Let's Play II : 52 Χρονια Μουσικης σε 52 Εβδομαδες

Εντωμεταξύ το πραγματικό ντέρμπυ

4 Likes

Ε βάλε κι ένα poll να γίνει ολίγον τι μακελειό. Ρίχ’ το…

3 Likes

Τι διαβάζουμε πραγματικά.

5 Likes

Είναι να μην πιστεύεις στα μάτια σου!

Κοίτα, είναι η δικιά μου εσωτερική σύγκρουση για ποιόν δίσκο να βάλω πάνω από τον άλλον, αλλά ας είναι

• Cinderella
  • Bon Jovi

0 voters

• New Jersey
  • Long Cold Winter

0 voters

• Coming Home
  • Wild Is The Wind

0 voters

(τα ξαναέβαλα γιατί έκανα μαλακία κ δεν φαίνονταν οι ψήφοι)

3 Likes

Τι γίνεται στα κεντρικά

19 Likes

:laughing: :rofl: :joy: :grin: έχω πάθει ανακοπή από τα γέλια!!!

12 Likes

3

1 Like

ροκινγ χολλ οβ φεημ

8 Likes

Σε περίπτωση ισοβαθμίας κερδίζει ο δίσκος με τα λιγότερα μουσικά όργανα ?

11 Likes

Με τα πιο πολλά, για αυτό πήραν και 3 κιθάρες οι Μεηντεν μετα το 2000 και θα βάλουν και 4η κιθάρα αν κοντραρεις

2 Likes

Για κάποιον λόγο, μ’ έστειλε στο κινητό ο δήθεν “αρχηγός” του @jonkyr και μ’ έγραψε τα εξής:

“Kalispera. Prota, xehnao osa exeis pei gia mena, giati thelo na metafereis to minima mou. Den xero pou einai o allos, o dikos mou, alla tha ton kanoniso alli ora. Pes se aftous tous alites oti den uparxei derby, cause only MANOWAR play and kill. Other bands, just cry. Na ta metafereis opos sta grafo. Kai opoios mageirevei ta apotelesmata, tha ton episkefto! Kai na frontisei na exei tsipoura na pioume prin tou po a couple of words” - JDM Always your Leader -

11 Likes

Με μεγάλη προσπάθεια θα γράψω τα βασικά:
Honourable mentions
Helstar : Distant thunder Σταθερή αξία στο US power
Candlemass: Ancient dreams . Ένα σκαλί κάτω από το προηγούμενο. Still δισκάρα.
Hitman: Hitman Άλλο ένα δισκάκι μελωδικού US power χωρίς filler. Η παραγωγή είναι λίγο μέτρια ακόμα και για τότε.
Brocas helm: Black death Σφηνάκι ατοφιου heavy metal από one of a kind μπάντα
Chastain: Voice of the cult Ίσως το πιο γνωστό τους. Με το ομώνυμο να λέγεται και hitακι. Μην ξαναγράφω τα ίδια. Κάθε χρόνο βγάζουν δισκαρες. Όσοι γουστάρετε guitar driven us power με γυναικεία καρυδατα φωνητικά σπεύστε.
Blind guardian : Batallions of fear. Καλέ ρε ούτε μια αναφορά και μετά θα τρέχετε να τραγουδάτε oooooooh majesty. Τραχύ γρήγορο, άγουρο αλλά τεζα καυλωμένο. Ακούγεται ακόμα ευχάριστα όπως ανακάλυψα .
Danzig : Danzig Χωρίς να είμαι ο μεγαλύτερος φαν μου αρέσει πολύ αυτό άλμπουμ
Razor : Violent restitution Ξύλο thrash και τσαμπουκας. Η κορυφαία ίσως δουλειά τους.
Overkill Under the influence Όχι σαν τα δύο πρώτα. Αρκετά καλό όμως.
Forbidden: Forbidden evil
Rigor Mortis : Rigor mortis Αλητεία, thrash με λίγο speed έτσι για να αραιώνει. Σφηνάκι δύναμης και ενέργειας.
Num skul : Ritually abused και Pestilence : Maleus maleficarum. Τα βάζω μαζί γιατί αν και δεν είμαι death metal οπαδός το κρατσανιστο death/thrash που παιζόταν τότε με τρελαίνει. Βάλε και incubus.

Θέσεις 14-6

14 Scanner - Hypertrace . Γερμανικός Speed/power δυναμίτης, ότι πιο κοντινό στο Keeper 1. Κομματαρες μόνο μέσα. Ζηλεύω όποιον δεν το έχει ακούσει και το πιάσει κάποια στιγμή στο μέλλον.
13 Holy terror - Mind wars Σε ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο. Τσίτα γκάζια, αρκετές μελωδίες, φωνητικά γαμάτα, ριφ και κομματαρες.
12 Helloween - Keeper part 2. Προτιμώ ξεκάθαρα το πρώτο. Πια μου φαίνεται λίγο χαζοχαρουμενο. Εξαιρετικό πάντα. Το Rise and fall γαμαει.
11 Liege lord - Master control US power o ορισμός. Κορυφαίο άλμπουμ. Μεγάλη αγάπη.
10 Death - Leprosy Δεν είμαι μεγάλος οπαδός, αλλά τα τρία πρώτα τα αγαπώ. Ειδικά αυτό και το επόμενο.
9 Testament - The new order Bay area thrash δισκάρα.
8 Manowar - Kings of metal Πρώτη μου επαφή με τη μπάντα σε κασέτα με αυτό το δίσκο. Τραγούδια που τα τραγουδούσα για μήνες. Ανατριχιλα.
7 Slayer - South of heaven Υπέρβαρο. Έχει κομματαρες μέσα. Εμένα μου κάνει ως το πιο αδύναμο από τα 5 πρώτα. Να πω την αμαρτία μου κάπου με κουράζει στην ακρόαση πια.
5 Τους είχα στο 5 αλλά τους έβγαλα την τελευταία στιγμή. Riot - Thundersteel Μόνο το blood streets αρκεί.
5 Running wild - Port royal Οι Running wild είναι από τις μπάντες που αδικούνται απο τέτοια παιχνίδια καθώς έχουν σερί από δισκαρες μέχρι τα late 90s χωρίς όλα να μπορούν να είναι στα κορυφαία της χρονιάς. Κυρίες και κύριοι εδώ υπάρχει ένα Conquistadors, ένα Uaschitschum, το ομώνυμο. Γάμησε με δισκάρα.
4 Crimson glory - Transcendence Τα είπαν άλλοι καλύτερα
3 Iron maiden Seventh son… Ομοίως
2 Metallica - And justice for all. Πήγαινα έκτη δημοτικού. Φίλος μου έχει γράψει δύο κασέτες με “ροκ” που του ζήτησα. Η μια που αρχικά έλιωσα τότε είχε Roxette. Η άλλη είχε αυτό το άλμπουμ. Στην αρχή το άκουσα μια φορά και μου έπεσε βαρύ. Το άφησα κάνα δυο χρόνια όπου άρχισα να το ακούω και να μου αρέσει αν και πολύ σκληρό για μένα. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι ο φίλος δεν μου είχε γράψει ποια μπάντα ήταν ούτε το δίσκο. Ανακαλύπτω ότι είναι metallica. Μάλλον επιλογή λέω εγω. Γιατί όλα τα τραγούδια είναι κορυφαία. Μην πολύλογω κατάλαβα ότι ήταν το συγκεκριμένο άλμπουμ, σε σπίτι φίλου αφού μου είχε χαλάσει η κασέτα από τη χρήση.
1 Queensryche - Operation Mindcrime. Ακούω για το concept σχόλια λες και σε ένα άλμπουμ μπορεί να γραφτεί κάποιο κοινωνικόοικονομικο μανιφέστο για ανατροπή των πάντων. Μια χαρά ιστορία είχε να πει. Την είπαν και καλά. Λίγα είναι τα καθαρά concept album που τα τραγούδια του όχι μόνο στέκονται αυτούσια αλλά είναι και κορυφαία που τα πετύχεις εκτός του στορι. Όχι μόνο το καλύτερο της χρονιάς για μένα. Mes que un album…

Εξώφυλλο King diamond - Them . Πολύ καλός δίσκος ακόμα και για μένα που δεν μου αρέσει ο King.

24 Likes

Τα έβαλα τα δικά μου σοζ

3 Likes

1 And justice for all. Οι Metallica συνειδητοποιούν ότι το World Dominatiον απαιτεί και τη χρήση videoclip και δημιούργησαν το καλύτερο metal videoclip ever. Πολλά έχουν αναφερθεί για την παραγωγή αυτού του άλμπουμ, εμένα προσωπικό με ενοχλεί κάπως το πόσο “πλαδαρό” ακούγεται το bass drum του Lars.

2 Operation Mindcrime: Μόνο ύμνους αυτό το άλμπουμ.

3Transcedence - Crimson Glory. Συγκλονιστικός Midnight και η επιτομή του power/progressive.

4 Seventh Son of a seventh son. Το ομώνυμο το θεωρώ το καλύτερο Maiden κομμάτι

5 Keeper of the seven keys II. Εδώ ο Weikath πραγματικά λάμπει και προσωπικά το προτιμώ από το πρώτο

Honorable mentions.
Daydream Nation: Ο σπουδαιότερος δίσκος αυτού του τέρμα επιδραστικού γκρουπ

Tender Pray, ίσως ο καλύτερος δίσκος του Cave

Two Nuns and a Pack Mule - Rapeman. Ο τρελό Albini συναντάει τους Scratch Acid και το αποτέλεσμα είναι ο χαμένος κρίκος ανάμεσα στους τελευταίους και τους The Jesus Lizard

Life Cycle - Sieges Even 'Η αλλιώς η Γερμανική απάντηση στους Watchtower. Ναι τόσο καλοί

Music of Eric Zhan - Mekong Delta. Ακόμα ένα tech/thrash σπουδαίο άλμπουμ από μια πολύ ιδιαίτερη μπάντα

The Sans Asylum - Blind Illusion. Οι Les Claypool και Larry LaLonde πριν δημιουργήσουν τους Primus παρέδωσαν ένα thrash/progressive διαμάντι

Imaginos - BOC. Το καλύτερο concept της χρονιάς γύρω από τον αριθμό 7 και το καλύτερο concept της χρονιας γενικότερα δια χειρος Sandy Pearlman

Mournful Cries - Saint Vitus. Παραγνωρισμένη μπάντα που παραδίδει άλλο ένα απολαυστίκό δίσκου μονολιθικού doom που σε σημεία drone-ιζει. Μαγική φωνή από τον cult hero Wino.

Όλα από χέρι καμμένα - Τρομερή συνεργασία Τριπολίτη-Μικρούτσικου-Παπακωνσταντίνου. Το Rage of Order του Ελληνικού mainstream rock, θα μπορούσε να πει κάποιος.

16 Likes

image

Τι ξεφτιλίκια είναι αυτά ρε μλκς; Γιατί δεν μου είπε κανεις τίποτα; Απο σπόντα θα τα μαθαίνω όλα;

10 Likes

Γέλασα δυνατά με Άβερελ, να ξες.

1 Like

(Ε και δεν ψηφίσετε πάλι τα πολύ ιστορικά άλμπουμς κάποιοι κάποιοι! :face_with_monocle: :stuck_out_tongue:)

1. Metallica - …And Justice For All
    Δε χρειάζονται πολλά λόγια ούτε εδώ. Άλλος ένας οριακός δίσκος για τους Metallica, οι οποίοι είχαν να διαχειριστούν τον χαμό του Cliff, το γεγονός ότι πολύ γρήγορα είχαν ένα νέο μέλος, τα “πρέπει” που έβαλαν και οι ίδιοι στους εαυτούς τους και άλλα πολλά. Σε ηλικία 25 ετών, έτσι; Το αποτέλεσμα, ένας δίσκος ο ήχος του οποίου έκανε σχολή, οι στίχοι του οποίου ήταν οι πιο οργισμένοι που γράψανε ποτέ και η μουσική του οποίου είναι για τον αιώνα τον άπαντα.

2. Sonic Youth - Daydream Nation
    Είχαν δείξει τα δόντια τους από το Evol και το Sister, αλλά εδώ ήταν που ευθυγραμμίστηκαν τα αστέρια. Σεμιναριακός δίσκος, ωκεανοί από κιθάρες και παραμορφώσεις, γκάζια, ατμόσφαιρες. Αυτοί οι τύποι τα είχαν όλα καλλιτεχνικά, είναι τρομερό ότι κράτησαν 30 χρόνια και διαλύθηκαν με το διαζύγιο Thurston-Kim.

3. Screaming Trees - Invisible Lantern
    Οι λίστες μας είναι και προσωπικές, δεν είναι; Πάμε λοιπόν, Gary Lee Conner και Lanegan γλεντάνε τον κόσμο, ο μεν με τις ψυχεδελογκαράζ τραγουδάρες του κι ο δε με την εκπληκτικότερη φωνή που έχει γαργαλήσει τα αυτιά μου. “Ivy”, “Lines & Circles”, “Shadow Song”, “The Second I Awake”, “Night Comes Creeping”, δεν έχει τέλος η γαματοσύνη αυτών των outsiders από το Ellensburg που είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς κατάφεραν 1)να διατηρήσουν μπάντα για 10+ χρόνια και 2)να βγάλουν τέτοιες υπερδισκάρες, έχοντας τις σχέσεις που είχαν. Τα λέει ο Lanegan στο βιβλίο, διαβάζεται μονορούφι :grinning:, υπάρχει και σε audio book με τη φωνή του :heart_eyes:.

4. Bad Religion - Suffer
    Το ξεκίνημα του μελωδικού punk rock της Δυτικής Ακτής. Ο Brett Gurewitz got his shit together, ξαναγύρισε στη μπάντα και επανεκκινήσανε με αυτόν τον οριακό δίσκο, που είναι σαν δεύτερο ντεμπούτο γι’ αυτούς. Συνέχισαν παρομοίως για αρκετό καιρό.

5. Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son
    Εκπληκτικό κλείσιμο στην πρώτη περίοδο Smith των Maiden. Μου αρέσει λιγότερο από το SiT, είναι όμως πάρα πολύ καλός δίσκος κι ας γράφω για το The Wall των Maiden :stuck_out_tongue:.

Honorable mentions, θα μπορούσαν όλα να είναι εντός 5άδας:

Queensryche - Operation: Mindcrime
Άλλη μία υπερδισκάρα. Συγκλονιστικός Tate.

Voivod - Dimension Hatröss
Υπομονή έναν χρόνο, αγαπημένοι μου Καναδοί.

Dead Can Dance - The Serpent’s Egg
Αριστουργηματικός δίσκος με classy ατμόσφαιρα. Κι αυτοί ήταν ζευγάρι τότε :stuck_out_tongue:

Jane’s Addiction - Nothing’s Shocking
Δώσανε κάτι διαφορετικό στη rock μουσική της εποχής με τα ιδιαίτερα φωνητικά του Perry και τους funky ρυθμούς τους.

Pixies - Surfer Rosa
Ντεμπουτάρα που έκανε κρότο στο alternative και έστειλε κόσμο και κοσμάκη στα studios για πρόβες.

R.E.M. - Green
Μεταβατικός δίσκος στον οποίο μας προετοιμάζουν για οριστική αποχώρηση από τον κολλεγιακό ήχο των '80s και μετάβαση στον πιο “εμπορικό” ήχο των '90s. Προφανώς, άλλος ένας τρομερός δίσκος.

Bon Jovi - New Jersey
Άξια συνέχεια του “Slippery”, με τον Jon να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, έχοντας το τέλειο πακέτο: φωνάρα, τραγουδάρες, γκομενέτο :stuck_out_tongue:

Helloween - Keeper Of The Seven Keys, Pt. 2
Μου αρέσει λίγο περισσότερο από το πρώτο. Είμαι από αυτούς!

Slayer - South Of Heaven
Κάτω οι ταχύτητες, σταθερή η ποιότητα. Επίτευγμα το ότι ακούγεται τόσο διαφορετικό από το “Reign In Blood”, κι όμως καταλαβαίνεις ότι είναι η ίδια μπάντα.

Nick Cave & The Bad Seeds - Tender Prey
Νομίζω εδώ πέρα μπαίνει για τα καλά στο στυλ που μου αρέσει περισσότερο.

Για σένα @RiderToUtopia :stuck_out_tongue:

25 Likes

Να δώσουμε ένα ακαδημαϊκό 15λεπτό σε @jonkyr @Ixnay @vagalex

1 Like

Σιγά μην κάνεις και τα 3, 2
:joy: :joy: :stuck_out_tongue_winking_eye: :heart:

1 Like