Λίιιγη ακόμα χρονομηχανή, μέσα στην χρονομηχανή ;p καιιι
1985
-
Sisters of Mercy – First and Last and Always
-
Marillion – Misplaced Childhood
-
Accept – Metal Heart
-
Helloween – Walls of Jericho
-
W.A.S.P. – The Last Command
Αν και είχα μια μικρή αμφιβολία για το πού στέκεται μέσα μου το μαύρο διαμάντι των Sisters of Mercy, καθώς είχα αρκετά χρόνια να το ακούσω, από τις πρώτες νότες κατάλαβα ότι είναι εκεί, στην πρωτιά, ατόφιο. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι τον δίσκο αυτόν τον άκουσα εξαιτίας αυτού του αφιερώματος το 2007 – ζήτησα και το cd για τα γενέθλιά μου τότε από τον φίλο μου τον Γιάννη και το έλιωσα. Όπως και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι ήταν η πρώτη επαφή μου με το gothic rock. Η πρώτη και η παντοτινή. Όχι η τελευταία - όμως σίγουρα η πιο αγαπημένη. Η γνώση μου για το ιδίωμα είναι ουτιδανή, ωστόσο δύσκολα θα με έπειθε κάποιος ότι υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό. Κομματάρες - κομματιάσματα της ψυχούλας, μόνο.
Aπό το μεγάλο εύρος της δισκογραφίας των Marillion, η ενασχόλησή μου μαζί τους δυστυχώς περιορίζεται στα ελάχιστα. Δεν ξέρω ωστόσο εάν θα μπορούσα να βάλω κάτι πάνω από το ντεμπούτο και δη από το Misplaced Childhood. Απίστευτα συναισθηματικός και συγκινητικός δίσκος. Από το εξώφυλλο μέχρι τα εναρκτήρια πλήκτρα, από την χροιά του Fish μέχρι τις μελωδίες που ξεχειλίζουν, η νοσταλγία χτυπάει κόκκινο. Η γλυκόπικρη αίσθηση της χαμένης παιδικότητας / αθωότητας / αγάπης ντύνεται με νότες και το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο.
Kι από αυτά τα ευγενή συναισθήματα περνάμε σε κάτι για να λυγίσουν και οι πιο σκληρές μεταλλικές καρδούλες ;p. To Metal Heart ίσως είναι το αγαπημένο μου Accept, ίσως το δεύτερο και καμιά φορά το τρίτο – γιατί η δική μου καρδιά μπερδεύεται πολύ γενικώς – όμως σε κάθε περίπτωση είναι δισκάρα. Διασκεδαστικό, ανεβαστικό, σέξυ αλλά και ατσάλινο, καταναλώνεται μονορούφι και σε αφήνει να θέλεις κι άλλο.
Walls of Jericho τώρα και Kai άρχοντα πάρε μας τα υπάρχοντα :””””) ;p. Και βασικά αυτό, αυτό είχα να πω, τόσο φτάνω. ΣΤΑΑΑΑΑΡΛΑΙΤ ΦΟΛΛΙΝ ΙΝ ΝΤΗΠ ΘΡΟΥ ΓΙΟΡ ΑΙΖ !! Στην πέμπτη θέση θα μπορούσε να είναι εύκολα το Warning of Danger των Omen (καλησπέρα) ή το The Return…… (και καλή βραδιά), αλλά έβαλα πάλι τον θείο Μπλακι και την παρέα του. Οκ, γιατί να το κρύψω, τους αγαπώ – κι ας έχει γράψει ένα κομμάτι όλο κι όλο στην ζωή του ο μπάρμπας – και αυτός ο δίσκος, πέρα από πολύ καλός, έχει μέσα το Wild Child. Mιλάμε για ώρες επί ωρών συνεχόμενων ακροάσεων -τόσες που αν μπορούσε θα μου ούρλιαζε ο υπολογιστής «σταμάτααααα»- και για κλάμα, όχι αστεία. Ωραίες εποχές, αθώες. ;p Cries in the Night επίσης γμτ
.
Παρασαπέρα πραγματάκια υπάρχουν μπόλικα, ας πούμε μεταξύ άλλων τα Hounds of Love - Kate Bush , Love - The Cult (ΑΧ ΚΑΙ ΒΑΧ), Delirious Nomad – Armored Saint, Celtic Frost – To Mega Therion (χωρίς λόγια), Open the Gates – Manilla Road, Love you to Pieces – Lizzy Borden, κάτιχιλιάδεςβαθμοί Φαρενάιτ η αλλιώς εκεί που λιώνουν και οι πέτρες :”) (ευχάριστο μουσικό διάλειμμα σε 4. 3. // υπερσυγκλό σχόλιο κάτω από το βίντεο “what a masterpiece of young emotional turmoil in the form of high artistry from this classic band” // 2. 1.) και βέβαια Black Hearts & Jaded Spades – Tokyo Blade (προφανώς).
Κατά τα άλλα, το 1985 μας χάρισε το πιο τέλειο λάθος και την πιο τέλεια γκριμάτσα φιλλ κολλινς έβερ.
Στο 1:05
Eξώφυλλο, μετά από κονταροχτύπημα με Frost και Marillion, Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

(ναι ναι θα ποστάρω αυτή την εικόνα μέχρι να σβήσει… το φεγγάρι
)