Παλιότερα τον θεωρούσα υπερτιμημένο και δεν είχα ασχοληθεί πολύ σοβαρά μαζί του, πλέον τον θεωρώ τεράστιο καλλιτέχνη. Εδώ όλα τα τραγούδια είναι κυριολεκτικά ένα κι ένα, ο εκπληκτικός drummer Vini “Mad Dog” Lopez έχει ένα παίξιμο που δίνει έναν πιο funky/απελευθερωμένο αέρα στα κομμάτια, το Rosalita (Come Out Tonight) υπάρχουν μέρες που σκέφτομαι ότι είναι το καλύτερο τραγούδι που έχει γραφτεί ποτέ, ο υπαρχηγός της E Street Band δείχνει πώς μπορείς να παντρέψεις επιτυχημένα τα σαξόφωνα με το rock κι έχουμε τον @Aldebaran να πετάει αετό!

3. Rory Gallagher - Tattoo, επίσης όλα τα τραγούδια είναι ένα κι ένα. Ξεκίνημα με το συναισθηματικό Tattoo’d Lady, χώσιμο με το καλπάζον Cradle Rock, ερωτική τσαχπινιά με το 20:20 Vision, νοσταλγικό They Don’t Make Them Like You Anymore… …μάθημα slide στο Who’s That Coming, μυθικό A Million Miles Away, τι να λέμε, τό ‘να τ’ άλλο.

4. Black Sabbath – Sabbath Bloody Sabbath, μάλλον ο καλύτερος δίσκος των Sabs, και το λέω με πλήρη γνώση της βαρύτητας της δήλωσής μου.

5. Genesis – Selling England by the Pound, ένα prog αριστούργημα, μια κυκλοφορία που αποτελεί benchmark για το ιδίωμα, η κορυφή των Genesis.

Honorable mentions, περιορίστηκα σε μια πεντάδα.
Lynyrd Skynyrd – Pronounced ‘Lĕh-‘nérd ‘Skin-‘nérd, έχει τους ύμνους Simple Man και Free Bird, νομίζω ότι μου αρέσει λίγο περισσότερο ο επόμενος δίσκος τους όμως, Κυριακή κοντή γιορτή, το 1974 βγήκε, θα τα πούμε τότε.

The Allman Brothers Band – Brothers and Sisters, το άστρο του κιθαρισταρά Dickey Betts λάμπει σε αυτή τη δισκάρα, μας έδωσε Jessica, Ramblin’ Man και τον Εθνικό Ύμνο Southbound, ο Gregg έκανε ρελάνς με Wasted Words.

The Who – Quadrophenia, ο δεύτερος καλύτερος δίσκος τους μετά το Who’s Next, τραγουδάρες, κονσεπτάρα και ένας Daltrey να τον πιεις στο ποτήρι.

Elton John – Goodbye Yellow Brick Road, το magnum opus του Elton, τον λατρεύω τον δίσκο, αλλά δυστυχώς υπάρχει συνωστισμός στην κορυφή.

Iggy & The Stooges - Raw Power, έτσι γράφεται και παίζεται το rock ‘n’ roll. Επιτομή.

18 Likes

Ποτέ δεν πετάω αετό όταν μιλάμε για το Αφεντικό!

Επίσης, σόρι κιόλας, αλλά την κορυφή των Genesis θα την συναντησουμε σε ενα χρόνο…

2 Likes