Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Καταλαβαίνω πως το λες, αλλά προηγήθηκε αυτό

Το οποίο σε συνδιασμό με το 2ο ποστ σου, με “φοβησε” λίγο, ότι θα έχουμε πάλι μπαράζ ποστ ( όχι μόνο από σένα ε) σε αυτό το εξαιρετικά όμορφο θρεντ ( καρδούλα σε όλους τους χρήστες), για μειντεν μεταπλυτα.

Όταν έφτασα στην τελευταία παράγραφο του Quintom, είπα “χαχαχ, το μλκ”, γιατί μου φάνηκε καλόγουστο πείραγμα ( αν και πιστεύω ότι το εννοεί).
Απλά ο χαρακτηρισμός φαμιλυ ( ίσως γίνω βέβαια επίτιμο μέλος μετά αυτό το ποστ - τρίβει χέρια) μου χτυπάει ελαφρώς. Όλοι γουστάρουμε διάφορες μπάντες, αλλά αυτό το οπαδικο με αυτές τις 2 μπάντες δεν υπάρχει πουθενά.

Από την άλλη, δεν θα έχουμε ουσιαστικά πολλές ακόμα χρονιές που θα ασχοληθούμε, βαριά το 1996, το 1999 και το 2003, οπότε δεν γαμιεται, φχαρηστηθειτε το. Please be kind to each other, που θα έλεγε και μια ψυχή από εδώ ( @Curehead :heart: ).

11 Likes

Και απο ολο αυτο εσυ βλεπεις πως εγω το βλεπω μειντε - μεταλλικα. Σε 5000 ποστ οι μονοι που εχουν ξεκινησει μεηντε μεταλλικα ειναι το φαμιλυ και εσυ με τα παραπανω, κανεις αλλος.

Δεν εχω λογια

Ακολουθεις το πρωτοποριακό και ακρως επιτυχημενο συστημα ´αλλα λεω αλλα ψηφιζω που εκανε την παρουσια του για πρωτη φορα στην ψηφοφορια του 1986;

Στην 77η θεση βαλτο .

Μίλησαν και οι Mary and The Boy.

Μάλλον όχι το καλύτερο δείγμα για να έρθει κάποιος για πρώτη φορά σε επαφή με το ωμό ταλέντο και τη ψυχή της Μαίρης αλλά η βερσιόν αυτή παραμένει εθιστική και ολοδικη τους και ήθελα να το αναφέρω μιας και σαν προχθές πριν έξι χρόνια και μόλις 30 ετών έφυγε από τη ζωή :rose:.

Μπορεί να τα πούμε αναλυτικότερα το 2007

4 Likes

1988

Metallica - …And Justice For All

Αρκετά νεύρα, με αποτέλεσμα αυτό. Υπάρχει ζωή μετά τον Cliff, το One ήταν το πρώτο μη mainstream τραγούδι για το οποίο έχουμε αναφορές ότι οι πιτσιρικάδες περιμένανε να το βάλει το MTV, το Frayed Ends of Sanity είναι το “μπορούμε γενικά να παίξουμε ότι γουστάρουμε, μη μας πρήζετε τα αρχίδια”. Μιλάμε για τόσο μεγάλη μπάντα που ενώ έχουν βγάλει τα Ride, Master και Justice σε 4 χρονάκια, κατακτώντας κάθε πιθανή κορυφή, δεν έχουν φτάσει ακόμα στο απόγειο και την ενηλικίωση. Είπαμε, αρκετά νεύρα, ας βγάλουμε ό,τι έχουμε μέσα μας σε 2-3 χρόνια, προτού δείξουμε σε όλους πως γίνεται.

Pixies - Surfer Rosa

Όλη σχεδόν η μουσική που μ’ αρέσει, μπορεί να εντοπιστεί εδώ μέσα. Μεγάλη μπαντάρα, μεγάλη ντεμπουτάρα, μεγάλα τραγούδια.

Sonic Youth - Daydream Nation

Όλα αυτά που σιγόβραζαν και στα προηγούμενα album, και σε άλλες σκηνές, και σε άλλα είδη και παντού, εδώ αναδύθηκαν. Δεν καταλαβαίνω το σχόλιο που έχω δει κατά καιρούς για τα instrumental μέρη και ότι τραβάνε αρκετά, το album γαμεί και δέρνει, απλά και ωραία.

N.W.A. - Straight Outta Compton

Η Δυτική ακτή έχει πνοή! Και μας δίνει το καλύτερο/μεγαλύτερο/επιδραστικότερο album αυτής της σκηνής.

Morrissey - Viva Hate

Κρίμα δεν είναι να διαλύθηκαν οι Smiths και να σταματήσουν να μας απασχολούν? Ο Morrissey μπορεί να ήταν σε προνομιακή θέση λόγω φωνής για να ξεχωρίζει, αλλά μάλλον κάτι έκανε καλά για να μείνει relevant τόσα πολλά χρόνια (γκουχ Johnny γκουχ). Δεν είναι περίεργο που ο δίσκος ακούγεται σα Smiths, αλλά δεν πειράζει, είναι και γαμώ. Ούτως ή άλλως το απέδειξε τα επόμενα χρόνια πως δεν είχε και κανένα ιδιαίτερο κόλλημα να προχωρήσει μπροστά.

Summary

Κόπηκαν στο τσακ

Megadeth - So Far, So Good…So What!
Everything but the Girl - Idlewild
Public Enemy - It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back
Slayer - South of Heaven
Ministry - The Land of Rape and Honey

20 Likes

1 - Iron Maiden - Seventh Son of a Seventh Son

Το τελευταίο πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ άλμπουμ που έβγαλαν οι Βρετανοί.Μιλάμε για μια περίοδο που έβγαζε έμπνευση ακόμα και το τελευταίο πεταμένο καλώδιο στο studio.O Harris φέρθηκε έξυπνα και πήρε τηλέφωνο πρώτα τον παρεξηγημένο (επειδή κόπηκαν τα κομμάτια του από το Somewhere) Dickinson, του είπε το concept που είχε στο μυαλό του, και τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.Όλα τα μέλη της μπάντας πιάνουν κορυφαίες αποδόσεις, ειδική μνεία στα τύμπανα του Νίκο, ενώ ακόμα και ο τεμπέλης Murray έχει credits, δείγμα του ότι μιλάμε για έναν από τους πιο συνεργατικούς δίσκους τους.Η παραγωγή του Birch είναι beyond perfect, και το παγωμένο artwork, φανερά επηρεασμένο από το Fortress of solitude του Superman, δίνει την απαραίτητη απόκοσμη χροιά.Οι Maiden αφήνουν σχετικά αόριστο το concept και αυτό δουλεύει ευεργετικά, αφού όταν μιλάς για έβδομους γιους και λοιπά, έχεις κίνδυνο να γίνεις cheesy αν μπεις σε φουλ λεπτομέρειες όπως γίνεται στο επόμενο της λίστας…

2 - Queensryche – Operation Mindcrime

Όχι ότι είναι cheesy το Mindcrime.Καμία σχέση.Απλά εδώ η ιστορία ταιριάζει να γίνει ξεκάθαρη με μέση-αρχή-τέλος.Ο μύθος θέλει τον Tate να συναντάει σε κάποιο Μπαρ στο Τορόντο έναν αυτονομιστή για τα δικαιώματα του Κεμπέκ, και ο χαρακτήρας του τύπου μεταμορφώνεται στον Dr X.Την Μαίρη, την είδε σε μια επιβλητική καθολική εκκλησία και η σύνδεση των 2 δεν ήταν δύσκολη στο μυαλό του.Οι υπόλοιποι αρχικά ήταν διστακτικοί αλλά στην συνέχεια μπήκαν ολοκληρωτικά στην φάση (ειδικά ο DeGarmo δίνει έντονα συναισθηματικές συνθέσεις).Geoff σε ερμηνείες ζωής, ο άνθρωπος γίνεται ο Nikki, και χρειάστηκε ψυχοθεραπείες να ξεφύγει.Βιωματικός δίσκος που χωρίζεται σε 2 μέρη, το επαναστατικό πρώτο, και το προσωπικό δράμα στο δεύτερο.

3 - Helloween – Keeper Of The Seven Keys pt2

Λοιπόν όταν ήμουν φοιτητής είχα φάει απίστευτο κόλλημα με το Dr Stein.Πρέπει να το άκουγα 10 φορές τη μέρα κάθε μέρα, είτε studio είτε live.Η παρουσία αυτού του super hit παρέα με το Ι Want out, είναι και η βασική διαφορά με το πρώτο μέρος που είχε μόνο το Future World σε τέτοια φάση.Κατά τα άλλα οι φόρμες είναι παρόμοιες, απλά εδώ αποδεικνύει την αξία του σα συνθέτης ο Weikath.Γενικά δε τον πάω όμως έχει γράψει ύμνους και παρέμεινε στρατιώτης του γκρουπ.

4 - Metallica – … And Justice For All

Οργισμένος με τους πάντες και τα πάντα ο James, παίρνει καύσιμα από την τραγωδία του Cliff, και μετατρέπει όλα του τα συναισθήματα σε κομμάτια μουσικής.Το Justice έχει οργή αγανάκτηση πίκρα θλίψη…against all.Αξιοσημείωτο και μοναδικό στην ιστορία της μουσικής, πως ένας τόσο ‘εσωτερικός’ δίσκος καταφέρνει και κάνει τέτοιο εμπορικό μπαμ.Αυτό είναι το One όμως, ένα από τα σπουδαιότερα αντιπολεμικά τραγούδια όλων των εποχών.Η παρουσία James μπορεί να επισκιάζει τα πάντα στο άλμπουμ, αλλά είναι άδικο να παραγνωρίζεται η θεική απόδοση Lars, καθώς και η πρωτότυπη παραγωγάρα που έδωσε αυτόν τον heavy as fuck ήχο.Ωραίο και το artwork.

5 - Crimson Glory – Transcendence

Άλλα συγκροτήματα περιμένουν χρόνια για να κάνουν το υπερβατικό τους βήμα.Οι Crimson Glory σα να ήξεραν από πριν τον μικρό χρόνο ζωής τους, και το έκαναν μόλις στην δεύτερη κυκλοφορία τους.Δεν είναι καθόλου τυχαίος ούτε ο τίτλος που διάλεξαν για το άλμπουμ ούτε το εξώφυλλο.Τα βαρβάτα us power στοιχεία του ντεμπούτου προφανώς υπάρχουν, απλά είναι εμπλουτισμένα με περισσότερες μελωδίες και πιο πολύ τεχνική, ενώ η μπάντα φλερτάρει και με prog επιρροές και παίζει με την μελαγχολία (Painted Skies-ομώνυμο).Ο Midnight και πάλι ξεχωρίζει όντας τρομακτικά επιβλητικός και μυστήριος, οι υπόλοιποι είναι λίγο πιο πίσω μεν, σημαντικοί δε.Το μόνο που πάντα με εκνεύριζε είναι οι αφελείς στίχοι του red sharks, φανερά επηρεασμένοι από την αντικομμονουστική μανία των ΗΠΑ τις δεκαετίες που μεγάλωσαν οι μουσικοί της μπάντας.

Εξώφυλλο θα πω το Danzig, με το τίμιο και λιτό devil skull του.Και επειδή πόνεσα που δε χώρεσε στην 5άδα μου ο δίσκος.

24 Likes

Για ποιον λογο θεωρειτε (αι) το and justice καλυτερο απο το Master; το 2ο το ακουω ολόκληρο πολυ ανετα ενω το 1ο περα απο 2-3 κομματια δεν την παλευω.Και αυτη η ελλειψη μπασου με ενοχλει φοβερα…

2 Likes

Ε καλά γούστα είναι αυτά. Έλλειψη μπάσου δεν υπάρχει όσον αφορά τις συχνότητες, απλά οι κιθάρες έχουν τέτοιο ήχο που υπερκαλύπτει το μπάσο.

Προσωπικά έχω ακούσει το Justice σίγουρα διπλάσιες φορές από ότι το Master. Και μαζί με τα δύο Loads, είναι οι 3 δίσκοι των Metallica που για μένα έχουν την μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο

5 Likes

Μια πρόταση για όλους:

Αυτός ο δίσκος νόμιζα πως είχε βγει το 89 και θα έμπαινε καρφί πεντάδα, αλλά τελικά βλέπω πως κυκλοφόρησε το 88 και απλά δεν χωράει (η πεντάδα μου έχει κλειδώσει και δεν ξεκλειδώνει δυστυχώς). Αν έχετε το παραμικρό ενδιαφέρον για το hard rock (όχι AOR, παρά τις όποιες μπαλάντες) της εποχής, ακούστε αυτόν τον δίσκο. Οι Σουηδοί Alien δίνουν ρεσιτάλ και παραδίδουν μια ατόφια διαμαντάρα της μουσικής αυτής. Ναι, με εμπορικό γνώμονα και στο πνεύμα της εποχής, αλλά με riffs και σολίδια που θα ζήλευαν πολλοί (το outro solo του I’ve Been Waiting που κάνει fade out παραμένει απλησίαστο και πάντα θα με πονά που δεν ακούγεται “κανονικα”). Υπάρχουν φανταστικά deep cuts, εξαιρετικές συνθέσεις συνολικά, ενώ μου αρέσει που ακόμα και στα πιο μελιστάλαχτα δεν ακολουθούν τον cheesy δρόμο (όχι εντελώς δλδ, για hard rock 80s μιλάμε, δεν λείπουν τα έξτρα λιπαρά) και θα υπάρχουν σημεία που θα τραβήξουν το αυτί. Επίσης, η φωνάρα του Jim Jidhed είναι κρύσταλλο και απολύτως εκφραστική, ταιριάζει γάντι σε αυτόν τον ήχο.

Να το πω αλλιώς, αν έστω λίγο σας ενδιαφέρουν μπάντες όπως Europe, Talisman, Treat, ίσως Dokken αν είναι να βρω και κάτι παρεμφερές από US, ακούστε.

Για τα δικά μου γούστα στους κάπου στους δέκα με είκοσι αγαπημένους μου δίσκους του ιδιώματος.

Δείγματα:

ΥΓ. Αν το Dying… είχε βγει από αμερικάνικη μπάντα, θα είχε παίξει σίγουρα σε OST μεγάλης ταινίας της εποχής. Αλλά ήταν Σουηδοί, τι να κάνουμε. Το Brave New Love πάντως ακούγεται στα closing credits του θεϊκού The Blob, αν θέλετε σωστό horror b-movie, να μια καλή επιλογή.

18 Likes

Κολλάει και με Helloween, απλά όχι του 1988

Summary

“Hey little alien…”

2 Likes

Δισκαρα Indeed, dear @martian

In other news, δύσκολη η πεντάδα για το '88 πολύ δύσκολη.

Στα χονοραμπλε του 87 ξεχασα κακιστα μες στο post-hangover hurriedness το Momentary Lapse of Reason.

Μονο και μονο για το Sorrow δηλαδη. Συνολικά όμως υπέροχος δίσκος.

1 Like

Το 1984 μαζί με το 1987 παίζει να είναι οι παραδοσιακά πιο αγαπημένες χρονιές μου της δεκαετίας, ή έστω αυτές τις οποίες είχα ξεκοκαλίσει περισσότερο. Ενιγουει, τοπ 5 που θα έπρεπε να είναι τοπ 15, με υποτυπώδες ρανκινγκ καθώς όλα θα μπορούσαν να είναι σε όποια θέση ανά πάσα στιγμή.

1. W.A.S.P. – W.A.S.P.

2. Judas Priest – Defenders of the Faith

3. Metallica - Ride the Lightning

4. Iron Maiden – Powerslave

5. Bruce Springsteen – Born in the USA

Το πρώτο W.A.S.P. είναι από τα πιο πολυακουσμένα μου άλμπουμ έβερ και γι αυτό του έδωσα και την πρωτιά. Παραδοσιακά προσκυνούσα, ζούσα και πόναγα ;p με το Crimson Idol, αλλά κάποια στιγμή έγινε το κλικ και είπα «εδώ είμαστε». Κολασμένο ντεμπούτο, μέσα στην καύλα, επιθετικό, διασκεδαστικό, τα πάντα όλα. Το αγαπάω όπως και τότε, μπορώ να το ακούσω ανά πάσα στιγμή και δεν βαριέμαι ούτε νότα. H εναρκτήρια τριπλέτα ό,τι πιο κλασικ, αλλά εδώ εγώ είμαι στα HellionOn Your Knees (sexy af <3) – Show No Mercy (εννοείται αναγνωρίζω μόνο την επανέκδοση του δίσκου, χαχ). Sleeping in the Fire από τις καλύτερες μπαλάντες τους επίσης.

Fun fact 1 : Ξέρω το Pledge of Allegiance μόνο και μόνο λόγω του School Daze. Fun fact 2 : Πάντα σκεφτόμουν ότι το Show No Mercy είναι το απόλυτο tribute στα Mad Max και βρέθηκε αυτός ο θεούλης και το έκανε και βίντεο γμτ :smiling_face_with_tear: (spoilers ahead)

Για το Defenders τι να πει κανείς, ο απόλυτος 80s Priest δίσκος και απολύτως μέσα στο 80s μεταλ πνεύμα (αν όχι αυτό το ίδιο!). Είναι φοβερό το πώς αυτή η μπάντα σε κάθε βήμα αναβαθμίζεται από όλες τις απόψεις, αλλά εδώ πια πρόκειται για παικτικό και παραγωγικό peak. Η μία κομματάρα σκάει ανελέητα μετά την άλλη και ο δίσκος δεν σε αφήνει πουθενά.

Η αγάπη που έχω στο Ride ξεπερνάει νομίζω το πόσο μου αρέσουν οι Metallica συνολικά. ;p Εδώ με την ωμότητα του Kill Em All στις αποσκευές και με την συνθετικη δεινότητα που κορυφώθηκε στο Master, η μπάντα μας χαρίζει αυτό το αριστούργημα. Μελωδικές στιγμές, thrashy στιγμές, πιο σκοτεινές στιγμές, συνθέτουν μία ατμόσφαιρα τόσο ηλεκτρισμένη, τόσο ιδιαίτερη, που στα δικά μου αυτιά ηχεί ακόμα μαγική. Αγαπημενοτερότερο κομμάτι Metallica ever For Whom the Bell Tolls (μηνπειςπαλιγιατηνβροχημηνπειςπαλιγιατηνβροχη) και άντε γεια. Εξωφυλλάρα, παράλληλα και απόλυτα ταιριαστή με το feeling του δίσκου.

Και τόση είναι αυτή η αγάπη πια που έβαλα ένα τσακ κάτω το Powerslave, αν είναι δυνατόν. ;p Λοιπόν… Πρόκειται για τον πρώτο κλασικό δίσκο των Maiden που άκουσα. Μου είχε φέρει μάλιστα ο φίλος μου ο Μήτσος το cd αυτό αντιγραμμένο σε σουπερ εξτρα ποιότητα, με έγχρωμο εξώφυλλο and everything και μου είχε φύγει η μαγκιά (έψαχνα να το βρω το βγάλω μια φωτό, αλλά μάταια). Το Aces High για χρόνια το αγαπημένο μου Maiden κομμάτι, το Flash of the Blade λατρεία από τότε, το Powerslave αιώνιο έπος και από τότε που το είδα και λαιβ αιωνιότερα επικότερο και το Rime of the Ancient Mariner, Ε, το αντικειμενικά επικότερο. Όλων. (S12 E264627 γιατί δεν πήγα το 11 Μαλακάσα $#%$#^&%^&).

Ο δίσκος πάντως πλέον δεν αποτελεί την πρώτη μου προτίμηση - αν και δεν έχει σημασία, στους μειντεν για τουλάχιστον 5-6 δίσκους η κατάταξη είναι πολύ δύσκολη και πολύ σωστή επίσης ό,τι και να διαλέξει κανείς! Η ατμόσφαιρα του Piece με κερδίζει στα σημεία -κάπως σαν το Ride τώρα που το σκέφτομαι- και τα Somewhere in Time και 7th Son καραδοκούν, αλλά η αλήθεια είναι πως εδώ η μπάντα είναι σε άλλο επίπεδο. Η συνταγή του προκατόχου έχει ακολουθηθεί, όμως αυτή την φορά έρχεται με πραγματικά ισοπεδωτική φόρα. Το line up έχει δέσει απίστευτα και το αποτέλεσμα είναι αρτιότατο καλλιτεχνικά – και εμπορικά βεβαίως, κάτι World Slavery Tour δεν γίνανε τυχαία. Ο Birch έχει συντονίσει τα πάντα όσο δεν πάει και έχει φτιάξει τον απόλυτα κλασικό Maiden ήχο, ΤΟ σημείο αναφοράς – ιδίως στα τύμπανα – προτού υπεισέλθουν οι διάφορες ηχητικές παρεμβολές και οι πειραματισμοί στις φόρμες. Τελοσπάντων, Μνημείο σα να λέμε, παρέα με τις πυραμίδες του εξωφύλλου του (αναπόδραστη ψήφος εδώ).

Και ο Bruce εδώ τώρα μας δίνει τον πιο επιτυχημένο δίσκο της καριέρας του – κ έναν από τους πιο εμπορικούς γενικά στην ιστορία-, αυτόν που τον εκτόξευσε στην σφαίρα του pop icon και τον «καταδίκασε» να παίζει σε τεράστια, κατάμεστα στάδια. Δίσκος αποτελούμενος από την μία επιτυχία μετά την άλλη και από ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα εξώφυλλα, που όσο ραφιναρισμένος κι αν είναι, δεν χάνει στο συναίσθημα και στην (ανεβαστική και αισιόδοξη) διάθεση. Δεν είναι ο αγαπημένος μου, αλλά είναι εγγύηση. Και έχει και κάτι No Surrender και Dancing in the Dark (κομμάτι της χρονιάς!!), ΟΚ.

Εδώ λοιπόν έχει πέσει κάποιος πόνος για τα εκτός (μεγάλη έκπληξη), με πρώτο και καλύτερο το Slide it In, την δισκάρα αυτήν που έχει τα καλύτερα στοιχεία και από τους δύο κόσμους των Whitesnake. Μεγάλη αγάπη και σε ένα προσωπικό τοπ 3 (αν όχι 1 ;p) της μπάντας. Battle Cry των λατρεμένων Omen μετά, για τους οποίους ποιά άλλα ταβάνια γραφικότητας να χτυπήσω δεν ξέρω και δύο, δ ύ ο, έπη των Manowar. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να σκεφτώ να τα ρανκάρω, θα σημειώσω μόνο πως το Each Dawn I Die ήταν το κομμάτι που με έπεισε γι αυτούς τους τύπους, σε μία φάση που τους σνόμπαρα εντελώς. Και πως το Bridge of Death στα mp3 που είχα κατεβασμένα κοβόταν κάπου μετά το 6ο λεπτό και για χρόνια δεν ήξερα πώς τελειώνει!!! Για το κλείσιμο της δεκάδας θα έβαζα το Psalm 9, το Stay Hungry ή το March of the Saint.

Kαι παρακάτω βέβαια βρίσκονται κάποια διόλου αμελητέα πραγματάκια όπως , ας πούμε, το Don’t Break the Oath :”””)), το Warning, το Let it Be των Replacements, το Ample Destruction, ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, τουλάχιστον το πρώτο μισό ;p του ντεμπούτου από Bon Jovi, ό,τι σκατά έβγαλαν οι Tokyo Blade τότε – τα έχω μπλεγμένα με τις χρονολογίες τους-, το Two Steps From the Move – Hanoi Rocks (<3) και βεβαίως το From Her to Eternity – Nick Cave. Για κάτι Pretty Maids, Dokken, Malmsteen, Helstar, Cirith Ungol (τυχαίες αναφορές από δύο σελίδες σημειώσεων) δεν έχει νόημα να επεκταθώ. Cheers ωστόσο για Cloven Hoof που κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι αναφέρθηκαν και χάρηκα.

Επίσης ;p,

Και βασικά ναι, αυτά, ας βάλω κάπου μια τελεία. Του χρόνου πάλι - ποιού, δεν ξέρω ;p

28 Likes

Υπέροχο κείμενο as ever, και Thrills in the night το κρυφό διαμάντι του Animalize !

1 Like

Βασικα, νιωθω οτι ζω σε χρονομηχανη. Σκαει απο το πουθενα η @Sh_Wo_f με ποστ απο το 1984 και καθαριζω μπισκοτα στον browser :heart: Στα ευχαριστα νεα ειναι οτι πλησιαζει στο “φετος”.

12 Likes

“ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΡΑΓΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ”
Τι εννοείτε παρακαλώ;;

Πολλά καλά άλμπουμ το 1988, πανικός γίνεται πάλι.
Το καλό είναι ότι το νο 1 μου δε χρειάζεται να το σκεφτώ καθόλου!
αρχείο λήψης (5) (24)

4 Likes

Καλησπέρα

6 Likes

Bathory

Τι να 'ναι

2 Likes

η πενταδα μου για το 1988

1. Metallica - Seventh Son Of A Seventh Son
  2. Iron Maiden - …And Justice For All
  3. Metallic Maiden - …And Justice For A Seventh Son
  4. Άιρον Μέιντεν - Εντ Τζάστις Φορ Ολ