WOW
Guided by spells
from the old seer’s hand
you’re suffering pain
only steel can stand
Τι απιστευτη χρονια το 1988…
1. Iron Maiden - 7th son of a 7th son
Για μενα ο καλυτερος τους δισκος.Φανταστικές συνθέσεις και ατμόσφαιρα.Ακομα ανατριχιαζω στο μεσαιο τμημα του ομώνυμου.
Δεν μπορουσα να αποφασισω για ωρα αν θα μπει 1ος ή 2ος.Επειδη μάλλον θα είναι η μοναδική φορά που θα μπουν οι Maiden πρώτη θέση απο μένα,θα γινει ετσι.
2. Queensrÿche - Operation Mindcrime
Πολυ πιθανώς αυτός είναι ο δισκος που αξιζει πραγματικά την πρωτια.Ανεπαναληπτες συνθεσεις και ερμηνειες.
Πριν 15-20 χρονια πιστευα οτι ήταν ο κορυφαιος μεταλ δισκος εβερ. Πλεον το Rage for order και το Promised Land μου αρεσουν περισσοτερο.
3. Crimson Glory - Transcendence
Απιστευτος δισκος αν και ο 1ος τους μου αρέσει ενα κλικ περισσοτερο.Κριμα που δεν το συνεχισαν στο ιδιο στυλ και αναγκαστηκαν να το διαλυσουν για χρονια.Χασαμε μεγαλους δισκους απο αυτους δυστυχως…
4. Fates Warning - No Exit
Νεα εποχη με Ray και μεγαλη δισκαρα αν και έχουν πολλους καλύτερους τα επομενα χρονια.
5. Malmsteen - Odyssey
Τον λατρευω αυτον τον δισκο.Συνδυασμος Malmsteen με Turner τα σπαει απιστευτα.
Τελευταια στιγμη έφαγε τους Helloween.Δεν μπορουσα με τιποτα να τον αφησω εξω…
1988
-
Metallica - …And Justice For All
Οταν εγραψα λιγα λογια για το Master Of Puppets, ειχα πει πως ειναι ο δισκος με το καλυτερο μελωδικο thrash τραγουδι ολων των εποχων (Battery), το καλυτερο aggressive thrash τραγουδι ολων των εποχων (Damage Inc.), το καλυτερο metal anthem τραγουδι ολων των εποχων (Master Of Puppets), και το καλυτερο metal instrumental ολων των εποχων (Orion), ολα φυσικα σε ισοβαθμια με τα αντιστοιχα στον διαδοχο του, δηλαδη τα Blackened, Dyers Eve, …And Justice For All και To Live Is To Die (κι ας μην ειναι τυπικα instrumental το τελευταιο). Ε λοιπον ο λογος για τον οποιον το …And Justice For All ειναι ΑΚΟΜΑ καλυτερο αλμπουμ ειναι το οτι μαζι με ολα αυτα, εχει κι ενα One, δηλαδη το καλυτερο τραγουδι των Metallica, το οποιο δεν μπαινει σε καμια κατηγορια, και σχεδον οριζει ενα υπο-ειδος μουσικης απο μονο του. Τελος παντων, για να μην πολυλογω, αν το Master Of Puppets (και μερικα ακομα των Metallica) παιρνουν 11 στα 10, αυτο εδω παιρνει 12 στα 10.
Υπαρχουν μερικα ακομα αλμπουμακια που μου αρεσουν απο το 1988, αλλα το Justice For All ειναι καλυτερο απο ολα αυτα με τεραστια διαφορα, σιγουρα διαφορα μεγαλυτερη των 5 βαθμων απο το επομενο καλυτερο, οποτε δεν ψηφιζω κανενα αλλο για αυτον τον μηνα.
Καλυτερο εξωφυλλο: Metallica - …And Justice For All
Ποσο πιο γραφικο μπορει να γινει το φαμιλυ; Καθε βδομαδα και κατι καινουργιο.
Πίστεψέ με, πάει πολύ ακόμα
Ναι αλλά θα την πατήσεις από το πιο παλιό κόλπο που υπάρχει, δηλαδή δεν ξέρεις τι έβαλε στο excel!!!
Μην ξεχνάς ότι
Εμένα το 88 μου φανηκε μετριο, δλδ πολλες καλες κυκλοφοριες αλλα οχι πολλες κορυφαιες. Γι’ αυτο και τα ονοραμπλ βγηκαν πολλα.
Ευτυχως στα 70ς δεν με ειχε πιασει αυτο με τα ονοραμπλ γιατι θα ημουν πιο πισω κι απο τη Σηγουλφ στις χρονιες.
Η ειρωνία είναι πως ο δίσκος λέγεται and justice for all
Η ακόμα μεγαλύτερη ειρωνία είναι πως και ο τίτλος ειρωνικός είναι
Αναφορά στον Pledge of Allegiance των ΗΠΑ δεν είναι?
Σίγουρα το πιο πολιτικό τους άλμπουμ.
Αριστούργημα. Σίγουρα στην τριάδα.
Βέβαια η 1η θέση είναι πιασμένη <3
Μη βιάζεσαι.
Μπορεί το audit να δείξει κάτι διαφορετικό
Kings of Metal
Είσαι ικανός
Hairflip
Δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρεσαι
Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως η μουσική τερματίστηκε στο And Justice For All
Σιγουρα θα τα καταφέρετε, μην στεναχωριέσαι. Αν θες να σας βοηθησουμε να νιωσετε ευτυχισμένοι.
Βρε συ @Clairvoyant , άσε λίγο τα οπαδικα, γιατί οκ, είχε την πλάκα του το αρχικό πείραγμα, τώρα πλέον όμως δεν έχει καθόλου.
Ένα παιχνίδι παίζουμε, δεν είναι μειντε-μεταλικα η φάση.
Το φοβερο ειναι που το λες σε εμενα. Με ξεπερναει.
Εκτος αν ειρωνεύεσαι….
Έλα έλα μην ανησυχείς θα κάνω κανονικό ποστ με την πεντάδα μου , και θα βάλω και μερικά ακόμα. Το Μεηντεν θα το βάλω στην 7η θέση για να ικανοποιήσω την Προφητεία. 7th place on the 7th album.